Σύνδεση laptop μεwindows 8 σε USB dac

Reaction score
228
Καλησπέρα, μια ερώτηση για αρχάριους στο θέμα όπως εγώ:
Έχω ένα λάπτοπ με windows 8 και σκέφτομαι την αγορά κάποιου usb dac για να αρχίσω να ακούω και εγώ σιγά σιγά τη μουσική μου σε ψηφιακή μορφή.
Η ερώτηση μου είναι αν το οποιοδήποτε laptop μπορεί να βγάλει τον ήχο από τη USB και αν ναι πως γίνεται αυτό, με εγκατάσταση ειδικών drivers του dac στο laptop? H μήπως χρειάζεται κάποια σπέσιαλ κάρτα ήχου?
Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην αγοράσω κανένα dac και μετά διαπιστώσω ότι δε μπορώ να του στείλω ήχο από το laptop.
Ευχαριστώ

Reaction score
7.194
οχι δεν χρειαζεται καποια special καρτα ηχου και το πιο απλο λαπτοπακι να αγορασεις μπορεις να το κανεις.Το αν θα χρειαστουν drivers εχει να κανει με το usbdac,τα περισσοτερα ειναι plug and play.Μετα ομως θα χρειαστουν ρυθμισεις στο προγραμμα αναπαραγωγης (software) και εννοω αν θα παιξεις με wasapi,asio κλπ.

Reaction score
228
οχι δεν χρειαζεται καποια special καρτα ηχου και το πιο απλο λαπτοπακι να αγορασεις μπορεις να το κανεις.Το αν θα χρειαστουν drivers εχει να κανει με το usbdac,τα περισσοτερα ειναι plug and play.Μετα ομως θα χρειαστουν ρυθμισεις στο προγραμμα αναπαραγωγης (software) και εννοω αν θα παιξεις με wasapi,asio κλπ.
ευχαριστώ. Τα wasabi κτλ είναι προγράμματα αναπαραγωγής όπως π.χ το foobar ή άλλο εννοείς?

Reaction score
7.194
ευχαριστώ. Τα wasabi κτλ είναι προγράμματα αναπαραγωγής όπως π.χ το foobar ή άλλο εννοείς?
σου απαντησε ο anemelos πιο πανω,μιας και ειπες για foobar ,το wasapi ειναι ενα απο τα πολλα components του προγραμματος

http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_wasapi

το κατεβαζεις,ακολουθεις τις οδηγιες και μετα στο σεταρισμα του προγραμματος ( επιλογη output) το επιλεγεις,ειναι πολυ απλο.

Last edited:

Reaction score
1.846
Δω στο Παγκράτι έχουμε ντελίβερυ. Αμ' πως. :rolleyes: Πες πως το θες το σούσι να σου παραγγείλω, μένεις μακριά; :p

Reaction score
122
Θα πρότεινα ένα network player αντί για dac για να μην χρειαστεί να μάθεις τίποτα από όλα αυτά. Και να κερδίσεις το χρόνο ενασχόλησης με ρυθμίσεις του λογισμικού για να ασχοληθείς με το χόμπυ

Reaction score
228
Θα πρότεινα ένα network player αντί για dac για να μην χρειαστεί να μάθεις τίποτα από όλα αυτά. Και να κερδίσεις το χρόνο ενασχόλησης με ρυθμίσεις του λογισμικού για να ασχοληθείς με το χόμπυ
Πράγματι τα network players είναι καλή λύση. Σκέφτομαι μάλιστα κάποια που παρέχουν ταυτόχρονα και λειτουργία ως USB dac, π.χ pioneer n-50.
Όσο για το Wasapi που έγινε wasabi, μάλλον πρέπει να καταργήσω την αυτόματη επιλογή λέξεων στο iPad πριν μου ξεφύγει και καμμιά μεγαλύτερη χοντράδα.:)

Reaction score
7.194
το οποιο πειραγμα εγινε απο τα αλλα μελη ηταν φυσικα καλοπροαιρετο :lolsign:

τωρα ποια απο τις δυο επιλογες (network music player ή laptop+usbdac) ειναι καλυτερη δεν μπορω να σου πω και μαλλον αυτος ειναι ο λογος που πλεον πολλες εταιρειες βγαζουν συσκευες που μπορουν να δουλεψουν και σαν player και σαν dac.To n50 ειναι αυτη τη περιοδο η πιο ασφαλης επιλογη (και προσιτη) που συνδυαζει και τους δυο "κοσμους".

Reaction score
228
το οποιο πειραγμα εγινε απο τα αλλα μελη ηταν φυσικα καλοπροαιρετο :lolsign:
Φυσικά, κανένα πρόβλημα, χωρίς χιούμορ δεν κάνουμε τίποτα. Εγώ γέλασα πρώτος με τα σχόλια :thumbsup:

τωρα ποια απο τις δυο επιλογες (network music player ή laptop+usbdac) ειναι καλυτερη δεν μπορω να σου πω και μαλλον αυτος ειναι ο λογος που πλεον πολλες εταιρειες βγαζουν συσκευες που μπορουν να δουλεψουν και σαν player και σαν dac.To n50 ειναι αυτη τη περιοδο η πιο ασφαλης επιλογη (και προσιτη) που συνδυαζει και τους δυο "κοσμους".

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Όσο για το Wasapi που έγινε wasabi, μάλλον πρέπει να καταργήσω την αυτόματη επιλογή λέξεων στο iPad πριν μου ξεφύγει και καμμιά μεγαλύτερη χοντράδα.:)
το asio πως το διορθώνει; :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.636
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4