Διενίσχυση...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Απάντηση: Διενίσχυση...

Μερσώ για τη άποψη. :thumbsup:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.917

επίσης να προσθέσω πως διαφωνώ εντόνως με την άποψη του Σάκη Πετρόπουλου, όπως αυτή αναφέρεται στο πρώτο ποστ.

ιδίως με τις σκέψεις περί μινιμαλ του χάι έντ και τα συναφή των τελεστικών των ενεργών κρος....

η πραγματικότητα είναι διαμετρικά αντίθετη.

Reaction score
29.742

Θα συμφωνήσω με τα τρία προηγούμενα πόστς του ear. Και εν πάσει περιπτώσει, αν δεν μπορείς να πας σε ενεργή διενίσχυση, λόγω κόστους, πάρε εναν βαρβάτο τελικό 2χ200, η 2χ300 να τους πετάξει τα μάτια όξω. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούνε τα 805 σε εναν μεγάλο τελικό. Μεγάλο και σοβαρό, με σοβαρό τροφοδοτικό.

Gojakla

Reaction score
7.494

Θα συμφωνήσω με τα τρία προηγούμενα πόστς του ear. Και εν πάσει περιπτώσει, αν δεν μπορείς να πας σε ενεργή διενίσχυση, λόγω κόστους, πάρε εναν βαρβάτο τελικό 2χ200, η 2χ300 να τους πετάξει τα μάτια όξω. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούνε τα 805 σε εναν μεγάλο τελικό. Μεγάλο και σοβαρό, με σοβαρό τροφοδοτικό.
Θα ακούνε. Εννοείται θα ακούνε.
Εγώ να δείς πώς θα την ακούσω με βαρβάτο τελικό με βαρβάτα βάτια με βαρβάτα γκάζια με βαρβάτο ντραϊβ με βαρβάτο τροφοδοτικό...

Reaction score
6.611

..... και ισως τοτε διαπιστωσεις οτι τελικα ισως λεμε τωρα δεν ηθελες ενισχυτη αλλα &μεγαλυτερα ηχεια...:headbang:

Gojakla

Reaction score
7.494

Αχαχχαααχαχχαχαχαχα... κάπως έτσι...

Reaction score
29.742

..... και ισως τοτε διαπιστωσεις οτι τελικα ισως λεμε τωρα δεν ηθελες ενισχυτη αλλα &μεγαλυτερα ηχεια...:headbang:
Είσαι μεγάλο κωλόπαιδο (φιλικά πάντα) γιατί με πρόλαβες , εγω το πήγαινα λάου λάου, και εσυ μπάινεις σφήνα στη μέση , αλλά δεν πειράζει , αφού έχεις δίκιο και εγω αυτό θα έλεγα. Gojackla άντε πάρε ενα άλλο ζευγάρι ηχεία αγοράκι μου να βρείς την υγειά σου, και αν μετά απο κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα , αν , σου λείψει κάτι , απλά αγοράζεις άλλο τελικό που τα ηχεία σίγουρα θα σηκώνουν , και τελείωσε η παράσταση που λέει και ο αμερικάνος φίλος μου ο Χρήστος.:biggrin:

Gojakla

Reaction score
7.494

Τα ηχεία δεν το κουνάν ρούπι... :tongue:

Reaction score
169

επίσης να προσθέσω πως διαφωνώ εντόνως με την άποψη του Σάκη Πετρόπουλου, όπως αυτή αναφέρεται στο πρώτο ποστ.

ιδίως με τις σκέψεις περί μινιμαλ του χάι έντ και τα συναφή των τελεστικών των ενεργών κρος....

η πραγματικότητα είναι διαμετρικά αντίθετη.
Συμφωνώ απόλυτα.

Τα τελεστικά είναι απλά παρεξηγημένα... απλά έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε φτηνο-υλοποιήσεις και σε πυκνοκατοικημένες ψηφιακές εφαρμογές...

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας περάσει μια βόλτα από 47labs να δεί για phonocube και gaincard για να δει τι πάει να πει high-end μινιμαλισμός με τελεστικά...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

...
Τα τελεστικά είναι απλά παρεξηγημένα... απλά έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε φτηνο-υλοποιήσεις και σε πυκνοκατοικημένες ψηφιακές εφαρμογές...

...
Πολύ σωστά! Τις απροάλλες πήρε το μάτι μου έναν Luxman dac που συζητούσαν στο χαζομάγ... -γκουχ - γκουχ- στο α-βε-κλυμπ, που είχε πάνω του NE5532, και συζητούσαν με το στόμα ανοιχτό. Προφανώς δεν ένοιξαν τα στραβά τους, αλλιώς θα τον είχαν θάψει.

(Για το aca δεν ξέρω, δεν το έχω μελετήσει ακόμα κοινωνιολογικώς) ... :biggrin:

Reaction score
169

(Για το aca δεν ξέρω, δεν το έχω μελετήσει ακόμα κοινωνιολογικώς) ... :biggrin:
Ξέρω μέλος που έχει το phonocube. Και το σύστημά του έχει κοστίσει 6ψήφιο ποσό...
Όχι ότι σημαίνει κάτι για όλο το κλάμπ.

Καλύτερα να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους... Ο καθένας έχει τα προσωπικά του κολλήματα... :)

Reaction score
28

Για εμάς τους ταπεινούς χρήστες με έναν απλό σχετικά AVR οπως ο Denon 3313 αξίζει να γίνει διενισχυση στα μπροστα;θα προσφέρει κατι;

Reaction score
7.998

Τα ηχεία δεν το κουνάν ρούπι... :tongue:
Στη θέση σου θα τα πάκτωνα.

Αν δεν σου αρέσει το setup με τους ενισχυτές σου, η πιο φθηνή λύση είναι άλλος ένας 8000p (~300€). Αν δεν έχει τύχει να ακούσεις το τι μπορούν να κάνουν πραγματικά τα 805 με έναν καλό ενισχυτή, κοντά μένουμε...

Gojakla

Reaction score
7.494

Στη θέση σου θα τα πάκτωνα.

Αν δεν σου αρέσει το setup με τους ενισχυτές σου, η πιο φθηνή λύση είναι άλλος ένας 8000p (~300€). Αν δεν έχει τύχει να ακούσεις το τι μπορούν να κάνουν πραγματικά τα 805 με έναν καλό ενισχυτή, κοντά μένουμε...

Με άλλον έναν 8000P, τί θα καταφέρω; ΔΕΝ γεφυρώνονται.

Αυτό το "κοντά μένουμε" explain... :biggrin:... γιατί πραγματικά δεν έχω ακούσει το μεγαλείο τους.

Από την άλλη... να εκφράσω και μια προσωπική μου άποψη/τοποθέτηση....
Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε/προτείνουμε (δεν αναφέρομαι στα περί διενίσχυσης αλλά γενικώς), πάμε πάντα στο "τέλος"...
Εξηγούμαι πάραυτα:
Εγώ έχοντας, καλώς ή κακώς, τα 805, θέλω αυτονόητα να βγάλω τον καλύτερό τους εαυτό.
Καλύτερα από ότι παίζουν με τα Οντιολάμπια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάω να πάρω 2 τέρατα μονομπλόκια Classe ή Krell των 10/20/30.000 για να "καταλάβω" πώς παίζνε. Θέλω τον καλύτερό τους εαυτό ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙ του πορτοφολέως μου.
Μπορώ να πάω σε κάτι καλύτερο από τα υπάρχοντα (1-2-3 σκάλες πιο πάνω βρε αδερφέ) ώστε με τρόπο οικονομικό να έχω ΚΑΛΥΤΕΡΟ αποτέλεσμα από το υπάρχον αλλά όχι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μου είναι αδιάφορο, μιας και κοστίζει πιθανότατα όσο το αυτοκίνητο και το μηχανάκι μου μαζί.

Καταλήγω αναφέροντας πώς για μένα ακόμα και 1 κλικ ή 2 τσικ καλύτερα να παίξει το σύστημα, επιτυχία είναι. Όταν μάλιστα ΔΕΝ κοστίζει μια περιουσία.
Το να ακούσω λοιπόν πώς παίζουν τα 805 είναι σαφώς καλοδεχούμενο και επιθυμητό... όμως δεν θα με κάνει να στεναχωριέμαι μόλις γυρίσω σπίτι στα δικά μου ενισχυτικά ούτε σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξω τα 805.
Διότι μπορεί να ψάχνουμε κάθε τόσο το καλύτερο, την βελτίωση, το κάτι παραπάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ικανοποιούμαστε ΗΔΗ από το υπάρχον σεταπ μας.
Αν δεν έρχεται ικανοποίηση από το υπάρχον, εκεί νομίζω υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα.
Εγώ σαν Αντώνης ακούω υπέροχα τις μουσικές μου... απολαμβάνω.
Το ότι ψάχνομαι δεν σημαίνει απαραίτητα (Σταμάτη :biggrin: ) ότι με τρώει ο κώλος μου.
Αυτά. Τα είπα και ξαλάφρωσα.

Και ένα ωραίο για το τέλος που διάβασα προσφάτως και επίσης απόλαυσα:
"Ο σύλλογος κυκλοθυμικών Ελλάδος σας εύχεται
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ και ΝΑ ΠΑ' ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!"

:roflmao:

Reaction score
7.998

Με δύο 8000p θα ισχύουν οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις διενίσχυσης δίχως ενεργά cross. Αυτά δηλαδή που ειπώθηκαν. Ίδια χαρακτηριστικά, ίδια watts κτλ σε κάθε ηχείο ή δρόμο. Είτε κάθετη, είτε οριζόντια γεφύρωση.

Πειραιά κάπου δεν μένεις ή το έχω τελείως λάθος;

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ιδιαίτερα στη σχέση κόστους/απόλαυσης. Καλές μηχανές όμως υπάρχουν, απλά δεν έχουν προσθέσει στο κόστος απόκτησής των, το κόστος marketing και διαφήμισης όπως πχ Clasee ή Krell...

Gojakla

Reaction score
7.494

Χαλάνδρι/Γέρακα είμαι...

Αλλά όλα γίνονται... :smile:

Όσο για τους 2x8000P... από τα όσα διάβασα μέχρι τώρα, μάλλον "πεταμένα" λ7 θα είναι.
Ο λόγος, ο μοναδικός λόγος, που σκέφθηκα το πείραμα της διενίσχυσης είναι απλούστατα ότι υπάρχουν τα 2 μηχανάκια.
Αν ήταν να αγορασθεί κάτι, προτιμώ να περιμένω για να αγορασθεί κάτι συνολικά και αποδεδειγμένα καλύτερο από τα Οντιολάμπια.
Η υπομονή είναι μια από τις αρετές μου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt