Η καλή μέρα...

Reaction score
1.815
Απάντηση: Η καλή μέρα...

Ολα τα στοιχεια Ζιζικο δειχνουν την ταση αναπτυξης ενος νεου προιοντος στην αγορα. Σε 2 χρονια θα μιλαμε για τους αντικαταστατες ταμπλετων...

Παντως επιμενω στο οτι ενα netbook ειναι καλυτερη επιλογη απο μια ταμπλετα.
Ιδιαιτερα οταν συγκρινουμε ιδιας τιμης προιοντα και ιδιες αναγκες... (δηλαδη στην κατηγορια των 500-600 ευρω που αναφερομαστε)

Reaction score
4.909

Δεν μπορεις να διαβασεις βιβλια σε ενα νετμπουκ, οι αγορες δεν καλυπτουν τις ιδιες αναγκες (αυτη τη στιγμη γραφω αραχτος στην ταμπλετα...)

Sent from my iPad using Tapatalk HD

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.513

Το netbook φαντάζει σήμερα όπως το κινητό με πληκτρολόγιο.
Το ότι μπορεί να τρέξει εφαρμογές των PCs είναι θεωρητικό, αφού στην πράξη είναι σαν να παίζεις first person shooter χωρίς κάρτα γραφικών.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.787
Re: Απάντηση: Η καλή μέρα...

Σε 2 χρονια θα μιλαμε για τους αντικαταστατες ταμπλετων...
Δεν θα υπάρξουν, ελπίζω όμως να υπάρξουν εξωτερικά πληκτρολόγια που να λειτουργούν σωστά.
Το Asus Transformer μου ήδη είχε το 2011, αλλά δούλευε χάλια.

Παντως επιμενω στο οτι ενα netbook ειναι καλυτερη επιλογη απο μια ταμπλετα.
Ιδιαιτερα οταν συγκρινουμε ιδιας τιμης προιοντα και ιδιες αναγκες... (δηλαδη στην κατηγορια των 500-600 ευρω που αναφερομαστε)
Υπάρχει netbook με 600€ και ποιός τρελλός τα δίνει; Ένα απο τα καλύτερα Android tablets αυτή τη στιγμή κοστίζει περίπου 430€.
Σίγουρα εννοείς netbooks ή μιλάς για notebooks με μικρή οθόνη;

Reaction score
1.815

Οταν συγκρινουμε κατηγορια των 600 ευρω μιλαμε για μηχανημα με μικρη οθονη και σωστα δομημενο.
Δεν παιζει ρολο πως το ονομαζουμε.
Σημασια εχει να τρεχει σωστα και να καλυπτει τις αναγκες.

Θεωρω οτι αναγκη για να διαβαζω ενα βιβλιο και να σερφαρω στην παραλια, εμενα μου ειναι υπερβολικη. Αρα μια ταμπλετα που θα μου καλυπτει οτι κανω αυτη τη στιγμη με το κινητο μου (LG L9), μου ειναι ακυρη ειδικα οταν κανει 500-600 ευρω. (Το tablet που εβαλες θα ξεπερασει την πεντακοσαρα στην Ευρωπη)

Αλλα τελικα, για ολους εχει ο μπαξες ετσι δεν ειναι?:smile:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.702

Δεν μπορεις να διαβασεις βιβλια σε ενα νετμπουκ, οι αγορες δεν καλυπτουν τις ιδιες αναγκες (αυτη τη στιγμη γραφω αραχτος στην ταμπλετα...)

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Α, γεια σου! Είπες τη λέξη-κλειδί σε σχέση με τη χρήση ενός τάμπλετ: αραχτός. Σε αυτή τη... στάση, δεν έχει αντίπαλο. :wink:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά προσωπικά χωρίζω τα tablets σε δυο κατηγορίες
1. παιχνιδάκια, περιλαμβάνει iPad, android και Windows RT
2. Windows 8 pro, περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις από απλά μέχρι convertible, είναι ακριβότερα αλλά έχεις ένα πραγματικό PC παντού

Το tablet στην παραλία είναι γυφτιά, ώριμη κυρία με το ipad στο χέρι διάλεγε ομπρέλα με κριτήριο την καλή λήψη wi-fi

• Like
Reactions: Pin

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ναι :tongue:
στις παραλίες κάνουμε άλλα πιο ενδιαφέροντα πράγματα...:beach:
επίσης καλό είναι να μην γινόμαστε σκλάβοι της τεχνολογίας και τον υποτιθέμενων αναγκών μας :wink:

• Like
Reactions: Pin

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.513
Απάντηση: Re: Η καλή μέρα...

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλά προσωπικά χωρίζω τα tablets σε δυο κατηγορίες
1. παιχνιδάκια, περιλαμβάνει iPad, android και Windows RT
2. Windows 8 pro, περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις από απλά μέχρι convertible, είναι ακριβότερα αλλά έχεις ένα πραγματικό PC παντού
Γιώργο, δεν διαφωνώ με τις κατηγορίες που έγραψες και πιστεύω ότι η δεύτερη, αν καταφέρει να ωριμάσει, θα αντικαταστήσει τα laptops σταδιακά.

Η διαφορά μας είναι ότι δίνεις μεγάλη βάρος στις επαγγελματικές υλοποιήσεις και σνομπάρεις τις consumer προτάσεις των εταιρειών (πολύ περισσότερο αν δεν προέρχονται από τη Microsoft :biggrin:). Οι δεύτερες έχουν αριθμητικά μεγαλύτερη ζήτηση και βάρος στην αγορά (συνολικά, όχι ανά εταιρεία).

Τα "παιχνιδιάκα" που αναφέρεις είναι αυτά που καλύπτουν τις ανάγκες του μέσου καταναλωτή. Όσο για τους επαγγελματίες, ειδικά στην Ελλάδα, επικρατεί μία υπερβολή, τόσο στον προσδιορισμό τους όσο και στις ανάγκες τους. Τα 9 στα 10 super "στελέχη" που κουβαλάνε το τελευταίο θηρίο laptop, κάνουν web surfing στις καφετέριες μέχρι να έρθει το ραντεβού τους ή δείχνουν κάποιο απλό pdf ή powerpoint αρχείο στους υποψήφιους πελάτες. Εντάξει, βολεύει περισσότερο στο πολύ γράψιμο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί όλα τα υπόλοιπα. Κι εγώ ήθελα laptop όταν ηχογραφούσα live πολυκάναλες συναυλίες, ή κάποιος φωτογράφος/κινηματογραφιστής το χρειάζεται για επί τόπου monitoring των πλάνων. Πόσοι είναι αυτοί ποσοστιαία; Αυτοί δηλαδή που θέλουν μεγάλη ισχύ και επαγγελματικά προγράμματα σε φορητή μορφή;

Το tablet στην παραλία είναι γυφτιά, ώριμη κυρία με το ipad στο χέρι διάλεγε ομπρέλα με κριτήριο την καλή λήψη wi-fi
Η ώριμη κυρία που λες είναι θετικό στοιχείο. Δείχνει ότι η τεχνολογία έχει γίνει προσιτή, εύκολη και χρήσιμη για όλους. Αν περιοριζόταν μόνο στους ψαγμένους θα είχε αποτύχει. Παλιότερα έλεγαν τα ίδια για τα κινητά και τώρα έχουν όλοι.

Εγώ που πάω παραλία με το ζόρι (λόγω γυναίκας και παιδιού), έχω πάντα το tablet και πάω μόνο όπου υπάρχει WiFi. Βέβαια κάθομαι πιο πίσω στο beach bar, αλλά παραλία θεωρείται.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.513

επίσης καλό είναι να μην γινόμαστε σκλάβοι της τεχνολογίας και τον υποτιθέμενων αναγκών μας :wink:
Το να πας στην παραλία είναι ανάγκη;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν είναι κακό να θεωρείται κάτι "παιχνιδάκι", απλά πρέπει να καταλάβει ο κάθε χρήστης τις δυνατότητες που θα έχει με το tablet που θα πάρει.
π.χ. με το ipad δεν μπορείς να δώσεις εύκολα έγγραφα, μουσική, φωτογραφίες και videos σε άλλον
στα Windows 8 RT/8 pro ξεχνάς τις "σπασμένες" metro εφαρμογές...
δεν γράφω για τα android για να μην στενοχωρήσω πολύ κόσμο :biggrin:

πάντα τα μεγαλοστελέχη έχουν υπερβολικό hardware σε σχέση με τις ανάγκες τους

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Πραγματικα πρεπει να επεσε ... συνθημα στα ταμπλετς για να σπανε!!! Την πατησα κι εγω με το δικο μου (Ainol novo hero l 10,1"), οταν ο "ουτε τριχρονος" πιτσιρικας θελησε να με... βοηθησει να το συρταρωσω και του'φυγε! Ραγισε λιγο το τζαμι στην ανω αριστερη γωνια (λογικο, αφου του Αλεξ τσακισθηκε κατω δεξια:):):)), δεν δουλευει η αφη της πρωτης σειρας, οποτε ποντικακι! Η αλλαγη κοστιζει μεσο ορο περι τα 50€, αλλα προτιμω να βαλω αλλα τοσα και να παρω 4" android smartphone!
Τι προσφερουν τα ταμπλετς; Πλακα, εξυπηρετηση, φιγουρα στα μπιτσομπαρα (!!!), αλλα γενικα μια χαρα ειναι! Ξεκινησα απο 7" μα εφυγε στο 3ημερο, ακαταλληλο για ιντερνετ! Πηρα και μια θηκη με πληκτρολογιο και ειναι οντως σαν νετμπουκ, μια χαρα...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.513

Όχι ρε! Το bar είναι ανάγκη. Η παραλία είναι feature! :biggrin:
Χαχαχαχα!!!!

Κώστα, πέρα απλό τις βασικές για τη ζωή ανάγκες, όλες οι άλλες είναι σχετικές. Γι' αυτό και απάντησα. Εγώ, μετά από 2-3 ώρες πρωινή προπόνηση στον ήλιο με το ποδήλατο, δεν έχω όρεξη να πάω στην παραλία και να ξαναφάω ζέστη και φασαρία. Επειδή όμως πρέπει να πάω, πρέπει επίσης να το κάνω με τους όρους μου (σκιά, WiFi, μακριά από ρακέτες, χοντρές και αριστερούς κλπ).

Επίσης μου αρέσει να τη λέω στο Γιώργο, γιατί συμπαθεί κάθε τι που δεν έχει σχέση με τη Microsoft, όσο και το Σαμαρά. Κι απ' ό,τι έχω καταλάβει στην παραλία παρακολουθεί σε DVD παλιές εκπομπές της ΕΡΤ. :)

Sent from the beach bar "iFuckMicrosoft"

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.787
Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, αλλά η πολλή προπαγάνδα ενός προϊόντος με κάνει να το αντιπαθώ.

Και τοπικά στο forum, αν κάποιος μας πρήζει ασταμάτητα ότι τα δικά του είναι "τα καλύτερα" τα βάζω στο μπλακ λίστ.
Παραδείγματα: Ποτέ δε θ' αγοράσω ξανά Denon, Klipsch, Sansui, JBL, Apple και έχω αρχίσει να κουράζομαι με τη Microsoft! :biggrin:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Δεν ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλους, αλλά η πολλή προπαγάνδα ενός προϊόντος με κάνει να το αντιπαθώ.

Και τοπικά στο forum, αν κάποιος μονίμως μας πρήζει ασταμάτητα ότι τα δικά του είναι "τα καλύτερα" τα βάζω στο μπλακ λίστ.
Παραδείγματα: Ποτέ δε θ' αγοράσω ξανά Denon, Klipsch, Sansui, JBL, Apple και έχω αρχίσει να κουράζομαι με τη Microsoft! :biggrin:
Μπράβο σου Ziziko....ωραία τα λες:wink:

...και χαίρομαι που δεν έβαλες και τους Μπενεκιού στη λίστα σου,αυτό σημαίνει ότι παρά την προπαγάνδα μου αντιλαμβάνεσαι την ανωτερότητά τους:tongue:

Reaction score
1.815

Κι αλλο Denon θες να παρεις?
Τωρα θα σε πριζωσω με τις ...oled!!:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.096
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67