KΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.501
Απάντηση: KΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΩ

Μη με παρεξηγήσετε, η Κρήτη έχει απίστευτες ομορφιές, αλλά αυτό τώρα είναι ωραίο;

Edit: τώρα είδα και το παραπάνω post του xfader... οι αμφισβητίες :)))))))

Πάνω που ήμουν έτοιμος να σου προτείνω να πάμε διακοπές μαζί!!! :lolsign:

Προσωπικά, έχω βαρεθεί να ακούω κολακευτικά σχόλια για όλους αυτούς τους cookie-cutter μίνι-κόλπους με τις υποτυπώδεις παραλίες, τα 2-3 ταβερνάκια (greek salad, καλαμαράκι, χταποδάκι κλπ) και κάποια τυπικά κτίσματα από πίσω που φιλοξενούν τους ελάχιστους κατοίκους και τους επισκέπετες. Πολύ περισσότερο αν πρέπει να ταξιδέψω με πλοίο για να τα "πλησιάσω".
Άλλο αν τύχει να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος, όπως κάλεσμα (που δεν θα πάω:biggrin:) ή κάποιο εξοχικό. Να πληρώσω όμως για να χαλαστώ, ποτέ!!!

Από την άλλη, στα μεγάλα και πιο πολυτελή συγκροτήματα, έχεις λύσει τις περισσότερες βασικές σου ανάγκες των διακοπών. Και έχοντας ένα τέτοιο ξενοδοχείο για βάση, μπορείς να επισκεφτείς όποια τριγύρω γραφική περιοχή θέλεις (αν θέλεις).

Για όλους βέβαια τους προορισμούς θα απέφευγα Ιούλιο-Αύγουστο για να έχω την ησυχία μου.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Εδώ τώρα είναι ωραία;;;

Αν σου αρέσουν τέτοια μέρη είσαι ευτυχισμένος. Υπάρχουν χιλιάδες παρόμοια στην Ελλάδα.
Γιατι να μην (μου...του...της) αρεσουν; Επειδη υπαρχουν πολλα και κοντα μας; δηλ καλυτερα ειναι τα ξενοδοχεια των καθε ειδους Ντουμπάι που σου προσφερουν πολυτελεις "ανεσεις"; Κι ενα λιτο και καθαρο (προ παντων!) ξενοδοχειακι/δωματιακι σε ωραια θεση, ειναι ΥΠΕΡΟΧΟ!
Μη με παρεξηγήσετε, η Κρήτη έχει απίστευτες ομορφιές, αλλά αυτό τώρα είναι ωραίο;

Edit: τώρα είδα και το παραπάνω post του xfader... οι αμφισβητίες :)))))))
Με τιποτα ωραιο - πισινες ΔΙΠΛΑ σε θαλασσα: η αποθεωση των...κρυοκωλων!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Δεν σε παρεξηγώ...Λάρ'σα;:biggrin:

Reaction score
1.213

Με τιποτα ωραιο - πισινες ΔΙΠΛΑ σε θαλασσα: η αποθεωση των...κρυοκωλων!
Η θεα σε τετοια μερη ειναι τα μοντελα , σιγα μην ειναι το κουτι με το νερο :biggrin:

Reaction score
1.845

Εδώ τώρα είναι ωραία;;;

Αν σου αρέσουν τέτοια μέρη είσαι ευτυχισμένος. Υπάρχουν χιλιάδες παρόμοια στην Ελλάδα.
Νερά καταγάλανα και πεντακάθαρα, ελαφρύ κυματάκι, όχι κύμα για σερφ. Δεντράκια στην παραλία, προσανατολισμός δυτικός, γιατί σπάνια πάμε το πρωί για μπάνιο. Αν δω και μια δική σου επιλογή θα καταλάβω καλύτερα.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.501

Νερά καταγάλανα και πεντακάθαρα, ελαφρύ κυματάκι, όχι κύμα για σερφ. Δεντράκια στην παραλία, προσανατολισμός δυτικός, γιατί σπάνια πάμε το πρωί για μπάνιο. Αν δω και μια δική σου επιλογή θα καταλάβω καλύτερα.
Δεν έχω συγκεκριμένου τύπου περιοχή που προτιμώ (στην Ελλάδα) για να σου βάλω παράδειγμα. Απλά δεν μου λέει τίποτα να επισκεφτώ ακόμα έναν ίδιο κολπίσκο, από αυτούς που βρίσκεις παντού στη χώρα μας, ακόμα και χωρίς να αναγκαστείς να πάρεις πλοίο.
Δεν είμαι λάτρης της θάλασσας γενικά. Οι μόνες παραλίες που συμβιβάζομαι είναι αυτές που έχουν μεγάλο πλάτος με ανοιχτόχρωμη λεπτή άμμο. Και οπωσδήποτε σε οργανωμένο χώρο με τις βασικές παροχές (Wifi, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτικά, snacks, τουαλέτες κλπ). Δεν θέλω να κουβαλάω σχεδόν τίποτα. Και δεν θέλω να έχω τριγύρω μου "γείτονες"/campers με αυτοσχέδιες κατασκευές και εξοπλισμό στρατιωτικής άσκησης.

Και πού να σου πω για το φαγητό... :biggrin:

Reaction score
1.845

Οι πολύ οργανωμένες παραλίες είναι για τους πολύ ανοργάνωτους. Μήτσος. :tongue:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.787
Δεν έχω συγκεκριμένου τύπου περιοχή που προτιμώ (στην Ελλάδα) για να σου βάλω παράδειγμα. Απλά δεν μου λέει τίποτα να επισκεφτώ ακόμα έναν ίδιο κολπίσκο, από αυτούς που βρίσκεις παντού στη χώρα μας, ακόμα και χωρίς να αναγκαστείς να πάρεις πλοίο.
Δεν είμαι λάτρης της θάλασσας γενικά. Οι μόνες παραλίες που συμβιβάζομαι είναι αυτές που έχουν μεγάλο πλάτος με ανοιχτόχρωμη λεπτή άμμο. Και οπωσδήποτε σε οργανωμένο χώρο με τις βασικές παροχές (Wifi, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτικά, snacks, τουαλέτες κλπ). Δεν θέλω να κουβαλάω σχεδόν τίποτα. Και δεν θέλω να έχω τριγύρω μου "γείτονες"/campers με αυτοσχέδιες κατασκευές και εξοπλισμό στρατιωτικής άσκησης.

Και πού να σου πω για το φαγητό...

Στις παραλίες που αναφέρεσαι όμως Άλεξ, υπάρχει το απολύτως χειρότερο σε αφθονία. Ρακέτες. :stab: :stab: :stab:

Reaction score
1.845

Επίσης, τα σημεία όπου περιφέρονται διάφορες μοντέλες είναι για όσους δε ενδιαφέρονται να πηδήξουν. Αυτοί που ενδιαφέρονται πάνε αλλού. Μήτσος. :tongue:

Reaction score
209

Τείνω να συμφωνήσω με τον xfader, πρέπει το μέρος να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου (περίπτωση Λάκη με οικογένεια) ή να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο για να έχει και ενδιαφέρον.
Γιατί αν πρόκειται να πας διακοπές και να βαριέσαι... καλύτερα να μην πας.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Νοτια Κρητη και τα μυαλα στα καγκελα.
Μυκονος αν αντεχεις την διαμονη αλλα πρεπει να μαγειρευεις αλλιως ........

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Δεν σε παρεξηγώ...Λάρ'σα;:biggrin:
Τι να παρεξηγησεις; επειδη δεν γουσταρω τα θηριωδη ψευδοπολυτελη ξενοδοχεια; ιδιως σαν αυτο των φωτο που ειναι καθαρα βιασμος της φυσης και παραβαση χιλιων πολεοδομικων κανονισμων (και προπαντος του καλου γουστου); Βεβαιως και βολταρισα στην Κρητη και ειδα εκ του πλησιον τα...μπετα - ε, οχι! Εχετε χιλιαδες ωραιοτατα μερη και επιδεικνυετε τα ντουβαρια με τις πισινες! Καλυτερα τοτε εδω, στην απεραντη παραλια μας των 10χλμ (με μερικα γραφικα μερη), παρα στο...κατουρλιο της πισινας και του κατεψυγμενου:biggrin:
Spitfire η οικογενεια ειναι πλεον...διμελης - αλλα παραωριμασμενη σχεδον:frown: Αλλα συμφωνω με το "αν πρόκειται να πας διακοπές και να βαριέσαι... καλύτερα να μην πας" - γι΄αυτο κι εγω σκεφτομαι κατι διαφορετικο φετος.
ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑ "ΣΤΕΡΙΑ" ΜΟΥ ΛΕΤΕ!:mad: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ!

Reaction score
1.213

Κρουαζιερα ειναι εκεινο το πραγμα οπου αντι για πολυτελες θηριωδες ξενοδοχειο και πισινα διπλα στην θαλασσα βρισκεσαι σε θηριωδες πλοιο με πισινα στο καταστρωμα ? :biggrin:.
Εγω θα νοικιαζα ενα ταχυπλοο με ενα οδηγο και θα του ελεγα πηγαινε με μια βολτα στην αδριατικη .Θα εψηνα και μπριζολιτσες στο καταστρωμα και θα αμολαγα και μια πετονια .Που και που θα εβγαινα εξω να κανω και clubbing :biggrin:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Κρουαζιερα ειναι εκεινο το πραγμα οπου αντι για πολυτελες θηριωδες ξενοδοχειο και πισινα διπλα στην θαλασσα βρισκεσαι σε θηριωδες πλοιο με πισινα στο καταστρωμα ? .
Θηριωδες ξεοδοχειο οπου ΜΟΝΟ τη νυχτα βρισκεσαι - τη μερα και καθε μερα εισαι σε διαφορετικο μερος, δεν υπαρχει διαφορα; (η πισινα ειναι καλη για πιθανες...ορασεις:cool:)
Εγω θα νοικιαζα ενα ταχυπλοο με ενα οδηγο και θα του ελεγα πηγαινε με μια βολτα στην αδριατικη .Θα εψηνα και μπριζολιτσες στο καταστρωμα και θα αμολαγα και μια πετονια .Που και που θα εβγαινα εξω να κανω και clubbing :biggrin:
Το θελω πολυ με ΑΛΛΗ παρεα, μα ειναι λιγο αργα:wink:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Κρουαζιερα ειναι εκεινο το πραγμα οπου αντι για πολυτελες θηριωδες ξενοδοχειο και πισινα διπλα στην θαλασσα βρισκεσαι σε θηριωδες πλοιο με πισινα στο καταστρωμα ? :biggrin:.
Α, γεια σου! Κι εγώ Αδριατική θα του πρότεινα για κοντινή κρουαζιέρα. Τα παράλια της Κροατίας και Σλοβενίας είναι φανταστικά, ενώ για τη Βενετία δε χρειάζεται να πούμε και πολλά (αν και την προτιμώ άλλες εποχές του χρόνου).
Τη γύρα την έχω κάνει όμως με καράβι από Ηγουμενίτσα και μετά με ΙΧ, οπότε δεν ήταν ακριβώς "κρουαζιέρα". Η βασική διαδρομή πάντως είναι η ίδια.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Α, γεια σου! Κι εγώ Αδριατική θα του πρότεινα για κοντινή κρουαζιέρα. Τα παράλια της Κροατίας και Σλοβενίας είναι φανταστικά, ενώ για τη Βενετία δε χρειάζεται να πούμε και πολλά (αν και την προτιμώ άλλες εποχές του χρόνου).
Τη γύρα την έχω κάνει όμως με καράβι από Ηγουμενίτσα και μετά με ΙΧ, οπότε δεν ήταν ακριβώς "κρουαζιέρα". Η βασική διαδρομή πάντως είναι η ίδια.
Χμ...καλη ιδεα μα ακρβη τον Σεπτεμβρη http://www.cruisenews.gr/cruise/1045, Αδριατική Εξερεύνηση

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Οκ, εσύ ξέρεις το μπάτζετ που μπορείς να κινηθείς, αλλά πάντως η συγκεκριμένη φαίνεται πολύ καλή. Βλέπω ότι υπάρχουν και φθηνότερες, αλλά -χωρίς να έχω ιδέα από κρουαζιέρες- υποθέτω πως κι εκεί, ότι πληρώνεις, παίρνεις.

Η δική μου γενική συμβουλή για τις διακοπές είναι η εξής:

• είτε πας για να δεις και να ζήσεις κάτι διαφορετικό, οπότε διαλέγεις ότι πιο εξτρίμ ταιριάζει στα γούστα, το πορτοφόλι και τις αντοχές σου
  • είτε πας για ξεκούραση, οπότε διαλέγεις το εξοχικό σου (ή κάποιου συγγενή/φίλου, αν δεν έχεις δικό σου)
Οι μεσοβέζικες λύσεις δεν εξυπηρετούν ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο σκοπό.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.501

Γιατί αν πρόκειται να πας διακοπές και να βαριέσαι... καλύτερα να μην πας.
Σωστός!!!

• είτε πας για να δεις και να ζήσεις κάτι διαφορετικό, οπότε διαλέγεις ότι πιο εξτρίμ ταιριάζει στα γούστα, το πορτοφόλι και τις αντοχές σου
  • είτε πας για ξεκούραση, οπότε διαλέγεις το εξοχικό σου (ή κάποιου συγγενή/φίλου, αν δεν έχεις δικό σου)
Κάπως έτσι το βλέπω κι εγώ. Για μένα διακοπές (στην Ελλάδα) είναι ηρεμία, μακριά από βαβούρα και πολυκοσμία, και φυσικά να μην πρέπει να κάνω τίποτα απολύτως που είναι αναγκαίο για την καλοπέρασή μου.

Η θάλασσα λείπει στη σύζυγο, σε μένα καθόλου. Αλλά περνάμε πάνω από τρεις μήνες το χρόνο στα εξοχικά μας που είναι δίπλα στη θάλασσα και σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, οπότε δεν έχει παράπονο. Εκείνη τρέχει στις πλαζ κι εγώ προπόνηση και μετά στο κλιματιστικό μέχρι το απόγευμα. Μερικές φορές, και μόνο καθημερινές, πάω κι εγώ νωρίς το πρωί στα beach bars και κάθομαι στη σκιά με το tablet. Κάνω και 2-3 μπάνια τη σεζόν για το ξεκάρφωμα.:biggrin:

Αν αποφασίσσουμε να πάμε κάπου έξτρα, θα είναι εκτός high-season (απαραιτήτως) σε πλήρως οργανωμένη κατάσταση. Οι τιμές Μάιο-Ιούνιο και μετά τον Αύγουστο είναι πολύ λογικές , ακόμα και σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Υ.Γ. zizik, τις ώρες που πάμε στην παραλία η μάστιγα με τις ρακέτες δεν έχει αρχίσει. Οι φιγουρατζήδες θέλουν κόσμο για να καμαρώσουν και προτιμούν το μεσημέρι και τα ΣΚ. Κι αν υπάρξουν κάποιοι, τους διώχνω με τον τρόπο μου...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Οκ, εσύ ξέρεις το μπάτζετ που μπορείς να κινηθείς, αλλά πάντως η συγκεκριμένη φαίνεται πολύ καλή. Βλέπω ότι υπάρχουν και φθηνότερες, αλλά -χωρίς να έχω ιδέα από κρουαζιέρες- υποθέτω πως κι εκεί, ότι πληρώνεις, παίρνεις.

• Α γεια σου:frown:
Οπως τα λες δεν υπαρχει μεσοβεζικη, και σωστα τα λες!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67