Gojakla
Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
- Reaction score
- 7.494
Περνάμε τον πρόλογο και πάμε στην απορία.
Είμαι στα σκαριά να βάλω τον Audiolab 8000A (2x60 - "χεριασμένος" από τον Σάκη Πετρόπουλο)* στα πρίμα των 805 και τον τελικό 8000P (2x100) στα Woofer.
Η ερώτηΞης, απλή:
1. Τα καλώδια πρέπει να είναι όλα ίδιας "ράτσας"? Επίσης, όλα ιδίου μήκους?
2. Έχω ας πούμε εύκαιρα από ένα ζεύγος Belden & VDH.
Θα παίζατε με αυτά? Τα Belden ας πούμε στα Tweeter και τα VDH στα Woofer ή θα γίνει πτάνα το πράμα?
Και bonus ερώτηΞης, απλά για την κουβέντα:
Τί πιστεύετε πως θα πρέπει να περιμένω από την "απλή" αυτή διενίσχυση σε αντίθεση με την κλασσική συνδεσμολογία (προ -> τελικός -> ηχεία) που είχα μέχρι τώρα;
*
Είμαι στα σκαριά να βάλω τον Audiolab 8000A (2x60 - "χεριασμένος" από τον Σάκη Πετρόπουλο)* στα πρίμα των 805 και τον τελικό 8000P (2x100) στα Woofer.
Η ερώτηΞης, απλή:
1. Τα καλώδια πρέπει να είναι όλα ίδιας "ράτσας"? Επίσης, όλα ιδίου μήκους?
2. Έχω ας πούμε εύκαιρα από ένα ζεύγος Belden & VDH.
Θα παίζατε με αυτά? Τα Belden ας πούμε στα Tweeter και τα VDH στα Woofer ή θα γίνει πτάνα το πράμα?
Και bonus ερώτηΞης, απλά για την κουβέντα:

Τί πιστεύετε πως θα πρέπει να περιμένω από την "απλή" αυτή διενίσχυση σε αντίθεση με την κλασσική συνδεσμολογία (προ -> τελικός -> ηχεία) που είχα μέχρι τώρα;
*
Εχουμε και εναν πελατη ο οποιος θελει να κανει διενισχυση αλα audiolab !! ετσι ενας 8000Α θα αναλαβει μεσαια υψηλα και ενας 8000 Ρ θα αναλαβει τα χαμηλα ,Σαφως σε μια διενισχυση θα υπαρχει παντα το διλλημα εαν αυτο πρπει να γινει παθητικα η με ηλεκτρονικο κροσσοβερ .....
Η πρωτη λυση παθητικα εχει απωλειες σε οτι αφορα την ενεργεια και την τελικη ισχυ που θα μπορεσει να αποδωσει το συστημα μια και ο διαχωρισμος γινεται τελειως παθητικα και αρα ποσοτητες ενεργειας θα καταναλωθουν εκει πλην ομως το παθητικο κροσοβερ λιγα πραγματα θα ""χαλασει "" απο την συνολικη ποιοτητα του συστηματος .
Αντιθετα μια λυση με ηλεκτρονικο κροσοσοβερ η συνολικη ισχυς θα εκτοξευθει τουλαχιστον 40%+ τα παθητικα κροσσοβερ μπορουν πλεον να καταργηθουν αλλα ενα ακομα σετ , ποτενσιομετρα , τελεστικων, φιλτρων , κλπ κλπ ειναι πολυ σιγουρο οτι θα επιρεασουν το ηχητικο αποτελεσμα Πλεον η διαδρομη του σηματος παυει να ειναι μινιμαλ και ξεφευγουμε απο την συνηθισμενη απλοτητα των συστηματων high end .πιθανον να υπαρχουν κροσσοβερ τα οποια εχουν εξωπραγματικους τελεστικους δομηση τροφοδοσια κλπ πλην ομως εγω δεν εχω δει κατι τετοιο σε τιμη μη αστρονομικη .
Δεδομενης της ευκαιριας διενυσχυσης και εφοσον τα μηχανηματα ειναι ακομα στον ""παγκο """ θα μπορουσε να γινει tuning σχεδιασμενο με αυτην την προσεγγιση αποκλειστικα για αυτη την εφαρμογη .
Σημαινει οτι ο 8000Α που θα εχει σχετικα ευκολοτερο καθηκον σε οτι αφορα το φορτιο αλλα δυσκολο καθηκον σε οτι αφορα τον ηχο ( μεσαια - υψηλα ) θα μπορουσε να πολωθει οσο γινεται πιο ψηλα ωστε να πλησιασει την ταξη Α το οποιο ειναι πολυ γνωστο οτι προσθετει ιδιαιτερη γλυκα στον ηχο πιο καθαρα και γλυκα πριμα , μεγαλυτερη αναλυτικοτητα και πολυ καθαρα και upfront μεσαια .
Αντιθετα για τα μπασσα οπου μονο η ταχυτητα ειναι απαιτηση μπορεις ευκολα να κανεις ενα μικρο συμβιαβασμο και να μειωσεις την πολωση σαφως οχι κατω απο τα αποδεκτα ορια ωστε να κερδισεις ισχυ και ασφαλεια χωρις υψηλες θερμοκρασιες φυσικα ακριβως πανω στο οριο που δεν θα επιρεαστει η ποιοτητα του ηχου .
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος