Διακοπτικοί ενισχυτές. Πόσο καλοί είναι σε σχέση με τους τάξης Α/Β?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Καλά κάνει ο άνθρωπος. Αν κόστιζαν λιγότερο δε θα έπαιζαν τόσο καλά (και το εννοώ).
Το αυτό ισχύει και για ενισχυτές Α/Β, λαμπάτους, πηγές, καλώδια κλπ.

[Έχει να κάνει με τους χομπίστες κι όχι με τις συσκευές, αλλά εγώ βάζω την τιμή στα τεχνικά χαρακτηριστικά πλέον - για να μη χρειαστεί να αναθεωρήσω την πάγια άποψή μου ότι τα χαρακτηριστικά και οι μετρήσεις λένε όλη την αλήθεια.]

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.878
Απάντηση: Διακοπτικοί ενισχυτές. Πόσο καλοί είναι σε σχέση με τους τάξης Α/Β?

Χρόνια πολλά κουφέ χρυσόστομέ μου εσύ!!!!!!!!

D

Deleted member 23222

Guest

Γιατι Βλαση αυτη η κακεντρεχεια εναντι του audioj; Ακουσες τις κατασκευες του, γνωρισες τον ιδιο; μαλλον οχι, ε ; Οποτε μην χαρακτηριζεις ως "επιδοξο" ντιουη που το παιζει εμπορος εναν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ κατασκευαστη! Οσο για τις noname μοντουλες, μπορεις καλλιστα να επικοινωνησεις μαζι του, να δεις (αν ξερεις απο αυτα!) και να ακουσεις. Οσοι ακουσαμε...δεν ειμαστε χαζοι,ε; Οσο για τιμες, ειναι παραπανω απο αυτη που αναφερεις: http://omegaamplifiers.blogspot.gr/
Eγώ δεν ξέρω τον κύριο,ούτε έχω ακούσει τις κατασκευές του,ούτε και αμφισβητώ τις καλές εντυπώσεις που σου άφησαν.

Γιατί όμως ένας ενισχυτής class D να παίζει με λάμπα στον προ?
Προσωπικά το θεωρώ αντιφατικό,ακόμα και επικοινωνιακά.Τι με νοιάζει ο τελικός,αν του σερβίρει λαμπιόνια ο προ,αυτά θα παίξει...!!!
Φυσικά δεν είναι ο μόνος που το κάνει,αλλά μια και το φερε η κουβέντα...

Εκτιμώ αφάνταστα την πολιτική στην τιμολόγηση του Τσακιρίδη,αν και δεν είμαι ούτε μάλλον θα γίνω πελάτης του.

Όταν ο Αμερικάνος πουλάει στα 2000 σκάρτα ,γιατί ο Έλληνας ο ικανός,ο ικανότατος όσο και ο Αμερικάνος,να πουλάει δεκαπέντε???

Νομίζω ότι ακόμα και οι πολύ προσεχτικοί στις διατυπώσεις τους,συμφωνούν...αλλά κάποτε πρέπει να μην μασάμε τα λόγια μας.

Εν κατακλείδι,εγώ θα αγόραζα classD, ποτέ με λάμπα στον προ και ποτέ σε τιμή αλλού για αλλού...ακόμα κι αν τα έφτιαχνε ο αδελφός μου.

Reaction score
1.659
Re: Απάντηση: Διακοπτικοί ενισχυτές. Πόσο καλοί είναι σε σχέση με τους τάξης Α/Β?

Eγώ δεν ξέρω τον κύριο,ούτε έχω ακούσει τις κατασκευές του,ούτε και αμφισβητώ τις καλές εντυπώσεις που σου άφησαν.

Προσωπικά το θεωρώ αντιφατικό,ακόμα και επικοινωνιακά.Τι με νοιάζει ο τελικός,αν του σερβίρει λαμπιόνια ο προ,αυτά θα παίξει...!!!
Φυσικά δεν είναι ο μόνος που το κάνει,αλλά μια και το φερε η κουβέντα...

Εκτιμώ αφάνταστα την πολιτική στην τιμολόγηση του Τσακιρίδη,αν και δεν είμαι ούτε μάλλον θα γίνω πελάτης του.

Όταν ο Αμερικάνος πουλάει στα 2000 σκάρτα ,γιατί ο Έλληνας ο ικανός,ο ικανότατος όσο και ο Αμερικάνος,να πουλάει δεκαπέντε???

Νομίζω ότι ακόμα και οι πολύ προσεχτικοί στις διατυπώσεις τους,συμφωνούν...αλλά κάποτε πρέπει να μην μασάμε τα λόγια μας.

Εν κατακλείδι,εγώ θα αγόραζα classD, ποτέ με λάμπα στον προ και ποτέ σε τιμή αλλού για αλλού...ακόμα κι αν τα έφτιαχνε ο αδελφός μου.
Το καλύτερο φίλε μου που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις και μετά να κρίνεις...Όσο για τα ποτέ, όσοι τα είπαν, έπεσαν στην λαίκή παροιμία που λέει ''φτύσε τον κόρφο σου''
Γνώρισα πολύ πρόσφατα κατά τύχη τον audioj και άκουσα τα μηχανήματά του. Οι ενισχυτές από ποιότητα κατασκευής αλλά και ηχητικά, απλά είναι από άλλο πλανήτη. Το λάθος της προώθησης των μηχανημάτων είναι ο άνθρωπος. Ένας πολύ χαμηλών τόνων και σεμνός άνθρωπος, λάτρης της μουσικής και αυτού που κάνει, που ουδεμία σχέση έχει με έμπορο. Άλλωστε και οι τιμές καταλόγου είναι για τους Ντιούηδες που κρίνουν τα μηχανήματα από την τιμή και την φίρμα. Έπειτα τι θα πει ιδιοκατασκευή? Αν εννοείς την χειροποίητη προσεγμένη κατασκευή σε πολύ μικρό αριθμό παραγωγής, να ξέρεις ότι αυτό στο εξωτερικό εκτιμάται και πληρώνεται στο δεκαπλάσιο.
Τα μηχανήματα δεν είναι no name. Λέγονται OMEGA AMPLIFIERS και τιμούν την Ελλάδα με το τελευταίο γράμμα της αλφαβήτου στο όνομά τους, αλλά και τον σεμνό αυτόν ρομαντικό κατασκευαστή. Εγώ πάντως που απέκτησα μόλις πριν μια βδομάδα ένα ζευγάρι Audio Research SP9 + Sonic Frontiers Power 1, ευχαρίστως θα τα έδινα για να αποκτήσω τον ενισχυτή του που ερωτεύτηκα. Το πρόβλημα μου είναι ότι με την κρίση δεν ξέρω αν θα βρω να τους δώσω..
Δυστυχώς το πρόβλημα ανάπτυξης της Ελλάδας ξεκινάει από την λάθος δική μας νοοτροπία..

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

........................................................

.....................
Συνονοματε, η απαντηση ειναι απλη : γιατι ετσι μας αρεσει ! και ειναι οντως κριμα που δεν μπορεις να τα ακουσεις!

Και κατι ακομη, σχετικα με την τιμολογηση και το ειρωνικο 'ειναι ακριβο αρα υποχρεωτικα πρεπει να παραδεχθουμε οτι ακουγεται και καλα": ακριβο μπορει να ειναι αλλα ακουγεται καλα!
Και νομιζω οτι καπου εδω πρεπει να σταματησουμε την κουβεντα για τον συγκεκριμενο κατασκευαστη, οσοι επιθυμουν μπορουν πρωτα να τον ακουσουν ! οσο για Τσακιρηδεδες κλπ : ουδεμια σχεση δεν εχουν οι κατασκευες τους - μα ουδεμια!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Διακοπτικοί ενισχυτές. Πόσο καλοί είναι σε σχέση με τους τάξης Α/Β?

Γιατι Βλαση αυτη η κακεντρεχεια εναντι του audioj; Ακουσες τις κατασκευες του, γνωρισες τον ιδιο; μαλλον οχι, ε ; Οποτε μην χαρακτηριζεις ως "επιδοξο" ντιουη που το παιζει εμπορος εναν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ κατασκευαστη! Οσο για τις noname μοντουλες, μπορεις καλλιστα να επικοινωνησεις μαζι του, να δεις (αν ξερεις απο αυτα!) και να ακουσεις. Οσοι ακουσαμε...δεν ειμαστε χαζοι,ε; Οσο για τιμες, ειναι παραπανω απο αυτη που αναφερεις: http://omegaamplifiers.blogspot.gr/
Καλημερα, δεν διαπιστωνω καμμια κακεντρεχεια σε αυτα που εγραψα. Και τον εχω γνωρισει και εχω ακουσει τις κατασκευες του.
Ειναι πραγματι συμπαθεστατος και τα μηχανακια εχουν εντυπωσιακη εμφανιση. Δεν εγραψα οτι το παιζει εμπορος, αντιθετα εγραψα οτι ειναι εμπορος. Επισης εγραψα οτι οι μοντουλες ειναι νο νειμ. Μα ετσι ειναι. Επισης δεν εγραψα πουθενα οτι δεν παιζουν καλα και οπωσδηποτε πουθενα δεν σας χαρακτηρισα χαζους αφου δεν εκανα κανεναν χαρακτηρισμο. Οσο για το αν θα αγοραζα προσωπικα οποιοδηποτε μηχανημα οποιουδηποτε νεοεισερχομενου κατασκευαστη, δεν θα το εκανα ποτε. Ελπιζω να σε καλυψα. Καλες γιορτες.

Reaction score
1.788

Τους class d δεν μπορει να τους φτασει κανεις Α/Β σε σχεση τιμης αποδοσης!
Τα χρηματα που πρεπει να δαπανεισει καποιος σε Α/Β για να εχει αυτη την αποδοση στην οδηγηση ειναι πολυ παραπανω!
Τωρα, κατα την γνωμη μου, η μουσικη ειναι να μας ταξιδεψει!!! Οσους CLASS D εχω ακουσει κανεις δεν το εχει καταφερει.
Δυστυχος αυτο το feeling δεν το βρισκεις στις τυπικες μετρησεις που μοστραρει ο καθε κατασκευαστης! Αλλωστε εγω και ο καθε θνητος που θελει να απολαυσει , ταξιδεψει , ακουγοντας μουσικη δεν τον νοιαζει και πολυ ποσο συρμα ειναι ενας ενισχυτης [κατα τις τυπικες μετρησεις]!!!

Το παραπανω ειναι προσωπικη γνωμη !!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

+1 :444:

D

Deleted member 23222

Guest

Τους class d δεν μπορει να τους φτασει κανεις Α/Β σε σχεση τιμης αποδοσης!
Τα χρηματα που πρεπει να δαπανεισει καποιος σε Α/Β για να εχει αυτη την αποδοση στην οδηγηση ειναι πολυ παραπανω!
Τωρα, κατα την γνωμη μου, η μουσικη ειναι να μας ταξιδεψει!!! Οσους CLASS D εχω ακουσει κανεις δεν το εχει καταφερει.
Δυστυχος αυτο το feeling δεν το βρισκεις στις τυπικες μετρησεις που μοστραρει ο καθε κατασκευαστης! Αλλωστε εγω και ο καθε θνητος που θελει να απολαυσει , ταξιδεψει , ακουγοντας μουσικη δεν τον νοιαζει και πολυ ποσο συρμα ειναι ενας ενισχυτης [κατα τις τυπικες μετρησεις]!!!

Το παραπανω ειναι προσωπικη γνωμη !!
Μα αυτό το..."ταξιδέψει" είναι που ακυρώνει τα πάντα.
Ποιός μπορεί να διαφωνήσει μαζί σου?
Ουδείς φυσικά...

Αλλά και η θεωρία είναι θεωρία,άσχετα αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις μαζί της ή όχι...
Προσωπικά πάντα θα επιδιώκω το... political correct.
Kαι πάντα θα προσπαθώ να μαθαίνω να ακούω, αυτό που πρέπει και υπάρχει κι όχι αυτό που θα ήθελα (ήθελε) κάποιος...
Μια άλλη άποψη,τουλάχιστον ισότιμη με τη δική σου...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Το οτι δεν γνωρίζετε την κατασκευάστρια κινεζική εταιρία (BOYOHO) δεν κάνει τις ενισχυτικές μοντούλες no name .
Με μιά τέτοια παίζει ο ΕΑΡ,έχουν δοκιμασθεί και από τους Κρητικούς digitoφρίκουλες και χρησιμοποιούνται σε πολλά γνωστά PA ενισχυτικά.Αν ψάξετε έχουν ποσταριστεί κι εδώ μέσα παλιότερα.Το δοκιμάσαμε και στην Κόρινθο με πολύ καλά αποτελέσματα.
Και η λάμπα στην προενίσχυση είναι μιά δοκιμασμένη ,και αρκούντως δημοφιλής,συνταγή.

Reaction score
126

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακοπτικοί ενισχυτές. Πόσο καλοί είναι σε σχέση με τους τάξη

Καλημερα, δεν διαπιστωνω καμμια κακεντρεχεια σε αυτα που εγραψα. Και τον εχω γνωρισει και εχω ακουσει τις κατασκευες του.
Ειναι πραγματι συμπαθεστατος και τα μηχανακια εχουν εντυπωσιακη εμφανιση. Δεν εγραψα οτι το παιζει εμπορος, αντιθετα εγραψα οτι ειναι εμπορος. Επισης εγραψα οτι οι μοντουλες ειναι νο νειμ. Μα ετσι ειναι. Επισης δεν εγραψα πουθενα οτι δεν παιζουν καλα και οπωσδηποτε πουθενα δεν σας χαρακτηρισα χαζους αφου δεν εκανα κανεναν χαρακτηρισμο. Οσο για το αν θα αγοραζα προσωπικα οποιοδηποτε μηχανημα οποιουδηποτε νεοεισερχομενου κατασκευαστη, δεν θα το εκανα ποτε. Ελπιζω να σε καλυψα. Καλες γιορτες.
Το "κακεντρεχεια" πηγαινε στην μετονομασια του θεματος που προτεινεις και στο "επιδοξος ντιουης" -απο τη στιγμη μαλιστα που γνωρισες τον συγκεκριμενο. Για την μη προτιμηση νεοεισερχομενου κατασκευαστη, ε, καπως και καποιος πρεπει να τον αγορασει κι αυτον (ριψοκινδυνευοντας ισως) ωστε να...παλαιωσει ! Καλες γιορτες και καλη νεα χρονια ευχομαι και για σενα.
takis6c33 αν ακουγες μια κατασκευη D του audioj και ενα λαμπατο Ayon των 5500ε τοτε σιγουρα θα εμεινες ικανοποημενος με το "ταξιδι' που δινει ο D!

Reaction score
117

Με ένα σωστό pre στον Yamaha.

Όταν μιλάμε για τοπολογίες ενισχυτών, το βασικό στοιχείο αξιολόγησης είναι η ικανότητα οδήγησης.

Όλα τα άλλα είναι μαγειρέματα πριν τον τελικό, και μικρή σχέση έχουν με την τοπολογία.

Δοκίμασε τον Primare ως προ του Yamaha, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Σχεδόν όλοι οι ολοκληρωμένοι της Yamaha θάβονται από το voicing που έχει γίνει στον προ. Ως τελικοί είναι επιπέδου Bryston. -τουλάχιστον οι A-S1000 και 2000.
Αγαπητέ φίλε το δοκίμασα και ήταν αρκετά ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα. Για να μην βγω εκτός θέματος θα συνεχίσω σε άλλο νήμα (YAMAHA A-S1000 vs A-S2000).

Reaction score
19

Ο ήχος στον Audia Flight3(classΑΒ) δίνει 4.79 και θα συμφωνήσω μαζί τους! Εξαίρετος! Στον "Ωμέγα"(classD) όμως θα έδινα 4.8+. Παίζει το ίδιο άριστα στα μεσαία-υψηλά και έχει καλύτερο έλεγχο στο ρωμαλέο χαμηλό του (+τα επιπλέων Βαττ για παν ενδεχόμενο..). Έκανε τα AS Artemis TLS να ακούγονται σαν μεμβράνες ..που δεν τους λείπει το μπάσο όμως! Τα 10" του Advance γίναν sprinder κατοστάρηδες! :geek:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Πηρες το ζευγαρι απο τον Γιαννη; φοβερα πρεπει να ειναι!

Reaction score
19

Μετά απο άπειρες ώρες ακροάσεων με ότι υπήρχε(για μεγάλο χώρο), κατέληξα εκεί! Ερμή που είχα καψούρα δε βρήκα.. Κράτησα και τα Αρτεμις TLS που είχα.
ΟΚ!:offtopic:

Reaction score
181

Καλησπέρα σε όλους.

Για να δούμε κατά πόσο οι τάξη Δ είναι εξίσου καλή με την Α/Β θα έπρεπε να έχουμε ίδιο αριθμό κατασκευαστών
από τη μία πλευρά και ίδιο από την άλλη σε τεχνολογίες που βρίσκονται σε ίδιο στάδιο ωρίμανσης.
Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, το πιο σωστό από την πλευρά μας (ανθρώπους που πωλούν ηχοσυστήματα)
είναι να εξηγούμε στον καταναλωτή την αξία ενός σωστού design. Γιατί υπάρχουν αξιόλογα design σε όλες
τις τάξεις, ενώ, όσον αφορά την λιανική τιμή τους, αυτή αφορά το μάρκετινγκ και τη θέση του εκάστοτε
κατασκευαστή.

Επίσης, το κατά πόσο "καλοί" είναι σε παρόμοια κατηγορία τιμής φαίνεται απο τις πολύ
διαφορετικές απόψεις οτί είναι θέμα ταιριάσματος όπως και γούστου/εμπειρίας/αυτιού κλπ κλπ.
Δηλαδή ο υποκειμενικός παράγων μετράει έστω και αν ένας έχει αντίθετη άποψη απέναντι σε 100
αφού αυτό το οποίο μας αρέσει είναι ουσιαστικά η επιλογή μας.

Βαρδαξόγλου Τασος (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ)

Reaction score
1.815

Στο πρώτο σου παρθενικό μήνυμα, τα είπες ΟΛΑ!
Respect!

Καλώς ήρθες!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Καλως μας ηλθες φιλε μου.........συμφωνω οτι τα ειπες με το ονομα τους.......οι παγιδες βλεπεις,οι συνηθειες τοσων χρονων πολλες φορες δεν μας αφηνουν να ειμαστε αντικειμενικοι...........

loudobic

AVSite Member
Reaction score
298

Καλησπέρα σε όλους.

Για να δούμε κατά πόσο οι τάξη Δ είναι εξίσου καλή με την Α/Β θα έπρεπε να έχουμε ίδιο αριθμό κατασκευαστών
από τη μία πλευρά και ίδιο από την άλλη σε τεχνολογίες που βρίσκονται σε ίδιο στάδιο ωρίμανσης.
Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, το πιο σωστό από την πλευρά μας (ανθρώπους που πωλούν ηχοσυστήματα)
είναι να εξηγούμε στον καταναλωτή την αξία ενός σωστού design. Γιατί υπάρχουν αξιόλογα design σε όλες
τις τάξεις, ενώ, όσον αφορά την λιανική τιμή τους, αυτή αφορά το μάρκετινγκ και τη θέση του εκάστοτε
κατασκευαστή.

Επίσης, το κατά πόσο "καλοί" είναι σε παρόμοια κατηγορία τιμής φαίνεται απο τις πολύ
διαφορετικές απόψεις οτί είναι θέμα ταιριάσματος όπως και γούστου/εμπειρίας/αυτιού κλπ κλπ.
Δηλαδή ο υποκειμενικός παράγων μετράει έστω και αν ένας έχει αντίθετη άποψη απέναντι σε 100
αφού αυτό το οποίο μας αρέσει είναι ουσιαστικά η επιλογή μας.

Βαρδαξόγλου Τασος (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ)
Να σταθώ στο στάδιο ωρίμανσης??

Κατα πόσο μπορεί να εξελιχθεί επιπλέον η Α/Β??

Ενώ όπως παρακολουθώ και ακούω τα πράγματα.... οι Δ τάξη έχει πολύ ψωμί.. το αποτέλεσμα των ncore σε σχέση με την τιμή κτίσης του είναι μια αποκάλυψη..... φυσικά υπάρχουν και πιο φθηνοί Δ' αλλά εδώ μιλάμε για κάτι άλλο.....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.113
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON