Κατασκευή Δεκτη FM

Reaction score
578
Επειδή από τα μοντέλα που κυκλοφορούν δεν με ικανοποιεί κανένα, ξέρει κάποιος να μου δείξει κάποιο κιτ για να το κατασκευάσω; Αν είναι με λυχνίες είναι ευπρόσδεκτο.........

Reaction score
74
Απάντηση: Κατασκευή Δεκτη FM

Για να κατασκευασεις δεκτη FM με ορατα εξαρτηματα δηλαδη τρανζιστορ η λαμπες πρεπει οι γνωσεις σου χωρις να θελω να σε μειωσω να ειναι υπερ ανω των εφικτων τις εχεις? αν ναι προχωρα.

Reaction score
96

ειχε η velleman ενα tuner σε κιτ καθως και η C&A (εταιρεια με ηλεκτρονικα κιτ στην αγιου κωνσταντινου -ομονοια )
και τα δυο τα ειχα ακουσει πριν απο καποια χρονια σε φιλο που ειχε τρελα με τα ραδιοφωνα κι επαιζαν πααρα πολυ καλα...
δεν γνωριζω ομως αν υπαρχουν σημερα...
επεισης κατι αλλο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να φτιαξεις ενα αποκωδικοποιητη fm stereo,που ειναι ουσιαστικα το σταδιο εξοδου του δεκτη (εκει βαζεις και λυχνιες αν θελεις) ,και να τον προσαρμοσεις σε καποιο δεκτη που θεωρεις αποδεκτο

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.750

Καλησπέρα. Μήπως είναι καλύτερο να "ανακατασκευάσεις" έναν δέκτη που θα βρεις ματαχειρισμένο με λίγα χρήματα και με πολύ καλά υλικά; Μπορείς να βρείς αχτύπητα αναλογικά κομμάτια (kenwood, Pioneer, Sansui) και να τα κάνεις να "γ...νε" πολούς νέους high end δέκτες της αγοράς. Σχεδόν για όλους αυτούς υπάρχουν service manuals οπότε δεν θα χαθείς. Άσε που και για μερικούς από αυτούς υπάρχουν πολλές έτοιμες ιδέες βελτιώσεων με σίγουρη επιτυχία και πολλές εναλλακτικές χρήσεις υλικών, έως εξωτικών! Εγώ εδώ και πολύ καιρό ακούω από έναν Kenwood KT-7500 πειραγμένο, που δεν τον αλλάζω με τίποτα. Φανταστικός ήχος ειδικά σε σταθμούς όπως ο KOSMOS.
Και ψηφιακούς μπορείς να πειράξεις, ειδικά στα τελικά στάδιά τους.
Τι λές;
Φιλικά,
Γιάννης

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.733

Άντε πάλι...:smg:

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.750

Off topic, John είχες πει ότι θα μου έστελνες special πληροφορίες για τον G220000

Reaction score
30.393

Ναι αλλά δεν θυμάμαι αν αυτό που είχα στο μυαλό μου αφορά στο protector, η σε κάτι άλλο.Σου είχα στείλει κάποιο πμ , θυμάσαι?

Reaction score
6.670

Reaction score
30.393

Σαφώς και προτιμώ τα παϊδάκια , αλλά αυτό που κολλάει? Δεν αναιρεί, το ενα το άλλο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.403
Members
38.696
Νεότερο μέλος
xaris loukakis