Διενίσχυση...

Reaction score
1.815
Απάντηση: Διενίσχυση...

...ΥΓ: Παίδες νομίζω οτι αυτά που γράφτηκαν για την απρόβλεπτη συμπεριφορά των άγνωστων εμπεδήσεων των ξεχωριστών δρόμων δεν ισχύουν: αν τα gains είναι ίδια, οι δρόμοι τις ίδιες με πριν τάσεις θα βλέπουν και τα ίδια ρεύματα θα τους διαρρέουν...
Ωραίος!:thumbsup:

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...
Στην υποθετική περίπτωση που έχουμε:

• έναν προ με δυο εξόδους προενίσχυσης ξεχωριστές και μεταξύ τους να μπορούν να διαχωρίσουν τις μεσοχαμηλές και τις μεσουψηλές
  • 4 ίδιους monoblock ενισχυτές, που θα οδηγούν ξεχωριστά χαμηλές και υψηλές των ηχείων

Θα μπορούσε η διενίσχυση στην παραπάνω περίπτωση, να λειτουργήσει σωστά ή μαλλον καλύτερα, συγκριτικά με τους δυο monoblock που οδηγούν κοινούς δρόμους?

Reaction score
7.995

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι...
Στην υποθετική περίπτωση που έχουμε:

• έναν προ με δυο εξόδους προενίσχυσης ξεχωριστές και μεταξύ τους να μπορούν να διαχωρίσουν τις μεσοχαμηλές και τις μεσουψηλές
  • 4 ίδιους monoblock ενισχυτές, που θα οδηγούν ξεχωριστά χαμηλές και υψηλές των ηχείων
Θα μπορούσε η διενίσχυση στην παραπάνω περίπτωση, να λειτουργήσει σωστά ή μαλλον καλύτερα, συγκριτικά με τους δυο monoblock που οδηγούν κοινούς δρόμους?
Ερώτησις:
Πως δηλαδή ένας προ ξεχωρίζει συχνότητες; Που κάνει cross; Κι ας υποθέσουμε πως όντως κάνει κάπου τον διαχωρισμό. Η συχνότητα που γίνεται διαχωρισμός πρέπει να αλληλοκαλύπτεται από τα μεγάφωνα. Δηλαδή αν ο προ κάνει έναν διαχωρισμό στα 4KHz, πως ήξερε ας πούμε από πριν, πως το woofer του delamostre πάει ως εκεί;

Πρέπει να μπορείς να ορίζεις τη συχνότητα διαχωρισμού, όπως επεμβαίνεις για το subwoofer. Π.χ. η έξοδος LFE που υπάρχει στα μηχανήματα, αυτό κάνει. Επεξεργάζεται και crossάρει το σήμα ώστε κάτω από τη συχνότητα που έχεις ορίσει, το σήμα να εξάγεται από εκεί.

Αν το μηχάνημα που έχεις, κάνει κάτι τέτοιο, είσαι από τώρα πολύ ευτυχισμένος ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!!!

Reaction score
169

Ο προ συνήθως δεν κάνει τέτοια πράματα... Θες ενεργό κρός.

Στο οποίο βέβαια δεν φτάνει να εχεις μια τυχαία συχνότητα αποκοπής για κάθε δρόμο, αλλά να πρέπει να μπορείς να μετρήσεις, ιδανικά σε όλο το φάσμα του δρόμου και να ορίσεις κάποιου είδους ισοσταθμιση ανάλογα με τη συμπεριφορά του.

ΥΓ: Παίδες νομίζω οτι αυτά που γράφτηκαν για την απρόβλεπτη συμπεριφορά των άγνωστων εμπεδήσεων των ξεχωριστών δρόμων δεν ισχύουν: αν τα gains είναι ίδια, οι δρόμοι τις ίδιες με πριν τάσεις θα βλέπουν και τα ίδια ρεύματα θα τους διαρρέουν. Για σκεφτείτε το ( εγω νυχτιάτικα δεν ασχολούμαι άλλο, εγκαταλείπω:lazy: )
Οι τάσεις θεωρητικά θα είναι ίδιες αν έχουμε αρκετό ρεύμα, αλλά τα ρεύματα (εντάσεις) θα επηρεάζονται από την εμπέδηση κάθε σετ δρόμου-κρος. Ακριβώς ίδια ρεύματα θα είναι μόνο στην ιδανική περίπτωση που έχουμε ίδιες εμπεδήσεις και στα δύο σετ. Σκέψου νόμους του Ωμ

Reaction score
1.815

...Πρέπει να μπορείς να ορίζεις τη συχνότητα διαχωρισμού, όπως επεμβαίνεις για το subwoofer. Π.χ. η έξοδος LFE που υπάρχει στα μηχανήματα, αυτό κάνει. Επεξεργάζεται και crossάρει το σήμα ώστε κάτω από τη συχνότητα που έχεις ορίσει, το σήμα να εξάγεται από εκεί.

Αν το μηχάνημα που έχεις, κάνει κάτι τέτοιο, είσαι από τώρα πολύ ευτυχισμένος ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ!!!
Μπορεί και να είμαι ευτυχισμένος, όχι γιατί ένα μηχάνημα κάνει κάτι που θα ήθελα, αλλά γιατί απολαμβάνω μουσική!:biggrin:

Για την ιστορία όμως, θα σου πω ότι ο προ που εργάζεται στο σύστημά μου για την αναπαραγωγή της μουσικής, διαχωρίζει το συχνοτικό φάσμα σε Hi & Low σε 7 βήματα αντίστοιχα για την κάθε περίπτωση, χωρίς όμως να γνωρίζω από την οθόνη του σε ποια συχνότητα κόβει...

Μόνο αν το μετρήσω θα βγάλω συμπέρασμα σωστό, αλλά είναι κάτι που δε με απασχολεί, καθώς ο Μαχαιρίτσας, οι Χαΐνηδες , ο Peter Gabriel και η Luz Casal μου κάνουν τα κέφια μου και χωρίς την ...specified αποκοπή!:tongue:

Για την ιστορία ρωτάω μπας και μπω στη φάση να προσθέσω ένα δεύτερο ίδιο τελικό στις εξόδους του, μιας και έχει τη δυνατότητα και βέβαια ...σε δουλειά να βρίσκομαι!

Reaction score
6.611

Αναφερει μεσα οτι καταργεις τα παθητικα κροσσ? μονο τοτε μπορει να ειχε νοημα κατι τετοιο(κατα κυριο λογο ενεργειακα ωφελη)

Και αυτο παλι πρεπει να ξερεις τεχνικα τι κανει ο τελικος κατα βαση( διαχωριζει την ισχυ του ομοιομορφα? η δινει ρευματα στο αριστερο καναλι που οδηγει τις χαμηλες?)
Οπως και να εχει ενας δευτερος τελικος γεφυρωμενος στην περιπτωση σου εαν δεν καταργησεις τα ηδη υπαρχοντα φιλτρα
μαλλον θα ηταν καλυτερη λυση(απλα θεωρωντας οτι η εταιρια που εφτιαξε αυτα τα ηχεια εχει πετυχει το ιδανικο κροσσαρισα, πολυ καλυτερο απο οποιοδηποτε αυτοματοποιημενο, το οποιο δεν γνωριζω και πως το πετυχαινει)

Reaction score
1.815

Σωκράτη ο τελικός διαχωρίζει την ισχύ ομοιόμορφα, είναι αυστηρά dual mono (τροφοδοσίες, πλακέτες και τα σχετικά), αλλά δεν αναφέρει στις οδηγίες κάτι σχετικό με την κατάργηση των παθητικών cross των ηχείων.

Τώρα να σου πω τη μαύρη αλήθεια δεν ξέρω κι εγώ ποια από τις δυο λύσεις θα ήταν η ιδανικότερη αν πρόσθετα ένα δεύτερο τελικό και τους συνδύαζα είτε με διενίσχυση είτε γεφυρωμένους..

Προς το παρόν κάθομαι στ' αυγά μου, που δε νομίζω να τα σπάσω ακόμα για να φτιάξω την ομελέτα!:biggrin:

melina

Cargo 200
Reaction score
45.600
Re: Απάντηση: Διενίσχυση...

ξάμου μένα
Ερμηνεία: κάνω αυτό που πιστεύω, παίρνω την ευθύνη, ξέρω τι κάνω, άφησέ με να κάνω αυτό που νομίζω σωστό

http://crete.mmx.gr/lexiko
ξάμου, ξάσου

από 'εξουσία μου', 'εξουσία σου'

Reaction score
1.550

Τελικά έκανες καμμιά δοκιμή με τη διενίσχυση?
Ελα ντε...
Και μηπως να ψαχτεις για τελικο της adcom; ισως να δωσεις τα μηχανηματα που εχεις και να βαλεις και το teac για προενισχυτη...

Reaction score
116

Ελα ντε...
Και μηπως να ψαχτεις για τελικο της adcom; ισως να δωσεις τα μηχανηματα που εχεις και να βαλεις και το teac για προενισχυτη...
Το teac δυστυχώς δεν έχει ρύθμιση έντασης .Το έχω απευθείας σε τελικό και ρυθμίζω την ένταση ψηφιακά από squeezebox. Το καλό πάντως είναι ότι έχει χαμηλή αντίσταση εξόδου γύρω στα 50 Ohm αν θυμάμαι καλά.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Η διενίσχυση θα λάβει χώρα μόλις βρεθεί λίγος χρόνος...
To Teac δεν είναι προ, οπότε θα μείνω ως έχω με τον Audiolab.

Για Adcom δεν πολυψήνομαι να πώ την αλήθεια μου...

Όλα ανοικτά είναι, θα δούμε... δοκιμάζουμε, γευόμαστε και βλέπουμε... :biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.907

όλα ανοικτά είναι, θα δούμε... δοκιμάζουμε, γευόμαστε και βλέπουμε... :biggrin:
έτσι, ωραία. πρόσεξε μόνο τι βάζεις στο πρόγραμμα για τεστ ντράιβ.

πχ ρε παιδί μου, αμα βάζεις πάολα, είσαι ωραίος, αφού δεν έχει βγάλει τίποτα σε εμπιθρί, όλα γαβ είναι. πχιότητα ιν, πχιότητα άουτ, που λεν κι οι λούγκρες οι εγγλέζες.

Reaction score
116

Αν σκεφτείς πάντως για κανέναν μεταχειρισμένο c275bee ο δικός μου είναι διαθέσιμος για τεστάρισμα !Δεν ξέρω αν θα έχει συνέργεια με τον προ σου .

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.126
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON