ΕΠΑΡΓΥΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Reaction score
1.659
Εδώ και αρκετό καιρό με απασχολεί το θέμα κατά πόσον τα καλώδια ρεύματος επιδρούν στην ακουστική ποιότητα. Οι σχολές είναι δύο. Αυτοί που πιστεύουν ότι όντως επιδρούν και είναι έτοιμοι να δώσουν μια περιουσία για την αλλαγή των καλωδίων ρεύματος, και αυτοί που γελούν μόλις ακούν για ρεύμα.
Εγώ έκλεινα μάλλον προς την δεύτερη χωρίς να είμαι φανατικά ενάντιος, αλλά χωρίς ποτέ να έχω δώσει χρήματα για καλώδια ρεύματος. Βρέθηκα με τρία ζευγάρια, ένα NEXUS ACOUSTICS πανάκριβο και υπερτιμημένο κατά την γνώμη μου στην αρχική του αξία και δύο RINGMAT φτιαγμένα από κουλούρα απο τον αντιπρόσωπο. Και τα τρία βρέθηκαν στα χέρια μου ρέστα απο διάφορες ανταλλαγές μηχανημάτων και ποτέ δεν τα εκτίμησα γιατί πρώτον ίσως είμαι κουφός και ποτέ δεν άκουσα διαφορά και δεύτερον ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τα μηχανήματα έπρεπε να κάνουν σούζα απο τα άκαμπτα καλώδια προκειμένου να παίζουν με καθαρό ρεύμα.Έτσι τα πούλησα σε συμφορουμίτες σε τιμή πολύ κάτω της αρχικής και έβαλα στα μηχανήματά μου τα δικά τους καλώδια.
Κάτι όμως με έτρωγε...Λές αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο να έχουν δίκιο? Βλέπεις μέσα σε αυτούς ήταν και κάποιοι συμφορουμίτες που εκτιμώ για την ακουστική τους. Το σίγουρο είναι ότι τα ακριβά καλώδια ρεύματος είναι το πιό υπερεκτιμημένο πράγμα στο hi-fi. Ξεκίνησα λοιπόν την αναζήτησή μου, κυρίως απο το e-bay που είμαι expert να βρώ της προκοπής καλώδια ρεύματος για τα μηχανήματα που να μην χρειαστεί να δώσω μιά περιουσία, με δεδομένο ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να βελτιώσω κάτι άλλο στην αλυσίδα μου και να πάρω σαφώς πιό ακουστά αποτελέσματα. Όπως καταλαβαίνετε, ο λόγος ήταν κυρίως ψυχολογικός, αλλά και ότι με έτρωγαν τα χρήματα που είχα πάρει από τα καλώδια και έπρεπε να τα χαλάσω.
Έβαλα λοιπόν σαν τιμή ταβάνι για 6 καλώδια που χρειαζόμουν τα 300 ευρώ και ξεκίνησα την αναζήτηση. Η μεγαλύτερη ποικιλία χοντρών θωρακισμένων και πανέμορφων εμφανησιακά καλωδίων ήταν από την Κίνα και το Hong Kong! Μεγάλη ποικιλία σε επώνυμα αλλά και σε ανώνυμα κινέζικα καλής φαινομενικά κατασκευής. Γενικά δεν έχω τίποτα με τους κινέζους με δεδομένο ότι απο τα μαϊμουδάκια (που τελικά δεν είναι μαϊμουδάκια αλλά κουλούρα απο το εργοστάσιο που έχει βγεί στην ζούλα) από το Hong Kong της Audioquest έχω βρεί την υγειά μου! Μετά απο πολύ σκέψη και αφού απέριψα κάτι furutech απο Κίνα που κάποιοι βαθμολογητές έλεγαν ότι είναι fake, κατέληξα σε κάποια FURUKAWA μια πολύ καλή γιαπωνέζικη εταιρία. Οταν είπα όμως στον πωλητή ότι δεν νομίζω να είμαι πλαστά γιατί στην Κίνα κυκλοφορούν πολλά πλαστά καλώδια, μου είπε ότι καλύτερα να στραφώ σε κάποιο καλώδιό του με κόστος πάνω απο 200$.(κοινώς πουλούσε μαϊμούδες).

Άρχισα να ψάχνω στην ευρωπαϊκή αγορά και βρήκα κάποια γερμανικά της Eupen μιάς καλής γερμανικής εταιρίας θωρακισμένα και όμορφα που η τιμή που μου έκανε για τα 6 ήταν 270 ευρώ με δώρο τα μεταφορικά. Ήμουν έτοιμος να τα αγοράσω, όταν το μάτι μου έπεσε σε αυτά:

http://www.ebay.com/itm/13094256599...NX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_1012wt_917

Πολύ σεμνά και ταπεινά στο μάτι, χωρίς εντυπωσιακά βύσματα και όχι θωρακισμένα. Με τράβηξε η βαθμολογία που είχε ο πωλητής και μπήκα στην διαδικασία να μεταφράσω το κείμενο και τις κριτικές που είχε στην πώλησή του. Πραγματικά ήταν εντυπωσιακά, αλλά εντυπωσιακό ήταν και ότι όλλοι οι αγοραστές καλωδίων του, τον είχαν βαθμολογήσει με άριστα!

Τα καλώδια είναι επάργυρα με επάργυρους ακροδέκτες χωρίς θωράκιση και περιμένω έξι (2 Χ 1,5m και 4 Χ 1m) στην τιμή των 220 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά για Ελλάδα.

Δεν ξέρω αν τελικά παίζουν καλύτερα από αυτά των 3 ευρώ που έχω τώρα, αλλά σίγουρα δεν παίζουν χειρότερα και είμαι και ήσυχος ψυχολογικά ότι δεν άφησα το σύστημά μου φτωχά ηλεκτρισμένο!!

Τα περιμένω για να σας πω εντυπώσεις και περιμένω και την δική σας γνώμη...

Reaction score
372
Απάντηση: ΕΠΑΡΓΥΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δημήτρη ανοίγεις πάλι τους «Ασκούς του Αιόλου»!!

Θα επαναλάβω για ακόμα μία φορά ότι είτε θέλουμε είτε όχι, τα καλώδια ρεύματος κάνουν διαφορές που ακούγονται. Μη με ρωτήσεις γιατί και πως, δεν ξέρω και δε με νοιάζει.

Συμφωνώ απόλυτα ότι τα περισσότερα καλώδια είναι το λιγότερο υπερτιμημένα.
Γι’ αυτό έχω σταματήσει από καιρό να αγοράζω πανάκριβα καλώδια οποιουδήποτε είδους, εκτός και αν τα βρω σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ευκαιρίας.

Δεν έχω όμως σταματήσει να πειραματίζομαι με ότι πέσει στα χέρια μου σε λογικές τιμές και δε σου κρύβω ότι έχω βρει αρκετά που θεωρώ «τίμια» γι’ αυτό που ζητάνε.

Γι’ αυτό ψάξε, άκου χωρίς προκαταλήψεις και βγάλε τα συμπεράσματα σου!!

Reaction score
1.659

Μιχάλη καλημέρα,

Ένας απο τους λόγους που προβληματίστηκα είναι γιατί διάβασα την άποψή σου την προηγούμενη βδομάδα! Ίδωμεν....

Reaction score
7.998

Δημήτρη τι έγινε τελικά; Τα παρέλαβες; Τα άκουσες;

Reaction score
1.659

Γιάννο τα περιμένω. Θα σας ενημερώσω μόλις τα λάβω.

Reaction score
1.391

δεν ειναι δυνατον να ακουει καποιος μουσικη απο χομπυ , και να υποστηρίζει την δευτερη σχολη...

σιγουρα τα περισσότερα καλωδια δεν κανουν αυτα που υποσχοντε... θελει ψαξιμο και κυριως ταίριασμα...

και σιγουρα πρεπει να τα "σηκωνει" το συστημα, αλλα αυτο ειναι δεδομενο για ολους εδω τους χομπιστες... η μηπως οχι?

και για να ερθω στο θεμα... 'οτι και να ειναι αυτα τα καλωδια θα παιξουν σιγουρα καλυτερα απο καθε μαυρο..

καλως να τα δεχτεις λοιπον...

Reaction score
62
Re: Απάντηση: ΕΠΑΡΓΥΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

'οτι και να ειναι αυτα τα καλωδια θα παιξουν σιγουρα καλυτερα απο καθε μαυρο..
Ρεύμα! - ΤΙΜΗ! - Cryogenie!
(x3)

:biggrin:

Reaction score
677

δεν ειναι δυνατον να ακουει καποιος μουσικη απο χομπυ , και να υποστηρίζει την δευτερη σχολη...
Όποιον ακούει μουσική από χόμπι δεν τον ενδιαφέρει καμιά σχολή.Μόνο η μουσική.
Τώρα αν ακούει μηχανάκια από χόμπι είναι άλλο καπέλο.
Στο θέμα τώρα,αν μη τι άλλο τα συγκεκριμένα φαίνονται πιο ασφαλή από αυτά των τριών ευρώ που μερικές φορές σου μένει το βύσμα στο χέρι...

Reaction score
1.391

Όποιον ακούει μουσική από χόμπι δεν τον ενδιαφέρει καμιά σχολή.Μόνο η μουσική.
Τώρα αν ακούει μηχανάκια από χόμπι είναι άλλο καπέλο.
Στο θέμα τώρα,αν μη τι άλλο τα συγκεκριμένα φαίνονται πιο ασφαλή από αυτά των τριών ευρώ που μερικές φορές σου μένει το βύσμα στο χέρι...
το καθε μηχανακι κανει διαφορετικο θορυβο φιλε μου,αν δεν ενδιαφρθεις, δε θα απολαυσεις....
και κρυφομηχανκιας ειναι ο καθε ενας εδω μεσα

Reaction score
677

το καθε μηχανακι κανει διαφορετικο θορυβο φιλε μου,αν δεν ενδιαφρθεις, δε θα απολαυσεις....
και κρυφομηχανκιας ειναι ο καθε ενας εδω μεσα
Το ενδεχόμενο να απολαμβάνουν ήδη κάποιοι (κι εγώ μέσα σ' αυτούς),δεν το εξετάζουμε;
Το ενδεχόμενο να υπάρχουν μουσικόφιλοι που δεν έχουν ιδέα από μηχανάκια και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις;
Το ενδεχόμενο κάποιος να χώνει το 1/10 σε χρήμα στα μηχανάκια απ' όσα χώνει για να ταξιδέψει και να ακούσει αυτούς που γουστάρει ακόμα κι εξωτερικό;
Το ενδεχόμενο να γουστάρει την παρέα σας εδώ μέσα;
Θα συνέχιζα κατεβατό αλλά μην καταχραστώ και το νήμα του φίλου.
Πάντως κάποιοι θα υπάρχουν,αν ήμασταν όλοι ίδιοι θα ήταν τουλάχιστον βαρετό.

Reaction score
1.659
Re: Απάντηση: ΕΠΑΡΓΥΡΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τα καλώδια της θείας Angela έφτασαν!
Αύριο το test στο σπίτι μου με συμμετοχή 4 μελών.
Αν θέλει κάποιος να έρθει απο αυτούς που συμμετείχαν στο νήμα, ευπρόσδεκτος.

Reaction score
1.659

Σφαχτά δεν είχε τελικά η συνάντηση...Τους έβγαλα ξεροσφύρι μέ ένα φρέντο. Είχε όμως ψητό στα καλώδια. Τα καλώδια τελικά είναι τεφαρίκι! Έκαναν την διαφορά στο σύστημα. Ποιό καθαρές κρυστάλλινες φωνές, πιό σφιχτό χαμηλό, καλύτερη εικόνα.
Νομίζω ότι ο τύπος στην Γερμανία έχει βρεί το σωστό υλικό.Καλό επάργυρο καλώδιο ντυμένο σε φορεματάκι, καλά στιβαρά επάργυρα βύσματα, καλός ήχος. Και προπάντων τιμή τσάμπα!!
Μιά αγορά που αξίζει 100% τα λεφτά της. Περιμένω και τα rewiews του Γιάννου και του Tripledragon...

Reaction score
96

:geek: τι να πω εγω βρε Δημητρη??? αφου σου ειπα και χθες....θα ελθω μια μερα (αφου παιξουν καποιες ωρες και στρωσουν) και θα τα παρω εδω σπιτι,κι αν τα ξαναδεις σφυρα μου!!!!! :tongue: το λοιπον...περα απο την πλακα ,τα κακωδια χωρις πολλα λογια αξιζουν τα λεφτα τους με το παραπανω,απλα μολις στρωσουν θα ηθελα να τα δοκιμασω και σε σχεση με τα δικα μου (ταπεινες ιδιοκατασκευουλες)

Reaction score
8.905

...Πολύ σεμνά και ταπεινά στο μάτι, χωρίς εντυπωσιακά βύσματα και όχι θωρακισμένα....
Και όμως από την φωτογραφία (που έβαλες) φαίνονται για θωρακισμένα... εκτός εάν εννοείς την διακοσμητική προστατευτική κάλτσα-κάλυμμα!

Reaction score
7.998

Τίτλος

"O χρυσός μας φέρνει πιο κοντά αλλά το ασήμι ακούγεται καλύτερα."

Πρόλογος
Πλήττω και μόνο που σκέφτομαι περιγραφές όπως βελούδινο πέπλο, γλυκύτερες ή γρεζιασμένες μεσαίες, στεγνές αρμονικές, αεράτα πρίμα, αέρινες σιωπές, από που κλ@νουν τα μπαρμπούνια κλπ κπα. Β Α Ρ Ι Ε Μ Α Ι.

Κυρίως θέμα
  • Απλώσαμε τα καινούρια καλώδια στο κέντρο του σαλονιού και κάναμε μια πεντάλφα περιμετρικά ώστε αυτά να βρίσκονται στο κέντρο της. Ανάψαμε 5 κεριά στις κορυφές (ή στις παρυφές, δεν θυμάμαι).
  • Σφάξαμε έφηβο παρθένο κοκκόρι (ή encore, πάλι δεν θυμάμαι), και με το αίμα του βρέξαμε τις μεμβράνες των woofers και τα tweeters.
  • Ακούσαμε ένα κομμάτι jazz μερικές φορές. Το ξανακούσαμε άλλες μερικές φορές.
  • Κάναμε επίκληση στον Magneto (από τους Χ-Men).
  • Αλλάξαμε καλώδια από παλιά σε καινούρια.
  • Ζουμπήξαμε περισσότερο το κοκκόρι (ή encore, πάλι δεν θυμάμαι) και με το σπέρμα του βρέξαμε εκ νέου τα woofers και τα tweeters.
  • Βάλαμε το κομμάτι jazz και το ξανακούσαμε.
  • Σε 10 δευτερόλεπτα ήμασταν όλοι σίγουροι πως ακουγόταν καλύτερα.
  • Βελτιώθηκαν εντυπωσιακά τα μπάσα και συνεπαγωγικά ακούγαμε καλύτερα πλέον τις μεσαίες και τις υψηλές.

Επίλογος
Το συγκεκριμένο setup, μπόρεσε και μας έδειξε διαφορές. Αυτό δεν σημαίνει πως βάζοντας ένα τέτοιο καλώδιο σε ηχεία υπολογιστή με ενισχυτή kitακι της C&A, θα δει κάποιος διαφορές. Ούτε της Smartkit. Ούτε του Pop22. Του "Βασίλη", ίσως.
  1. Αν έχεις σκοπό αναγνώστη μου να πάρεις stand alone room-correction, πάρε πρώτα αυτό και μην πάρεις καλώδια.
Υ.Γ.
Μάλλον θα προβώ κι εγώ στην επένδυση των 39 ευρώ το μέτρο με επάργυρα βύσματα.

Reaction score
1.659

Βασίλη απο την φωτογραφία νόμιζα ότι είχε πλαστική θωράκιση απ'έξω. Από κοντά φαίνονται διαφορετικά και πιό περιποιημένα. Μέσα σε προστατευτική κάλτσα είναι τα μή θωρακισμένα καλώδια. Αλλά μην φανταστείς κάλτσα που πλέουν μέσα..Είναι κάλτσα-καλτσόν (40d small) καλής ποιότητας. Τα δέ βύσματα παρ'όλο που είναι ελαφρά, είναι πολύ καλής ποιότητας. Γενικά το καλώδιο είναι ελαφρύ, όχι πολύ εύκαμπτο αλλά ούτε και κούτσουρο.

Reaction score
1.659

Έγραψες πάλι!!!!
Τίτλος

"O χρυσός μας φέρνει πιο κοντά αλλά το ασήμι ακούγεται καλύτερα."

Πρόλογος
Πλήττω και μόνο που σκέφτομαι περιγραφές όπως βελούδινο πέπλο, γλυκύτερες ή γρεζιασμένες μεσαίες, στεγνές αρμονικές, αεράτα πρίμα, αέρινες σιωπές, από που κλ@νουν τα μπαρμπούνια κλπ κπα. Β Α Ρ Ι Ε Μ Α Ι.

Κυρίως θέμα
  • Απλώσαμε τα καινούρια καλώδια στο κέντρο του σαλονιού και κάναμε μια πεντάλφα περιμετρικά ώστε αυτά να βρίσκονται στο κέντρο της. Ανάψαμε 5 κεριά στις κορυφές (ή στις παρυφές, δεν θυμάμαι).
  • Σφάξαμε έφηβο παρθένο κοκκόρι (ή encore, πάλι δεν θυμάμαι), και με το αίμα του βρέξαμε τις μεμβράνες των woofers και τα tweeters.
  • Ακούσαμε ένα κομμάτι jazz μερικές φορές. Το ξανακούσαμε άλλες μερικές φορές.
  • Κάναμε επίκληση στον Magneto (από τους Χ-Men).
  • Αλλάξαμε καλώδια από παλιά σε καινούρια.
  • Ζουμπήξαμε περισσότερο το κοκκόρι (ή encore, πάλι δεν θυμάμαι) και με το σπέρμα του βρέξαμε εκ νέου τα woofers και τα tweeters.
  • Βάλαμε το κομμάτι jazz και το ξανακούσαμε.
  • Σε 10 δευτερόλεπτα ήμασταν όλοι σίγουροι πως ακουγόταν καλύτερα.
  • Βελτιώθηκαν εντυπωσιακά τα μπάσα και συνεπαγωγικά ακούγαμε καλύτερα πλέον τις μεσαίες και τις υψηλές.

Επίλογος
Το συγκεκριμένο setup, μπόρεσε και μας έδειξε διαφορές. Αυτό δεν σημαίνει πως βάζοντας ένα τέτοιο καλώδιο σε ηχεία υπολογιστή με ενισχυτή kitακι της C&A, θα δει κάποιος διαφορές. Ούτε της Smartkit. Ούτε του Pop22. Του "Βασίλη", ίσως.
  1. Αν έχεις σκοπό αναγνώστη μου να πάρεις stand alone room-correction, πάρε πρώτα αυτό και μην πάρεις καλώδια.
Υ.Γ.
Μάλλον θα προβώ κι εγώ στην επένδυση των 39 ευρώ το μέτρο με επάργυρα βύσματα.[/QUOTE]

Reaction score
1.550

Κανατε και συγκριση με αλλα καλωδια η μονο με τα μαυρα τα μαμισια?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt