Coaxial VS optical

Reaction score
2.098
Απάντηση: Coaxial VS optical

Σαφέστατα μπορείς να πάρεις σοβαρή βελτίωση από ένα καλό USB καλώδιο, δεν ανέφερε καμία χτεσινή ανακάλυψη ο MILES. Aυτά τα πράγματα είναι γνωστά χρόνια τώρα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Σαφέστατα μπορείς να πάρεις σοβαρή βελτίωση από ένα καλό USB καλώδιο, δεν ανέφερε καμία χτεσινή ανακάλυψη ο MILES. Aυτά τα πράγματα είναι γνωστά χρόνια τώρα.
Γνωστά ακόμα και πριν ανακαλυφθουν τα dac με usb είσοδο:biggrin:

Φιλιά Μάικ!

Reaction score
2.098

Δεν ξέρω τι λες George πάντως DAC με USB είσοδο υπάρχουν καμιά 5ετία τώρα. :biggrin:

Reaction score
372

που τα διαβαζεται αυτα????
Φίλε conroe, η πρόσκληση στο σπίτι μου (για ακρόαση, όχι για διάβασμα) ισχύει και για σένα!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.663

Επίσης είναι σημαντική η βελτίωση αν βάλεις σταθεροποιητικό λαμπάτο τροφοδοτικό στον υπολογιστή, ή ακόμα καλύτερα αν φτιάξεις υπολογιστή με λυχνίες, σαν εκείνα τα δωμάτια με τις χιλιάδες λυχνίες που αποτελούσαν το 1920 τους πρώτους υπολογιστές. Εννοείται πως το καλώδιο USB, όπως και κάθε καλώδιο μέσα στο πισι πρέπει να είναι στηριγμένο πάνω σε ξύλινους αντικραδασμικούς αποστάτες από ευλογημένο ξύλο κατουρημενο από 40-χρονη παρθένα τοπ μοντελ, μεγάλη διαφορά στην υγροτητα των μεσαίων και στην ντελικατετσα των μεταξενιων πριμων...

Προτιμήστε κρυογονημενο πισι, παίζει πιο ...αναλογικά.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.062

Reaction score
372

Επειδή η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει και πάλι (όπως συνήθως γίνεται όταν ανοίγει κουβέντα για καλώδια), η πρόσκληση μου για ακρόαση ισχύει για όποιον αμφισβητεί τις ακουστικές διαφορές των usb καλωδίων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.663

Η σωστή κρυογεννεση στο πισι είναι πολύ εύκολη διαδικασία και απαιτείται για να έχεις σωστές χροιες από ένα αληθινά κρυολογημενο πισι. Αυτό που πρέπει μα κάνετε είναι απλά να βάλετε το πισι μέσα σε ένα καταψύκτη της αλτζιντα για 2 μέρες, παρέα με παγωτά καϊμάκι. Προσοχή στα παγωτά, όχι ότι να'ναι. Αν ο καταψύκτης είναι κρικρι, αρκεί 1,5 μέρα, και μέσα να έχει μόνο κασατα.

Τέλος, μη ξεχάσετε τς καμπανάκια του τσανγκ, ένα καμπανάκι πάνω σε κάθε καλώδιο (και στα εσωτερικά καλώδια του πισίου) είναι αναγκαίο για να διώχνει τα κακά πνεύματα, ένα καμπανάκι πάνω στο τροφοδοτικό του πισίου διώχνει την ηλεκτρομαγνητικιά ακτινοβολία και ένα καμπανάκι πάνω σε κάθε σκληρό δίσκο ομορφαίνει τη γραμματοσειρά των ασσων και μηδενικών της μουσικής μας.

Όλα αυτά ακούγονται, αρκεί το σύστημα να είναι αναλυτικό.

Reaction score
7.336

κανείς δε μίλησε για υπερβολές και για τροφοδοτικά με λάμπες ή εξωτικά στηρίγματα. Οπως δεν εμπιστευόμαστε τα απλά rca καλώδια που συνοδεύουν τις συσκευές,έτσι θέλουμε και κάτι πιο εξειδικευμένο για την σύνδεση laptop-usb dac. Το ίδιο και με τα τροφοδοτικά,για αυτό ένα laptop είναι προτιμότερο από έναν σταθερό υπολογιστή σαν transport. Ως εκεί όμως,δεν διάβασα κάτι διαφορετικό στα προηγούμενα μηνύματα. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, στην σύνδεση υπολογιστή usb-dac ισχύει ο κανόνας "το καλύτερο καλώδιο είναι το όχι καλώδιο",οπότε όσο πιο μικρό μήκος τόσο καλύτερα. Δοκιμάστε ακόμα και με noname καλώδια και θα το διαπιστώσετε εύκολα. Σε δική μου δοκιμή ανάμεσα σε καλώδιο ενός μέτρου και σε πεντάμετρο οι διαφορές ήταν εύκολα ακουστές.

Reaction score
13

κανείς δε μίλησε για υπερβολές και για τροφοδοτικά με λάμπες ή εξωτικά στηρίγματα. Οπως δεν εμπιστευόμαστε τα απλά rca καλώδια που συνοδεύουν τις συσκευές,έτσι θέλουμε και κάτι πιο εξειδικευμένο για την σύνδεση laptop-usb dac. Το ίδιο και με τα τροφοδοτικά,για αυτό ένα laptop είναι προτιμότερο από έναν σταθερό υπολογιστή σαν transport. Ως εκεί όμως,δεν διάβασα κάτι διαφορετικό στα προηγούμενα μηνύματα. Και μιας και το έφερε η κουβέντα, στην σύνδεση υπολογιστή usb-dac ισχύει ο κανόνας "το καλύτερο καλώδιο είναι το όχι καλώδιο",οπότε όσο πιο μικρό μήκος τόσο καλύτερα. Δοκιμάστε ακόμα και με noname καλώδια και θα το διαπιστώσετε εύκολα. Σε δική μου δοκιμή ανάμεσα σε καλώδιο ενός μέτρου και σε πεντάμετρο οι διαφορές ήταν εύκολα ακουστές.
σε καθε περιπτωση το pc ή mac pro ειναι προτιμοτερο γιατι εχεις καλυτερη τροφοδοσια, ομως δεν εχεις φορητοτητα. υπαρχουν σπουδαια τροφοδοτικα απο enermax, seasonic, κλπ για να βαλεις στον σταθερο υπολογιστη.
κανεις ομως την δουλεια σου και με notebook. το προβλημα με την usb port ειναι η ιδια καθως μεταφερει μεχρι 5μ. αν θυμαμαι καλα.

Reaction score
13

Τέλος, μη ξεχάσετε τς καμπανάκια του τσανγκ, ένα καμπανάκι πάνω σε κάθε καλώδιο (και στα εσωτερικά καλώδια του πισίου) είναι αναγκαίο για να διώχνει τα κακά πνεύματα, ένα καμπανάκι πάνω στο τροφοδοτικό του πισίου διώχνει την ηλεκτρομαγνητικιά ακτινοβολία και ένα καμπανάκι πάνω σε κάθε σκληρό δίσκο ομορφαίνει τη γραμματοσειρά των ασσων και μηδενικών της μουσικής μας.

Όλα αυτά ακούγονται, αρκεί το σύστημα να είναι αναλυτικό.
καταρχην χρονια πολλα!!! συγνωμη για την ασχετοσυνη μου αλλα τι ειναι τα καμπανακια του τσανγκ??? μ' επιασαν τα γελια μολις το διαβασα :lol:

ika

News
Reaction score
18.050

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Coaxial VS optical

Θοδωρή ένα καλύτερο καλώδιο usb κάνει μεγάλη διαφορά από τα απλά που συνήθως χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, αντίστοιχη με αυτή που πήρες βάζοντας στο σύστημα σου το hiface.
Μπορείς να έρθεις σπίτι μου όποτε θέλεις για να ακούσεις και μόνος σου.

Εγώ χρησιμοποιώ το Coffee της Audioquest αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλα καλά σε διάφορες τιμές.
Δες το budget σου και αν είναι δυνατόν, προσπάθησε να ακούσεις κάποια καλώδια usb στο σύστημα σου για να δεις ποιό σου ταιριάζει καλύτερα.
Σε ποιο dac άκουσες την διάφορα;
η σε hiface evo;

Reaction score
15.469
Να χρησιμοποιησω το νημα για να ευχαριστησω τους φιλους Tidal
Αν χρησιμοποιείς απλή οπτική μία απλή μετάβαση σε γυάλινη οπτική θα βελτιώσει σαφέστατα τον ήχο σου. Εμπειρικά οι οπτικές ίνες κάνουν τον ήχο πιο μουσικό, με τη κακή έννοια, και μασκάρουν πληροφορία. Αν πήγαινες σε HiFace θα είχες ακόμα καλύτερο ήχο.
και tanto
Για τους φίλους που έχουν υπολογιστή-λάπτοπ με οπτική έξοδο και dac χωρίς ασύγχρονη είσοδο usb, ας την ξεχάσουν και ας προτιμήσουν μια συσκεύη usb to coaxial (m2tech,musical fidelity v-link) και από εκεί σήμα στο dac,η βελτίωση είναι σημαντική.
για την προτροπη τους στην αγορα του m2tech ,καθως και τον φιλο argyav για την συναλλαγη και να επιβεβαιωσω κι εγω πως η διαφορα αναμεσα στην οπτικη που χρησιμοποιουσα και τωρα ειναι σημαντικη και ουσιαστικη.
εεε....τωρα μου φαινεται (ειμαι σιγουρος δηλαδη) πως το συστημα παιζει και πιο δυνατα...ισχυει για τεχνικους λογους η' μηπως ξεκαθαριζοντας το πραγμα , ερχεται κι αυτο ?

Reaction score
59
Απάντηση: Re: Coaxial VS optical

Δεν παιζει πιο δυνατα αλλα έχει καλύτερες δυναμικες σαφως! Ο ηχος σου ειναι πιο ζωντανος και πιο καθαρος (στα λεω αυτα γιατι και γω εχω περασει απ αυτα τα ¨σταδια¨). Λογικα οφειλεται στην καλυτερη υλοποιηση του ψηφιακου σταδιου. Προφανως και ειναι καλυτερο το Hiface απ την onboard καρτα. Αν το συνδυάσεις και μ ενα καλο coaxial εισαι κομπλε!

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Re: Coaxial VS optical

Αν το συνδυάσεις και μ ενα καλο coaxial εισαι κομπλε!
τωρα το 'χω συνδεσει μ' αυτο http://www.ixoscables.com/cgi-bin/ixos-cables/XHD408.html ...νομιζω ειμαι ενταξει (?)
Ο ηχος σου ειναι πιο ζωντανος και πιο καθαρος
ακριβως
καλύτερες δυναμικες
?
καποιος θα 'πρεπε να γραψει καποια στιγμη, ενα λεξικο των ορων που χρησιμοποιει η κοινοτητα για να μπορουμε κι εμεις οι μη μυημενοι να συννενοουμεθα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.490
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid