Πόσο καλά ακούμε.....?

Μηνύματα
426
Reaction score
378
Η αφορμή να εισάγω αυτό το θέμα μου δόθηκε λίγες μέρες πριν όταν είχα επισκεφθεί ένα φίλο μου σε ένα εργαστήριο ηλεκτρονικών,με σκοπό,τι άλλο,να δοκιμάσουμε δύο καλώδια ρεύματος,ένα απλό και ένα ακριβό με θωράκιση,αναφορικά με την εκπομπή εκ μέρους τους Η/Μ ακτινοβολίας.
(Για την ιστορία,το θωρακισμένο καλώδιο εξέπεμπε πολύ λιγότερο),Γεγονός το οποίο εξέπληξε, δυσάρεστα θα έλεγα, τον φίλο μου ο οποίος όπως πολλοί εξ ημών,δεν παραδέχεται την επίδραση τους στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Στην συνέχεια και με σκοπό να μου αποδείξει τον ισχυρισμό του,με τη χρήση μιας γεννήτριας συχνοτήτων και ενός μικρού μεγαφώνου,ακούσαμε διάφορες συχνότητες, όπου με αναμενόμενη έκπληξη ,διαπιστώσαμε ότι το εύρος των συχνοτήτων που ακούγαμε ήταν από 300HZ έως 13,5KHZ.
Αλλο νεώτερο άτομο που παρευρίσκετο εκεί ,άκουγε καθαρά μέχρι τα 15,5KHZ.
Τι θέλει να πεί ο ποιητής?
Με σκοπό να διασκεδάσω τις εντυπώσεις θα έλεγα ότι είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το τέλειο ηχητικό αποτέλεσμα που μετά μανίας αποζητούμε όλοι, ώστε είναι αδύνατον να το πετύχουμε και με κριτήριο την μικρή διάρκεια της ακουστικής μνήμης νομίζω ότι δέν πρέπει να ξοδεύουμε περιουσίες για το κυνήγι μαγισσών.
Με καλή γνώση και σωστό ματσάρισμα μπορούμε να πετύχουμε πολλά
ευχαριστώ.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.049
Reaction score
20.456
Απάντηση: Πόσο καλά ακούμε.....?

Νάτο πάλι το ματσάρισμααααααααααα... :biggrin:
 

Μηνύματα
463
Reaction score
575
Απάντηση: Πόσο καλά ακούμε.....?

Πολυ καλη η συζητηση που θα ξεκινησει αλλα υπάρχουν πολλοί συμβιβασμοί και παραδοχες στο σκεπτικο του εισηγητη που διαστρεβλωνουν το αποτελεσμα. Καλο θα ηταν η γεννητρια ακουστικων συχνοτητων να χρησιμοποιουνταν ως πηγη σε ενα συστημα ενισχυτου ηχειων αποδεδειγμενα καλης αποδοσης. Πιστευω πως το αποτελεσμα της δοκιμης εδειξε στην ουσια την αποκριση συχνοτητας του συστηματος γεννητριας μεγαφωνου και οχι τις ακουστικες δυνατοτητες του ανθρωπινου αυτιου. Πασιφανης ειναι η κατω συχνοτητα αποκοπης. κατι αντιστοιχο συμβαινει και με την ανω συχνοτητα των 13,5KHZ ή 15,5KHZ. Σε αντιστοιχο πειραμα κατα την δοκιμη ενος ισοσταθμιστου πριν απο χρόνια ειχα διαπιστωσει μια αποκριση συχνοτητας αυτιου απο 16HZ εως 16,2 KHZ. Όσον αφορά την μικρή διάρκεια της ακουστικής μνήμης συμφωνώ. Παρολα αυτα εχω διαπιστωσει μετα απο αλλαγες μηχανηματων, κυριως οταν αλλαξα ενισχυτη, πως τραγουδια η μουσικα κομματια που ειχα ακουσει πολλές φορες στο παρελθον εμπλουτιζονταν με νεες χροιες. Σα να ειχαν μεσα τους νεες μουσικες πληροφοριες που κρυβόταν καλα και αποκαλυπτωνταν ξαφνικα. Σαν νεοι μουσικοι που ειχαν κρυφτει στο ρεμιξ που βγηκαν ξαφνικα στο προσκηνιο.
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Απάντηση: Πόσο καλά ακούμε.....?

Αυτό διαπιστώνεται μόνο με ακουόγραμμα νομίζω λέγετε, το οποίο έχω κάνει και εγώ σε ιατρό που έχει τα κατάλληλα εργαλεία,
δηλαδή ειδική μονωμένη αίθουσα με τα ηλεκτρονικά της! όσοι φανατικοί του ήχου ας κάνουν ένα, και ελπίζω να μην πέσουν σε κατάθλιψη μετά (ειδικά οι μεγαλύτεροι λίγο σε ηλικία!) πάντως εμένα μου βρήκε στο δεξί αυτί να ακούω μέχρι 13000 κύκλους,
και στο αριστερό μέχρι 8000!!! και ήρθα στα συγκαλά μου με τον τέλειο ήχο!!! :biggrin:
 

Μηνύματα
426
Reaction score
378
Απάντηση: Πόσο καλά ακούμε.....?

καλοοοοοοοο.....
οι ,άνω των 50 υποχρεωτικά.
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Απάντηση: Πόσο καλά ακούμε.....?

(ειδικά οι μεγαλύτεροι λίγο σε ηλικία!) πάντως εμένα μου βρήκε στο δεξί αυτί να ακούω μέχρι 13000 κύκλους,
και στο αριστερό μέχρι 8000!!! :biggrin:
Α ρε Λιάκο κουφάθηκες νωρίς.
Ο άλλος είναι 60+ και ακούει 40 khz.:roflmao:
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Λίγο που δεν ακούμε εμείς καλά, λίγο που το σύστημα παίζει ότι μπορεί... δείτε ταινίες, πολλές ταινίες παιδιά (κατά το ανέκδοτο, γύριζε και βλέπε τον κόσμο συνέχεια) :lol:
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Απάντηση: Πόσο καλά ακούμε.....?

Είσαι δηλαδή κι εσύ ένας σαν αυτούς που περιγράφει ο MAD και ο naskar?:roflmao:
 


gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Re: Απάντηση: Πόσο καλά ακούμε.....?

Ζουν οι σκυλοι τοσα πολλα χρονια?
βρε άσχετε :tongue: δεν έχεις ακούσει τη ρήση "κακό σκυλί ψόφο δεν έχει"???????
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.110
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top