Αγορά πικάπ και βινυλίων: προβληματισμοί κι απόψεις...

Reaction score
4.250
με πολυ ωραιο τροπο μας το γραφει στο ...mastering ο Κωστα Κογιας. Αρκει να το διαβασει καποιος. Δεν αποκλειεται ομως στο μεσον αναπαραγωγης (σιντι-πικαπ) να συμβαινει το αντισρροφο. Εκει προς το παρων δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχουν αποδειξεις. Ομως σαφως και δεν μιλαμε για μηχανηματα των 200 ευρω. Κανεις δεν εγραψε η υπονοησε κατι τετοιο.

Reaction score
169
Για τα περί Τζοκόντας τι να απαντήσω...
Όποιος έχει πιάσει στα χέρια του σοβαρό εξώφυλλο δίσκου ξέρει τι εννοώ... Και ναι όταν βλέπεις αναπαραγωγή έργου ζωγραφικής το φυσικό μέγεθος μετράει... Και όχι το 12χ12 δεν είναι βολικό μέγεθος για να δείχνεις έργο ζωγραφικής. Είναι μέγεθος που συμφέρει τις εταιρείες γιατί έχει μικρότερο κόστος...

Reaction score
666
Το artwork είναι ένα μέρος μόνο του δίκσου κι αυτό για μένα δεν είναι σοβαρός λόγος για να αγοραζει κανείς βινύλια. Μπορούμε άνετα να έχουμε τυπωμένο σε μεγαλο μέγεθος οποιοδήποτε εξώφυλλο δίσκου βινυλίου μας αρέσει χωρίς να είναι απαραίτητο να αγοράσουμε το δίσκο και τη μουσική που αυτός περιέχει.

Reaction score
59
.....
Αν συνεχιζει να υπαρχει το βινυλιο (οχι το μεταχειρισμενο) ειναι για ενα και μοναδικο λογο. Ειναι το μονο που απεμεινε στις εταιριες για να βγαζουν λεφτα. Το σιντι αντιγραφεται. Οι εταιριες επαψαν πλεον να το υποστηριζουν με θερμη γιατι ειναι ανημποροι να κανουν κατι στην αντιγραφη. Το φλακ το ιδιο.
Οποτε τωρα οι εταιριες εχουν καταπιει την γλωσσα τους οταν μιλουσαν με επιχειρηματα και αποδειξεις για την ανωτεροτητα του σιντι εναντι του βινυλιου. Τους ηρθε μπουμεραγκ και πρεπει να ξανααποδειξουν το αντιθετο οτι το βινυλιο ειναι καλυτερο. Ελα ομως που ειναι χειροτερο. Κι αυτο
Πόσες φορές θα χρειαστεί να το πει κανείς:
Οι επανεκδόσεις κατά κανόνα γίνονται από πολύ μικρές εταιρείες επανεκδόσεων που κάθε κυκλοφορία τούς κοστίζει πάρα πολλά λεφτά. Πολλές φορές δεν βγάζουν τα έξοδά τους. Πληρώνουν πολλά για δικαιώματα μιας χρήσης της αυθεντικής ταινίας ηχογράφησης, πληρώνουν ακριβοπληρωμένους μηχανικούς χάραξης κλπ. κλπ.
Επομένως δεν ισχύουν τα παραπάνω [πλην ελαχίστων εξαιρέσεων]
Αυτό που κατάφεραν κατά το παρελθόν οι γνωστές μεγάλες εταιρείες ήταν, με διάφορους τρόπους, να δυσφημίσουν, να σαμποτάρουν και με το έτσι θέλω να εξαφανίσουν τα αναλογικά και τα βινύλια από την αγορά. Παρά ταύτα μετά από 3 δεκαετίες ψηφιακής επιβολής το βινύλιο δεν πεθαίνει. Αντιθέτως οι δίσκοι γραμμοφώνου μέσα σε 2-3 χρόνια από την έλευση του στερεοφωνικού δίσκου βινυλίου αποσύρθηκαν και δεν τους παρήγαγαν γιατί κανείς δεν τους προτιμούσε. Το φιλόμουσο κοινό αναγνώρισε την υπεροχή του νέου μέσου έναντι του υποδεέστερου, του δίσκου γραμμοφώνου. Νομίζω αυτό τα λέει όλα.Λ.Σ.

Reaction score
169
Εγώ τό γραψα σαν μέρος το βινυλίου...

Είναι χαρά να το συλλέγεις, να το κρατάς, να το βλέπεις και να το χρησιμοποιείς.
Τώρα γιατί απομονώθηκε... προφανώς γιατί δεν υπήρχε κάτι άλλο για τα υπόλοιπα επιχειρήματά μου...

Και ναι μπορείς να το τυπώσεις και να το έχεις, αλλά δεν είναι το ίδιο, ούτε την ίδια αξία έχει, είτε συλλεκτικά, είτε ψυχολογικά.

Για κάποιους μπορεί να μην αξίζει. Για κάποιους αξίζει. Αλλά είναι κάτι υποκειμενικό. Δεν μπορείς ούτε να ειρωνεύεσαι, ούτε να επιμένεις για το αντίθετο γιατί είναι κάτι που έχει υποκειμενική αξία..

Και όχι δεν είμαι βινυλιάκιας....
Έχω περισσότερα CD απ ότι βινύλια και τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι και στο αυτοκίνητο ακούω ραδιόφωνο ή mp3 ή youtube...
Αλλά ναι όταν βάζω δίσκο νιώθω πιο ζεστά και χνουδωτά, να το βλέπω, να το ακούω και να το χαίρομαι...

Reaction score
666
Μπορεί να υπάρχουν δίσκοι με πολύ ωραία εξώφυλλα και άθλια μουσική ή ακριβώς το αντίθετο, άρα δεν αποτελεί πάντα "κράχτη" το εξώφυλλο για να αγοράσουμε το δίσκο.

Reaction score
169
Αν μιλάμε για μουσική, ο "κράχτης" είναι η μουσική. Αν μιλάμε για συλλογή, ο "κράχτης" είναι η συλλεκτική αξία. Το artwork και στις 2 περιπτώσεις είναι συμπληρωματικό. Σταματήστε να το απομονώνετε. Δείτε όλο το post μου.

Reaction score
8.905
Έλειψα και μου αρχίσατε τα κόλπα..:D

Μπορεί να είναι το ίδιο αρχείο... αλλά η μεγάλη διαφορά είναι στο μέσο αναπαραγωγής...:roflmao:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.841
Δεν σε ξαναπαίρνω τηλέφωνο... :p
Υπάρχει και η μπλακλίστ Χρηστάκη για όσους σου ζαλίζουν τα @ρχ$δ#α ! :fuckyou:
Σου εχω δωσει τετοια εικονα?

Επειδή δεν βλέπω φατσούλα κι εγώ έχω βάλει δύο, ελπίζω να κατάλαβες την πλάκα μου!

Αν υποψιαστώ ότι δεν την κατάλαβες, θα πηδήξω απ' το μπαλκόνι... του σπιτιού σου! :D

Reaction score
30.455
Το artwork είναι ένα μέρος μόνο του δίκσου κι αυτό για μένα δεν είναι σοβαρός λόγος για να αγοραζει κανείς βινύλια. Μπορούμε άνετα να έχουμε τυπωμένο σε μεγαλο μέγεθος οποιοδήποτε εξώφυλλο δίσκου βινυλίου μας αρέσει χωρίς να είναι απαραίτητο να αγοράσουμε το δίσκο και τη μουσική που αυτός περιέχει.
Πολύ σωστά το είπες...για εσένα δεν είναι για κάποιον άλλο μπορεί να είναι...το ξαναλέω..."περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..."
Απορώ γιατί το κουράζουμε...

Επίσης ένας φιλοτελιστής θα μπορούσε αντί να αγοράζει γραμματόσημα να τα έχει αποθηκευμένα σε JPEG στον υπολογιστή του...;)

Reaction score
29.654
Πολύ σωστά το είπες...για εσένα δεν είναι για κάποιον άλλο μπορεί να είναι...το ξαναλέω..."περί ορέξεως κολοκυθόπιτα..."
Απορώ γιατί το κουράζουμε...

Επίσης ένας φιλοτελιστής θα μπορούσε αντί να αγοράζει γραμματόσημα να τα έχει αποθηκευμένα σε JPEG στον υπολογιστή του...;)
Και αν ήθελε να τα πουλήσει , όπως κάνουν συχνά οι φιλοτελιστές , τι θα πούλαγε? jpeg?

Reaction score
30.455
Και αν ήθελε να τα πουλήσει , όπως κάνουν συχνά οι φιλοτελιστές , τι θα πούλαγε? jpeg?
Όχι...raw..!

Eλπίζω να κατάλαβες πως το έγραψα με χιουμοριστική διάθεση για να απαντήσω στο φίλο που πιστεύει πως το να τυπώσεις το εξώφυλλο ενός δίσκου είναι το ίδιο με το να έχεις το δίσκο..

Reaction score
169
Όπως είπα, έγραψα ένα wall of text και πιαστήκατε από 3 λέξεις και τις κάνατε λάστιχο...

Το πόστ μου προσπάθησα να το κρατήσω ουδέτερο στην αντιπαράθεση ψηφιακό/βινύλιο, αλλά με βγάλατε απ τα ρούχα μου με την ειρωνεία και θα επιμέινω...

Το βασικό σημείο του πόστ μου ήταν αυτό...

Τα ψηφιακά ηχητικά συστήματα κάνουν τέλεια αναπαραγωγή του ήχου... Στις επόμενες 10ετίες αυτό θα είναι ανέκδοτο εφάμιλλο του "Αλβανός τουρίστας το '90 " και "Έλληνας εργαζόμενος τη δεκαετία του 2010"...
Δηλαδή ένα μηχάνημα των 200 ευρώ κάνει τέλεια αναπαραγωγή, αλλά ένα άλλο των 1000 βγάζει διαφορετικό ήχο, αλλά πάλι είναι τέλεια η αναπαραγωγή. Καλά αν πάρουμε και ένα των 5000 ευρώ αυτό κι αν κάνει τέλεια αναπαραγωγή και πάλι με διαφορετικό ήχο... χώρια ότι ακόμα και στην ίδια κατηγορία ποιότητας ή χρημάτων τα μηχανήματα και πάλι βγάζουν διαφορετικό ήχο το ένα με το άλλο, αλλά πάλι όλα κάνουν τέλεια αναπαραγωγή...
Κατά τ άλλα, οι αναλογικοί είναι οι γραφικοί :p
Αντίλογος υπάρχει?
Ή μήπως ο βασιλιάς είναι γυμνός και να πάμε για καμιά μπύρα γιατί δε μας συμφέρει το θέμα?

Reaction score
8.905
Αντίλογος υπάρχει?
Ή μήπως ο βασιλιάς είναι γυμνός και να πάμε για καμιά μπύρα γιατί δε μας συμφέρει το θέμα?
Ντύσε τον τον βασιλιά μην πουντιάσει :p, ακριβώς όπως το έθεσες.... για ότι ισχύει στα ψηφιακά το ίδιο ισχύει και στα αναλογικά... να πάμε για καμιά μπύρα δεν είναι άσχημη ιδέα...:cautious: :laugh:

Reaction score
169
ακριβώς όπως το έθεσες.... για ότι ισχύει στα ψηφιακά το ίδιο ισχύει και στα αναλογικά... να πάμε για καμιά μπύρα δεν είναι άσχημη ιδέα...:cautious: :laugh:
Ακριβώς αυτό ήθελα να πώ και γω στο πόστ μου...

πάω ν ανοίξω μια κρύα γιατί έπιασε ζεστίτσα πάλι σήμερα...

Reaction score
8.905
Ακριβώς αυτό ήθελα να πώ και γω στο πόστ μου...
Είδες που σε έβγαλα από την δύσκολη θέση...:D

πάω ν ανοίξω μια κρύα γιατί έπιασε ζεστίτσα πάλι σήμερα...
Και το ευχαριστώ είναι... που πίνεις την μπύρα μόνος σου ... αχάριστος κόσμος...:roflmao:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa