Βοήθεια για αγορά πικάπ

Reaction score
2
Καλημέρα! Πρώτο ποστ στο φόρουμ αν και παρακολουθώ καιρό. Θέλω να φτιάξω ενα καινούριο (το πρώτο μου) σύστημα.
Από το φόρουμ έχω καταλήξει πάνω κάτω στην αγορά ενός μεταχειρισμένου σε καλή κατάσταση Technics MK2 από τα πολλά που κυκλοφορούν στις αγγελίες. Η ερώτηση είναι, θα μπορώ με το σύστημα που θα έχω ολοκληρωμένο ενισχυτή και 2 ηχεία βάσης με μπατζετ 350 ευρώ έκαστο (μιλάω πάντα για μεταχειρισμένα) να ακούσω τόσο μεγάλη βελτίωση με το ομολογουμένως πολυ καλό Technics η θα πρέπει να στραφώ προς καποια ποιό φτηνή λύση γύρω στα 200 η και λίγο περισότερα ευρώ;
Για αρχή και μέχρι να βρώ κάτι από τις αγγελίες, αφού δε βιάζομαι θα χρησιμοποιώ ένα παλιό σύστημα που έχω και γιαυτό θέλω να πάρω το πικάπ πρώτο μιας και δεν έχω καμία πηγή.
Τέλος ποιά η γνώμη σας για το Rega 3 που έχω δει σε αγγελίες με τιμή γύρω στα 350 ευρώ κυρίως σε σύγκριση με το MK2;
Αυτά συγγνώμη αν σας κούρασα ήθελα να βάλω όλες τις παραμέτρους. Ευχαριστώ πολύ :D

Reaction score
1.173
  • Θέλω να φτιάξω ενα καινούριο (το πρώτο μου) σύστημα.......
  • θα πρέπει να στραφώ προς καποια ποιό φτηνή λύση γύρω στα 200 η και λίγο περισότερα ευρώ;
  • δεν έχω καμία πηγή.
Καλημέρα σας και καλός ορίσατε.

Και τα δύο πικάπ είναι καλά και ειδικά το ΜΚ2 με την δική τους ιστορία-τεχνολογία ξεχωριστά.

Εάν δεν έχετε καμία πηγή προς το παρόν με περιορισμένο μπάτζετ (Δισκοθήκη διαθέτεται?) θα σας πρότεινα να στραφείτε σε μία φτηνή ψηφιακή λύση transport-pc->DAC να ακούτε μουσικές και παράλληλα σκέπτεστε και το αναλογικό που είναι χάος. Ειδικά η αγορά των δίσκων σε κόστος αγοράς.

Εάν διαθέτεται δισκοθήκη, στην θέση σας θα έπαιρνα το ΜΚ2.

Το να πετύχετε μία αναβάθμιση η βελτίωση όπως λέτε είναι κάτι το πολύ σχετικό, με χαμηλό μπάτζετ πολύ δύσκολο και ειδικά στα αναλογικά.... Πόσο μάλλον να αγοράσετε κάτι και να καταλήξετε με την μία.

Καλή σας χρονιά

Reaction score
2
Καλημέρα. Δισκοθήκη δε διαθέτω αλλά πρέπει από κάπου να ξεκινήσω και εγώ :p. Τις διάφορες λύσεις τις έχω σκεφτεί αρκετά καλά και έχω καταλήξει σε μια πολύ συγκεκριμένη δομή συστήματος για διάφορους λόγους είτε πρακτικούς είτε καθαρά προσωπικής προτίμησης. Οπότε ψάχνω αποκλειστικά για πικαπ γιαυτό και ρωτάω τόσο συγκεκριμένα. Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Edit : Δε ρωτώ αποκλειστικά και μόνο για αυτά τα 2 πικαπ οποιαδήποτε άλλη πρόταση με κόστος στα 350 περίπου ευρώ είναι φυσικά καλοδεχούμενη.

Last edited:

Reaction score
325
τον ήχο που θα βρεις στο πικάπ δεν θα το βρεις στα ψηφιακά με χαμηλό budget Και τα δύο που αναφέρεις είναι πολύ καλά και εγώ θα είχα μια προτίμηση στα rega ιδίως μέσω ebay μπορείς να βρεις πολύ καλά κομμάτια και φτηνά.

Reaction score
1.000
Καλως όρισες!
Δυστυχώς στην περίπτωση σου χρειάζεσαι ή δισκοθήκη ή budget. Γιατί :
Αν δεν έχεις δισκοθήκη και έχεις budget μπορείς να αγοράσεις δίσκους και πικάπ.
Αν έχεις δίσκους και μικρό budget αγοραζεις πικάπ.
Οι δίσκοι είναι ακριβό κομμάτι, Ναι μπορείς να βρίσκεις κάποιους πολύ φτηνά αλλά θα θες μετά να ακούσεις κι άλλες μουσικές που δυστυχώς κοστίζουν.
Οπότε και από μένα dac!

Reaction score
7.905
Αφού το ΜΚΙΙ είναι κρυφός σου πόθος και μπινελίκι, πάρε το ΜΚΙΙ και μη ρωτάς κανέναν.
Όταν σου φύγει η κάψα του ΜΚΙΙ, ελπίζοντας να μην σου έχει φύγει κι ένας σκασμός λεφτά σε δίσκους, συζητάμε πάλι για το ποιό DAC θα πάρεις για να ακούς τη μουσική σου από τον υπολογιστή σου (και να έχεις και το ΜΚΙΙ πάνω πάνω στο rack)!!!

Reaction score
666
Ό,τι λένε και οι φίλοι πιο πάνω. Δεν έχεις δίσκους δεν αξίζει να ασχοληθείς με πικάπ. Καί χρήματα θα ξοδέψεις και χρόνο και δεν θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος. Μην επενδύσεις σε παρωχημένη τεχνολογία.

Reaction score
1.844
:thumbsup: στο Γιάννο.

Η αγορά πικάπ σήμερα από κάποιον που δεν έχει βινύλια είναι ολωσδιόλου λάθος απόφαση από εμπορική (καταναλωτική) άποψη. Μόνο σαν ικανοποίηση μιας εμμονής μπορεί να γίνει αποδεκτή. :idk:

Με όλα τα συνεπακόλουθα της ικανοποίησης αυτής.

Reaction score
2
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Κρυφός πόθος δεν είναι μόνο το πικαπ αλλά ολόκληρο το σύστημα. Απλά εδώ ρωτώ για το αναλογικό κομμάτι του συστήματος, για το ψηφιακό που θα υπάρχει (αντίθετα με αυτό που έχετε μάλλον καταλάβει) απλά θα έρθει αργότερα θα ρωτήσω αργότερα και σε ανάλογο θέμα.

Reaction score
325
και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω σε νήμα που κάποιος γράφει ότι θέλει πικάπ γιατί μπαίνει κάποιος και γράφει αν μην πάρει και να πάρει dac και τι dac θα πάρει με αυτά τα χρήματα δλδ. Προσωπικά σου λέω πήγαινε σε πικάπ ο αναλογικός ήχος είναι αξεπέραστος και δεν συγκινετε ούτε καν η αίσθηση του βυνιλιου. Και μουσικές μπορείς να παίρνεις καινούργιους δίσκους και σε πάρα πολυ καλές τιμές.
Αλήθεια τι μουσική ακούς?

Reaction score
666
Το σπορ της συλλογής δίσκων βινυλίου είναι δαπανηρό σε σύγκριση με μουσική σε άυλα φορμά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα συστήματα αναπαραγωγής του βινυλίου που συνεχώς ακριβαίνουν κι απαιτούν και ιδιαίτερη φροντίδα από το χρήστη. Δε θα μιλήσω για ηχητική ποιότητα γιατι πραγματικά τα ψηφιακά εύκολα υπερτερούν ειδικά σε σύγκριση με φτηνά πικαπ.

Reaction score
325
Φυσικά και είναι ακριβώ καθώς άλλο είναι να κατεβάζεις κάτι τζάμπα και άλλο να το αγοράζεις :p Για την ποιότητα όμως έχω τις ενστάσεις μου. Οι καινούργιοι δίσκοι σε σύγχρονα συγκροτήματα ακούγονται απίστευτα και στο δικό μου συστημα που έχω και ένα dac magic ακούγονται πάρα πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα ψηφιακά τους.

Reaction score
2
Βρε παιδιά τα ξέρω όλα αυτά απλά άλλο πράγμα ρωτάω.. Ένα καλό value for money πικαπ με μπατζετ κοντά στα 350 ευρώ. Γιατί να ξεκινήσουμε τώρα σε αυτό το θέμα την διαμάχη αναλογικό η ψηφιακό;
Όσο για τη μουσική που ακούω γενικά δεν περιορίζομαι σε είδη αλλά έχω μια προτίμηση για τζαζ, ροκ και μπλουζ.

Reaction score
325
Σε αυτή την κατηγορία τιμής εκτός από τα rega κοίτα και τα project. Πάρα πολύ καλά για την τιμή τους. Αν δε πάνω στην sumiko στην sumiko κεφαλή που ως συνήθως έρχονται βάλεις και μια jiko sas τότε το απογειώνεις το σύστημα.
Για project εγώ θα σου πρότεινα αυτό εδώ που είναι στην κατηγορία τιμής σου

http://www.orpheusaudio.gr/content/debut-iii-esprit

στο ebay μπορείς να βρεις μεταχηρισμένο στα ίδια λεφτά και το xpression 3

http://www.orpheusaudio.gr/content/1-xpression-iii

Reaction score
1.173
Καλημέρα. Δισκοθήκη δε διαθέτω αλλά πρέπει από κάπου να ξεκινήσω και εγώ :p. Τις διάφορες λύσεις τις έχω σκεφτεί αρκετά καλά και έχω καταλήξει σε μια πολύ συγκεκριμένη δομή συστήματος για διάφορους λόγους είτε πρακτικούς είτε καθαρά προσωπικής προτίμησης. Οπότε ψάχνω αποκλειστικά για πικαπ γιαυτό και ρωτάω τόσο συγκεκριμένα. Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Edit : Δε ρωτώ αποκλειστικά και μόνο για αυτά τα 2 πικαπ οποιαδήποτε άλλη πρόταση με κόστος στα 350 περίπου ευρώ είναι φυσικά καλοδεχούμενη.
Θα σας προτείνω κάτι που μπορεί πολλοί να κοροϊδέψουν.

Στα παλιατζίδικα σε μοναστηράκι και Πειραιά(πλατεία Ιπποδαμίας και πίσω) εάν υπάρχει ο χρόνος, υπάρχει περίπτωση να βρείτε διαμαντάκια άλλης εποχής με max 50 euro. Αρκετά direct drive και πάρα πολλά αξιόλογα belt drive. Και πιστέψτε με δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από τα σημερινά. Σε πλευρά εμφάνισης είναι υποκειμενικό το θέμα εμφάνιση τι ζητάτε.

όσο αφορά το μπάτζετ σας το MK2 κατά την άποψή μου είναι μονόδρομος....

και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω σε νήμα που κάποιος γράφει ότι θέλει πικάπ γιατί μπαίνει κάποιος και γράφει αν μην πάρει και να πάρει dac και τι dac θα πάρει με αυτά τα χρήματα δλδ. Προσωπικά σου λέω πήγαινε σε πικάπ ο αναλογικός ήχος είναι αξεπέραστος και δεν συγκινετε ούτε καν η αίσθηση του βυνιλιου. Και μουσικές μπορείς να παίρνεις καινούργιους δίσκους και σε πάρα πολυ καλές τιμές.
Δεν πρότεινα το dac για να ακούει πάντα από εκεί και να μην αποκτήσει ποτέ αναλογικό σύστημα.
Πρότεινα το DAC για ένα λόγο ότι δεν υπάρχει πηγή αναπαραγωγής....... δηλαδή να πάρει ένα πικαπ και να το κοιτάει? Για αυτό το λόγο πρότεινα και το MK2.:)

ryk

Reaction score
925
Kαι μένα η ψήφος μου είναι υπέρ του mk2, αλλά είμαι και φαν του σαν φετίχ. Δεν έχω εμπειρία από πολλά (και ακριβά) πικάπ, αλλά αυτό που έψαχνα (όπως εσύ) μου το έδωσε. Προσοχή μόνο στην επιλογή του μεταχειρισμένου, διάβασε ποια σημεία πρέπει να προσέξεις!

Reaction score
2
Σίγουρα σε αυτή την κατηγορία τιμής τα περισσότερα θα είναι παραπάνω από καλά για αυττό που ζητάω, απλά υπάρχει κάποιο που να υπερτερεί στα σημεία και θα το πρότεινε κάποιος με κλειστά μάτια (αναφέρομαι κυρίως στο ΜΚ2 που πολλοί προτείνουν αμέσως ως το καλύτερο) ή οι διαφορές με τον ανταγωνισμό στην ίδια τιμή είναι εντέλει μικρές και πάμε μετά στο προσωπικό γούστο του καθενός; Γιατί και για τα Project και για τα Rega έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και από κριτικούς και από απλούς χρήστες απλά το ΜΚ2 είναι σαφώς πιο προβεβλημένο και δεν ξέρω (λόγω απειρίας) αν είναι όντως ανώτερο.

Edit : Τώρα είδα αυτό ''όσο αφορά το μπάτζετ σας το MK2 κατά την άποψή μου είναι μονόδρομος....'' και έγραψα ολόκληρο κατεβατό :p

Reaction score
1.173
Σίγουρα σε αυτή την κατηγορία τιμής τα περισσότερα θα είναι παραπάνω από καλά για αυττό που ζητάω, απλά υπάρχει κάποιο που να υπερτερεί στα σημεία και θα το πρότεινε κάποιος με κλειστά μάτια (αναφέρομαι κυρίως στο ΜΚ2 που πολλοί προτείνουν αμέσως ως το καλύτερο) ή οι διαφορές με τον ανταγωνισμό στην ίδια τιμή είναι εντέλει μικρές και πάμε μετά στο προσωπικό γούστο του καθενός; Γιατί και για τα Project και για τα Rega έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και από κριτικούς και από απλούς χρήστες απλά το ΜΚ2 είναι σαφώς πιο προβεβλημένο και δεν ξέρω (λόγω απειρίας) αν είναι όντως ανώτερο.

Edit : Τώρα είδα αυτό ''όσο αφορά το μπάτζετ σας το MK2 κατά την άποψή μου είναι μονόδρομος....'' και έγραψα ολόκληρο κατεβατό :p
Δεν φταις εσύ..... το έκανα edit μετά.....:smile:

Όσο αφορά τις διαφορές(direct drive - belt drive) ανοίγεις ένα τεράστιο θέμα..... (ορθόδοξοι-καθολικοί κτλ)
Ουσιαστικά απάντηση δεν θα πάρεις ποτέ εάν δεν μπεις να παλέψεις στην εκάστοτε πλευρά.

Πάρε κάτι(καλό) που να σου αρέσει εμφανισιακά και όλα θα είναι οκ.

Θα σε βοηθήσει για την επιλογή του πιο σωστού το "Ρυθμίστε το πικάπ σας"
Θα σε συμβούλευα να το διαβάσεις όλο και μετά θα βλέπεις με άλλο μάτι τις συμβουλές του οποιοδήποτε;)

Μουσική να ακούμε και ας είναι με τρανζιστοράκι στο παράθυρο:D.
Καλές αγορές.....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.023
...Γιατί και για τα Project και για τα Rega έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και από κριτικούς και από απλούς χρήστες απλά το ΜΚ2 είναι σαφώς πιο προβεβλημένο και δεν ξέρω (λόγω απειρίας) αν είναι όντως ανώτερο.

...
Είναι μακράν ανώτερο.-

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.904
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo