Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.727
Εδώ και πολύ καιρό αγόραζα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Ένωσης Πεζών με τιμή 3,68 € το λίτρο.
Ξαφνικά πριν κανένα 2μηνο περίπου εξαφανίστηκε από το ράφι και δεν υπήρχε ούτε δείγμα.
Το ζητούσα και μου έλεγε η πωλήτρια του S/M ότι έχουν κάνει παραγγελία αλλά δεν υπάρχει.
Ξαφνικά πριν από 10 μέρες περίπου επανήλθε στα ράφια με τιμή 4,70 € το λίτρο!!!!
Διαμαρτυρήθηκα και δεν το αγόρασα βέβαια και ζήτησα από την ιδιοκτήτρια του S/M (που είναι και φίλη μου και έχω το θάρρος) να τους μεταφέρει την δυσαρέσκεια μου ως πελάτη του προϊόντος τους.
Ταυτόχρονα έστειλα μήνυμα διαμαρτυρίας στην ιστοσελίδα τους στο τμήμα "επικοινωνήστε μαζί μας"
Με έγραψαν στα πιπέρια τους κι έτσι εχθές ξανα έστειλα διαμαρτυρία πιο αυστηρή.
Δεν περιμένω βέβαια να απαντήσουν, αλλά μάλλον θα αθετήσω τις αρχές μου περί υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων και θα πάρω κανένα αρχαϊκό λάδι από τα Lidl που είναι πιο φτηνό.
Να πάν στο διάολο κι αυτοί και τα κωλολάδια τους αν είναι να δημιουργούν τεχνητή έλλειψη για να αυξήσουν την τιμή.
Μάλλον δεν έχουμε απεξαρτηθεί από τα λεγόμενα καρτέλ.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Πραγματικά λόγω τεράστιας ζήτησης φέτος υπάρχει έλλειψη,γενικώς-δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για τα 'πεζά' βέβαια...του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα λόγω της απίστευτης ανομβρίας και τον πολύ υψηλών θερμοκρασιών τους προηγούμενους μήνες...οι καρποί 'κάηκαν'...αν δεν το δεις δεν το πιστεύεις-μεγάλη καταστροφή...

Το καλύτερο λάδι είναι αυτό:

της περιοχής 'Κριτσά' κοντά στον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου....
(και το δικό μου βέβαια,που δεν πωλείται...χαρίζεται!!!)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
να "λαδώσεις" τον Κεφάλα για να σταματήσει να σε πειράζει...:biggrin:

Reaction score
249

να ρθεις να πάρεις στην Κεφαλλονιά λαδι με 2.5 € το λίτρο σε μεγάλο τενεκέ, που μου έμαθαν να το βάζουν σε μικρά τενεκεδακια και γυάλινα μπουκάλια και ανεβαίνει η τιμή στα ουρανια
αυτά είναι για εξαγωγές στην Κίνα και στη Ρωσία

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699

Πέρα από κάποια αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, σχετικά με το ελαιόλαδο νομίζω ότι υπάρχει και το υποκειμενικό γευστικό κριτήριο καθώς και το για ποια χρήση προορίζεται. Εμείς, έχοντας το προνόμιο να είμαστε από σόγια... ελαιοπαραγωγικά, έχουμε διαθέσιμα τέσσερα διαφορετικά είδη ελαιόλαδου και τα χρησιμοποιούμε ανάλογα, για σαλάτες, ψάρια, φαγητά, γλυκά, τηγάνι κλπ.

Πάντως, έχοντας δοκιμάσει διάφορα ελαιόλαδα, για κατανάλωση σε ωμή μορφή προσωπικά προτιμώ τα Κρητικά κι αυτά από τη νότια Πελοπόννησο -χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα μέρη που παράγουν καλό λάδι.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Για οποιοδήποτε λάδι κι αν πρόκειται, ο τενεκές σίγουρα συμφέρει.

Μιχάλη, με πρώτη ευκαιρία θα μάθω από μαγαζί κρητικών προϊόντων διαθεσιμότητα και τιμή για το λάδι που λες, και θα σου πω.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.737

Μάλλον υποτιμημένο το βλέπω το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, εάν λάβουμε υπόψη πως οι "φυσικοί" χυμοί έχουν σκαρφαλώσει κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Πάντως, έχοντας δοκιμάσει διάφορα ελαιόλαδα, για κατανάλωση σε ωμή μορφή προσωπικά προτιμώ τα Κρητικά κι αυτά από τη νότια Πελοπόννησο -χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα μέρη που παράγουν καλό λάδι.
Μήπως είσαι Κρητικός;:biggrin:

Σύντεκνε 'Max....'και στα μέρη σου έχετε δυστυχώς τα δικά μας προβλήματα,δες εδώ.....και στην Σητεία τα ίδια ....σημερινά άρθρα:biggrin:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.727

Για οποιοδήποτε λάδι κι αν πρόκειται, ο τενεκές σίγουρα συμφέρει.

Μιχάλη, με πρώτη ευκαιρία θα μάθω από μαγαζί κρητικών προϊόντων διαθεσιμότητα και τιμή για το λάδι που λες, και θα σου πω.
Mαρία αναμένω, θενκς.

Reaction score
20.928

Ναι, προφανώς δεν είναι οι τιμές που βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ...

Reaction score
15.469
Εδώ και πολύ καιρό αγόραζα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Ένωσης Πεζών με τιμή 3,68 € το λίτρο.
να πουμε πως αυτο που αγοραζετε σαν εξτρα παρθενο ελαιολαδο ειναι ενος (1.0) βαθμου οξυτητας ,εκτος αν σαφως αναγραφεται κατι αλλο
εγω σαν παραγωγος πληρωθηκα το ελαχιστο λαδι που παρηγαγα φετος στα 2.10 ευρω για λαδι 0.3 βαθμων οξυτητας ....για καθε 0.1 βαθμο παραπανω ο παραγωγος χανει 10 λεπτα , δηλαδη εαν παραξω λαδι 1 βαθμου οξυτητας θα το πληρωθω 1.40 ευρω κι εσυ θα το πληρωσεις στα 3.68 οπως λες
εκει ειναι βασικα το κολπο για να βγαλουν φραγκα οι τυποποιητες

Reaction score
15.469
Επισης ,δεν αντιλεγω ,μπορει να υπαρχουν και φαινομενα τεχνητης ελειψης , ομως να εχετε υπ' οψιν σας πως η αγροτικη παραγωγη ,ειδικα στα μερη μας ειναι στο ελεος του θεου.Κυριολεκτικα.
Φετος η ελαχιστη βροχη την εποχη της ανθοφοριας της ελιας (μεσα στο μηνα μαιο) κατεστρεψε ενα 35-40 % της παραγωγης
ο συνδιασμος μεγαλης ζεστης με τους ισχυροτατους ανεμους που φυσηξαν απο χτες το βραδυ μεχρι πριν λιγο (δεν πηγα ακομη εξω) αλλα πρεπει να φτασανε τη φετινη απωλεια της παραγωγης στο 50+ %
Εαν δεν εμφανιστουν στην ωρα τους τα πρωτοβροχια (απο αυγουστο !) δεν θα μαζευτουνε πολλες ελιες φετος (παλι)
αυτα (και αλλα) ανεβοκατεβαζουν τις τιμες μεχρις ενος σημειου
Βρειτε εμπιστους ανθρωπους να σας στελνουν λαδι χυμα.
Συμφωνω με τον MaxHeadroom ,η νοτιαα ελλαδα και κρητη εχουν πιο καλα λαδια (ενταξει ωμα) ,βεβαια εμεις εδω κατω σαλατα φαγητο τηγανι το ιδιο λαδι βαζουμε.
Και για να συνδεσω και το χομπι ολων εδω μεσα ...εγω χρησιμοποιω 100 κιλα λαδι το χρονο με τιμη σουπερ μαρκετ κανει 470 ευρω οπως ελεχθει ......μηπως δεν ειναι τοσο μεγαλο το ποσο σε σχεση με χρηματα που δινουμε για να εχουμε μια αλλη χροια στον ηχο των interconnect μας,για παραδειγμα?

αν παει καλα φετος η χρονια μου θα διαθεσω χυμα λαδι μεσω του φορουμ μηπως και παρω εκεινο το παλιογουφερ ,τον προ και λαμπες για το x10d που χρειαζομαι

τα πεζα ειναι ενα μικρο χωριουδακι εδω διπλα - δεν εχω σχεση (εκτος απο τη ρετσινα τους που ειναι ωραιοτατη)

ουφφφ τα 'πα .... παω τωρα στο αγαπημενο μου thread

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699

Μήπως είσαι Κρητικός;:biggrin:

Σύντεκνε 'Max....'και στα μέρη σου έχετε δυστυχώς τα δικά μας προβλήματα,δες εδώ.....και στην Σητεία τα ίδια ....σημερινά άρθρα:biggrin:
Πες με προδότη, αλλά για σαλάτες, λαδολέμονα για ψάρι κλπ προτιμώ τα ελαιόλαδα δυτικής Κρήτης (παραγωγής μας ή μη): μεγαλύτερο ιξώδες και πιο σύνθετες γεύσεις.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

'oldy' έτσι ακριβώς:hi:

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Πες με προδότη, αλλά για σαλάτες, λαδολέμονα για ψάρι κλπ προτιμώ τα ελαιόλαδα δυτικής Κρήτης (παραγωγής μας ή μη): μεγαλύτερο ιξώδες και πιο σύνθετες γεύσεις.
Οι ιδιαιτερες συνθηκες της καθε περιοχης φτιαχνουν και αλλο λαδι ,τα χανια με τις βροχες που χρειαζεται η ελια τον...χειμωνα ! εχουν λαδι οπως το περιγραφεις....οι πιο ξηρικες περιοχες προς σητεια μερια εχουν μια απλοτητα εξαιρετικη .....διαλεγεις και παιρνεις κι αυτη ειναι μια απο τις "ομορφιες" αυτου του προ'ι'οντος

δοκιμαστε το λαδι σας σε μια φετα ψωμι
αν βρεθειτε σε ελαιοτριβειο ,επισης ,την ωρα που βγαινει ζεστουτσικο ,χωρις να εχει "καθαρισει" ακομα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp