κοντα 1000 ωρες....!!!!!!

Reaction score
15.548
Μιας και βρηκα χρονο τις γιορτες και επειδη εχουν γραφτει διαφορα περι προβολεων LCD - LCOS θα σας δειξω τι κανει ενας προβολεας LCD 4ετιας με 1000 ωρες....
Bασικα ειναι λιγες οι ωρες για τα χρονια που παιζει αλλα σημασια εχει ποση φθορα εχει γινει απο τοτε που ηταν καινουργιος....

Ολοι οι προβολεις ανεξαρτητως τεχνολογιας εχουν φθορες .....σαφως αλλοι λιγοτερο και αλλοι περισσοτερο.
....κατι αναλογο ισχυει και στην ποιοτητα απεικονισης.....
δλδ αλλοι παιζουν την καλυτερη εικονα και αλλοι την χειροτερη. :D

Παντως με αυτα που εχω δει ως τωρα καμια τεχνολογια δεν ειναι για πολλες πολλες ωρες.

να μην λεω αλλα....πολλα ειπα.:D

αν θελει καποιος να ρωτησει κατι εδω θαμαστε...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δηλαδη ,,,,,,ετσι που μας τα λες
ή πρεπει να αλλαζουμε προβολεα καθε 100 ωρες (ας πουμε)(αντε200 ?)
ή
να μην αγορασουμε καθολου
α και το ρωτηση το si γραφεται με εψιλον γιωτα ....ει :focus:

αλλα επειδη ειμαστε κοινοι θνητοι
οταν αναβουμε τον οποιο προβολεα ειναι για να βλεπουμε ταινια
και οχι την καλυτερη εικονα.......
αλλιως να εχουμε το προβολεα μας μονο για πατερνακια και vision tests ......:hunter:

Reaction score
15.548
λοιπον....
προβολεας ο panasonic pt4000
οθονη stewart firehawk 92" 1.35 gain
οργανο μετρησης diy

αυτα ειναι στο 100% φωτεινοτητας....τα ιδια ισχυουν και για 75% και ειναι κριμα να τα ανεβασω...

1111111111111.jpg 1.jpg 2.jpg 3.jpg

αυτο ειναι στο 100% color saturation

4.jpg

και εδω RGB level και gamma(επρεπε να το κανω ανα 5ire αλλα μου διεφυγε)

11111111111.jpg

111111111111.jpg

.....δεν εχει αλλαξει κατι απο την αποδοση του εκτος την πτωση φωτεινοτητας....
δλδ παιζει αριστα και για lcd και για 1000 ωρες

η ομοιομορφια απεικονισης δεν εχει αλλαξει(τυπικη των lcd)και απο την στιγμη που δεν εχω εγω προβλημα δεν θαχει κανενας.

on/off και ansi contrast στα ιδια επιπεδα....

εννοειτε οτι καπως ετσι πρεπει να ειναι μινιμουμ τα review γιατι κρυβουν μεγαλες παγιδες οποιαδηποτε αλλα σχεδιαγραμματα.....δλδ ενα τριγωνο οπως το πρωτο δεν λεει κατι.....το πιθανοτερο ειναι βλεπει λαθος ο θεατης.

Last edited:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650
Δώσε γνώση στο λαό, Κώστα! :p

Όσο υπάρχει καιρός, δηλαδή. Γιατί μετά από 1000 ώρες προβολών ακόμα, τα ερωτήματα περί αντοχής και ποιότητας απεικόνισης προβολέων, πιθανότατα θα είναι άνευ περιεχομένου.

Reaction score
15.548
αν καποιος ενδιαφερεται για την οσον το δυνατον καλυτερη αναπαραγωγη θα πρεπει το μεσον να διαθετη ολα εκεινα τα ρυθμιστικα που θα το κανουν....αλλιως μονο με εξωτερικο επεξεργαστη εικονας.....

εννοειτε πως και το μεσον απεικονισης πρεπει να ειναι κοντα στις προδιαγραφες απεικονισης σε καποιο mode.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
λοιπον....
οργανο μετρησης diy

.
:errwhat::D
Δε λέω, το μηχάνημα ήρθε μια χαρά. Εδώ όμως μιλάμε για φθορά Κωστή. Έχεις παλιές και τωρινές μετρήσεις; Πόσο φως έχασες; On/off κι ansi μέτρησες;

Reaction score
15.548
Υποδειγματικά όλα. Πόσα fl μέτρησες Κωστή;
10.5 fl

θα μπορουσε και καλυτερα αλλα δεν ασχοληθηκα....:D

οταν παιζεις κατω του de 5 ειναι καλα και κατω του de 3 αριστα...οποτε δεν υπαρχει λογος.

Σημαντικο πανω σε αυτο που λες ειναι το 100% λευκο....
οπως βλεπεις ειναι στην αναφορα .....αυτο σημαινει την πραγματικη φωτεινοτητα....

οπως εχεις δει στα περισσοτερα test-review πανω απο 90ire εχουμε μεγαλες αποκλισεις και λανθασμενη φωτεινοτητα...το οποιο σημαινει και λαθος on/off .....το 100% λευκο ειναι πολυ βασικο στην απεικονιση ασχετα αν οι περισσοτεροι το προσπερνουν....ειναι καποιες λεπτομερειες στην εικονα που κανουν την διαφορα στην οβερολ απεικονιση.....

Last edited:

Reaction score
15.548
:errwhat::D
Δε λέω, το μηχάνημα ήρθε μια χαρά. Εδώ όμως μιλάμε για φθορά Κωστή. Έχεις παλιές και τωρινές μετρήσεις; Πόσο φως έχασες; On/off κι ansi μέτρησες;
τι ?

δεν σαρεσει το οργανο μετρησης ? :roflmao:

περιπου 30-35% μειον

on/off και ansi contrast δεν μας ενδιαφερει....:p
ειναι λιγο παραπανω απο αυτα που βγαζουν τα dlp :D

Reaction score
15.548
ξεχασα να αναφερω οτι η ο προβολεας επαιζε 16-245 digital level

με 16-235 θα ειχε λιγο παραπανω φως δλδ 0.5fl ακομα σιγουρα...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Στον x-55 η διαφορά του standard (16-235) με superwhite (16-255) μου δίνει περίπου 1 fl, οπότε και προτιμώ το standard.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650
αν καποιος ενδιαφερεται για την οσον το δυνατον καλυτερη αναπαραγωγη θα πρεπει το μεσον να διαθετη ολα εκεινα τα ρυθμιστικα που θα το κανουν....αλλιως μονο με εξωτερικο επεξεργαστη εικονας.....
Παράδειγμα για τα σημεία ενδιάμεσου χρωματικού κορεσμού, που είναι και τα πιο αντιπροσωπευτικά όσον αφορά το πραγματικό υλικό βίντεο.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.650
Στον x-55 η διαφορά του standard (16-235) με superwhite (16-255) μου δίνει περίπου 1 fl, οπότε και προτιμώ το standard.
Με τι απόλυτες τιμές Γιώργο;
Πάντως κι εγώ στο 245 Digital Level έχω ρυθμίσει.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Με τι απόλυτες τιμές Γιώργο;
Με το zoom ανοιχτό στις 126'' σε 2,35 οθόνη και ρυθμισμένο το white point και στις 2 περιπτώσεις(standard-superwhite), ίριδα στο 0 (τελείως ανοιχτή), λάμπα στο low, μιλάμε για 9,5 και 10,5fl αντίστοιχα.
Αυτό βέβαια ήταν πριν καμιά 80αριά ώρες.

Reaction score
15.548
προσεχε μην χασεις κανα fl .....εδω παιζεις με darbee το 1 fl θα γλιτωνε ; :p

σημασια εχει να μην παιζεις παρακατω....

Reaction score
15.548
Με το zoom ανοιχτό στις 126'' σε 2,35 οθόνη και ρυθμισμένο το white point και στις 2 περιπτώσεις(standard-superwhite), ίριδα στο 0 (τελείως ανοιχτή), λάμπα στο low, μιλάμε για 9,5 και 10,5fl αντίστοιχα.
Αυτό βέβαια ήταν πριν καμιά 80αριά ώρες.
ποσες ωρες εχεις ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.736
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab