New sub....

Reaction score
152
Βρισκομαι στην ευχαριστη θεση να ψαχνω για νεο μπασο για το συστημα μου στον υπολογιστη....
Βλεπετε,το υπαρχον Yamaha YST-030,θα αποτελεσει συντομα παρελθον,αφου θα πωληθει σε ενα φιλο,ο οποιος στην αρχη εψαχνε να παρει "συστηματακι ολα σε ενα",αλλα τον επεισα ευκολα και τωρα αναμενει μια πενταδα απο καταμαυρα Mirage Nanosat απο Αγγλια και ενα Pioneer vsx-1020-K απο Γερμανια που χτυπησαμε στο e-bay....

Ετσι και εγω θα μπορεσω να προχωρησω σε μια ουσιαστικη αναβαθμιση.....
Οι περιορισμοι ειναι οτι θα πρεπει να μην ξεπερναει τους 42 ποντους σε υψος και περιπου αλλους τοσους σε πλατος-βαθος για κρυφτει μεσα στο γραφειο...
σκεφτομαι για 10-12 ιντσες και 200-300 βαττ...
μεχρι 500ε.
θα συνοδευει τα Mirage Nanosat or Mirage MX αναλογα με τις διαθεσεις μου,και θα οδηγειται προς το παρον απο ενα Yamaha RX-467..

για ριχτε προτασεις.....

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: New sub....

Οι περιορισμοι ειναι οτι θα πρεπει να μην ξεπερναει τους 42 ποντους σε υψος και περιπου αλλους τοσους σε πλατος-βαθος για κρυφτει μεσα στο γραφειο..
σκεφτομαι για 10-12 ιντσες και 200-300 βαττ...
μεχρι 500ε.
Ο,τι ακριβώς ζήτησες:12άρι,300watt,499€,

Net height (cm)34,4
Net width (cm)32,9
Net depth (cm)35,4

SVS SB-1000 Black

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Μπορει να κλειδωσει το θεμα τωρα!:laugh:

Reaction score
152

το φωτογραφησα,ε;......
αυτο ακριβως ειναι στην κορυφη της λιστας αλλα και το πιο ακριβο..... 530ε ερχεται απο Γερμανια ολοκαινουργιο....

μετα σκεφτηκα και το Klipsch sw-110με 403ε παραδοτεο απο το Αμαζον...

υπαρχει και το xtz 99W10.16στα 400ε περιπου,

το Jamo Sub 660 στα ιδια λεφτα,καθως και το
Jamo Sub 800 στα ιδια λεφτα,που θυμιζει Mirage MM6/Klipsch 311, και πολλα αλλα στα 4 κατοσταρικα....

Το ερωτημα ειναι: Αξιζει το svs τα 100-130ε παραπανω απο τα αλλα;
μη ξεχναμε οτι προκειται για χρηση σε υπολογιστη στο πισω μερος του σαλονιου,με περισσοτερη χρηση σε μουσικη και βιντεακια απο το ιντερνετ...
και μπαλιτσα το χειμωνα...

Reaction score
767

....μη ξεχναμε οτι προκειται για χρηση σε υπολογιστη στο πισω μερος του σαλονιου,με περισσοτερη χρηση σε μουσικη και βιντεακια απο το ιντερνετ...
και μπαλιτσα το χειμωνα...
επειδή δεν θα αποτελεί κύριο sub, όπως λες, και επειδή και γω ψάχνομουν για sub σε pc με όσο το δυνατόν πιο βολικές διαστάσεις (αλλά θέλω να ακούγεται κιόλας), έχω καταλήξει σε δυο εταιρίες...στη Focal αυτό ή αυτό και στη Rel αυτό...

πιο ακριβά τα ασύρματα σίγουρα...αλλά θέλω να μπουν στο τοίχο κολλητά και κάτω απ το μικρο μ γραφείο...ή δίπλα...ντάκσι...θέλω και μούρη...το παραδέχομαι...:biggrin:...προτιμώ τα ασύρματα, αλλά είδωμεν πιο απ όλα ανάλογα τις τελικές τιμές...

δεν θα ναι φτηνά πάντως (τα ασύρματα)...και οι δυο εταιρίες τα τσιμπάνε τα μηχανακια τους σε σχέση με άλλες...
αλλιώς, πας σε "κλασσικές" λύσεις με τα μηχανάκια που είπες και ανέφεραν και τα παιδιά...

Reaction score
5.737
Re: Απάντηση: New sub....

μη ξεχναμε οτι προκειται για χρηση σε υπολογιστη στο πισω μερος του σαλονιου,με περισσοτερη χρηση σε μουσικη και βιντεακια απο το ιντερνετ...και μπαλιτσα το χειμωνα...
Για τέτοια χρήση σίγουρα είναι υπερβολή το SVS.

To ΧΤΖ 99 W10.16 είναι καλή επιλογή, αλλά θα το περιμένεις κανά μήνα και βάλε. Δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα στην αντιπροσωπεία. Αλλά και πάλι υπερβολή για βιντεάκια youtube και μπάλα!

Γνώμη μου είναι να κοιτάξεις στα μεταχειρισμένα και να πάρεις κάτι πολύ πιο οικονομικό να κάνεις τη δουλειά σου. Να το κρύψεις κάτω από το γραφείο για μπούγιο που θέλεις. Δεν αξίζει να δώσεις λεφτά γι' αυτό. Μέχρι 100 ευρώ για ένα μεταχειρισμένο. Τι το θες το καινούριο, αφού θα το κλωτσάς κάτω από το γραφείο, που λέει ο λόγος.

Reaction score
152

να το κλωτσαω,λιγο δυσκολο....
δειτε μια φωτο απο το υπαρχον.... στην ουσια ειναι στην αριστερη πλευρα μου και εκτος βεληνεκους των ποδιων....

κατι μεχρι 30-35 ποντους σε κυβο θα ηταν ιδανικο,αλλα μπορει να φτασει μεχρι και 42 χωρις προβλημα...

χθες εχασα ενα klipsch ksw 12 δεκαετιας σε αριστη κατασταση,οπως εγραφε η αγγελια,και θα μου κοστιζε 150ε περιπου.....
φταιει το γ....νο android.....

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433

Aν ειναι να σκονιζεται ετσι θα συμφωνησω με τον flash:tongue:

Reaction score
152

στα 200-230 βρισκω το Heco Victa Sub 251Α (W x H x D) (32 x 42.5 x 40.5cm)
και στα 250-300 το κατηργημενο Quadral SUB 88 (h*w*d): 395x319x400 mm
αμφοτερα καινουργια απο Γερμανια....
χωρανε εκει που θελω και κοστιζουν σαφως λιγοτερα.... ειδικα το quadral που ηταν της ταξης των 500ε....
αξιζει καποιο;

Reaction score
5.737
Εντάξει, που λέει ο λόγος είπαμε, όχι ότι θα το κλωτσάς στην κυριολεξία. Εννοώ ότι δεν χρειάζεται να είναι τέρας απόδοσης (λόγω της πνιγμένης θέσης) και, ακόμη περισσότερο, δεν χρειάζεται να είναι ολοκαίνουριο, αφού θα είναι κρυμμένο.

Επομένως συνεχίζεις να κοιτάς στα μεταχειρισμένα. Υπάρχουν άπειρες ευκαιρίες.

Reaction score
5.737
Αν πάλι επιμένεις για καινούριο, κοίταξε τουλάχιστον να έχει το σαμπ οθόνη στο μπροστινό επάνω μέρος για να μη σου βγαίνει η πίστη κάθε φορά που θα θέλεις να έχεις πρόσβαση στις ρυθμίσεις και, το κυριότερο, στο gain.

Ακόμη καλύτερα αν διαθέτει και τηλεκοντρόλ, ώστε να μη σκύβεις καν.

Πού θα τα βρεις αυτά κάτω από τα 500 ευρώ, θα μου πεις.

Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα το Mordaunt Short Mezzo 9, ολοκαίνουριο, μισοτιμής στα 460 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από Αγγλία.
Όσο υπάρχει ακόμη η προσφορά, αφού υπάρχουν 6 τεμάχια τελευταία και αγοράστηκαν δύο τεμάχια μόνο το τελευταίο 24ωρο!

Reaction score
5.737
Έχει και ράντιο μπροστά; :biggrin:
Να τα βλέπει η SVS αυτά, μπας και φιλοτιμηθεί να προσφέρει οθόνη μπροστά και τηλεκοντρόλ, έστω και σε ακριβότερο μοντέλο από τα υπάρχοντα.

Στη θέση και χρήση για τα οποία προορίζει το σαμπ ο Σπύρος είναι απαραίτητες ευκολίες αυτές. Και για όλους μας βέβαια, αλλά για σαμπ καταχωνιασμένο κάτω από το γραφείο ένας λόγος παραπάνω.

Reaction score
152

Ναι αλλα ειναι ακριβο για οκταρακι και μαλιστα κατηργημενο....
Να ηταν 200ε φθηνοτερο,μαλιστα....
με 403 υπαρχει το κλιπς,με 530 το svs και στη μεση αυτο....
Τα κοντραρει επαξια;
ασε που με λιγοτερα απο 300 βρισκω το quadral που εδω εχει 550,οσο ειχε καποτε παντου....

Λοπον,μεταξυ αυτων των 4 ποιο επιλεγω;;;

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.610
Να τα βλέπει η SVS αυτά, μπας και φιλοτιμηθεί να προσφέρει οθόνη μπροστά και τηλεκοντρόλ, έστω και σε ακριβότερο μοντέλο από τα υπάρχοντα.

Στη θέση και χρήση για τα οποία προορίζει το σαμπ ο Σπύρος είναι απαραίτητες ευκολίες αυτές. Και για όλους μας βέβαια, αλλά για σαμπ καταχωνιασμένο κάτω από το γραφείο ένας λόγος παραπάνω.
Προσωπικά δε με αφορά ούτε η οθόνη ούτε το remote.
Τα subs τα ρυθμίζω εγώ ή ο καλιμπράτορας μια φορά και τέλος.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.433
Απάντηση: Re: New sub....

Προσωπικά δε με αφορά ούτε η οθόνη ούτε το remote.
Τα subs τα ρυθμίζω εγώ ή ο καλιμπράτορας μια φορά και τέλος.
θεός!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.410
Members
38.697
Νεότερο μέλος
Spiromag