my first class d amplifier.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458
Απάντηση: Re: my first class d amplifier.

Τεχνοκρατικά μιλώντας,δεν ειναι καθολου μυστήρια.
Απλα δεν βάζουμε ποτέ παγάκια σε προϊόντα που είναι βασισμένα στο κριθάρι και το αμπέλι.Μοναδική εξαίρεση το τσίπουρο,καθότι απόσταγμα και όχι απευθείας παράγωγο.

Απ' την άλλη επειδή ο Τάκης είναι μεγας αλχημιστής νομίζω ότι θα μας εκπλήξει εύγευστα:wink:

Reaction score
1.789
Απάντηση: my first class d amplifier.

Καλημερα παιδες , και ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια!! Να πω επισης οτι τελικα αυτα τα διαολια ειναι τοσο ουδετερα που παιζοντας με το πρωτο λαμπατο σταδιο ακους πραγματικα τις οποιες αλλαγες κανεις.

Το ακουσμα [δροσερο] και ταυτοχρονα γλυκο για καθε γουστο !!!! παγωτο ραβανι ενα πραμα!! τι ειπα παλι!!! χεχεχε!!!!!
Ελπιζω ο Μαρκου να μου τα δεχτει στον καταπληκτικο χωρο που εχει για μια ακροασει !!!! Ε... ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕ ΓΙΑΝΝΗ;

Reaction score
12.122
Μπράβο, Τάκη! Εύχομαι καλούς πειραματισμούς και καλή διασκέδαση στην κατασκευή! Όπως φαίνεται ξέρεις τι θέλεις να πάρεις από τον ήχο σου και θα τα καταφέρεις!

Τραγική συγκυρία, την ώρα που άνοιξες εσύ το θέμα για το πρώτο σου class D, εγώ έκαψα το δικό μου.:cry:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.546
Moυ φαινεται θα ναι πολυ πρωτοποριακος ο ICE-λαμπατος ενισχτυτης του Τακη....!

Y

Yiannis_B

Guest
Απάντηση: Re: my first class d amplifier.

Moυ φαινεται θα ναι πολυ πρωτοποριακος ο ICE-λαμπατος ενισχτυτης του Τακη....!
Όπως λέμε wild turkey με συνοδεία παγωμένης μπύρας. :cool:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.205

Χυπεξά μου εσύ! Τι τροφοδοσία έφτιαξες; Δώσε λεπτομέρειες!

Y

Yiannis_B

Guest

Όπως λέμε wild turkey με συνοδεία παγωμένης μπύρας.
Όπως τα έπινε ο Dennis Hopper στο Rumble Fish..:rolleyes:

Father: Every now and then, a person comes along, has a different view of the world than does the usual person. It doesn't make them crazy. I mean... an acute perception, man... that doesn't, that doesn't make you crazy.
Rusty James: Could you talk normal?
Father: However sometimes... it can drive you crazy, acute perception.
Rusty James: I wish you'd talk normal 'cause I don't understand half the garbage you're saying. You know? You know what I mean?
Father: No, your mother... is not crazy. And neither, contrary to popular belief, is your brother crazy. He's merely miscast in a play. He was born in the wrong era, on the wrong side of the river... with the ability to be able to do anything that he wants to do and findin' nothin' that he wants to do. I mean nothing.

Last edited by a moderator:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Χυπεξά μου εσύ! Τι τροφοδοσία έφτιαξες; Δώσε λεπτομέρειες!
Αυτό περιμένω και εγώ.Και δεν είναι διόλου αμελητεό,όπως είπε ο Τάκης.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Τι ρωτατε βρε παιδια, λαμπατη τροφοδοσια θα εχει φτιαξει ο Τακης μας .....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.205

Αυτή η ενισχυτική πλακέτα είναι μια πολύ προσιτή επιλογή για να εισέλθει κανείς στο χώρο των διακοπτικών ενισχυτικών:
https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=1191

και δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο στην τροφοδοσία της, έτσι κι αλλιώς είναι μικρής ισχύος και δουλεύει και με χάλια τροφοδοσία ανέτως (65 db PSRR), άσε που υπάρχει και έτοιμη λύση, η οποία είναι και αρκετά οικονομική:
https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=3140

Πάντως, με 20 mOhm αντίσταση εξόδου, πρέπει να είναι ενδιαφέρον το df του, ε λαμπάτε φίλε μας;;;

Ελπίζω να το ταίζεις με 50 βολτ ΑΚΡΙΒΩΣ... :cool:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.205

προβλέπω πως μετά αυτή την πρώτη γνωριμία του Τάκη, το επόμενο βήμα θα είναι ένα ζεύγος από αυτή την ενισχυτική πλακέτα με κόστος μόλις 200 ευρώπουλα έκαστη:
https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=3538

και αυτή η τροφοδοσία με το τιποτένιο ποσό των μόλις 240 ευρώπουλων:
https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=3435

και το κερασάκι στην τούρτα: ένα στάδιο εισόδου valve-ala-takis να κελαϊδάει και να ρημάζει ταυτοχρόνως και αδιακρίτως! χαχαχαχχαχαχααχχα

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
42.035

3,6 κιλοβάτ τροφοδοσία.... θα μας ρίξει καμιά ασφάλεια μπρε.

Reaction score
1.308

Όπως κάτι μιγαδούλες έχουν και τα δύο και κάνουν πάταγο έτσι και το μπλέξιμο αυτό θα κάνει θραυση ....
Φωτό δεν έχουμε ?????

Reaction score
3.987

Γειά σου Τακούλη με τα ωραία σου!!

Αναμένω...

Πέτρε έκαψες τα τριπάθια?

Με τι τρόπο τα "κατάφερες"?

:confused:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Είναι Hypex, δεν είναι ICE. Εγώ σας είπα την KT120 -> EL34;
Tο συγκεκριμένο είναι το "χειρότερο" από τα μοντέλα της Hypex - αλλά μία πολύ καλή βάση για πειραματισμό πριν πέσεις στα "σκληρά".

Εφόσον βάζεις δικό σου ενεργό στάδιο στην είσοδο, δοκίμασε να παρακάμψεις το opamp που υπάρχει εκεί (κάποιο 5532 αν δεν κάνω λάθος - υπόψιν βέβαια ότι χωρίς αυτό η αντίσταση εισόδου πέφτει σημαντικά και καλό θα είναι να φτιάξεις κάτι με χαμηλή αντίσταση εξόδου, i.e. <100Ω). Επίσης να σημειωθεί ότι δίνει κάπου στα 5x το input stage, οπότε αν το βγάλεις θα χρειαστείς βαρβάτη πηγή ή να δώσεις gain στο λαμπάτο κύκλωμά σου.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Δε βαριέσαι, όλοι νέοι (και ενθουσιασμένοι που ανακαλύπταμε τον Class D κόσμο) ήμασταν κάποτε. Those were the days.

Στο θέμα μας τώρα, με αντικειμενικά κριτήρια οτιδήποτε κάνεις θα είναι χειρότερο από την αντίστοιχη μοντούλα σε έκδοση HG (με ποιοτικότερα υλικά) και με τα HxR regulators.
Υποκειμενικά, σε αρκετούς αρέσει η λάμπα μπροστά, όπως και κάτι τεράστιοι "audiophile" πυκνωτές στην είσοδο ή/και μεταξύ input + power stage (παρόλο που τεχνικά είναι μέγα σφάλμα). Αξίζει να πειραματιστείς, ειδικά στην ST που έχεις και είναι η πιο "γυμνή" μοντούλα (από τις retail, γιατί οι ΟΕΜ είναι ακόμα πιο ευέλικτες).

Reaction score
12.122
Re: Απάντηση: my first class d amplifier.

Πέτρε έκαψες τα τριπάθια?

Με τι τρόπο τα "κατάφερες"?

:confused:
Μόνο εσύ το πρόσεξες και μου έδωσες σημασία!:cry:
Άσε έκανα κάτι πειραματισμούς με καλιμπράρισμα στο ρυθμιζόμενο κοντέρ του BMW και ένωσα κατά λάθος λάθος καλώδιο! (αντί να ενώσω το πλην του τροφοδοτικού 12 βολτ με το πλην της εξόδου ηχείων, ένωσα τα +12 βολτ με το πλην της εξόδου ηχείων και τσαφ...:headbang: Μακάρι να την έχει ακούσει ένας πυκνωτής που υποψιάζομαι...)
Αλλά δε θέλω να χαλάσω το θέμα του Τάκη με τα δικά μου.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.318
Members
38.682
Νεότερο μέλος
Andrewk