νέα τάση στα network music players

Reaction score
7.194
εδώ και 2-3 χρόνια που κυκλοφορούν ευρέως γκρινιάζαμε για τις μικρές οθόνες τους και τελικά αποφάσισαν να μας κόψουν την γκρίνια απλά αφαιρώντας τελείως τις οθόνες απο αυτά. Μάλλον σωστή απόφαση μιας και οι περισσότεροι τα χειρίζονται από ταμπλέτες,smartphones και υπολογιστές. Προφανώς η μείωση του κόστους από την αφαίρεση της (άχρηστης έτσι και αλλιώς μετά τα δύο μέτρα) οθόνης είναι σημαντική και σαφώς υπερκαλύπτει την αγορά μιας προσιτής ταμπλέτας. Οι συσκεύες των primare,plinius ακολουθούν αυτή την φιλοσοφία.

http://www.primare.net/product.asp?ProductID=58

http://www.pliniusaudio.nzld.com/products/tiki.asp

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: νέα τάση στα network music players

Ωραιος ο Ταντο μας!!!!!!!!!!
Thanks....:geek:

Reaction score
539

Διαφωνώ με τη νέα τάση, αφού προσωπικά θεωρώ ιδιαιτέρως χρήσιμες τις οθόνες, αλλά τί να κάνεις. Μάλλον ανήκω στη μειοψηφία.

Reaction score
7.194

Διαφωνώ με τη νέα τάση, αφού προσωπικά θεωρώ ιδιαιτέρως χρήσιμες τις οθόνες, αλλά τί να κάνεις. Μάλλον ανήκω στη μειοψηφία.
να πω την αληθεια πρέπει να υπαρχει εστω μια μικρή οθόνη ακομα και αν πρεπει σχεδον να "φιλησεις" την συσκευη για να κανεις οτι θελεις. Σιγουρα ομως οι μεγαλες οθονες ηταν σπαταλη και μαλλον θα εξαφανιστουν απο αυτες τις συσκευες.Απλα οι παραπάνω δυο συσκεύες ανήκουν σε υψηλη κατηγορία τιμής και προφανώς θα αγοραστούν από ανθρώπους που διαθέτουν τουλάχιστον μια καλή ταμπλετα ή smartphone.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

να πω την αληθεια πρέπει να υπαρχει εστω μια μικρή οθόνη ακομα και αν πρεπει σχεδον να "φιλησεις" την συσκευη για να κανεις οτι θελεις. Σιγουρα ομως οι μεγαλες οθονες ηταν σπαταλη και μαλλον θα εξαφανιστουν απο αυτες τις συσκευες.Απλα οι παραπάνω δυο συσκεύες ανήκουν σε υψηλη κατηγορία τιμής και προφανώς θα αγοραστούν από ανθρώπους που διαθέτουν τουλάχιστον μια καλή ταμπλετα ή smartphone.
τωρα πια σε καθε σπιτι σχεδον υπαρχει και ενα smartphone.....οποτε το λυσαμε το ενα θεμα.....:roflmao:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.369

Προσωπικά, τους θεωρώ άχρηστους. Με τα χρήματα που κοστίζουν, μπορεί κάποιος να έχει ένα dedicated htpc των 400€ και επάνω του καρφωμένο έναν DAC, έχοντας το πλεονέκτημα της πολυχρησίας (μπορεί να παίζει και αρχεία video, κάτι όχι αυτονόητο σε μια τέτοια συσκευή), καθώς επίσης και της ελευθερίας λογισμικού, με χρήση native remote desktop ή κάποιου server σαν το Teamviewer, και να του μείνουν και ρέστα. Για παράδειγμα, ο Plinius δεσμεύει τον ιδιοκτήτη του να έχει iPad, χώρια εκείνο το "NAS with server" στο φυλλάδιο εγκατάστασης που βγάζει μάτι. Να μην πω για το παλαιολιθικό RS232 του Primare...

Reaction score
140
Re: Απάντηση: νέα τάση στα network music players

Προσωπικά, τους θεωρώ άχρηστους. Με τα χρήματα που κοστίζουν, μπορεί κάποιος να έχει ένα dedicated htpc των 400€ και επάνω του καρφωμένο έναν DAC, έχοντας το πλεονέκτημα της πολυχρησίας (μπορεί να παίζει και αρχεία video, κάτι όχι αυτονόητο σε μια τέτοια συσκευή), καθώς επίσης και της ελευθερίας λογισμικού, με χρήση native remote desktop ή κάποιου server σαν το Teamviewer, και να του μείνουν και ρέστα. Για παράδειγμα, ο Plinius δεσμεύει τον ιδιοκτήτη του να έχει iPad, χώρια εκείνο το "NAS with server" στο φυλλάδιο εγκατάστασης που βγάζει μάτι. Να μην πω για το παλαιολιθικό RS232 του Primare...
Κάθε φορά που βγαίνουν τέτοια προϊόντα οι πρώτες εκδόσεις ειναι ( αρχίζω να πιστεύω επίτηδες ) ελλιπής , στις μκ2 διορθώνονται τα στραβά :whistling:

Reaction score
7.194

δεν ειναι άχρηστα......ολες οι συσκευες εκτος απο τις πολυ προσιτες (μέχρι 500 ευρω) ειναι dac-usb dac. Ουσιαστικα ειναι δυο συσκευες σε μια και ο καθενας την αξιοποιει οπως τον βολευει. Τωρα το οτι σαν usb-dac παιζουν καλυτερα απο οτι σαν αυτονομες συσκευες ειναι κατι πολυ ενδιαφερον

Reaction score
122

Προσωπικά προτιμώ τα network players από συνδυασμό dac+pc για να μην ασχολούμαι με software players και ρυθμίσεις που είναι μπελάς και πολλές φορές εμφανίζουν σημαντικές διαφορές στον ήχο. Απολαμβάνω μουσική χωρίς να ψάχνομαι συνέχεια με asio, bitperfect αναπαραγωγή και λοιπά αποπροσανατολιστικά. Και ο χειρισμός τους είναι πολύ καλύτερος από android/ios συσκευή που η μεγάλη πλειοψηφία νομίζω ότι διαθέτει. Με 4'' οθόνη σε smartphone είναι μια χαρά και με μικρό βάρος σε σχέση με κάποιο tablet.

Reaction score
384

Κι εγώ μαζί σου...με τη μειοψηφία!

Reaction score
384

Συμφωνώ επίσης με τα γραφόμενα του Κου Κόγια,νομίζω όμως πως μια τέτοια συσκευή είναι πολύ χρήσιμη και ταιριάζει σε ένα σύστημα με δευτερέυουσα χρήση όπως πχ σε ένα υπνοδωμάτιο.Προσωπικά έχουν περάσει αρκετά streamers από το υπνοδωμάτιό μου και όντως μου έχουν κάνει τη ζωή εύκολη.

Reaction score
5.626
Η οθόνη κάθε άλλο παρά άχρηστη είναι. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει σε μένα σε τέσσερα διαφορετικά συστήματα/χώρους του σπιτιού. Τις περισσότερες φορές τα Squeezebox Touch από τη δική τους οθόνη αφής τα χειρίζομαι, παρά από το τηλεκοντρόλ/tablet/smartphone.

Τα πιο hiend μηχανάκια προφανώς απευθύνονται σε χρήση ακρόασης, δηλαδή "κάθομαι αλυσοδεμένος στην πολυθρόνα και κάνω ακρόαση". Σε χρήση π.χ. σαλοκουζίνας, "σηκώνεται κάποιος από την οικογένεια και αλλάζει σταθμό στο internet radio", σαφώς και η ύπαρξη οθόνης (αφής) στην ίδια τη συσκευή διευκολύνει. Και φυσικά δεν αναιρεί και τη χρήση μέσω wi-fi, απλά λειτουργεί επικουρικά.

Ή παίζει κάτι στο net radio, αρέσει το κομμάτι, προκύπτει το ερώτημα ποιο συγκρότημα/τραγούδι είναι, και ενώ τυχαίνει να είσαι κοντά στο ρακ, απαντάς "στάσου να βρω το κινητό μου ή την ταμπλέτα να δω". Κι αυτό γιατί; Για να μειωθεί το κόστος της συσκευής λόγω μη ενσωμάτωσης οθόνης; Αμελητέο είναι το κόστος της οθόνης.

Εγώ ψηφίζω όχι απλά να υπάρχει αλλά και όσο το δυνατόν πιο μεγάλη και αφής να είναι η οθόνη, ειδικά στα αστρονομικού ύψους hiend μηχανάκια. Ακόμη και ενσύρματη ξεχωριστή οθόνη αφής (χωρίς να είναι ενσωματωμένη στη συσκευή) θα ήθελα να δω.

Reaction score
782
Εγώ είμαι της γνώμης πώς κάθε συσκευή πρέπει να είναι το δυνατόν αυτόνομη και πλήρης. Μία οθόνη σαφώς και είναι απαραίτητη.

Το τέλειο θα ήταν να υπήρχε η επιλογή να την χρησιμοποιείς ή όχι, κατά προτίμηση του κάθε έναν απο εμάς τους χρήστες.

Τοποθετημένη σε επίκαιρη θέση κάθε φορά, οι λάτρεις του μίνιμαλ ή του τηλεχειρισμού, θα ήταν καλό είτε κλείνοντας ένα συρταράκι/καπάκι να σταματούν να έχουν στο οπτικό τους πεδίο μιά οθόνη (η οποία με το κλείσιμο του καπακίου να μπορεί και να απενεργοποιείται αυτόματα και ώς αποδέκτης εντολών).

Ολοι οι υπόλοιποι που την θεωρούν χρήσιμη, με ανοικτό καπάκι να μπορούν να την χρησιμοποιούν.

Πώς σας φαίνεται αυτό;

Reaction score
384

Πάντως θα περίμενα από ένα ''χάι εντ'' network player να έχει ενσωματωμένη οθόνη...μου τη σπάνε αυτά που δεν έχουν.Για ποιο λόγο?Για να ξεχωρίζουν από τα φτηνά consumer που στην πλειοψηφία τους την ενσωματώνουν?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4