Αχ, αυτά τα ξενοδοχεία...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Αχ, αυτά τα ξενοδοχεία...

Aν έχεις μείνει , εστω και 3 βράδια στο Adlon , ¨ολα τ άλλα είναι ....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.870

Γιατί έπρεπε να νοικιάσεις πετσέτες;
Γιατί όχι? Είναι μια υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν σε όσα ξενοδοχεία, παραθαλάσσια ή με πισίνα, έχω πάει μέχρι τώρα.

Αν πλένουν τις πετσέτες όπως και τα πιάτα, άσε καλύτερα...

Το Internet είναι πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα. Το πρώτο που κοιτάζω όταν κλείνω ξενοδοχείο, είναι το "δωρεάν wifi παντού".
Στερνή μου γνώση... Next time.

Πριν γραψεις εδω τα παραπονα σου εκανες τον κοπο να τα συζητησεις με καποιον υπεθυνο του ξενοδοχειου?
Σαφώς. Αλλά είπα να γράψω κι εδώ για το παπατζιλίκι τους, όπως λέει κι ο Γρηγόρης.

Εχω την αίσθηση πως όλα για τα οποία παραπονείται ο Γιάννης, οφείλονται ακριβώς στον υπεύθυνο, οπότε, μάλλον με το αφεντικό έπρεπε να μιλήσει. Και μπροστά στα προηγούμενα, το θέμα του Internet είναι δευτερεύον...
Δεν έφτασα μέχρι εκεί. Κακώς.

Αν δεν πιάσουν τα επι τόπου παράπονα, υπάρχουν και τα φορουμ των εταιρειών ονλαιν κλεισίματος δωματίου (πχ, booking.com κλπ...) όπου μπορούν να καταγραφούν τα παράπονα του καθενός, αρκεί να έχει γίνει από εκεί το κλεισιμο του δωματίου, ή και σελίδες συμβουλών για ταξιδιώτες (πχ. tripadvisor.com) όπου δεν χρειάζεται προηγούμενη αγορά από τη σελίδα. Οι μανατζερ των ξενοδοχείων είναι σίγουρο ότι "καιγονται" για καλές κριτικές...
Και εμείς ως καταναλωτές ξενοδοχειακών υπηρεσιών, μπορούμε να τις συμβουλευόμαστε, πριν κλείσουμε για κάπου...
Η κράτηση έγινε δυστυχώς απ' ευθείας. Η ιδέα όμως του tripadvisor δεν είναι κακή.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.870

Φαρμακειο είσαι αδελφάκι μου, κατά τα άλλα φιλαράκι πέρασες καλά...?
Καλό αλλά λίγο ρε Bill. Και δυστυχώς αυτό ήταν όλο για φέτος. Γι' αυτό και το φαρμάκι.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.870

Aν έχεις μείνει , εστω και 3 βράδια στο Adlon , ¨ολα τ άλλα είναι ....
Όντως. Αλλά και το Radisson Blu που έχω μείνει 2 φορές, έχει το καλύτερο service που έχω συναντήσει ποτέ σε ξενοδοχείο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.419

Καλό!

Προσωπικά απεχθάνομαι τα ταβερνάκια/ουζερί των τουριστικών (και μη) περιοχών. Επικρατεί
η ηλίθια νοοτροπία του "μάγκα" αφεντικού και του χαζο-πρωτευουσιάνου πελάτη. Πολλοί άξεστοι επαρχιώτες πιστεύουν ότι ο επισκέπτης από την πόλη είναι θύμα που δεν ξέρει από φαγητό και έχει συνηθίσει στις υψηλές τιμές. Μετά από αρκετούς τσακωμούς που έκανα γι' αυτούς τους λόγους, σταμάτησα να πηγαίνω σε τέτοια μαγαζιά.

Τα δωμάτια είναι άλλη μεγάλη ιστορία. Οταν μπορείς να βρεις ξενοδοχεία 3-4 αστέρων με 100 ευρώ την ημέρα, θεωρώ απαράδεκτο να σου πασάρουν δωμάτια-κοτέτσια για 50+ ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

...του χαζο-πρωτευουσιάνου πελάτη. ...
... ο οποίος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, νομίζω. Και δεν είδα ποτέ κάποιον να διαμαρτύρεται για τις 150ριές και 250ριές τη βραδιά που χρεώνουν κάτι πρώην πρωτευουσιάνοι που μέσα από μια προβληματική δακρύβρεχτη και μελό, εγκατέλειψαν την απάνθρωπη πρωτεύουσα για να εγκατασταθούν στην επαρχία που είναι ανθρώπινη κι όλα τα συναφή (αχ, δάκρυσα), και να ανοίξουν "παραδοσιακό ξενώνα" στα πάπιγκα και τα τσεπέλοβα, που είναι πολύ sic και πολύ inn, και τα προτείνουν στα ένθετά τους οι πρωτευουσιανοεφημεριδάδες με τις κατάλληλης τετραχρωμίες, βεβαίως, να πηγαίνουν εκεί οι πρωτευουσιάνοι που ξέμειναν πίσω, μπας και λασπώσουν και λίγο τις αστραφτερές ζάντες τους.

• Like
Reactions: Pin

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Επίσης, δεν είδα κανέναν απ' αυτούς τους "σοβαρούς" δημοσιογράφους να διαμαρτύρεται για τις τιμές στις σαντορίνες και τις μυκόνους. Ο ταβερνιάρης στη Βωβούσα βέβαια δεν είναι inn, από πού κι ως πού τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να χρεώσει ακριβά ο καράβλαχος; Τον ήξεραν κι εχθές; Άσε που δε μας λέει τί του σέρβιρε μαζί με το καραφάκι.

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Στο δικό μου χωριό πάντως, μαζί με το καραφάκι το ούζο σερβίρονται -για μεζέ- μία σαλάτα και μια μερίδα φαγητού που μπορεί να είναι από όσπριο ως ψάρι ...

Για πείτε μια τιμή ...!

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Ολοι χρησιμοποιείτε τις πετσέτες των ξενοδοχείων; Προσωπικά σιχαίνομαι...:eek:
Επίσης σιχαίνομαι τις πισίνες και τις μαξιλαροθήκες.:rolleyes:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.733

Κι εγώ σιχαίνομαι τις πισίνες που κατουράει ο κάθε μπουρτζόβλαχος.
Εγώ κολυμπάω μόνο στην δική μου πισίνα.

• Like
Reactions: Pin

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466

Επίσης, δεν είδα κανέναν απ' αυτούς τους "σοβαρούς" δημοσιογράφους να διαμαρτύρεται για τις τιμές στις σαντορίνες και τις μυκόνους. Ο ταβερνιάρης στη Βωβούσα βέβαια δεν είναι inn, από πού κι ως πού τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να χρεώσει ακριβά ο καράβλαχος; Τον ήξεραν κι εχθές; Άσε που δε μας λέει τί του σέρβιρε μαζί με το καραφάκι.
Χωρις να διαφωνω στο γενικο νοημα της προτασης σου πιστευω πως
συγκρινεις ανομοια πραγματα.Τι σχεση εχει η Σαντορινη που ειναι μεσα στους top παγκοσμιους προορισμους με ενα ταβερνακι στο πουθενα?
Και οσο για τη Μυκονο αν υπαρχει ενα τουριστικο μαγαζι που δουλευει καλα και οχι με τουριστες που ερχονται με κονσερβες στις βαλιτσες ειναι αυτο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.419

... ο οποίος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, νομίζω. Και δεν είδα ποτέ κάποιον να διαμαρτύρεται για τις 150ριές και 250ριές τη βραδιά που χρεώνουν κάτι πρώην πρωτευουσιάνοι που μέσα από μια προβληματική δακρύβρεχτη και μελό, εγκατέλειψαν την απάνθρωπη πρωτεύουσα για να εγκατασταθούν στην επαρχία που είναι ανθρώπινη κι όλα τα συναφή (αχ, δάκρυσα), και να ανοίξουν "παραδοσιακό ξενώνα" στα πάπιγκα και τα τσεπέλοβα, που είναι πολύ sic και πολύ inn, και τα προτείνουν στα ένθετά τους οι πρωτευουσιανοεφημεριδάδες με τις κατάλληλης τετραχρωμίες, βεβαίως, να πηγαίνουν εκεί οι πρωτευουσιάνοι που ξέμειναν πίσω, μπας και λασπώσουν και λίγο τις αστραφτερές ζάντες τους.
Εσύ Κώστα πήγες στο άλλο άκρο.

Να στο πω κάπως αλλιώς... Τα ποσό που ζητάει κάποιος πρέπει να έχει σχέση με τα χρήματα που αξίζει η επιχείρησή του. Παίζει ρόλο ο προορισμός, αλλά παίζουν ρόλο και οι παροχές. Προσωπικά τις έχω πάνω από την τοποθεσία. Πρώτα θα διαλέξω πού θα μείνω (και πού θα φάω) και μετά το μέρος.

Οι μοδάτοι προορισμοί δεν είναι του γούστου μου, γιατί μαζεύουν αυτούς που δεν θέλω να βλέπω (συμφωνούμε). Και είναι και υπέρμετρα ακριβοί γι' αυτό που προσφέρουν. Να πάω για επαγγελματικά PR το καταλαβαίνω. Να υπάρχει δηλαδή μελλοντική απόσβεση της επένδυσης. Για διασκέδαση όμως ποτέ.

Γενικά, δεν μπορώ τους πονηρίδηδες, είτε πρωτευουσιάνους είτε επαρχιώτες. Ο λόγος που αναφέρθηκα στους δεύτερους είναι επειδή αντιμετωπίζουν τους πρώτους συνήθως υπεροπτικά. Θυμίζει αυτά που λένε οι πολλοί για τα αμερικανάκια. Έχει ένα απωθημένο ο Έλληνας να νιώθει ανώτερος με κάθε δυνατό τρόπο, έστω κι αν το πιστεύει μόνο ο ίδιος. Κι έχει επίσης και μία μανία να κρίνει αρνητικά τον τρόπο ζωής των άλλων/ξένων χωρίς να έχει ιδέα. Δεν υπάρχει πουθενά σαν το χωριό μου, την πόλη μου, την Ελλάδα κλπ Άρα, "Τι να μας πουν κι αυτοί;"...

Στην τελική, ο καθένας πάει εκεί που αισθάνεται καλύτερα.

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Α! Εμένα μου τη δίνει και κάτι άλλο. Μου τη δίνει που πολλοί έφτιαξαν αυτούς τους παραδοσιακούς ξενώνες με κάτι χρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως τα leader, δηλαδή τσάμπα κι επειδή είχαν μπάρμπα στην Κορώνη δηλαδή έναν κκαλό γνωστό που λάδωσαν γερά, που τους έφτιαξε μια ωραία μελέτη, η οποία όσο ακριβότερη τόσο καλύτερα. Παίρνεις λοιπόν το χρήμα στο χέρι, σουλουπωνεις λίγο τα ερείπια, γαρνίρεις με διάφορα παραδοσιακά ντεκόρ απ' την προγιαγιά, και τα ρέστα απ' τη χρηματοδότηση τα κάνεις ό,τι θες.

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Δεν ξέρω αν αυτή η νοοτροπία του να είσαι υποτίθεται "πονηρός" και με διάφορους τρόπους να προσπάθεια να "ρίξεις" τον πελάτη σου περιορίζεται στη χώρα μας, που δε νομίζω, το σίγουρο είναι πως είναι το σύνηθες. Το σπάνιο είναι να βρει κάνεις άτομα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους νόμιμα, έντιμα και σωστά. Κι αυτό οσχύει για όλους του τομείς του εμπορίου.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.419

Δεν ξέρω αν αυτή η νοοτροπία του να είσαι υποτίθεται "πονηρός" και με διάφορους τρόπους να προσπάθεια να "ρίξεις" τον πελάτη σου περιορίζεται στη χώρα μας, που δε νομίζω, το σίγουρο είναι πως είναι το σύνηθες. Το σπάνιο είναι να βρει κάνεις άτομα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους νόμιμα, έντιμα και σωστά. Κι αυτό οσχύει για όλους του τομείς του εμπορίου.
Συμφωνώ. Μόνο που, γενικά, οι χώρες με τριτοκοσμικές νοοτροπίες (Greece included) είναι πιο επιρρεπείς σε μικρο-πονηριές.
Και φυσικά, αργά ή γρήγορα, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης ισορροπεί την κατάσταση.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.870

Ολοι χρησιμοποιείτε τις πετσέτες των ξενοδοχείων; Προσωπικά σιχαίνομαι...:eek:
Επίσης σιχαίνομαι τις πισίνες και τις μαξιλαροθήκες.:rolleyes:
Ρε Πηνελόπη, διακοπές πάμε, δεν κάνουμε μετακόμιση να πάρουμε μαζί μας και την οικοσκευή. :tongue:

Γι' αυτό επιλέγω τις ημέρες που θα κάνω διακοπές, το κατάλυμα που θα πάω να έχει τις (θεωρητικά) minimum προδιαγραφές.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.870

Συμφωνώ. Μόνο που, γενικά, οι χώρες με τριτοκοσμικές νοοτροπίες (Greece included) είναι πιο επιρρεπείς σε μικρο-πονηριές.
Και φυσικά, αργά ή γρήγορα, ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης ισορροπεί την κατάσταση.
Μήπως τελικά, σε ό,τι αφορά το θέμα των ξενοδοχείων, θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο τρόπος "μοριοδότησής" (κοινώς τα ατέρια) τους, και δεν φτάνει απλά ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης? Για παράδειγμα: 4άστερα/5άστερα χωρίς internet στο δωμάτιο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εν έτει 2013.

Ή να υπάρχει ένα είδος ποινολόγιου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, που να έχει επίπτωση στο πόσων αστέρων είναι?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.419

Μήπως τελικά, σε ό,τι αφορά το θέμα των ξενοδοχείων, θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο τρόπος "μοριοδότησής" (κοινώς τα ατέρια) τους, και δεν φτάνει απλά ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης? Για παράδειγμα: 4άστερα/5άστερα χωρίς internet στο δωμάτιο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εν έτει 2013.

Ή να υπάρχει ένα είδος ποινολόγιου σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, που να έχει επίπτωση στο πόσων αστέρων είναι?
Το πρόβλημα με τα αστέρια είναι ότι δεν υπάρχει ένα κοινώς αποδεκτό παγκόσμιο standard. Κάθε χώρα έχει τα δικά της κριτήρια. Είναι στα σκαριά το World Hotel Rating, όμως υπάρχουν ακόμα διαφωνίες.
Είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα (και αλλού) να βλέπουμε π.χ. 4 αστέρια σε ξενοδοχεία που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ούτε για 2. Επικρατεί και εκεί η γνωστή "λογική" του μέσου.

Εγώ συμβουλεύομαι το trip advisor. Αφού κατασταλάξω σε 2-3 ξενοδοχεία, διαβάζω τις κριτικές των χρηστών. Αγνοώ τους Άγγλους που τους νοιάζει μόνο η χαμηλή τιμή και κράζουν όλα τ' άλλα. Οι κριτικές είναι βέβαια υποκειμενικές, μέσα σ' άκρες όμως θα βρεις την αλήθεια.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp