DSD DoP?

Reaction score
817
Μπορεί κάποιος γνώστης να νας εξηγήσει τι είναι το DSD native και τι το DSD DoP; και ποιές είναι οι ηχητικές τους διαφορές?

D

deleted user 10898

Guest
Έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, καμία διαφορά στην αναπαραγωγή.
το dop είναι ένα "κόλπο" να μεταφερθεί χωρίς μετατροπή σημα dsd στο dac τσιπάκι.
"Πακετάρεται" το σήμα αυτούσιο σε pcm μορφή χωρίς όμως να γίνεται καμία μετατροπή.
Στο native dsd το σημα φτάνει στο dac κατευθείαν, χωρίς το "πακετάρισμα"
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
τα έγραψα λίγο απλοικά για να γίνουν κατανοητά....

Reaction score
817
Δηλαδή δεν αποτελεί κριτήριο προτίμησης μιας συσκευής που έχει native dsd απο μια που έχει dsd DoP?

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Κάπου είχα διαβάσει πόσο πραγματικά ελάχιστε συσκευές είναι true native dsd... ψάχνω το ρημάδι το link και δεν το βρίσκω...
Αν κάποιος γνωρίζει παραπάνω καλό θα ήταν να μας πεί αν αληθεύει.

Reaction score
30.036
Νομίζω , χωρίς να είμαι σίγουρος όμως, ότι η αποκωδικοποίηση dsd πάντα γίνεται αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί μετατροπή σε pcm.

D

deleted user 10898

Guest
Νομίζω , χωρίς να είμαι σίγουρος όμως, ότι η αποκωδικοποίηση dsd πάντα γίνεται αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί μετατροπή σε pcm.
όλες οι απαντήσεις από τον ποιό ειδικό...

http://www.audiostream.com/content/qa-andreas-koch

Some manufacturers, including Gordon Rankin of Wavelength Audio, have pointed out that there are no current production DAC chips that handle DSD natively. If this is the case, are all DSD DACs that use current production chips converting DSD to PCM internally?
Most DSD DAC chips, if not all, lowpass filter the DSD signal to get rid of the high frequency noise (see Fig.2) before the signal gets converted to analog. The resulting signal behind this lowpass filter (and before the actual analog conversion) may still have the same sample rate as the original DSD signal, but it is no longer 1 bit. So can this still be considered DSD?

και λοιπά ωραία...
διαβάστε το...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7