Ενισχυτης για ηχεια epos epic 2

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
Εχω εναν Technics oλοκληρωμενο SU810 New Class A του '92. Πηρα προσφατα τα epos epic 2 ειναι 120 watt στα 4ohm και 90db. Tα ηχεια παιζουν καλα στον Technics αλλα ο ενισχυτης λογο παλαιοτητας ειναι καιρος να αντικατασταθει.. (προβληματα με τα κουμπια, αν και εγινε καθαρισμος ακουγονται σκρατς οταν τα πειραζω, μερικες φορες χανω ηχο απο ηχεια κλπ...). Θελω να με βοηθησετε στην επιλογη νεου ενισχυτη. Προυποθεσεις: Μεχρι 500 ευρω (αντε και κατι ψιλα), να ταιριαζει με τα epos, και φυσικα να ειναι ηχητικα καλυτερος απο αυτον που εχω. Δεν ξερω ποσο θα κοστιζε τωρα κατι αναλογο με τον technics οποτε επιφυλασσομαι. Αν μπορουσα να φτασω ψηλοτερα οικονομικα θα κοιτουσα τον creek evolution 50a που μαλλον ειναι οτι πρεπει για τα ηχεια αλλα παει στα 830 ευρω οποτε... Βεβαια αν καποιος απο εσας εχει τη γνωμη πως θα ειναι τοσο σημαντικες οι διαφορες στον ηχο και πιστευει πως ειναι καλυτερα να κανω υπομονη για τον creek η' κατι αναλογο θα ηθελα να το πει.. Ευχαριστω προκαταβολικα, περιμενω τις προτασεις σας...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
Παρεπιπτοντως αν ειχε καποιος την καλοσυνη να μου λυσει αποριες για τον Technics su 810 π.χ. ποσο καλος ενισχυτης ειναι, αν αξιζει να επισκευαστει με ανταλακτικα απο διαδικτυο κλπ.. (θα τον χρησιμοποιησω σε αλλο χωρο με ενα ζευγος q acoustics 2010i..) θα με βοηθουσε πολυ...

Reaction score
7.114
ο creek ειναι πολυ καλη επιλογη μιας και ειναι ουσιαστικα η ιδια εταιρεια. Τα 830 δεν ειναι πολυ μακρυα απο τα 500,αξιζει να περιμενεις λιγο ακομα και να μαζεψεις τα χρηματα της διαφορας. Αν αυτο δεν μπορει να γινει τοτε ψαξε για καποιον μεταχειρισμενο creek ή για καποιον παρομοιας φιλοσοφιας και καταγωγης (naim,musical fidelity,roksan κλπ). Με τον technics θα ελεγα να μην ασχοληθεις αφου εχει και προβληματα στην λειτουργια του,μπορεις να βρεις εναν μεταχειρισμενο με 150 ευρω (5-6 ετων το πολυ) που θα εχει καλυτερο ηχο.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια... η αληθεια ειναι οτι οταν εγραφα για τον creek σκεφτομουν ακριβως αυτο.. οτι δεν ειναι πολυ μακρια... Απλα δεν εχω ασχοληθει με ενισχυτες, και ελεγα μηπως υπαρχει κανενα ''κρυφο'' διαμαντακι σε σχεση ποιοτητας - τιμης κοντα στα χρηματα που διαθετω για να γλυτωσω την αναμονη η' και τα παραπανω χρηματα (καταραμενη κριση). Και παλι σε ευχαριστω... Καλημερα..

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
υπαρχει ο Nad C356BEE, υπηρχε ενα demo κομματι στο site γνωστου καταστηματος

Reaction score
431
Καλησπέρα

Ειχα τα ELS 3 με ενισχυτή AMC 3050 και ήταν μαγεία για τα λεφτά τους απίστευτος ηχος. Αν βρεις τον AMC μεταχειρισμένο είναι πολύ καλή σχεδίαση που βαστάει ακόμα και τωρα και η εταιρεία εχει πολύ καλή υποστήριξη. ( μου έστειλε πρόσφατα το service manual δωρεάν και εχουν πλήρη λίστα ανταλακτικών.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
Καλησπέρα

Ειχα τα ELS 3 με ενισχυτή AMC 3050 και ήταν μαγεία για τα λεφτά τους απίστευτος ηχος. Αν βρεις τον AMC μεταχειρισμένο είναι πολύ καλή σχεδίαση που βαστάει ακόμα και τωρα και η εταιρεία εχει πολύ καλή υποστήριξη. ( μου έστειλε πρόσφατα το service manual δωρεάν και εχουν πλήρη λίστα ανταλακτικών.
Καλημερα..
Δεν γνωριζα την υπαρξη της εταιριας πριν με πληροφορησεις, (οπως και αλλες πολλες φανταζομαι). Aπο αυτα που διαβασα φαινεται καλος, αλλα καθως δεν εχω γνωσεις στο θεμα δεν θελω να ρισκαρω να παρω κατι τοσο παλιο, γιατι το αν θα κλαιω η' θα γελαω μετα την αγορα θα ειναι θεμα τυχης... Βλεπεις δεν εχω χρονο να ψαχνομαι για τυχον αστοχιες η' ανταλλακτικα. Ευχαριστω για το χρονο σου.. Ωραια τα ELS 3, πολυ ευχαριστο που χαιρεσαι το συστημα σου. Αυτο θελω κι εγω...

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
Τι λετε για τον rega brio 3 ? Βρεθηκε μια ''ακρη'' (αθανατη Ελλαδα), απο ενα φιλο φιλου χαχαχχα... Τες πα, τον δινει καινουριο απο καταστημα στο κουτι του μονο για τον φιλο 250 ευρω. Η τιμη ειναι super υποθετω για καινουριο κομματι. Τι λετε θα ταιριαζει με τα ηχεια? Ειναι καλος ενισχυτης ? Ακουω καλα λογια...

Last edited:

Reaction score
3
εχω στη θεση σου θα επερνα μαζι μου τα ηχεια και θα προσπαθουσα να το ακουσω με τον harman kardon hk980 στα 350 ευρω.Δεν ξερω κατα ποσο ταιριαζει με τα epic, κατα τα αλλα ειναι ενας εξαιρετικος ενισχυτης στην τιμη του που εχει σωσει αρκετους σε αυτο το forum.....

Reaction score
431
Be forewarned: If you like your music warm and tube-like, this is not the amp for you. If, however, you're a fan of other classic British amps like the Cyrus Two and Onix OA-21S, then you'll love the Brio's lively character. The tenacious way in which it locks onto individual instruments would be remarkable enough in this price range, were it not for the fact that it does so without sounding clinical. It's almost as if the Brio knows exactly which parts of the music need the most attention—an eloquent design compromise if ever I've heard one.

Καλησπέρα τα παραπάνω για τον Rega δηλαδή δεν έχει τον ήχο της αγγλικής σχολής, το ιδανικό θα ήταν να τον ακούσεις όπως προτείνει και ο προλαλήσαντας. Πάντως στην τιμή που τον βρήκες είναι ευκαιρία και δεν υπάρχει κατι καινούριο σε αυτά τα χρήματα ισως είναι μονόδρομος η αγορά του.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
εχω στη θεση σου θα επερνα μαζι μου τα ηχεια και θα προσπαθουσα να το ακουσω με τον harman kardon hk980 στα 350 ευρω.Δεν ξερω κατα ποσο ταιριαζει με τα epic, κατα τα αλλα ειναι ενας εξαιρετικος ενισχυτης στην τιμη του που εχει σωσει αρκετους σε αυτο το forum.....
Αυτος που προτεινεις ειναι απο τους πρωτους που κοιταξα... Καλη εταιρια η HK.. Δεν τον εχω ακουσει, ισως το κανω... Ευχαριστω.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
Κυριοι ευχαριστω πολυ για τον χρονο που διαθεσατε και τις προτασεις σας.
Μου μενει μια αποφαση να παρω. Tον rega brio 3 θα τον παρω γιατι μου φαινεται καλη αγορα και επενδυση.. (δεν νομιζω να χασω πολλα χρηματα σε περιπτωση μεταπωλησης καθως ειναι καινουριος). Στην ακρη του μυαλου μου εχω παντα τους creek και θα ηθελα αν ειναι εφικτο μια τελευταια πληροφορια απο εσας. Παιζουν 2 μοντελα στην ιδια σχεδον τιμη, ο evolution 50a, και ο evolution 2. O πρωτος καινουριο μοντελο με καποιες νεες τεχνολογιες στα 55watt 8ohm και 85watt στα 4ohm, ο δευτερος και λιγο παλαιοτερος στα 75watt 8ohm και 110watt στα 4ohm. Υπενθυμιζω τα epos epic 2 που εχω ειναι 120watt στα 4ohm. Η εταιρια εχει τα epic 2 προτεινομενα για τον πρωτο (τον νεοτερο). Θα ηθελα τη γνωμη σας και για αυτο, Δεν θελω να απασχολω την κοινοτητα για το ιδιο θεμα μετα απο λιγο καιρο... Ευχαριστω. (Τι τραβανε οι γυρω σου αν εισαι αμπαλος...).

Last edited:

Reaction score
7.114
o rega brio 3 ειναι μοντελο 5-6 ετων και ο συγκεκριμενος ειναι προφανως ξεχασμενος σε καποιο καταστημα,αλλα για τα 250 ευρω νομιζω ειναι αριστη επιλογη,ειδικα αν σκεφτεις ποσο απεχει σαν κοστος απο τους creek.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
o rega brio 3 ειναι μοντελο 5-6 ετων και ο συγκεκριμενος ειναι προφανως ξεχασμενος σε καποιο καταστημα,αλλα για τα 250 ευρω νομιζω ειναι αριστη επιλογη,ειδικα αν σκεφτεις ποσο απεχει σαν κοστος απο τους creek.
Αυτο ακριβως.... για την ωρα τουλαχιστον. Οσο για το ποιος απο τους δυο Creek ειναι καλυτερος για εμενα μαλλον δεν θα βρω ευκολα απαντηση... Τουλαχιστον με τον rega κερδιζω χρονο να το σκεφτω και να το ψαξω καλυτερα χωρις να χασω πολλα χρηματα. Αν ειναι και οσο καλος (για την τιμη του παντα) διαβαζω, ακομα καλυτερα. Ευχαριστω για τη βοηθεια.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Αυτο ακριβως.... για την ωρα τουλαχιστον. Οσο για το ποιος απο τους δυο Creek ειναι καλυτερος για εμενα μαλλον δεν θα βρω ευκολα απαντηση... Τουλαχιστον με τον rega κερδιζω χρονο να το σκεφτω και να το ψαξω καλυτερα χωρις να χασω πολλα χρηματα. Αν ειναι και οσο καλος (για την τιμη του παντα) διαβαζω, ακομα καλυτερα. Ευχαριστω για τη βοηθεια.
Ο Rega ειναι πολυ καλος ενισχυτης, επαρκης για τα συγκεκριμμενα ηχεια, δεν θα παρεις κατι τραγικα καλυτερο ηχητικα απο εναν Creek. Παρε τον Rega, αναψε ενα κερι στο θεο του hifi για την τιμη που βρηκες και ασχολησου με τις μουσικες σου.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.875
Ο Rega ειναι πολυ καλος ενισχυτης, επαρκης για τα συγκεκριμμενα ηχεια, δεν θα παρεις κατι τραγικα καλυτερο ηχητικα απο εναν Creek. Παρε τον Rega, αναψε ενα κερι στο θεο του hifi για την τιμη που βρηκες και ασχολησου με τις μουσικες σου.
Αυτα ειναι πολυ καλα νεα...
Οσο για μουσικη.... τα ηχεια με τον technics δεν εχουν σταματησει να παιζουν εδω και 15 μερες που τα εχω. Τις πρωτες 5 ημερες ελεγα στον εαυτο μου οτι το κανω για στρωσιμο, αλλα μετα καταλαβα.... Οποτε εκει δεν εχουμε θεμα... Ημουν βλεπεις 6 χρονια χωρις ηχεια... Πηρα πριν δυο μηνες περιπου τα q acoustics και οταν ακουσα ξανα (μετα απο τοσο καιρο) καλο ηχο ανεβηκα αμεσως στα epic. Καλημερα.

Reaction score
7.114
εχω ενα κολλημα με τα εσωψυχα των ενισχυτων.....με την σειρα λοιπον, creek evolution 2,creek evolution 50a, rega brio 3

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.106
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON