κανένας νορμάλ δέκτης;

Reaction score
16
Έχω τον edission argus vip 2 και με εκνευρίζει συχνά πυκνά, λόγω της αργής εκκίνησης, ανταπόκρισης, κολλημάτων κλπ. Κι ας τον έχω αναβαθμισμένο με το τελευταίο firmware του. Αιτία το λειτουργικό του (υποθέτω), το linux ή κάτι σχετικό. ΠΟΛΥ ΑΡΓΟ!!!!

Ποιος δέκτης είναι γρήγορος στην εκκίνηση, ανταπόκριση κλπ; Υποθέτω ότι θα βασίζεται σε windows; Δε με ενδιαφέρει η εγγραφή σε δίσκο κτό. Μόνο το ζάπινγκ :)

Reaction score
114
closed source ειναι .
Ο Spiderbox HD6000 δεν εχει τετοια θεματα .Το τ/χ του πιανει σχεδον απο παντου.
Υπαρχουν και αλλοι τετοιοι δεκτες ακριβοτεροι .

Reaction score
4.909
Δεν ειναι θεμα λινουξ η οχι. Ο Vu+ solo2 ειναι πολυ γρηγορος, αλλα ειναι και ακριβοτερος

Reaction score
16
1. γιατί ο συγκεκριμένος είναι γρηγορότερος; τεχνικά σε τι διαφέρει/υπερτερεί; σε νεότερο τσιπάκι; βλέποντας την πίσω όψη του Vu+ solo2, με παραπέμπει στη σκέψη για ίδια υλοποίηση από πλευράς hardware.. δηλαδή ίδιο υλικό, ίδιο τσιπακι... ίδια όλα! μόνο το λογισμικό θα αλλάζει. τι διαφορετιό όμως λογισμικό είναι;

2. closed source? Μα το λογισμικό ή λογισμικό για τον edission δεν επεξεργάζεται και βελτιώνεται και προτείνεται κι από άλλους ανεξάρτητους κατασκευαστές λογισμικού, που το διαθέτουν δωρεάν; δε θυμάμαι τώρα τον κατασκευαστή, αλλά θυμούμαι ότι σε αυτήν την έκδοση βγαίνει στη έναρξη η εικόνα/λόγκο με το δίκανο!

3. στη σελίδα http://www.satplus.gr/doriforikoi-Linux/View-all-products.html προκύπτει ότι όλοι αυτοί είναι linux based

4. το dreambox και οι κλώνοι του, που λένε πολλοί ότι είναι καλύτεροι, windows based δεν είναι;

Reaction score
4.909
1.Ο solo2 εχει πολύ γρηγορο επεξεργαστή και αρκετή μνήμη οπότε τα φορτωμένα λίνουξ λογισμικά που καθυστερούν πολύ σε άλλους δέκτες, σ αυτόν δουλεύουν γρήγορα
3-4.Και οι dreambox χρησιμοποιούν λίνουξ και αρκετοί αλλοι (ο spiderbox οχι, δεν ειναι λίνουξ)
Εγω απλά αναφερω οτι το αργο η γρηγορο δεν έχει να κάνει με το αν ο δεκτης ειναι λίνουξ ή όχι αλλα με το πόσο επαρκής ειναι ο επεξεργαστής και η μνήμη του για το λογισμικό που χρησιμοποιεί. Με κάποιο πολύ ελαφρύ και μικρών δυνατοτήτων λογισμικό ακόμη και ένας δέκτης χαμηλής μνήμης και αδύναμου επεξεργαστή...θα πηγαίνει σφαίρα!

Reaction score
16
1.Ο solo2 εχει πολύ γρηγορο επεξεργαστή και αρκετή μνήμη οπότε τα φορτωμένα λίνουξ λογισμικά που καθυστερούν πολύ σε άλλους δέκτες, σ αυτόν δουλεύουν γρήγορα
3-4.Και οι dreambox χρησιμοποιούν λίνουξ και αρκετοί αλλοι (ο spiderbox οχι, δεν ειναι λίνουξ)
Εγω απλά αναφερω οτι το αργο η γρηγορο δεν έχει να κάνει με το αν ο δεκτης ειναι λίνουξ ή όχι αλλα με το πόσο επαρκής ειναι ο επεξεργαστής και η μνήμη του για το λογισμικό που χρησιμοποιεί. Με κάποιο πολύ ελαφρύ και μικρών δυνατοτήτων λογισμικό ακόμη και ένας δέκτης χαμηλής μνήμης και αδύναμου επεξεργαστή...θα πηγαίνει σφαίρα!
OK
Στην τιμή τω 120-150 ευρώ, ποιος είναι ο καλύτερος δορ. δέκτης;
να μην την ξαναπατήσω όπως την πάτησα με τον εδισιον

Reaction score
4.909
OK
Στην τιμή τω 120-150 ευρώ, ποιος είναι ο καλύτερος δορ. δέκτης;
να μην την ξαναπατήσω όπως την πάτησα με τον εδισιον
Δεν μπορει να απαντηθει ετσι το ερωτημα, εξαρτάται απο το ποιο σημείο ειναι αυτό στο οποίο δίνει κανείς προτεραιότητα και μεγαλύτερη σημασία, αλλος ειναι καλύτερος στην ποιότητα της εικόνας, άλλος στην ταχύτητα και την απρόσκοπτη λειτουργία, άλλος στις δύσκολες λήψεις και άλλος σε κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση δεν γνωρίζω να απαντήσω και δεν έχω δει παρα λίγους απο τους πάρα πολλούς δέκτες που κυκλοφορούν....υπάρχουν παντως περιοδικά που δημοσιεύουν αναλυτικά τεστ

Reaction score
114
Εκτος απο αυτα που ειπατε , να προσθεσω οτι σημασια εχει το λογισμικο & το remote .
Στον edision που εχεις , αλλα και σε αρκετους αλλους δεκτες, πρεπει να σημαδεψεις σε ενα συγκεκριμενο σημειο του display για να υπακουσει στην εντολη .
Η ομαλη εναλλαγη καναλιων, ποσο γρηγορα θα δωσει εικονα το καναλι κτλ. εχει να κανει με το λογισμικο .
Ολοι αυτοι οι καινουριοι δεκτες εχουν αρκετα καλα chip για να κανουν αυτα τα απλα πραγματα .

Reaction score
16
Εκτος απο αυτα που ειπατε , να προσθεσω οτι σημασια εχει το λογισμικο & το remote .
Στον edision που εχεις , αλλα και σε αρκετους αλλους δεκτες, πρεπει να σημαδεψεις σε ενα συγκεκριμενο σημειο του display για να υπακουσει στην εντολη .
Η ομαλη εναλλαγη καναλιων, ποσο γρηγορα θα δωσει εικονα το καναλι κτλ. εχει να κανει με το λογισμικο .
Ολοι αυτοι οι καινουριοι δεκτες εχουν αρκετα καλα chip για να κανουν αυτα τα απλα πραγματα .
ποιος είναι αυτός σήμερα, με νεο τσιπ , μεγάλο εύρος του τηλεκοντρολ και γρήγορη ανταπόκριση;

Reaction score
114
Καλος ειναι ο Spiderbox, καλος ειναι ο Technomate , καλος ειναι ο Clarke Tech .
Aπο τους linux , οι Vu+ uno , ultimo, solo2,duo2

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
να σε ρωτησω κάτι? Γιατι επιμένεις να ειναι Windows based λογισμικό?
Σε δέκτες του εμπορίου είτε θα ειναι λογισμικό απο τον κατασκευαστη, δικό του αποκλειστικά δηλαδή, ή βασισμενο επάνω σε Linux. Τωρα τελευταία βγαίνουν και κάποιοι με Android λειτουργικό.
Αν θέλεις κάτι με Windows, τότε θα πάς σε PC με δορυφορική κάρτα, για να χτίσεις κάποιο HTPC πχ.

Σε γενικές γραμμές για γρηγορη ανταπόκριση παίζουν ρόλο όλα τα παραπάνω που είπαν οι φίλοι συνφορουμιτες.
Εχει σημασία και η ταχύτητα της cpu και η ποσότητα της μνημης για τους Linux περισσότερο, αλλα και η ποιότητα του τηλεχειριστηρίου απο την άλλη.
Η γωνία που το υπέρυθρο LED θα στοχεύει τον δέκτη και πόσο ευαίσθητος ειναι ο δέκτης να λάβει εντολές απο χειριστήριο.
Η επίσκεψη σου σε ενα κατάστημα που εμπορεύεται δέκτες θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποιος ειναι ο ποιό κατάλληλος για αυτο που θέλεις...
Απο την άλλη κατα τη γνωμη μου προτίμησε δέκτες σύγχρονους με σύγχρονα chip.

Reaction score
16
να σε ρωτησω κάτι? Γιατι επιμένεις να ειναι Windows based λογισμικό?
Σε δέκτες του εμπορίου είτε θα ειναι λογισμικό απο τον κατασκευαστη, δικό του αποκλειστικά δηλαδή, ή βασισμενο επάνω σε Linux. Τωρα τελευταία βγαίνουν και κάποιοι με Android λειτουργικό.
Αν θέλεις κάτι με Windows, τότε θα πάς σε PC με δορυφορική κάρτα, για να χτίσεις κάποιο HTPC πχ.

Σε γενικές γραμμές για γρηγορη ανταπόκριση παίζουν ρόλο όλα τα παραπάνω που είπαν οι φίλοι συνφορουμιτες.
Εχει σημασία και η ταχύτητα της cpu και η ποσότητα της μνημης για τους Linux περισσότερο, αλλα και η ποιότητα του τηλεχειριστηρίου απο την άλλη.
Η γωνία που το υπέρυθρο LED θα στοχεύει τον δέκτη και πόσο ευαίσθητος ειναι ο δέκτης να λάβει εντολές απο χειριστήριο.
Η επίσκεψη σου σε ενα κατάστημα που εμπορεύεται δέκτες θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις ποιος ειναι ο ποιό κατάλληλος για αυτο που θέλεις...
Απο την άλλη κατα τη γνωμη μου προτίμησε δέκτες σύγχρονους με σύγχρονα chip.
1. Είχα την εντύπωση ότι οι windows based δέκτες είναι με λιγότερα προβλήματα "αργοπορίας" "καθυστέρησης" κολλημάτων". Με την πρότασή σου για κάρτα pc βοηθάς σημαντικά στο να προγραμματίσω επόμενες κινήσεις μου.

2. Προσπάθησα ψάχνοντας σε διάφορες ιστοσελίδες, όμως συνάντησα ελάχιστη πληροφόρηση αναφορικά με το chip του καθενός δέκτη.. σαν να υπάρχει marketing συσκότιση. Βλέποντας τις πίσω όψεις των δεκτών υπέθετα ότι είναι υλοποιημένοι στο ίδιο chip. Αν ξέρεις κάποια σελίδα με τα τωρινά chips των δορυφορικών δεκτών και συγκριτικά των υλοποιήσεών τους, θα βοηθούσες πάρα πολύ.

Reaction score
16
ειδα μια αγγελία εδω στο φορουμ ενός μέλους, που ίσως σε κάνει αν προλάβεις και συνεχίσει να υπάρχει.... http://www.avsite.gr/forum/threads/spiderbox-hd7000-Και-Πιάτο-80cm.132558/

Αφενός έχω πιάτο (καλό), αφετέρου κατευθύνομαι σε αγορά δορυφορικής κάρτας pc, νομίζω ότι θα μου είναι πιο εύχρηστη. καθώς έχω ήδη ξεχωριστό htpc για την τηλεόραση, με επεξεργαστή coreduo 3ghz. . Tι να μου κάνει εντέλει ένας δέκτης με επεξεργαστή στα... 667mhz; (γενικόλογη αναφορά)

Τελοσπάντων, υποψιάζομαι ότι δεν θα υπάρχει και μεγάλη διαφορά στους δορυφορικούς δέκτες των 100-200 ευρώ, τέτοια που να δικαιολογεί τη δαπάνη αυτού του ποσού.

Εκτιμήσεις μου όλα αυτά.

Πάντως ευχαριστώ για την ενημέρωση

Αν κάποιος έχει πληροφόρηση για τις τελευταίες κάρτες pc δορυφορικούς δέκτες, ας τη δώσει. Να μάθω τι παίζει και με αυτές.

Reaction score
114
καθώς έχω ήδη ξεχωριστό htpc για την τηλεόραση, με επεξεργαστή coreduo 3ghz. . Tι να μου κάνει εντέλει ένας δέκτης με επεξεργαστή στα... 667mhz; (γενικόλογη αναφορά)
-Δεν ειναι ετσι ακριβως .

-Η καρτα ειναι διαφορετικη αισθηση παντως .
Κοιτα για την TBS 6925

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
η αρχικη αναφορά σου αφορούσε γρηγορη ταχυτητα στις εναλλαγες καναλιων "ζαπινκ"...
Ολα εχουν σχέση με το τι ακριβως ζητάς και πόσα χρήματα διαθέτεις...
Υπάρχουν και δεκτες με διπλούς πυρηνες επεξεργαστων και πολλά αλλα.
Σιγουρα ομως ενα HTPC ισχυρο με καλή κάρτα δορυφορική ειναι διαφορετικό...

Ριξε μια ματια εδω... http://www.redappledigital.co.uk/HD...m?searching=Y&sort=13&cat=1554&show=10&page=1

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.122
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead