μετρηση λαμπας

Reaction score
373
Ώρες δεν μετράς σε καμία λάμπα... Υπάρχουν τα λυχνιόμετρα με τα οποία μετράς το ρεύμα στην έξοδο της λυχνίας και από την μέτρηση καταλαβαίνεις την κατάσταση της σύμφωνα με κάποια στάνταρτ που υπάρχουν για κάθε λυχνία. Επίσης μία λάμπα ελέγχεται για τον αν έχει διαρροές, μικροφωνισμούς ή αέρια. Αν έχει αέρια κρατάς την μύτη κλειστή...

Reaction score
678
Μπορεί και μια λάμπα από κατασκευής να είναι ελαττωματική και να βρεθεί εκτός προδιαγραφών μετά από μέτρηση κι ας μην έχει "γράψει" ούτε ώρα, ενώ μια άλλη με π.χ 2000 ώρες στο ενεργητικό της να είναι μια χαρά εντός προδιαγραφών.
Αν επίσης οι λάμπες (κυρίως οι εξόδου) δουλεύουν συνεχώς με υψηλό ρεύμα πόλωσης τότε το προσδόκιμο ζωής τους μειώνεται δραματικά.

Reaction score
373
Επίσης οι λυχνίες εξόδου σε έναν ενισχυτή που οδηγεί ένα δύσκολο φορτίο (ηχείο) σίγουρα έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από το αν οδηγούσαν ένα πολύ εύκολο ηχείο, ειδικά αν στην πρώτη περίπτωση της οδηγούμε στα όρια ακούγοντας σε πολύ υψηλές εντάσεις.

Reaction score
1.789
επισης τις ποσες φορες εχουν φαει το σοκ της υψηλης τασης κατα την εναρξη τους, οταν τροφοδοτουνται απο solid state ανορθωση.

Reaction score
373
επισης τις ποσες φορες εχουν φαει το σοκ της υψηλης τασης κατα την εναρξη τους, οταν τροφοδοτουνται απο solid state ανορθωση.
Τάκη φίλε μου, δεν το γνώριζα αυτό! Για πες, για πες, να μαθαίνουμε;

Έχεις πολύ δυνατό αβαταρ!

Reaction score
1.789
Τάκη φίλε μου, δεν το γνώριζα αυτό! Για πες, για πες, να μαθαίνουμε;

Έχεις πολύ δυνατό αβαταρ!
Οταν ο λαμπατος ενισχυτης σου εχει solid state ανορθωση, [διοδους] οι περισσοτεροι , και οχι με ανορθωτρια λυχνια , κατα την εναρξη του ενισχυτη δεχεται αμεσα τα 400 + βολτ στις ανοδους πριν ακομα να εχει θερμανθει το νημα της. Αυτο της μειωνει τον χρονο ζωης της. Στην αλλη περιπτωση, δηλαδη η ανορθωση να ειναι και αυτη λαμπατη, η τροφοδοσια γινεται ποιο ομαλα λογο του οτι εχει και αυτη νημα που οσο αυτο θερμενεται η ταση αυξανει σιγα σιγα μεχρι να φτασει την τιμη που εχει σχεδιαστει να λειτουργει το μηχανημα. Επισης ειναι πολυ καλυτερο και για τους πυκνωτες του τροδοδοτικου.

Reaction score
1.789
Καλοσχεδιασμενα μηχανηματα που εχουν διοδους, στην ανορθωση διαθετουν κυκλωμα που τροφοδοτουν ομαλα την ταση μετα την γεφυρα στους πυκνωτες εξομαλινσης οποτε προλαβαινουν να θερμανθουν τα νηματα πριν η ταση να ειναι στα βολτ που εχει σχεδιαστη να λειτουργει το μηχανημα.
Τετοιο κυκλωμα εχω φτιαξει και εγω στον OTL μου. Εγω ομως το εχω και για εναν δευτερο λογο εφοσον ειναι otl.Δινω περισσοτερο χρονο στις λυχνιες εξοδου να ζεσταθουν για να ισορροπισει το ρευμα τους ωστε να μην εχει dc στην εξοδο.

Reaction score
1.789
πως μπορουμε να μετρησουμε ποσες ωρες εχουν "τρεξει" πο λαμπες μας?
Δυστυχος δεν μπορεις!!
Θα σου πω και κατι που μου εχει συμβει πολυ προσφατα. Φιλος απο το aca μου δανεισε για δοκιμη μια τετραδα 6550, Ηταν στα κουτια τους και τις ειχε δουλεψει πολυ λιγο. Εγω ειχα κατι 6550 που τις ειχα αγορασει το 98 και μεχρι το 2004 τις ειχα δουλεψει σε πανω απο τεσσερεις διαφορετικους ενισχυτες που ειχα κατασκευασει . Ειχα την εντυπωση οτι τα ψωμια τους τα ειχαν φαει. Ο τελευταιος ενισχυτης που εχω κατασκευασει διαθετει και οργανο για την ρυθμιση του bias. Μολις εβαλα τις καινουριες βουτηξε το οργανο απο 20 εως και 30 ma κατω στην καθε μια!!! ΟΙ παλιες εδειχναν τα δοντια τους σε ολη την περιοχη λειτουργιας τους!

Reaction score
240
Μήπως γνωριζει κάποιος τι χρειάζεται για προσθήκη ενός "plate current" οργάνου σε 300b set ενισχυτή?

Reaction score
379
Τάκη μπορείς να μου στείλεις το κύκλωμα γιατί φτιάχνω ένα απλό λάμπατο για πείραμα και είχα διαβάσει παλιότερα γι αυτό αλλά το μόνο που είχα βρει ήταν καθυστέρηση στην υψηλή μέχρι να ζεσταθούν τα νήματα.

Καλοσχεδιασμενα μηχανηματα που εχουν διοδους, στην ανορθωση διαθετουν κυκλωμα που τροφοδοτουν ομαλα την ταση μετα την γεφυρα στους πυκνωτες εξομαλινσης οποτε προλαβαινουν να θερμανθουν τα νηματα πριν η ταση να ειναι στα βολτ που εχει σχεδιαστη να λειτουργει το μηχανημα.
Τετοιο κυκλωμα εχω φτιαξει και εγω στον OTL μου. Εγω ομως το εχω και για εναν δευτερο λογο εφοσον ειναι otl.Δινω περισσοτερο χρονο στις λυχνιες εξοδου να ζεσταθουν για να ισορροπισει το ρευμα τους ωστε να μην εχει dc στην εξοδο.

Reaction score
12
Μηπως ξερει κανεις που μπορω να μετρησω κατι 845 που εχω απο παλιά ?

nima

Banned
Reaction score
618
Ατύχησες μάλλον, οι 845 οι 300Β και κάποιες άλλες παρόμοιες δεν μπορούν να μετρηθούν από τα περισσότερα παλιά ή σύγχρονα λυχνιόμετρα, ψάξε πάντως, τίποτα δεν αποκλείεται.

Reaction score
12
Ατύχησες μάλλον, οι 845 οι 300Β και κάποιες άλλες παρόμοιες δεν μπορούν να μετρηθούν από τα περισσότερα παλιά ή σύγχρονα λυχνιόμετρα, ψάξε πάντως, τίποτα δεν αποκλείεται.
Κατι πρεπει να υπαρχει. Πως τις ματσαρουν ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid