Selenium spekers

Status
Not open for further replies.
Reaction score
115
Έπεσε στα χέρια μου ένα ζευγάρι καμπίνες jbl και θέλω να τις ανακατασκευασω, χωρίς να είναι απαιραιτητο να περιέχουν και όλα τα αρχικά συστατικά, σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τα selenium
Θα ήθελα την απόψη σας, ξέρει κανείς επίσης κάποιο μαγαζί με μονάδες στην Ευρώπη με με που να έχει αρκετές επιλογές; Και να στέλνει Ελλάδα!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Το να έχεις μια καμπίνα ηχείων και να προσπαθείς να ταιριάξεις άλλα μεγάφωνα, σε σχέση με αυτά που αρχικά σχεδιάστηκε το ηχείο, είναι σαν να έχεις τα υλικά για φασολάδα και να θες να φτιάξεις μακαρόνια.
Καλό είναι να βρεις τις ίδιες μονάδες και βέβαια τα κροσόβερ.

Reaction score
1.147
Το να έχεις μια καμπίνα ηχείων και να προσπαθείς να ταιριάξεις άλλα μεγάφωνα, σε σχέση με αυτά που αρχικά σχεδιάστηκε το ηχείο, είναι σαν να έχεις τα υλικά για φασολάδα και να θες να φτιάξεις μακαρόνια.
τώρα του 'κοψες τα φτερά του ανθρώπου!

Reaction score
115
Οι καμπίνες ηταν σε άθλια κατασταση θα αλλάξω τη μπαφλα η καλυτερα θα προσθέσω μια δεύτερη πάνω απο την παλια κατεστραμμένη, θα το ηθελα πραγματικα αλλα ειναι πολυ δυσκολο αλλα και ακριβό σπορ να βρω τις αρχικές μονάδες ξέροντας ομως ποιες ηταν θα προσπαθησω να βρω κάποιες με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Η θα κάνω κατι νέο απο την αρχή. Βασισμένος μονο σε μια bass reflex καμπίνα 125 λίτρων φτιαγμένη σαν τανκς.

Δεν θυμάμαι το μοντέλο θα κοιτάξω απο πισω το ταμπελάκι και θα επανέλθω .

Reaction score
115
Το σίγουρο ειναι οτι αυτές τις κορνες 2 ιτςων που μου έδωσε φιλος , θα τις βάψω κόκκινες και θα κλέβουν την παράσταση , χαχαχαχα

Attachments

Reaction score
1.557
κλεισε την τρυπα της κορνας στην καμπινα και βαλε τις κορνες πανω στις καμπινες! κριμα που δεν ειναι ιδιες.

Reaction score
1.557
παντως ισχυει αυτο που ειπωθηκε παραπανω. Καθε ηχειο ειναι σχεδιασμενο και συντονισμενο με συγκεκριμενα και για συγκεκριμενα μεγαφωνα ... και εγω στα JBL μου δοκιμασα αλλα τελικα τιποτα δεν παιζει σαν τα γνησια.

Attachments

Reaction score
115
Ναι αυτο θα εκανα θα μπυν απο πάνω σε δικια τους καμπίνα, ίδιες ειναι η γωνία της φωτο σε μπερδεύει. Τι να πω θα ψάξω και αν βρω σιγουρα θα προτίμησω τις μονάδες της jbl :)

Reaction score
115
Το DIY θέλει και λίγη φαντασία , δηλαδή αν εβαζα μια κόρνα των χιλίων ευρώ έξω από το κουτί , οπότε ο παράγοντας κουτί δεν υσχυει , ένα woofer με κοντινά χαρακτιριστικα στη μονάδα του κατασκευαστή.και τα οδηγούσα με 4 Monoblock ενισχυτές όπου θα τους οδηγούσε ένα ενεργό crossover, που θα έφερνε το σύστημα στα δικά μου μέτρα και όχι ίσως στο πως θα ακουγόταν το ηχείο στις δόξες του , δεν είναι σαν να έχω τα φασόλια , και τελικά να έφτιαξα φιλέτο μοσχάρι ? αυτή δεν είναι και η ουσία του diy ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Αν είχες κάτι τέτοιο σαν σκοπό είμαι σίγουρος πως θα έφτιαχνες και καινούριες καμπίνες.
Σπίτι χωρίς γερά θεμέλια δεν έχει αντοχές, ασχέτως τι επίπλωση υπάρχει στο εσωτερικό του,

Reaction score
115
ακριβως δεν μπορω να φτιαξω κατι τετοιο τα οικονομικα μου ειναι σαν τις καμπινες οταν τις πηρα, οποτε θελω να βαλω πιο οικονομικες μοναδες, και ισως και ενα στοιχημα οτι με ελαχιστο κοστος θα φτιαξω δυο ηχεια, που θα ειναι ομορφα, θα παιζουν με αξιοπρεπεια, θα εχουν ατελειες αλλα τον τελευταιο καιρο δεν εχω κατι αλλο να ακουω μουσικη οποτε θα το προσπαθησω, για αυτο και ρωτησα το φορουμ για τις selenium, επανερχομαι λοιπον στο αρχικο θεμα.

Καθε πρακτικη συμβουλη δεκτη. :)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.539
Το απαιτητικότερο τμήμα ενός ηχείου είναι το κύκλωμα διαχωρισμού.
Πανάκριβα μεγάφωνα, σε συνδυασμό με προβληματικό κροσόβερ αποτελούν <<κακό>> ηχείο, όταν μέτρια μεγάφωνα με σωστό κροσόβερ αποδίδουν θαυμάσια.
Αν δεν έχεις την υποδομή να φτιάξεις ένα σωστό κροσόβερ θα σε συμβούλευα να προχωρήσεις σε έτοιμα, και γιατί όχι μεταχειρισμένα ηχεία, πάντα με ανάλογο κόστος που θα δαπανούσες για μεγάφωνα και υλικά.
Μετά βεβαιότητας θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στα ίδια χρήματα.

Δεν σκοπεύω να σου κόψω τον ενθουσιασμό αλλά να σου πω τα πράγματα με το όνομα τους.
Δεν είναι λίγες οι φορές που στο χώρο του ήχου παρασυρόμαστε και σπαταλάμε χρήματα χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Reaction score
115
Σε ευχαριστω, μολις καταλήξω στο τι θα κάνω τελικα, σιγουρα θα επανέλθω με ερωτήσεις.

D

Deleted member 23222

Guest
Νομίζω ότι δεν χωρά σκέψη,αν και απέχω παρασάγγας από το DIY.
Αυτά που σου είπε ο PeterMeni είναι σωστά και απαράβατα και κυρίως...οικονομικότερα.

D

Deleted member 23222

Guest
Το DIY θέλει και λίγη φαντασία , δηλαδή αν εβαζα μια κόρνα των χιλίων ευρώ έξω από το κουτί , οπότε ο παράγοντας κουτί δεν υσχυει , ένα woofer με κοντινά χαρακτιριστικα στη μονάδα του κατασκευαστή.και τα οδηγούσα με 4 Monoblock ενισχυτές όπου θα τους οδηγούσε ένα ενεργό crossover, που θα έφερνε το σύστημα στα δικά μου μέτρα και όχι ίσως στο πως θα ακουγόταν το ηχείο στις δόξες του , δεν είναι σαν να έχω τα φασόλια , και τελικά να έφτιαξα φιλέτο μοσχάρι ? αυτή δεν είναι και η ουσία του diy ?
Όλα αυτά έχεις σκεφτεί σε τι κόστος θα σε οδηγήσουν?
Εκτός εάν ο στόχος είναι το DIY για το DIY, οπότε πάσο...

Reaction score
1.847
... Αν δεν έχεις την υποδομή να φτιάξεις ένα σωστό κροσόβερ θα σε συμβούλευα να προχωρήσεις σε έτοιμα, και γιατί όχι μεταχειρισμένα ηχεία, πάντα με ανάλογο κόστος που θα δαπανούσες για μεγάφωνα και υλικά.
Μετά βεβαιότητας θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα στα ίδια χρήματα.

Δεν σκοπεύω να σου κόψω τον ενθουσιασμό αλλά να σου πω τα πράγματα με το όνομα τους ...
:thumbsup: Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα.

Reaction score
115
Όλα αυτά έχεις σκεφτεί σε τι κόστος θα σε οδηγήσουν?
Εκτός εάν ο στόχος είναι το DIY για το DIY, οπότε πάσο...
Ρε παιδιά χαλαρώστε , θα πάρω ένα ζευγάρι woofer γιατί αυτό μου λέιπει τελικά από την όλη κατασκευή , δεν πρόκειται να δώσω μια περιουσία , και αν το κάνω, αν δώσω τελικά μια περουςι ιςως θα μάθω και μετά θα δίνω και εγώ με τη σειρά μου συμβουλές. Ρώτησα απλά για τα φθηνά ηχεία και η ερώτηση ήταν πολύ απλή. Δεν απάντησε κανείς σας ουσιαστικά.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.326
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis