Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Reaction score
1.685
Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

χωρις ομως να την ξεχυλωνουμε ναι΄;,
Ε καλα τωρα, ορισε το μεγεθος της υποκειμενικοτητας και βρες ποτε ξεχυλωνει.... :wink:

Reaction score
666

Ενας υγιης νους δεν προσπαθει να πεισει κανεναν!!! Στεκεται καθαρα στην υποκειμενικοτητα και μονο εκει!!
Για μένα υγιής νους είναι αυτός που και την υποκειμενικότητα και τα γούστα του καθενός θα σεβαστεί αλλά και θα του δείξει κάτι διαφορετικό που ίσως δεν το έχει δει ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να το δει.
Η ανταλλαγή απόψεων μόνο καλό μπορεί να κάνει. π.χ. εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχει ψηφιακή RIAA.
Οι δογματισμοί και οι εμμονές δεν είναι καλό σημάδι. Θα δικαιολογήσω όμως τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξουν συνήθειες πολλών χρόνων στα μέσα και στον τρόπο που ακούνε τη μουσική τους. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσαρμοστούν στις αλλαγές.

Reaction score
1.788

Τις εχω αλλαξει ολες με LED, ακουγονται καλυτερα ? :roflmao:
led πφφφφφφ!!!! παλι σε διοδο με πας!!!!! ρε ειμαι του θερμιονικου!!!!!! τι δεν καταλαβαινεις!:laugh:

Reaction score
1.788

Για μένα υγιής νους είναι αυτός που και την υποκειμενικότητα και τα γούστα του καθενός θα σεβαστεί αλλά και θα του δείξει κάτι διαφορετικό που ίσως δεν το έχει δει ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να το δει.
Η ανταλλαγή απόψεων μόνο καλό μπορεί να κάνει. π.χ. εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχει ψηφιακή RIAA.
Οι δογματισμοί και οι εμμονές δεν είναι καλό σημάδι. Θα δικαιολογήσω όμως τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αλλάξουν συνήθειες πολλών χρόνων στα μέσα και στον τρόπο που ακούνε τη μουσική τους. Είναι πολύ πιο δύσκολο να προσαρμοστούν στις αλλαγές.
ακριβως πανω σε αυτη την λογικη βαδιζω και εγω!!!

Reaction score
1.788

Ε καλα τωρα, ορισε το μεγεθος της υποκειμενικοτητας και βρες ποτε ξεχυλωνει.... :wink:
μεγεθος δεν υπαρχει!!!!! εχει να κανει καθαρα με το τι αρεσει σε καποιον και τι οχι!!! δεν προκειται να πιασω κανεναν απο το αυτι γιατι εμενα μου αρεσει κατι , και σε καποιον αλλον οχι!! σωστο η λαθος ειναι κατι αλλο!!! αν εσενα ο καφες σου σου αρεσει σκετος εμενα μου περισευει!! εγω τον πινω γλυκο.

Reaction score
1.685

μεγεθος δεν υπαρχει!!!!! εχει να κανει καθαρα με το τι αρεσει σε καποιον και τι οχι!!! δεν προκειται να πιασω κανεναν απο το αυτι γιατι εμενα μου αρεσει κατι , και σε καποιον αλλον οχι!! σωστο η λαθος ειναι κατι αλλο!!! αν εσενα ο καφες σου σου αρεσει σκετος εμενα μου περισευει!! εγω τον πινω γλυκο.
Ακριβως αυτο !!!

Reaction score
666

Το βασικότερο από όλα είναι αυτό. Πολλές οι φορές μην πω οι περισσότερες από τις εγγραφές στα βινύλια που δεν θες να τα ακούς λόγο ότι αναγνωρίζεις την κακή εγγραφή. Και μόλις βάζεις την original βελόνα και λόγω μειωμένης ανάλυσης "αρέσει το έργο"....:biggrin:

Αλλά το παραπάνω έχει να κάνει όχι μόνο με τα βινύλια και τα αναλογικά.

Δε μιλω μόνο για τις κακές εγγραφές συνολικά στο βινύλιο αλλά για καλές παραγωγες π.χ. δεκαετίας '70 που έγιναν με τα μηχανήματα εκείνης της εποχής και με το σκεπτικό ότι θα αναπαράγονταν από κεφαλές και πικάπ εκείνης της εποχής. Έτσι οι σύγχρονες πιο βελτιωμένες τεχνολογικά κεφαλές και τα πιο αναλυτικά αποκαλυπτικά συστήματα με πιο ισορροπημένο και με άκρα (χαμηλές-υψηλές) ήχο να φέρνουν στο φως τις ατέλειες αυτές.
Άρα δικαιολογώ αυτούς που επιμένουν στα vintage πικαπ-κεφαλές κλπ γιατί παίζουν τις παλαιές αυτές εγγραφές όπως ακούγονταν τότε και αυτό τους ικανοποιεί ως ακροατές. Σίγουρα όμως θα υστερούν σε σύγχρονες παραγωγές-εγγραφές που έχουν γίνει με σκοπό να αναπαράγονται από τα αναλυτικά και αποκαλυπτικά συστήματα του σήμερα.

Reaction score
8.905

Έτσι για να έχει ενδιαφέρoν διαφωνώ με όλους σας... με τον Μάνο τον σημερινό ψηφιοφρήκουλα και τον Τάκη τον λαμπιόνια και τον προοδευτικό Κόγια... βρε ούστ από δω μέσα που θα μας κάνετε και μαθήματα...:laugh:

Reaction score
8.905

Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα... επειδή το πικάπ του αλλουνού δεν παίζει σωστά θα ρίξουμε τις ευθύνες στις ηχογραφήσεις και στα ριμάστερεντ... να ακούτε μόνο από τα ψηφιακά σας κύριοι...:cautious:

Reaction score
1.788

Προς ολους [καταπιεσμενους] hi end αδες . Κυριοι καντε την επανασταση σας μιληστε!!!! Ναι !!!εδω !!!Απο αυτο το βημα!!!!! Μη ντρεπεστε που ακουτε με πικαπια!!!! Μη ντρεπεστε αν παιζεται με set και κορνες!!! Μη ντρεπεστε αν δεν μενετε στα Δυτικα προαστεια!!! Μη ντρεπεστε αν το οχημα σας δεν ειναι απλο και ταπεινο κατω των 1000cc. H αγκαλια των μελων του site ειναι πολυ μεγαλη! Μπορω να σας διευκολεινω και εγω ο ιδιος προσωπικα!! Σας δινω το σπιτι μου καπου στην κατω Πευκη , ναι!! θα δεχτω το δικο σας της Κηφισιας, !!! Θα δεχτω το ταπεινο σας audi s3 με ανταλλαγη το opel της γυναικας μου, οχι με το δικο μου , γιατι μπορει να σας φερω σε δυσκολη θεση!:roflmao: Θα σας δωσω την γεματη αξιοπρεπεια shure m97 και θα κανω πετρα την καρδια μου να δεχτω μια koetsu ,:biggrin: αλλα επιτελους μην ντρεπεστε που σας αποκαλουν hi-endaδες!!:tongue:

Reaction score
59
Από την δική μου εμπειρία έχω να πω ότι όλοι οι δίσκοι (αναλογικής ηχογράφησης) ακούγονται πολύ καλά στο σύστημά μου. Και κάποιοι ακόμη καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακουστές οι διαφορές της εφαρμοσμένης τεχνολογίας ηχογράφησης ή του χαρακτηριστικού ήχου μιας εταιρείας. Παρά ταύτα η απόλαυση είναι εξαιρετική και είμαι πολύ απαιτητικός ακροατής.
Αν σε ένα σύστημα οι δίσκοι ακούγονται χάλια ή ελάχιστοι μόνο καλά ή πολύ καλά, τότε το σύστημα αναπαραγωγής φταίει και όχι οι δίσκοι ή οι ηχογραφήσεις. Επομένως ας μην βγάζουμε *πρόχειρα* συμπεράσματα και ας μην καταδικάζουμε τις ηχογραφήσεις και τους δίσκους ως οι πλέον ειδήμονες, αν δεν έχουμε επαρκή εμπειρία επί του θέματος.
Επίσης να προσθέσω ότι όσο πιο πίσω πηγαίνουμε στην αυγή της στερεοφωνίας τόσο καλύτερα ακούγονται οι δίσκοι, προφανώς λόγω διαφορετικής εφαρμοσμένης τεχνολογίας εποχής (καθυστερημένης!!!) με λίγα μικρόφωνα και λαμπάτο εξοπλισμό. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Δε μιλω μόνο για τις κακές εγγραφές συνολικά στο βινύλιο αλλά για καλές παραγωγες π.χ. δεκαετίας '70 που έγιναν με τα μηχανήματα εκείνης της εποχής και με το σκεπτικό ότι θα αναπαράγονταν από κεφαλές και πικάπ εκείνης της εποχής. Έτσι οι σύγχρονες πιο βελτιωμένες τεχνολογικά κεφαλές και τα πιο αναλυτικά αποκαλυπτικά συστήματα με πιο ισορροπημένο και με άκρα (χαμηλές-υψηλές) ήχο να φέρνουν στο φως τις ατέλειες αυτές.
Άρα δικαιολογώ αυτούς που επιμένουν στα vintage πικαπ-κεφαλές κλπ γιατί παίζουν τις παλαιές αυτές εγγραφές όπως ακούγονταν τότε και αυτό τους ικανοποιεί ως ακροατές. Σίγουρα όμως θα υστερούν σε σύγχρονες παραγωγές-εγγραφές που έχουν γίνει με σκοπό να αναπαράγονται από τα αναλυτικά και αποκαλυπτικά συστήματα του σήμερα.
Πόσο λάθος έχεις!!!!!!!!!! Αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί εγώ ακόμα μαθαίνω. Το πρόβλημα είναι να μην σου παγιωθούν οι απόψεις αυτές και σου γίνουν εμπόδια στο υπέροχο αυτό ταξείδι της ακρόασης μουσικής από μέσα αναπαραγωγής. Λ.Σ.

Reaction score
578
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Απο το 1979 στον χωρο της υψηλης πιστοτητας hi fi και της μουσικης εχω να πω πως το χομπυ μας το εξασκω για να ακουω μουσικη και οχι μηχανηματα . Καλοι ειναι και οι δισκοι 33 στροφων και τα cd. Μουσικές που υπαρχουν στους μεν δεν υπαρχουν στα δε και αντιστροφα. Στις αρχες της δεκαετίας του 90 δεν αντικατέστησα τους δισκους μου με σι ντι και έτσι τωρα εχω πλεον μια δισκοθηκη των 6000 Lp και 3000 CD. Δεν μπορω πια να κανω κατι αλλο. Θα ακουω μουσικη και από τις δυο φορμες με χαρα και ευχαριστηση. Επισης δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα να αντικαταστησω τους δισκους μου με βαριά audiophile βινυλια και τα cd μου με γιαπωνεζικα υπερυψηλης ποιότητας, ειναι πολυ ακριβα και τα δυο. Δεν υπαρχουν χρηματα και χρονος.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Προς ολους [καταπιεσμενους] hi end αδες . Κυριοι καντε την επανασταση σας μιληστε!!!! Ναι !!!εδω !!!Απο αυτο το βημα!!!!! Μη ντρεπεστε που ακουτε με πικαπια!!!! Μη ντρεπεστε αν παιζεται με set και κορνες!!! Μη ντρεπεστε αν δεν μενετε στα Δυτικα προαστεια!!! Μη ντρεπεστε αν το οχημα σας δεν ειναι απλο και ταπεινο κατω των 1000cc. H αγκαλια των μελων του site ειναι πολυ μεγαλη! Μπορω να σας διευκολεινω και εγω ο ιδιος προσωπικα!! Σας δινω το σπιτι μου καπου στην κατω Πευκη , ναι!! θα δεχτω το δικο σας της Κηφισιας, !!! Θα δεχτω το ταπεινο σας audi s3 με ανταλλαγη το opel της γυναικας μου, οχι με το δικο μου , γιατι μπορει να σας φερω σε δυσκολη θεση!:roflmao: Θα σας δωσω την γεματη αξιοπρεπεια shure m97 και θα κανω πετρα την καρδια μου να δεχτω μια koetsu ,:biggrin: αλλα επιτελους μην ντρεπεστε που σας αποκαλουν hi-endaδες!!:tongue:
Πάντα το 'λεγα οτι εισαι ψυχούλα.... :O_o:

Reaction score
666
Αν σε ένα σύστημα οι δίσκοι ακούγονται χάλια ή ελάχιστοι μόνο καλά ή πολύ καλά, τότε το σύστημα αναπαραγωγής φταίει και όχι οι δίσκοι ή οι ηχογραφήσεις. Επομένως ας μην βγάζουμε *πρόχειρα* συμπεράσματα και ας μην καταδικάζουμε τις ηχογραφήσεις και τους δίσκους ως οι πλέον ειδήμονες, αν δεν έχουμε επαρκή εμπειρία επί του θέματος.
Επίσης να προσθέσω ότι όσο πιο πίσω πηγαίνουμε στην αυγή της στερεοφωνίας τόσο καλύτερα ακούγονται οι δίσκοι, προφανώς λόγω διαφορετικής εφαρμοσμένης τεχνολογίας εποχής (καθυστερημένης!!!) με λίγα μικρόφωνα και λαμπάτο εξοπλισμό. Λ.Σ.

Αν οι δίσκοι είναι παλιοί, κακομεταχειρισμένοι, σκεβρωμένοι, παιγμένοι σε αρρύθμιστα πικαπ του παρελθόντος με ακατάλληλες βελόνες είναι λογικό να είναι ο αδύναμος κρίκος στην συνολική αναπαραγωγή. Όσο καλή κι αν έιναι η παραγωγή-εγγραφή "θάβεται" από τις φθορές. Δυστυχώς έχω αρκετούς τέτοιους προβληματικούς δίσκους και δεν μπορώ να τους χαρώ όσο θα ήθελα.
Η αγορά μεταχειρισμένων βινυλίων έχει ρίσκο και δεν μένεις πάντοτε ευχαριστημένος.
Το να τους αντικαταστήσεις με καλές επανεκδόσες των 180 gr αδύνατο λόγω κόστους αλλά και έλλειψης τίτλων. Αρα τι μένει?

Ο λαμπάτος εξοπλισμός και στην εγγραφή αλλά και στην αναπαραγωγή κολακεύει κάποια είδη μουσικής και χαντακώνει κάποια άλλα. Εμπεριέχει συμβιβασμούς και αυτός.
Κι επειδή κάποια υλικά που χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή λυχνιών τις δεκαετίες 50 -60 έχουν απαγορευτεί ή καταργηθεί οι σύχρονης κατασκεής λυχνίες αντίγραφα των παλαιών δεν έχουν τον ίδιο ήχο.
Για τη μουσική που ακούω οι λυχνίες δεν προσφέρουν αυτό που θέλω.

Reaction score
59
Αν οι δίσκοι είναι
[A] παλιοί, κακομεταχειρισμένοι, σκεβρωμένοι, παιγμένοι σε αρρύθμιστα πικαπ του παρελθόντος με ακατάλληλες βελόνες είναι λογικό να είναι ο αδύναμος κρίκος στην συνολική αναπαραγωγή. Όσο καλή κι αν έιναι η παραγωγή-εγγραφή "θάβεται" από τις φθορές. Δυστυχώς
έχω αρκετούς τέτοιους προβληματικούς δίσκους και δεν μπορώ να τους χαρώ όσο θα ήθελα.
[Γ] Η αγορά μεταχειρισμένων βινυλίων έχει ρίσκο και δεν μένεις πάντοτε ευχαριστημένος.
Το να τους αντικαταστήσεις
[Δ] με καλές επανεκδόσες των 180 gr αδύνατο λόγω κόστους αλλά και έλλειψης τίτλων. Αρα τι μένει?

[Ε] Ο λαμπάτος εξοπλισμός και στην εγγραφή αλλά και στην αναπαραγωγή κολακεύει κάποια είδη μουσικής και χαντακώνει κάποια άλλα. Εμπεριέχει συμβιβασμούς και αυτός.
Κι επειδή κάποια υλικά που χρησιμοποιούνταν στην κατασκευή λυχνιών τις δεκαετίες 50 -60 έχουν απαγορευτεί ή καταργηθεί οι σύχρονης κατασκεής λυχνίες αντίγραφα των παλαιών δεν έχουν τον ίδιο ήχο.
[Ζ] Για τη μουσική που ακούω οι λυχνίες δεν προσφέρουν αυτό που θέλω.

[A] [Γ] Ένα μεγάλο μέρος των 20000 βινυλίων της δισκοθήκης μου αποτελείται από μεταχειρισμένους δίσκους, φτάνει να ξέρεις να αγοράζεις και από ποιους αγοράζεις. Όλοι οι δίσκοι οι μεταχειρισμένοι δεν είναι όπως τους περιγράφεις. Υπάρχουν αναρίθμητοι και σε άψογη κατάσταση. Μπορείς να φτιάξεις δισκοθήκη πληρώνοντας όχι απαραίτητα πολλά για κάθε δίσκο.
Ένα πλυντήριο είναι απαραίτητο, κάνει θαύματα, όχι απαραίτητα ακριβό.
[Δ] Επομένως δεν είναι απαραίτητο να αγοράζεις ακριβές εκδόσεις εκτός αν κάτι δεν το βρίσκεις.
[Ε] Διαφωνώ ριζικά με την άποψή σου. Ψάξ' το μπορεί να αξίζει.
[Ζ] Εσύ αποφασίζεις. Εσύ ο τελευταίος κριτής. Λ.Σ.

Reaction score
420
εχει περασει η αποψη οτι για να ασχοληθει καποιος με το πικαπ πρεπει να ακουει παλιες ηχογραφησεις, να εχει δισκοθηκη απο πριν, και να ακουει κλασικη, jazz, διαφορα vocal κλπ.

το ιδιο ισχυει και με τα λαμπατα μηχανηματα...

προσωπικα πιστευω οτι ολα αυτα ειναι βλακειες. εγω αγοραζω καργα καινουρια βινυλια, προφανως ψηφιακκου mastering και παιζουν παρα πολυ καλα, για τα γουστα μου. συνηθως ειναι διπλα για να εχει χωρο αλλα οχι απαραιτητα 180γρ.

και οσοι ειναι κατα της ψηφιακης γιατι χανει hf κλπ και μιλανε υπερ ψυχοακουστικων εφε πανω απ τα 20000 θα ηθελα να τους παραπεμψω σε κατι μεταλικα tweeter που μετα τους 20000 τραβανε κατι breakup 10db και βαλε...

σχετικα με τα λαμπατα, εγω εχω ενα ταπεινο λαμπατο riaa μονο. οταν το εβαλα, το συστημα επαιξε σαφως καλυτερα. δεν επαιξε καλυτερα ενα ειδος. ουτε μονο παλιες ηχογραφησεις. τα επαιξε ολα καλυτερα. και τον βοσκοπουλο τον επαιξε καλυτερα, και τους bonobo και την bjork.

οποτε, μπορεις να εχεις πικαπ, να αγοραζεις καινουρια 'ψηφιακα' lp και να εχεις και λαμπατα μηχανακια και να ακους trance ολη μερα και να γουσταρεις, χωρις να ενηκεις στην κατηγορια του στερεοτυπου χαιεντα...

Reaction score
29.653
εχει περασει η αποψη οτι για να ασχοληθει καποιος με το πικαπ πρεπει να ακουει παλιες ηχογραφησεις, να εχει δισκοθηκη απο πριν, και να ακουει κλασικη, jazz, διαφορα vocal κλπ.

προσωπικα πιστευω οτι ολα αυτα ειναι βλακειες. εγω αγοραζω καργα καινουρια βινυλια, προφανως ψηφιακκου mastering και παιζουν παρα πολυ καλα, για τα γουστα μου. συνηθως ειναι διπλα για να εχει χωρο αλλα οχι απαραιτητα 180γρ.

και οσοι ειναι κατα της ψηφιακης γιατι χανει hf κλπ και μιλανε υπερ ψυχοακουστικων εφε πανω απ τα 20000 θα ηθελα να τους παραπεμψω σε κατι μεταλικα tweeter που μετα τους 20000 τραβανε κατι breakup 10db και βαλε...

σχετικα με τα λαμπατα, εγω εχω ενα ταπεινο λαμπατο riaa μονο. οταν το εβαλα, το συστημα επαιξε σαφως καλυτερα. δεν επαιξε καλυτερα ενα ειδος. ουτε μονο παλιες ηχογραφησεις. τα επαιξε ολα καλυτερα. και τον βοσκοπουλο τον επαιξε καλυτερα, και τους bonobo και την bjork.

οποτε, μπορεις να εχεις πικαπ, να αγοραζεις καινουρια 'ψηφιακα' lp και να εχεις και λαμπατα μηχανακια και να ακους trance ολη μερα και να γουσταρεις, χωρις να ενηκεις στην κατηγορια του στερεοτυπου χαιεντα...

Τι να το κάνεις το πέρα απο τα 20khz?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.301

οποτε, μπορεις να εχεις πικαπ, να αγοραζεις καινουρια 'ψηφιακα' lp
προσωπικα πιστευω οτι ολα αυτα ειναι βλακειες. (όπως το έθεσες κ συ δηλαδή).
Είναι βλακεία να αγοράζεις ένα βινύλιο κ να το στριφογυρνάς για να ακούσεις παραποιημένα κ αλλοιωμένα ένα flac. Αδέρφι, άκου το φλακ ρε!

Λάμπες; Οικονομίας και λεντ. Όλα τ'άλλα είναι αντιοικολογικά, καταστρέφουν τον πλανήτη, μη συνεχίζετε, εκνευρίζομαι, αποκτήστε οικολογική συνείδηση.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm