Αχ, αυτά τα ξενοδοχεία...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.876
Αφορμή οι ολιγοήμερες (εκτός προγράμματος) διακοπές. Τόπος: μεγάλο (τουλάχιστον σε μέγεθος) ξενοδοχείο στη Χαλκιδική. Ευκαιρία λοιπόν για γκρίνια.

Αιτία πρώτη: το προσωπικό του εστιατορίου. Δεν έχω συναντήσει ικανότερο προσωπικό στην ταχύτητα μαζέματος των πιάτων. Δεν τολμούσες να ακουμπήσεις το πηρούνι στο πιάτο, κι αυτό εξαφανιζόταν ως δια μαγείας σε χρόνο dt. Αντιθέτως αν τους ζητούσες ένα φραπέ, αντί για καφέ φίλτρου, στο πρωινό, είτε είχε χαλάσει η φραπεδιέρα, είτε είχαν πολύ κόσμο και δεν προλάβαιναν.

Αιτία δεύτερη: η καθαριότητα πιάτων και ποτηριών. Μπορούσες να καταλάβεις τι φαγητό σερβιρίστηκε την προηγούμενη, και τι κραγιόν φορούσε η κυρία που ξεδίψασε πριν από σένα.

Αιτία τρίτη: είναι παράλογο το 2013 να ζητάς internet σε δωμάτιο ξενοδοχείου? Ίσως. Στο μόνο μέρος που υπήρχε (ασύρματο) internet ήταν το lobby. Πρίζα για ρεύμα ούτε για δείγμα. Θα φανταζόταν κανείς ότι τουλάχιστον θα ήταν δωρεάν. Αμ δε... 5 ευρώ την ώρα στοίχιζε. Δηλαδή στα 5 24ωρα που έμεινα, θα τους πλήρωνα όλο το μηνιαίο λογαριασμό τηλεφωνίας του ξενοδοχείου, και θα είχα και ρέστα.

Αιτία τέταρτη: οι (όχι και τόσο καινούριες) πετσέτες για την πισίνα και την παραλία. Καταλαβαίνω την εγγύηση των 10 ευρώ που ζητούσαν. Αλλά να τις χρεώνουν (νοικιάζουν ουσιαστικά) προς 2,5 ευρώ την ημέρα, θέτει νέα στάνταρ ξεζουμίσματος.

Αυτά τα ολίγα. Τουλάχιστον το δωμάτιο ήταν εξαιρετικό και πάντα καθαρό.

Για πείτε κι εσείς τις εμπειρίες σας...

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρω το όνομα του ξενοδοχείου. Επειδή όμως νιώθω ότι τους το χρωστάω, είναι το Athos Palace.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.734
Απάντηση: Αχ, αυτά τα ξενοδοχεία...

Σ' αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται κυρίως ένα πράγμα να κάνεις.
Να τους λες το παράπονό σου και αν χρειαστεί να τους προσβάλεις.
Μερικές φορές δεν γνωρίζει καν ο ιδιοκτήτης τα προβλήματα και πρέπει να τα μαθαίνει.

Κάποτε ντρεπόμουνα να κάνω παράπονα, αλλά μετά κατάλαβα ότι έπρεπε.
Έχω στείλει πολλές φορές πίσω πιάτα που ήθελα καλοψημένα και τους το έλεγα κιόλας και μου τα έφερναν ωμά.
Το ίδιο με λερωμένα πιάτα ή ποτήρια.
Έχω στείλει πίσω σαλάτα που το λάδι βρωμούσε.
Μπορεί να λένε "τι μ@λάκ@ς είναι τούτος" αλλά δεν δέχομαι να με κοροϊδεύουν.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.445

Αν πλένουν τις πετσέτες όπως και τα πιάτα, άσε καλύτερα...

Το Internet είναι πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα. Το πρώτο που κοιτάζω όταν κλείνω ξενοδοχείο, είναι το "δωρεάν wifi παντού".

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466

Πριν γραψεις εδω τα παραπονα σου εκανες τον κοπο να τα συζητησεις με καποιον υπεθυνο του ξενοδοχειου?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Εχω την αίσθηση πως όλα για τα οποία παραπονείται ο Γιάννης, οφείλονται ακριβώς στον υπεύθυνο, οπότε, μάλλον με το αφεντικό έπρεπε να μιλήσει. Και μπροστά στα προηγούμενα, το θέμα του Internet είναι δευτερεύον...

Reaction score
27.244

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΠΑΝΤΖΙΛΙΚΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.....
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ.
ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΕΙ 150-300 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΒΡΑΔΥΑ ΑΠ ΟΣΑ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΙΝΓΚ.
ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΙΧΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ.

ΥΓ.ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Μεγάλο τουριστικό ξενοδοχείο = Σίγουρη καταστροφή.-

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.805

Κι όμως....

Πριν 7 χρόνια που είχαμε μείνει εκεί (νομίζω στο διπλανό του, Παλήνη, αλλά είναι μία επιχείρηση τα δύο ξενοδοχεία) και μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Και δεν μας είχε φανεί και ιδιαίτερα ακριβό.

Reaction score
1

Αν δεν πιάσουν τα επι τόπου παράπονα, υπάρχουν και τα φορουμ των εταιρειών ονλαιν κλεισίματος δωματίου (πχ, booking.com κλπ...) όπου μπορούν να καταγραφούν τα παράπονα του καθενός, αρκεί να έχει γίνει από εκεί το κλεισιμο του δωματίου, ή και σελίδες συμβουλών για ταξιδιώτες (πχ. tripadvisor.com) όπου δεν χρειάζεται προηγούμενη αγορά από τη σελίδα. Οι μανατζερ των ξενοδοχείων είναι σίγουρο ότι "καιγονται" για καλές κριτικές...
Και εμείς ως καταναλωτές ξενοδοχειακών υπηρεσιών, μπορούμε να τις συμβουλευόμαστε, πριν κλείσουμε για κάπου...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.638
Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι η κατάσταση με τα ξενοδοχεία έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 2-3 χρόνια. Τουλάχιστον σε νησιωτικούς προορισμούς, όπως πχ η Ρόδος. Είναι η εποχή του all inclusive και των πανίσχυρων agents, που για ένα κομμάτι ψωμί εξασφαλίζουν απίστευτες παροχές για τους πελάτες τους. Κάποιοι ξενοδόχοι καταφέρνουν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες. Κάποιοι άλλοι όχι.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι καταστρέφουν τις τοπικές οικονομίες, κρατώντας όλο το χρήμα (έστω και λίγο) για εκείνους.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.805

Αυτό για τα all inclusive είναι αλήθεια...
Τελευταία φορά που πήγαμε σε ξενοδοχείο προ ....χμ... 6ετίας (τι το θέλαμε, αφού έχουμε δίπλα στη θάλασσα, αλλά τεσπα, το χατίρι των κουμπάρων) με χάλασε πάρα πολύ που είχε πάει ο μεγάλος (στα 6 τότε) να ζητήσει νερό από το μπαρ της πισίνας, και τον απέπεμψαν λέγοντάς του "να έρθει ο πατέρας σου να το πληρώσει πρώτα", ενώ δίπλα οι "all inclusive" Σλάβοι (Βούλγαροι και Ρώσοι) μπεκρόπιναν από το πρωί. Και μάθαμε ότι πλήρωναν τα μισά.... ας μείνουν λοιπόν οι κοντόφθαλμοι με τους all inclusive να τους χαίρονται.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.445
Απάντηση: Re: Αχ, αυτά τα ξενοδοχεία...

Μεγάλο τουριστικό ξενοδοχείο = Σίγουρη καταστροφή.-
Να συμπληρώσω: τη high-season.

Reaction score
50
Απάντηση: Re: Αχ, αυτά τα ξενοδοχεία...

Να συμπληρώσω: τη high-season.
Να συμπληρώσω και εγώ (αν και έχει ειπωθεί): ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

έχω μείνει σε πολυ μεγάλες αλυσίδες, και σε high season (xmas πασχα κτλ) στην ευρώπη, πχ φέτος το πασχα των καθολικών marriot βουδαπέστης (που δεν την λές και καμία χώρα που ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ είναι πιό μπροστά από τη δική μας) πριν 2-3 χρόνια τα χριστούγεννα hilton βιέννη κ.α. και η κατασταση ήταν αψογη πραγματικά κανενα μα κανενα παραπονο

Reaction score
620

Και στα Marriot και Hilton της Αθήνας μια χαρά είναι τα πράγματα και το επίπεδο υπηρεσιών.

Reaction score
50

Και στα Marriot και Hilton της Αθήνας μια χαρά είναι τα πράγματα και το επίπεδο υπηρεσιών.
Κοίτα, στην αθήνα δεν έχει χρειαστεί ποτέ να μείνω σε ξενοδοχείο οπότε δεν έχω άποψη, αλλά πάντως το 'Classical' στην πλατεία ομονοίας που βλεπω καθε μέρα - χωρις ξαναλέω να έχω αποψη από διαμονη - μόνο απο την τοποθεσία γελάω με το που διαλεξαν να το βάλουν!

αν δηλαδή είχα πληρώσει για να μείνω σε αυτή την περιοχή επειδη και καλά ειναι το κέντρο της πρωτευουσας μιας χώρας, θα είχα ξενερώσει τελείως..

Reaction score
209

Μία εκνευριστική συνήθεια των ελλήνων ξενοδόχων είναι να μην αλλάζουν καθημερινά τις πετσέτες, τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες. Ενώ αυτό είναι υποχρεωτικό σε ξενοδοχεία από δύο αστέρων και πάνω, σπάνια έχω βρει ξενοδοχεία και με ένα αστέρι παραπάνω να το κάνουν.

Απαράδεκτο!

Reaction score
620

Κοίτα, στην αθήνα δεν έχει χρειαστεί ποτέ να μείνω σε ξενοδοχείο οπότε δεν έχω άποψη, αλλά πάντως το 'Classical' στην πλατεία ομονοίας που βλεπω καθε μέρα - χωρις ξαναλέω να έχω αποψη από διαμονη - μόνο απο την τοποθεσία γελάω με το που διαλεξαν να το βάλουν!

αν δηλαδή είχα πληρώσει για να μείνω σε αυτή την περιοχή επειδη και καλά ειναι το κέντρο της πρωτευουσας μιας χώρας, θα είχα ξενερώσει τελείως..
Και τι μπορεί να κάνει ο ξενοδόχος (χωρίς να τον ξέρω) που το κέντρο της πρωτεύουσας έχει απαξιωθεί?

Αν πας στο Παρίσι, διάλεξε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας (Place Pigalle) και τα ξαναλέμε....

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426

Σε ξενοδοχειο παω μονο οταν εχει high-end εκθεση, για διακοπες σε ενοικιαζομενο!:biggrin:

Reaction score
8.905

Φαρμακειο είσαι αδελφάκι μου, κατά τα άλλα φιλαράκι πέρασες καλά...?

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494