- Reaction score
- 1.441
πως μπορουμε να μετρησουμε ποσες ωρες εχουν "τρεξει" πο λαμπες μας?
Τάκη φίλε μου, δεν το γνώριζα αυτό! Για πες, για πες, να μαθαίνουμε;επισης τις ποσες φορες εχουν φαει το σοκ της υψηλης τασης κατα την εναρξη τους, οταν τροφοδοτουνται απο solid state ανορθωση.
Οταν ο λαμπατος ενισχυτης σου εχει solid state ανορθωση, [διοδους] οι περισσοτεροι , και οχι με ανορθωτρια λυχνια , κατα την εναρξη του ενισχυτη δεχεται αμεσα τα 400 + βολτ στις ανοδους πριν ακομα να εχει θερμανθει το νημα της. Αυτο της μειωνει τον χρονο ζωης της. Στην αλλη περιπτωση, δηλαδη η ανορθωση να ειναι και αυτη λαμπατη, η τροφοδοσια γινεται ποιο ομαλα λογο του οτι εχει και αυτη νημα που οσο αυτο θερμενεται η ταση αυξανει σιγα σιγα μεχρι να φτασει την τιμη που εχει σχεδιαστει να λειτουργει το μηχανημα. Επισης ειναι πολυ καλυτερο και για τους πυκνωτες του τροδοδοτικου.Τάκη φίλε μου, δεν το γνώριζα αυτό! Για πες, για πες, να μαθαίνουμε;
Έχεις πολύ δυνατό αβαταρ!
Δυστυχος δεν μπορεις!!πως μπορουμε να μετρησουμε ποσες ωρες εχουν "τρεξει" πο λαμπες μας?
Καλοσχεδιασμενα μηχανηματα που εχουν διοδους, στην ανορθωση διαθετουν κυκλωμα που τροφοδοτουν ομαλα την ταση μετα την γεφυρα στους πυκνωτες εξομαλινσης οποτε προλαβαινουν να θερμανθουν τα νηματα πριν η ταση να ειναι στα βολτ που εχει σχεδιαστη να λειτουργει το μηχανημα.
Τετοιο κυκλωμα εχω φτιαξει και εγω στον OTL μου. Εγω ομως το εχω και για εναν δευτερο λογο εφοσον ειναι otl.Δινω περισσοτερο χρονο στις λυχνιες εξοδου να ζεσταθουν για να ισορροπισει το ρευμα τους ωστε να μην εχει dc στην εξοδο.
Κατι πρεπει να υπαρχει. Πως τις ματσαρουν ?Ατύχησες μάλλον, οι 845 οι 300Β και κάποιες άλλες παρόμοιες δεν μπορούν να μετρηθούν από τα περισσότερα παλιά ή σύγχρονα λυχνιόμετρα, ψάξε πάντως, τίποτα δεν αποκλείεται.