COLORI εξοπλισμος αναβατη

Reaction score
5.935
Kαλημερα!
Περσυ πηρα απο την colori ενα μπουφαν,και ενα ζευγαρι γαντια αδιαβροχα. Το μπουφαν ηταν της ταξης των 200 ευρω,και τα γαντια στα 80 ευρω.

Σημερα με την βροχη εφτασα στην δουλεια και τα γαντια,αλλα και το μπουφαν εμπασαν νερα.
Το νερο εφτασε μεχρι την ισοθερμικη επενδυση. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Εδω και 7 χρονια εχω ενα μπουφαν Bering και ειναι σαν να το αγορασα τωρα. Ποτε με δυνατη βροχη το bering δεν εμπασε νερα,μα ποτε.
Πηγα στην colori μετα απο παροτρυνση φιλων. Απο περιεργεια θα παω να δω τι θα μου πουν για το συμβαν.

Reaction score
5.686
Με δερμάτινα Behring (παντελόνι + μπουφάν) δεν κατάλαβα καν αν βρέχει, όταν ήμουν σε πολύωρο ταξίδι με συνεχή βροχόπτωση.
Από κάτω ολόστεγνος.

Reaction score
384
Ο καθε κατασκευαστης εχει και μια μεμβρανη που και καλα ειναι αδιαβροχη, επιτρεπει την αναπνοη του σωματος κλπ. Τα φοβαμαι αυτα, γιατι ειναι λαχειο να βρεις ποια τεχνολογια και ποιου ειναι οντως 100% αποτελεσματικη σε δυνατες πολυωρες βροχες.
Προσωπικα, επειδη κανω τεραστιες διαδρομες εντος Ευρωπης, επενδυσα στην τεχνολογια Gore Tex Pro που ειναι αναμφισβητητα καλη. Η μεμβρανη ειναι στο εξω μερος του ενδυματος με αποτελεσμα να με κραταει στεγνο ακομα και μετα απο 12 ωρες οδηγησης.
Υπαρχει ενα προιον νομιζω που μπορεις να χρησιμοποιησεις στο μπουφαν που ηδη εχεις για να το ξανα-αδιαβροχοποιησεις.

Παραδειγμα: Granger’s Extreme Wash-In, Nikwax Tech Wash, Nikwax TX-Direct Wash-In

Last edited:

Reaction score
5.935
Τους πηρα τηλεφωνο,και τους ειπα τι συμβαινει.
Οπως παντα φταιει ο πελατης. Επιμενουν οτι το επλυνα. Τους ειπα οτι δεν εχει πλυθει το μπουφαν,και μου ειπαν να το παω να το δουν.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.421
Και να το έπλυνες, η σωστή μεμβράνη δε χαλάει.
Σοβαρά ορειβατικά και χιονοδρομικά ρούχα που έχω πλύνει δεκάδες φορές στο πλυντήριο παραμένουν αδιάβροχα.

Επιμένω, το πολύ νερό πάντα περνάει απο κακή εφαρμογή (ή καθόλου) ταινίας στις ραφές.

Last edited:

Reaction score
5.935
Aφησα την δουλεια μου και πηγα απο το μαγαζι που το πηρα. Ευτυχως ειναι κοντα στην δουλεια.
Ηταν ενας πιτσιρικας μεσα,και μολις το ειδε οτι ακομα εσταζε νερο,εδωσε την απαντηση αμεσως.

Κυριε,το εχετε πανω απο 4 χρονια και το μπουφαν εχει πλυθει.

Πιστευω καταλαβαινετε τι εγινε εκει μεσα.......

Μου ειπε οτι θα ενημερωσει τα κεντρικα,και θα με παρουν τηλεφωνο.

ryk

Reaction score
925
Υπαρχει ενα προιον νομιζω που μπορεις να χρησιμοποιησεις στο μπουφαν που ηδη εχεις για να το ξανα-αδιαβροχοποιησεις.

Παραδειγμα: Granger’s Extreme Wash-In, Nikwax Tech Wash, Nikwax TX-Direct Wash-In
Aφησα την δουλεια μου και πηγα απο το μαγαζι που το πηρα. Ευτυχως ειναι κοντα στην δουλεια.
Ηταν ενας πιτσιρικας μεσα,και μολις το ειδε οτι ακομα εσταζε νερο,εδωσε την απαντηση αμεσως.

Κυριε,το εχετε πανω απο 4 χρονια και το μπουφαν εχει πλυθει.

Πιστευω καταλαβαινετε τι εγινε εκει μεσα.......

Μου ειπε οτι θα ενημερωσει τα κεντρικα,και θα με παρουν τηλεφωνο.
Kατάλαβα.....
Και δεν τα μπορώ κάτι τέτοια....σώνει και καλά έχεις λάθος....με το ζόρι!
Στις προηγούμενες δοκιμασμένες μάρκες να προσθέσω την Held σε γάντι GoreTex και παντελονάκι αδιάβροχο το οποίο το φχαριστιέμαι 2 χρόνια τώρα (3ος χειμώνας ο φετινός). Θα πάω και για μπουφανάκι σε κάποια στιγμή, γιατί το Dainese D-dry έχει αρχίσει και μπάζει στις κλειδώσεις του χεριού, πλάγια κτλ. (πρέπει να έχει σπάσει η μεμβράνη). Υπερεκτιμημένη κατά τη γνώμη μου.....ειδικά στο χρηματικό.....κάτι σαν hi-end καλώδιο ένα πράμα.:D

Reaction score
5.935
Mε τα Dainese απο φιλους μηχανοβιους,μου εχουν πει μακρια. Οτι εχουν παρει εχει βγαλει προβλημα,ειδικα στα φερμουαρ.
Η πλακα ειναι οτι χρειαζομαι και μποτακια μηχανης,και σκεφτομουν να παω στην colori........Σιγα μην με ξαναδουν.
Bering!!!!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.518
καποια μπουφαν , γαντια κ αξεσουαρ Frank Thomas Που εχω , σε πολλα ταξιδια με τη vespa μ εχουν βγαλει ασπροπροσωπο. σε τουλουμια νερο, δεν εχει μπασει τιποτα. Αλλα για πολυ βροχη μιλαμε, οχι αστεια. Πολυ καλη αγορα πιστευω!

Reaction score
2.001
Πονεμένη ιστορία το θέμα της αδιαβροχοποιησης......
Εγώ προσωπικά έχω βρεί την υγειά μου εδώ και πολλά χρόνια με ένα πολύ καλής ποιότητας σετ αδιάβροχων. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα δουλέψει σωστά η εκάστοτε μεμβράνη κλπ κλπ.....
Και το πιό σημαντικό είναι ότι το μπουφάν μένει πάντα σε πολύ καλή κατάσταση μιας και δεν μαζεύει όλη την χλέμπα απο τους δρόμους της Αθήνας κάθε φορά που ρίχνει μια βροχούλα....

Τώρα αν υπάρχουν συγκεκριμένα προιόντα που έχουν βγεί καλά....ναι μπορεί...αλλά δεν μπαίνω πια στην διαδικασία να το μάθω απο πρώτο χέρι....

Reaction score
2.001
Γιάννη, αν θυμάμαι καλα στην Colori (και εγώ μπουφάν της εταιρείας αυτής έχω αυτή την στιγμή) οι αποδείξεις κόβονται ονομαστικές ή τουλάχιστον υπάρχει πελατολόγιο και κάθε φορά που αγοράζεις κάτι το κρατάνε στην βάση τους. Λογικά θα μπορείς να αποδείξεις πότε το πήρες εύκολα......

Reaction score
118
Ευχαριστώ για το θέμα διότι είμαι παθών και εγώ και θέλω να αγοράσω κάτι καλό. Γάντια στα σίγουρα και ίσως κανα μπουφάν. Διότι αυτό που έχω ευθύνεται για 4 συσκευές τηλεφώνου(κινητού εννοείται) τα οποία βράχηκαν και έχασα περίπου 1500 ευρώ αξία συσκευών συνολικά. Βέβαια πλέον αγόρασα 1 αδιάβροχο τηλέφωνο ώστε να μην έχω πια το άγχος του κινητού όταν βρέχει. Αλλα δεν είναι μόνο το κινητό αλλα κυρίως εγώ και το αδιαπέραστο της βροχής στα ρούχα μου. Στο θέμα γαντιών εκτός της αδιαβροχοποίησης θέλω να είναι ικανά και για αντιανεμικότητα αλλα και θέρμανση. Και φυσικά και προστασίας στην επάνω επιφάνεια με τις κλασικές σκληρές προσθήκες στα σημεία των κλειδώσεων. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις με αυτά τα χαρακτηριστικά; Αντίστοιχα και για μπουφάν.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.430
Mε τα Dainese απο φιλους μηχανοβιους,μου εχουν πει μακρια. Οτι εχουν παρει εχει βγαλει προβλημα,ειδικα στα φερμουαρ.
Η πλακα ειναι οτι χρειαζομαι και μποτακια μηχανης,και σκεφτομουν να παω στην colori........Σιγα μην με ξαναδουν.
Bering!!!!!
Nαι εχω χαλασει 1 φερμουαρ σε δερματινο μπουφαν στα 7 χρονια χρησης, και σε ενα τσαντακι μεσης ,(τα αντικατεστησα δεν τα πεταξα),υπαρχει φερμουαρ που να μην χαλαει?αλλα νομιζω dainese παιρνεις για 1002 λογους αλλους καλους!

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.421
Εγώ προσωπικά έχω βρεί την υγειά μου εδώ και πολλά χρόνια με ένα πολύ καλής ποιότητας σετ αδιάβροχων. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα δουλέψει σωστά η εκάστοτε μεμβράνη κλπ κλπ......
Αν και οι επώνυμες μεμβράνες δουλεύουν τέλεια, συμφωνώ απόλυτα με το αδιάβροχο.
Έχω ένα πανάλαφρο shell με κουκούλα μέσα στο μηχανάκι, και αν χρειαστεί το φοράω απο πάνω.**

EDIT: Επίσης, ό.τι Dainese έχω αγοράσει ζει ακόμη και είναι άψογο. Μόλις έπλυνα ένα δέκα ετών στη μπανιέρα και έγινε σαν καινούργιο.

**Αν και αποφεύγω τη βροχή με κάθε τρόπο επειδή λερώνεται το μηχανάκι... :D

Last edited:

Reaction score
5.935
Βρηκαν ποτε το αγορασα.
Η απαντηση απο τα κεντρικα ηταν οτι αυτο συνεβει γιατι ξ πλυθηκε το μπουφαν,η εμεινε μεσα σε μπαγκαζιερα με υψηλη θερμοκρασια. Το υφασμα ειναι cybertech οπου η colori το συνιστα για μεγαλη αντοχη στις τριβες,και οχι τοσο στις δυνατες βροχες.
Τεχνικα δεν μπορουν να κανουν κατι,οποτε περασαν στην καρτελλα μου αλλα 20% εκπτωση σε οτιδηποτε παρω.
Το θεμα ειναι οτι επρεπε να εχω ενημερωθει την ημερα της αγορας του. Εχω ξενερωσει ασχημα.....

Reaction score
5.935
Nαι εχω χαλασει 1 φερμουαρ σε δερματινο μπουφαν στα 7 χρονια χρησης, και σε ενα τσαντακι μεσης ,(τα αντικατεστησα δεν τα πεταξα),υπαρχει φερμουαρ που να μην χαλαει?αλλα νομιζω dainese παιρνεις για 1002 λογους αλλους καλους!
Φιλος εχει αλλαξει φερμουαρ μεσα σε 2 χρονια 3 φορες.
Στο bering που εχω σχεδον 6 χρονια ουδεν προβλημα

Y

Yiannis_B

Guest
Tσσσσσσσσσ.....πρωτάρηδες...:rolleyes:

Εγώ πάντως κυκλοφορώ έτσι....στρινγκ αδιάβροχο see-through....:roflmao:

Reaction score
5.935
Αν και οι επώνυμες μεμβράνες δουλεύουν τέλεια, συμφωνώ απόλυτα με το αδιάβροχο.
Έχω ένα πανάλαφρο shell με κουκούλα μέσα στο μηχανάκι, και αν χρειαστεί το φοράω απο πάνω.**

EDIT: Επίσης, ό.τι Dainese έχω αγοράσει ζει ακόμη και είναι άψογο. Μόλις έπλυνα ένα δέκα ετών στη μπανιέρα και έγινε σαν καινούργιο.

**Αν και αποφεύγω τη βροχή με κάθε τρόπο επειδή λερώνεται το μηχανάκι... :D
Τι να πω....ειναι να σου κατσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.967
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou