Datasat RS20i και μια σαλιαρα παρακαλω

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Datasat RS20i και μια σαλιαρα παρακαλω

o pro μπορει να εχει το κοινο του, και να ζητα οτι θελει............, ο τελικος .......με τετοια τιμη.........πρεπει να εισαι ο μαρκου της datasat για να σκασεις 14.400 λιρες (τα μεταφορικα κερασμενα απο μενα) για 300 βατ στο καναλι...........ωραιος δειχνει αλλα τα λεφτα ειναι εκτος πραγματικοτητας.....................

Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους

Το τεύχος Νο. 183 (Ιανουάριος 2014) του αμερκάνικου WideScreen Review έχει ένα αναλυτικό Review του ζευγαριού της Datasat, του προενισχυτή RS20i και του πολυκάναλου τελικού RA7300.

Δυστυχώς, δεν μου επιτρέπεται να βάλω link της παρουσίασης αυτής, διότι είναι ανοιχτή μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού (είναι κλειστή και κρυπτογραφημένη για τους υπόλοιπους).

Αν κάποιος όμως επιθυμεί, μπορώ να του στείλω την παρουσίαση σε pdf, αν μου στείλει με ένα PM το email του. Επίσης, αν η διαχείριση του forum θεωρεί ότι είναι αναγκαίο, μπορώ να κάνω copy-paste το κείμενο της παρουσίασης, συνοδευόμενο ίσως και από τις φωτογραφίες του (αν και οι τελευταίες δεν είναι αναγκαίες, ήδη έχουν δημοσιευτεί στα προηγούμενα ποσταρίσματα). Απλώς, είναι μεγάλο κείμενο και θα χρειαστούν πάνω από ένα, ίσως και πάνω από δύο, posts.

Στα βασικά, ο reviewer (Doug Blackburn) λέει ότι για πρώτη φορά έρχεται σε επαφή με ένα τέτοιο μηχάνημα (μιλάει κατ' αρχάς για τον προενισχυτή) και δεύτερον ότι είναι ένας εξειδικευμένος υπολογιστής Linux, που έχει κληθεί να παίξει το ρόλο ενός τέτοιου προενισχυτή. Εξηγεί ότι ο RS20i μπορεί να κάνει κάποια πράγματα στο Audio, τα οποία ο ίδιος ουδέποτε έχει ξανασυναντήσει. Π.χ. ο χρήστης μπορεί να εφαρμόσει γραμμική και παραμετρική ισοστάθμιση και να εφαρμόζει και το διορθωτικό πρόγραμμα χώρου της Dirac την ίδια στιγμή και τα τρία και ταυτόχρονα. Λέει ακόμα ότις μπορεί να εφαρμόσει ιδιαίτερη και μοναδική ισοστάθμιση (γραμμική και παραμετρική) ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ σε ένα-ένα από όλα τα διαθέσιμα κανάλια (συμπεριλαμβανομένων και των subwoofers), μαζί με την διόρθωση χώρου. Και εξηγεί ότι αυτό το καταφέρνει ο RS20i με την πληθώρα των επεξεργαστών της SHARC, που ενσωματώνει, σε αντιδιαστολή με άλλους καταναλωτικούς προενισχυτές/ενισχυτές AV, οι οποίοι κατά κανόνα ενσωματώνουν συνήθως 2 τέτοιους επεξεργαστές.

Τέλος, λέει ακόμα ότι αν μπορούσε να δώσει κάποια βραβεία στις επιμέρους αρετές σε ένα τέτοιο ζευγάρι, το ζευγάρι της Datasat θα τα σάρωνε όλα.

Τέλος πάντων, όπως είπα το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο και ενδιαφέρον. Αν το θεωρείτε αναγκαίο, μπορώ να το παραθέσω. Απλά να μου το πείτε.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
...........όταν ο οποστολης εγραφε για το <δικο> του μεγαλο προ...εδώ .γινονταν αλλα πραματα και θαματα...
και το λεω αυτό γιατι προφανως ο ριβιουερ δεν ετυχε να ζησει τον μεγαλο ada με το εξαιρετικοτατο trinov.......................εκει να δεις bells and whisltes......

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.589
Εσύ το άκουσες βρε argi; 'Ισως ούτε κι ο Αποστόλης, δεν ξέρω. :)

Θα ήταν γιγαντομαχία σίγουρα ένα συγκριτικό, αν και νομίζω πως σε πολύ έμπειρα χέρια ο Datasat θα είχε το edge.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Δυστυχώς, δεν μου επιτρέπεται να βάλω link της παρουσίασης αυτής, διότι είναι ανοιχτή μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού (είναι κλειστή και κρυπτογραφημένη για τους υπόλοιπους).

Τέλος πάντων, όπως είπα το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο και ενδιαφέρον. Αν το θεωρείτε αναγκαίο, μπορώ να το παραθέσω. Απλά να μου το πείτε.
-
Ωραία θα ήταν αλλά απ' την στιγμή που είναι ανοιχτή για τους συνδρομητές μόνο ας το αποφύγουμε.
Πάντως ευχαριστούμε για το ρεζουμέ!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
...........όταν ο οποστολης εγραφε για το <δικο> του μεγαλο προ...εδώ .γινονταν αλλα πραματα και θαματα...
και το λεω αυτό γιατι προφανως ο ριβιουερ δεν ετυχε να ζησει τον μεγαλο ada με το εξαιρετικοτατο trinov.......................εκει να δεις bells and whisltes......
Εσύ το άκουσες βρε argi; 'Ισως ούτε κι ο Αποστόλης, δεν ξέρω. :)

Θα ήταν γιγαντομαχία σίγουρα ένα συγκριτικό, αν και νομίζω πως σε πολύ έμπειρα χέρια ο Datasat θα είχε το edge.
Eδώ όποιος έχει όρεξη να διαβάσει

Reaction score
3.085
Αργύρη, την ADA την εκτιμώ πολύ ως κατασκευάστρια εταιρεία, άλλωστε η πρώτη μου επαφή με πολυκάναλο ήχο (εξαιρείται η περίοδος των τετρακάναλων συστημάτων με μέσο το βινύλιο - SQ, QS, CD4) ήταν με επεξεργαστή ADA στο Dubai, και μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση ώστε τότε - και μόνο τότε - αποφάσισα να αναβαθμιστώ από το στέρεο στον πολυκάναλο ήχο, αγοράζοντας τον ADA SSD-66THX, έναν προενισχυτή/επεξεργαστή Dolby Prologic Surround, που ακόμα έχω και εξακολουθώ να πιστεύω ότι στις consumer συσκευές, με μοναδική είσοδο μια αναλογική στέρεο, δεν έχει ακόμα αντίπαλο. Άλλο τώρα αν η ψηφιακή εποχή τα σάρωσε όλα αυτά.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη υλοποίηση της Datasat (μιλάω για τον προ) φαίνεται να υπόσχεται πολλά, τα οποία οι άλλες consumer υλοποιήσεις αδυνατούν να προσφέρουν. Τον μεγάλο της ADA σαφώς δεν τον έχω ακούσει, οπότε - αφού ούτε βέβαια τον RS20i δεν έχω ακούσει - αδυνατώ να εκφέρω γνώμη για τη σύγκρισή τους.

Ωραία θα ήταν αλλά απ' την στιγμή που είναι ανοιχτή για τους συνδρομητές μόνο ας το αποφύγουμε.
Πάντως ευχαριστούμε για το ρεζουμέ!
Γιώργο, δεν νομίζω να μου απαγορεύει κανένας να παραθέσω κείμενο (όχι link, ασφαλώς), κάποιου πράγματος, που έχω δει και διαβάσει, άλλωστε η πρακτική συζήτησης τέτοιων δημοσιεύσεων δεν είναι ούτε καινούργια ούτε απαγορευτική, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που τα διάφορα φόρα απέκτησαν οντότητα στο διαδίκτυο. Αυτό που είπα είναι ότι είναι μεγάλο κείμενο και θα χρειαστεί εκτεταμένη δημοσίευση σε πάνω από ένα posts.

Πάντως εξακολουθεί να ισχύει η προσφορά μου για όποιον το θέλει στο αρχείο του σε μορφή pdf, να το διαβάσει με την ησυχία του. Ένα PM με το email αρκεί. Και μάλιστα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το ανεβάσω εδώ ως αρχείο PDF (δεν είμαι σίγουρος αν η πλατφόρμα το επιτρέπει).
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
φυσικα και δεν τον εχω ακουσει,
τζακ ποτ στο οποιο τυχερο ακροατη
Απλα ο data δεν εχει rca .....και επιπλέον
αυτή η φατσα είναι αλλου
ADA-Cinema-Ref_-Pre-Pro.jpg
μου κανει πιο κλικ από αυτή του data
http://canadahifi.com/ada-cinema-reference-mach-iv-pre-pro/
Όχι ότι ο data λιγος...μιλαμε για τρελλα εργαλεία στα χερια του κάθε <φυλακισμενου>
που θελει να πιει ολο το αιμα από αυτου του επιπεδου μηχανήματα.
Όχι φωνάξαμε καποιον μας τον ρυθμισε και εκει τελειωσε - τελικιασε το εργαλειο
Ατελιωτες ωρες παιχνιδιού .........και τα δυο .......
Καταραμενη κριση ...αλλλους τους ανεβάζεις και αλλους τους κατεβάζεις......

Last edited:

Reaction score
3.085
......Και μάλιστα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το ανεβάσω εδώ ως αρχείο PDF (δεν είμαι σίγουρος αν η πλατφόρμα το επιτρέπει).
Να κάνω μια προσπάθεια......

Attachments

Reaction score
3.085
Να κάνω μια προσπάθεια......
Μάλλον πέτυχε!

Από έναν πρώτο έλεγχο που έκανα σχετικά με το ανεβασμένο αρχείο (συγχωρείστε μου την άγνοια, πρώτη φορά επιχειρώ κάτι τέτοιο και δεν ξέρω πώς ακριβώς δουλεύει το σύστημα της πλατφόρμας), είδα ότι το αρχείο έχει ανέβει και αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει (περιβάλλον Windows), θα του ζητηθεί να το αποθηκεύσει κάπου στον υπολογιστή του και μετά να το ανοίξει για διάβασμα.

Βέβαια, το αρχείο που ανέβασα δεν περιέχει τίποτε άλλο, παρά μόνο το βασικό κείμενο της παρουσίασης. Specs, φωτογραφίες κλπ., έχουν μείνει εκτός, διότι αφ' ενός μεν υπάρχουν εδώ μέσα στο νήμα και αφ' ετέρου - αν τα είχα συμπεριλάβει - το μέγεθος του αρχείου γινόταν πολύ μεγάλο και δεν μπορούσε να "ανέβει".

Καλό διάβασμα.
-

Last edited:

Reaction score
3.085
Και αφού σαλιαρίσαμε και σκουπιστήκαμε, βλέποντας τα όσα θαυμαστά περιέχονται σε αυτά τα τέρατα (RS20i και ADA Cinema Reference), θέλω να θέσω προς συζήτηση μερικά θεματάκια που σχετίζονται με την τιμή αγοράς τους:

1) Με 18 χιλιάρικα σήμερα αγοράζεις σύγχρονο μεσαίο-μεγάλο αυτοκίνητο, του οποίου η τεχνολογία καθόλου δεν υπολείπεται από αυτήν των παραπάνω AV Pro. Αν μάλιστα λάβει κανένας υπ' όψη του ότι ένα αυτοκίνητο αυτής της τιμής δεν περιέχει μόνο ηλεκτρονικά τεχνολογίας αιχμής, όπως αυτά των δύο αυτών μονάδων (εντάξει, θα πει κάποιος ότι άλλα τα μεν και άλλα τα δε ηλεκτρονικά, αλλά αυτό δεν καθιστά τα δεύτερα αυτόματα υποδεέστερα των πρώτων), αλλά ακόμα και τεχνολογία άλλων κλάδων, όπως η μεταλλουργία, η μηχανολογία, η τεχνολογία περιβάλλοντος, η χημική τεχνολογία κλπ., θα μπορούσε να πει ότι αν η τιμή ενός τέτοιου AV είναι λογική, τότε η τιμή ενός αυτοκινήτου, όπως αυτό που περιγράφω, θα πρέπει να ήταν 150.000 τουλάχιστον, για να μην πω 500.000. Άρα, πρώτο ερωτηματικό: Αξίζει να ξοδέψει κάποιος τόσα λεφτά για κάτι που (σχεδόν) αποδεδειγμένα αξίζει πολύ λιγότερο?

2) Μιλώντας πάντα σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς (ήτοι καπιταλιστικού τρόπου διαμόρφωσης των τιμών), τί είναι αυτό που οδηγεί αυτού του είδους τις εταιρείες να διαμορφώνουν τόσο απρόσιτες τιμές σε προϊόντα που απευθύνονται, ούτως ή άλλως, σε περιορισμένο αγοραστικό κοινό?
- Το κυνήγι άμεσου και πολύ μεγάλου κέρδους?
- Η ανάγκη πολύ γρήγορης απόσβεσης του επενδεδυμένου κεφαλαίου (και επομένως η άμεση έναρξη μεγάλων κερδών, ως επακόλουθο)? [σχετικό μεν με το παραπάνω, αλλά όχι απαραίτητα ταυτιζόμενο]
- Το κόστος αρχικής μελέτης και στησίματος γραμμής παραγωγής?
- Το γεγονός ότι, ανεξάρτητα από το - μάλλον δυσανάλογα χαμηλό - αρχικό κόστος μελέτης και παραγωγής, η αποκλειστικότητα κατοχής know-how καθιστά τον κατασκευαστή μοναδικό και επομένως οι "φραγκάτοι" θα πληρώσουν έτσι κι αλλιώς, προκειμένου να αποκτήσουν αυτή τη μοναδικότητα?
- Κάτι άλλο?

3) Σε συνέχεια με τα παραπάνω, (μη με πυροβολήσετε προκαταβολικά, ο προβληματισμός μου βγαίνει αυθόρμητα, ανεξάρτητα από τις προσωπικές μου ιδεολογικές αντιλήψεις!), τί πραγματικό εργατικό (πνευματικό, χειρονακτικό, επιστημονικό κλπ.) κόστος μπορεί να έχει μια τέτοια συσκευή, προκειμένου να δικαιολογεί μια τέτοια τιμή, συμπεριλαμβανόμενου σε αυτήν φυσικά και του κόστους επένδυσης καθώς και του κόστους πρώτων υλών ή οπουδήποτε άλλου κόστους εμπεριέχεται στην κατασκευή του, ώστε να διαμορφωθεί η τελική του τιμή, μαζί με ένα αρκετά πλουσιοπάροχο κέρδος (ας πούμε ένα 100%)?

4) Και το τελευταίο που μου ήλθε, σχετιζόμενο πάντα με τα παραπάνω: Γιατί, ακόμα και για τις πιο "προσιτές" συσκευές του είδους, αλλά πάντα για αυτές που ο κατασκευαστής (και οι ανά τον κόσμο αντιπρόσωποι και διανομείς) καθορίζεται πάντα μια πολιτική, έτσι ώστε το κόστος τους να εξακολουθεί να παραμένει ουσιαστικά μακρυά από το ευρύ καταναλωτικό κοινό? Π.χ. οι ναυαρχίδες των προϊόντων όλων των επώνυμων κατασκευαστών (καθώς και οι συσκευές που είναι λίγο πιο κάτω από τις ναυαρχίδες) δεν είναι μάλλον απρόσιτες ουσιαστικά από τον καταναλωτή? 1.5 ή 2 ή 3 ή 3.5 χιλιάρικα δεν είναι λίγα - όχι για τον Έλληνα της κρίσης, αυτόν ξέχνα τον έτσι κι αλλιώς - αλλά για τον οποιοδήποτε πολίτη οποιασδήποτε "πολιτισμένης" χώρας. Πώς δικαιολογούνται ακόμα κι αυτές οι "χαμηλές" τιμές, αφού το πραγματικό κόστος βγάζει μάτια ότι είναι πολύ λιγότερο?

Υ.Γ.:
Ίσως αυτού του είδους η συζήτηση, έτσι όπως την παραθέτω, θα έπρεπε να αποτελεί από μόνη της ξεχωριστό νήμα. Όμως, βλέποντας εδώ τις τιμές αυτές, εδώ μούρθε, γι αυτό την έβαλα εδώ.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
παναγιωτη την συζητηση αυτή την εκανα όταν χειρουργούσαμε τον τελικο μου με το φιλο καθηγητη
Και :
οι εταιριες που λες είναι κατι αναλογο με τα exotic cars
300 + χιλιαδες ευρω για καποιους είναι πολύ λιγα,
αυτό είναι το target group τους.
Απευθύνονται λοιπον σε πολύ πολύ λιγους
και με λιγες πωλήσεις τους φτανει να την βγαλουν.
Εμεις δεν ανήκουμε σε αυτή τη λιγκα (σαν χωρα)
γιαυτο και δεν εχω δει - ακουσει καποιον να εχει ada (εστω τελικο)
ή αλλα εξωτικα av προιοντα.....
Αν σκεφτεις ότι επι ευρω (μην παω πιο πισω)
ηθελες για προ (με μπλιμπλικια του τοτε = αδειο)
γυρω στο 5ληρακι (nad sunfire όπως ειχε το HITECH)
πλεον τα πραματα εχουν αλλαξει , και μαζι με αυτά τα οικονομικα μας απλωματα....

Reaction score
3.085
Γεια σου Αργύρη

Εύστοχες και περιληπτικές, αλλά αρκούντως περιεκτικές, οι επισημάνσεις σου, δεν θα διαφωνήσω καθόλου.
Όμως θα ήθελα να το επεκτείνουμε λίγο το θέμα, τόσο γιατί είναι πολύ επίκαιρο σήμερα (και δεν εννοώ μόνο την Ελλάδα), όσο και γιατί - εμένα τουλάχιστον - με τρώει αυτή η κατάσταση και αισθάνομαι ότι ακόμα και αυτός ο δικός μας μικρός κόσμος της οικιακής διασκέδασης Audio-Video (ή όπως θέλεις αλλιώς πέστον) διακατέχεται από μια σειρά ανισότητες και αδικίες, που δεν τις αξίζουν τα "μέλη" του.

Δηλαδή, ρε φίλε, γιατί π.χ. ένα υβριδικό Toyota Auris ή Prius να κάνει τα μισά σχεδόν από τον ADA?
Ή γιατί το επικυκλικό σύμπλεγμα των γραναζιών(**) του μειωτήρα ενός ατμοστροβίλου ισχύος περίπου 36.000 ίππων (Shaft Horse Power), του Σουηδικού κατασκευαστικού γίγαντα που λέγεται Stal Laval να στοιχίζει λ.χ. 384.000 δολάρια (την τιμή αυτή την γνωρίζω από πρώτο-πρώτο χέρι, γιατί μου συνέβη και χρειάστηκε να την μάθω και να την επιβεβαιώσω σε παραγγελία, όταν ένα από τα πλοία που παρακολουθούσα, έπαθε ζημιά και ουσιαστικά ακινητοποιήθηκε, μέχρι να γίνει η αλλαγή του "χαλασμένου" συμπλέγματος με το καινούργιο) και η τιμή του ζευγαριού Wilson Audio Alexandria XLF να είναι (μαζί με τα καλώδια του) κοντά στα 275.000 δολάρια, ενώ υπάρχουν ακόμα πιο ακριβά (π.χ. Moon Audio Titan II $510.000, Genesis Dragon $360.000, Avalon Tesseract Statement $299.000 και πάει λέγοντας)?
(**) Το σύμπλεγμα αυτό είναι (ήταν) μέρος του συνολικού συστήματος μειωτήρων στροφών μιας μεγάλης τυπικής ναυτικής εγκατάστασης ατμοστροβίλων κατασκευής της παραπάνω εταιρείας. Υπήρχε στα πλοία Hellespont Orpheum και Hellespont Paradise (αδελφά πλοία ιδιοκτησίας της Hellespont Steamship, που δούλευα, πρώην ιδιοκτησίας της Shell, 315.000 τόννων DW το καθένα). Μάλιστα το ένα από αυτά, με αρχικό όνομα LIPARUS, ήταν το περίφημο πλοίο στην ταινία του James Bond "Ο κατάσκοπος που με αγάπησε" (The spy who loved me). Ήταν ένα πολύ υψηλής τεχνολογίας κατασκεύασμα από μια δέσμη γραναζιών με ελικοειδή οδόντωση, μεγίστης κατασκευαστικής ακρίβειας από πολύ εξειδικευμένο χάλυβα υψηλής αντοχής και σκληρότητας, ικανό να μεταφέρει στο σύστημα των μειωτήρων ισχύ τουλάχιστον 20.000 ίππων, από τον στρόβιλο της υψηλής πίεσης. Οι υπόλοιποι 16.000 ίπποι μεταφέρονταν στο σύστημα από τον στρόβιλο της χαμηλής πίεσης. Ζύγιζε από μόνο του περί τον ένα τόνο και βέβαια αποτελούσε μοναδική κατασκευή της Stal Laval, αφού ήταν συμβατό μόνο με αυτό τον τύπο μηχανής και μειωτήρα.

Θα μπορούσα να αναφέρω κάμποσα παραδείγματα ακόμα, αλλά στέκομαι σε αυτά τα δύο.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
παναγιωτη το cigar aficionando ειχε ένα ρολοι που κοστιζε οσο ένα καραβι (το 97)
και αυτό στο λεω από πρωτο χερι μιας και ξερεις ποιους εχω συγγενεις
Δυστυχως μπορω να σου φερω πολλα παραδείγματα εξωφρενικών τιμων....
Από δαχτυλίδια , μεχρι φαγητο με ινες χρυσου.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.318
Γιατί για 'το γούστο του καθενός δεν μένει κρέας στο χασάπη', όπως έχω ξαναπεί.
Λάδι extra virgin αγοράζεις και με 2 ευρώ το κιλό, και με 5 και με 500...το τελευταίο στο Harrods σε συσκευασία των 100ml (ή κάπου εκεί τέλος πάντων).
Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου καμιά αδικία στις αγορές. Ακόμη και αν υπάρξει θα είναι πρόσκαιρη γιατί θα αποκατασταθεί σύντομα μέσω του αυτόματου τρόπου ρύθμισης των αγορών που δεν είναι άλλος από τον ανταγωνισμό, των ελεύθερων αγορών εννοείται...Αν η stat Laval πουλάει ένα κιβώτιο με εξαιρετικά μεγάλο περιθώριο κέρδους και δεν έχει στα χέρια της κάποια ευρεσιτεχνία που να την προσταστεύει από τον ανταγωνισμό (γεγονός που θα σήμαινε ότι θα ήταν δική της επινόησης) πολύ σύντομα ένας ανταγωνιστής της θα δώσει το ίδιο προιόν σε πολύ καλύτερη τιμή και θα χάσει πωλήσεις. Τα ίδια λίγο πολύ συμβαίνουν και στο χώρο του av. Απλά κάποιες διαφορές που υπάρχουν σε κάθε διαφορετικό κλάδο αγοράς (μέγεθος, πληροφόρηση, ευκολία εισόδου νέων παικτών...κλπ) κάνουν κάποια φαινόμενα να είναι περισσότερο ή λιγότερο έντονα. Για παράδειγμα το εξωτικό hi end, ΕΙΚΑΖΩ, απευθύνεται όχι τόσο σε γνώστες αγοραστές του τεχνολογικού υπόβαθρου κάθε συσκευής αλλά σε ανθρώπους που έχουν τόσα πολλά λεφτά όπου cost is not an issue και απλά θέλουν το ακριβότερο. Αν πάλι απευθύνεται σε γνώστες αγοραστές τότε από τη μία δεν θα μπορούν να πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες γιατί κανείς δεν θα τα αγοράζει και από την άλλη κάπου στον κόσμο θα υπάρχει και κάποιος άλλος που θα ξέρει εξίσου καλά την τεχνολογία και θα μπει αργά ή γρήγορα στο παιχνίδι και θα πιέσει τον πρώτο ως προς τις τιμές.
Από κει και πέρα υπάρχουν θέματα της επιστήμης του μάρκετινγκ που ξεφεύγουν να τα αναλύσουμε σε ένα ποστ και όλες οι εταιρείες προσπαθούν να διαφοροποιούν την γκάμα προιόντων που προσφέρουν, όχι πάντα μόνο με τεχνολογικά features αλλά απλά και μόνο προς την τιμή, γιατί απλούστατα αυτό θέλουν οι αγοραστές, εμείς δηλαδή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis