Προβλήματα στα πολωτικά φίλτρα στους βιντεοπροβολείς SONY

Reaction score
79
Τον πηρα με περιπου 700 ωρες στην λαμπα και δεν φαινοταν να εχει προβλημα και επαιζε οπως ενας acer h9500 που ειχα τοτε με λιγο χαμηλοτερη φωτεινοτητα. Στις 1200 ωρες η εικονα ειχε πεσει αισθητα και το μαυρο του ειχε γκριζαρει αρκετα και μετρησαμε κοντραστ χωρις την ιριδα 1000 προς 1 και με την ιριδα 2000 προς 1 και τα χρωματα ηταν αχνα. Η ιστορια αυτη ειναι ενα μηνα τωρα και δεν εχω μιλησει για το προβημα με την αντιπροσωπεια γιατι με τα επισημα σερβις εχω πικραν πειρα ομως θα τους κανω ενα τηλεφωνο να δω τι θα μου πουν. Φιλε

Reaction score
79
Svellinis αν τα χρωματικα φιλτρα δεν ειναι σωστα στην θεση τους και ο προβολεας δειχνει απο την μια μερια πρασινο και απο την αλλη κοκκινο ο καλυτερος καλιμπρατορ δεν θα μπορεσει να τον ρυθμισει σωστα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Δε μπορώ να γνωρίζω τι φθορές μπορεί να έχει στο εσωτερικό του ένας προβολέας και στις πόσες ώρες παρουσιάζουν αντίστοιχο θέμα οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Οι φωτογραφίες όμως δείχνουν αλλοίωση. Τώρα αν είναι μεμονωμένο θέμα ποιος να ξέρει;
Για να δώσω κι ένα άλλο παράδειγμα είδατε ποτέ η jvc να παραδέχεται το πρόβλημα με τις λάμπες στα μοντέλα x-3,30,7,70,9,90;
Κι ας είχαν βουίξει τα forums.

Reaction score
640
Svellinis αν τα χρωματικα φιλτρα δεν ειναι σωστα στην θεση τους και ο προβολεας δειχνει απο την μια μερια πρασινο και απο την αλλη κοκκινο ο καλυτερος καλιμπρατορ δεν θα μπορεσει να τον ρυθμισει σωστα.
Εγω δεν μιλησα για καλιμπραρισμα ο Κωστας αναφερθηκε .
Μην προσπαθησεις με το τηλεφωνο το service για προβολεις της sony ειναι Αγγλια καλυτερα στειλε τους ενα email σε συνεργασια με τον τεχνικο σου στο οποιο να αναφερεστε στα ευρηματα τοσο στον δικο σου προβολεα οσο και στους αλλους δυο.

Last edited:

Reaction score
640
Δε μπορώ να γνωρίζω τι φθορές μπορεί να έχει στο εσωτερικό του ένας προβολέας και στις πόσες ώρες παρουσιάζουν αντίστοιχο θέμα οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Οι φωτογραφίες όμως δείχνουν αλλοίωση. Τώρα αν είναι μεμονωμένο θέμα ποιος να ξέρει;
Για να δώσω κι ένα άλλο παράδειγμα είδατε ποτέ η jvc να παραδέχεται το πρόβλημα με τις λάμπες στα μοντέλα x-3,30,7,70,9,90;
Κι ας είχαν βουίξει τα forums.
Εχεις απολυτο δικιο στο σκεπτικο σου αλλα οπως γραφεις και εσυ ειχαν βουηξει τα φορoυμς εδω δεν αναφερεται τιποτα πουθενα .
Οι βλαβες που ειχαν οι προβολικες τηλεορασεις ηταν αλλο ειδους .

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.791
Εχεις απολυτο δικιο στο σκεπτικο σου αλλα οπως γραφεις και εσυ ειχαν βουηξει τα φορoυμς εδω δεν αναφερεται τιποτα πουθενα .
Οι βλαβες που ειχαν οι προβολικες τηλεορασεις ηταν αλλο ειδους .
Συμφωνώ! Ήδη υπάρχει εκτεταμένη αναφορά για το πρόβλημα σύγκλισης στον 500 μέχρι να ζεσταθεί η λάμπα(15-30 λεπτά), τόσο σε reviews όσο και στα forums. Δύσκολα ξεφεύγουν αυτά τα πράγματα.

Reaction score
15.548
ο προβολεας που ειναι στο λινκ ειναι ο δικος σου ?

και ποιος απο τους τρεις εκανε την μετρηση του on/off ?

Reaction score
79
Ο προβολεας στο link ειναι ο δικος μου, τον μετρησα και εγω και μετα τον μετρησε και ο τεχνικος στον χωρο του. Παντως δεν χρειαζοταν καν να τον μετρησω γιατι η εικονα του μιλαει απο μονη της. Το θεμα ειναι οτι τα πολωτικα φιλτρα τα ειδα απο κοντα και εχει φυγει σχεδον τελειως η επιστρωση που ειχαν επανω, ειχε μεινει λιγο στις τεσσερις γωνιες του φιλτρου.

Reaction score
640
ο προβολεας που ειναι στο λινκ ειναι ο δικος σου ?

και ποιος απο τους τρεις εκανε την μετρηση του on/off ?
ελα μωρε Κωστα μια μετρηση on/off μην εισαι τοσο υπερβολικος ποσο να δυσκολευτει κανεις ? Στην μετρηση του ansi contrast υπαρχει ενα θεμα ....
"Για το ansi contrast δυστυχώς δεν μπορώ να έχω τιμή μιας και η μέτρηση του είναι εξαιρετικά δύσκολη και εύκολα μπορεί να αδικήσει ή να ευνοήσει έναν προβολέα. Αρκέστηκα μόνο παρατηρώντας το στη θέαση υλικού και θα πω περισσότερα παρακάτω"
Ταδε εφη ο Μαστορας και οι αναγνωστες εμειναν με ανοικτο το στομα :o

Reaction score
640
Ο προβολεας στο link ειναι ο δικος μου, τον μετρησα και εγω και μετα τον μετρησε και ο τεχνικος στον χωρο του. Παντως δεν χρειαζοταν καν να τον μετρησω γιατι η εικονα του μιλαει απο μονη της. Το θεμα ειναι οτι τα πολωτικα φιλτρα τα ειδα απο κοντα και εχει φυγει σχεδον τελειως η επιστρωση που ειχαν επανω, ειχε μεινει λιγο στις τεσσερις γωνιες του φιλτρου.
Μηπως φταιει το πανακι η το καθαριστικο που χρησιμοποιησε ο μαστορης ?

Reaction score
15.548

θεοφιλε .....πες στον μαστορα να τον μονταρει παλι αν μπορει ωστε να παιζει οπως τον πηγες και κανε μια ρυθμιση(οχι απο αυτους)και θα παιζει μια χαρα....δλδ με την ολιγη φθορα του.

αυτο που ειδες και δεν σου αρεσει ειναι θεμα ρυθμισης και μονο...δεν εχει να κανει με το μαυρο του προβολεα.

.....και αυτοι δεν ηξεραν και στον ανοιξαν.....πειραματα κανουν....εξαλλου ειναι εμφανες και στα γραπτα τους......βρηκαν καποια φθορα και θεωρησαν οτι αυτο ειναι το προβλημα.....μην νομιζεις οτι ξερουν ....

με αυτοματη η χειροκινητη ιριδα βλεπεις ?

Reaction score
15.548
ελα μωρε Κωστα μια μετρηση on/off μην εισαι τοσο υπερβολικος ποσο να δυσκολευτει κανεις ? Στην μετρηση του ansi contrast υπαρχει ενα θεμα ....
"Για το ansi contrast δυστυχώς δεν μπορώ να έχω τιμή μιας και η μέτρηση του είναι εξαιρετικά δύσκολη και εύκολα μπορεί να αδικήσει ή να ευνοήσει έναν προβολέα. Αρκέστηκα μόνο παρατηρώντας το στη θέαση υλικού και θα πω περισσότερα παρακάτω"
Ταδε εφη ο Μαστορας και οι αναγνωστες εμειναν με ανοικτο το στομα :o
δεν ειναι τυχαιο που ρωτησα ποιος εκανε τις μετρησεις...:D

αναλογα το ατομο ξερεις και τι εκανε :laugh:

Reaction score
640
θεοφιλε .....πες στον μαστορα να τον μονταρει παλι αν μπορει ωστε να παιζει οπως τον πηγες και κανε μια ρυθμιση(οχι απο αυτους)και θα παιζει μια χαρα....δλδ με την ολιγη φθορα του.

αυτο που ειδες και δεν σου αρεσει ειναι θεμα ρυθμισης και μονο...δεν εχει να κανει με το μαυρο του προβολεα.

.....και αυτοι δεν ηξεραν και στον ανοιξαν.....πειραματα κανουν....εξαλλου ειναι εμφανες και στα γραπτα τους......βρηκαν καποια φθορα και θεωρησαν οτι αυτο ειναι το προβλημα.....μην νομιζεις οτι ξερουν ....

με αυτοματη η χειροκινητη ιριδα βλεπεις ?
Αμα εφυγε η επιστρωση απο τα πολωτικα πως να ρυθμιστει ρε συ Κωστα αλλου για αλλου θα δειχνει ....

Reaction score
79
Κωστα εχεις δικιο δεν πρεπει να χαλασουμε το θεμα, αν εχω νεα απο την

sony θα γραψω σε ξεχωριστω θεμα.

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.180
Members
38.667
Νεότερο μέλος