Συνδεση Hiface Two με DAC

Reaction score
2
Εχω το hiface two BNC συνδεδεμενο με το dac μου με ενα ψηφιακο καλωδιο (stereolab xv ultra BNC). Αραγε αν καταργουσα το ψηφιακο καλωδιο και συνεδεα κατευθειαν hiface με dac μεσω ενος BNC male to male connector θα ειχα καλυτερα αποτελεσματα? Μια δοκιμη θα δειξει θα μου πειτε, αλλα ισως δεν ειναι και δοκιμο για λογους ηλεκτρικης φυσεως..

D

deleted user 10898

Guest
Ειναι καλύτερο θεωρητικά. Πρεπει να έχεις χώρο ομως πίσω απο το dac.
Αν ακούσεις διάφορές τωρα, αυτο ειναι και άλλο...

Reaction score
372
Νίκο η εμπειρία μου με bnc adapters γενικά δεν είναι θετική.
Επηρεάζουν τον ήχο αρνητικά, ίσως περισσότερο από ένα καλό ψηφιακό καλώδιο.
Βέβαια το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις μόνος σου, μια και τα bnc adaptors δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά.

D

deleted user 10898

Guest
Νίκο η εμπειρία μου με bnc adapters γενικά δεν είναι θετική.
Επηρεάζουν τον ήχο αρνητικά, ίσως περισσότερο από ένα καλό ψηφιακό καλώδιο.
Βέβαια το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις μόνος σου, μια και τα bnc adaptors δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά.
ενδιαφερον!
για αυτο εγραψα "θεωρητικα"!

Reaction score
2
Οι πρώτες εντυπώσεις μετα απο ένα πρωτο Α-Β δοκιμαστικό ειναι καταδικαστικες για τον BNC κονεκτορα! Οι εμπειρία του MILES επιβεβαιώνεται και εδω.. Το ηχητικό αποτελεσμα μου φάνηκε πιο επίπεδο, μειώθηκε η αναλυτικότητα του με τη χρήση του κονεκτορα..
Πρέπει να θυμίσω ότι μεγάλη βελτίωση είχα καταργώντας τον BNC to RCA ανταπτορα του καλωδιου μου (stereo lab xv ultra reference). Και επειδη το ντακ μου δεν διεθετε BNC input, απλα άλλαξα το βυσμα του ντακ(RCA) στον τεχνικό της εμπιστοσύνης μου!

Reaction score
2
Να πω και την αλλη μοντα που εχω κάνει στο Hiface.. Του εχω παρακάμψει την τροφοδοσία.. Έτσι δεν παίρνει ρεύμα απο το USB του macmini αλλα απο ένα power pack το οποίο ειναι στανταρισμενο-δεν ξέρω αν το λέω σωστα, περιλαμβάνει και έναν μικρο πυκνωτη εξωτερικά στο κύκλωμα.. Όπως καταλαβαίνετε δεν το εχω φτιάξει μονος μου, αλλα ο τεχνικός μου..
Όσον αφορα την οποία βελτίωση με αυτο, δεν μπορω να πω με σιγουριά..θεωρητικά ειναι καλύτερο ετςι ωςτε να μην στεγνώνει το USB απο ενέργεια.. Δεδομένου του ότι το μακμινι έχει τέσσερις θύρες απο τις οποίες εγώ χρησιμοποιώ μόνο την μια για το χάι φεις, ο εξωτερικός σκληρός χρησιμοποιεί FireWire (προτείνεται στο διαδίκτυο να μην χρησιμοποιείται αλλη θύρα USB για το σκληρό όταν ειναι συνδεδεμένο το χάι φεις) μάλλον ειναι υπεεβολικο κάτι τέτοιο.. Απο την αλλη το κόστος του (20€) δεν ειναι απαγορευτικό..

Reaction score
372
Οι πρώτες εντυπώσεις μετα απο ένα πρωτο Α-Β δοκιμαστικό ειναι καταδικαστικες για τον BNC κονεκτορα! Οι εμπειρία του MILES επιβεβαιώνεται και εδω.. Το ηχητικό αποτελεσμα μου φάνηκε πιο επίπεδο, μειώθηκε η αναλυτικότητα του με τη χρήση του κονεκτορα..
Πρέπει να θυμίσω ότι μεγάλη βελτίωση είχα καταργώντας τον BNC to RCA ανταπτορα του καλωδιου μου (stereo lab xv ultra reference). Και επειδη το ντακ μου δεν διεθετε BNC input, απλα άλλαξα το βυσμα του ντακ(RCA) στον τεχνικό της εμπιστοσύνης μου!
Νίκο ακριβώς ότι άκουσα και εγώ.
Άποψη μου είναι να αποφεύγουμε τους αντάπτορες όπου είναι δυνατόν!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4