ενεργα monitor...

Reaction score
766
adam...μια χαρα παιζει και παει εκει

ευχαριστω ολους για τη βοηθεια:thumbsup:

Reaction score
298
Ακούσατε έντονη διαφορά στη διασπορά του ribbon;
Το διαβάζω ως χαρακτηριστικό των Adam και δεν ξέρω κατα πόσο αφορά μουσικούς παραγωγούς ή είναι ακουστό και απο οικιακούς ακροατές

Reaction score
766
διασπορα ειχε καλη για το ενα μετρο αποσταση, απο "κεντρο" σε "κεντρο" ηχειου...για μενα το ribbon του, ειχε λιγο περισσοτερο εντονο το sweet-spot, απ οτι εχω συνηθισει σε ηχεια με κλασικο τουιτερ, αλλα και παλι νομιζω οτι ειχε να κανει με την τοποθετηση τους πανω στο γραφειο...αυτο που φανηκε επισης αμεσως ηταν οτι πρεπει να ακους στο σωστο υψος...πιο βασικο απτη διασπορα....ο ηχος αλλαζε εντελως αν δεν ησουν στο πεδιο ακτινοβολιας του ribbon...εμενα τουλαχιστον ετσι με φανηκε...

μετα δοκιμαστικα, τα βαλαμε σε κατι αρχαιες βασεις που ειχε ο αδερφος μου και εκει ακουστηκε διαφορα προς το καλυτερο παντου...αλλα θελουν καλες-σταθερες βασεις...το σκεφτεται πλεον σοβαρα να μην τα βαλει διπλα στην οθονη...

αν στηθουν σωστα ειναι παρα πολυ καλα...ψηλα, ξεκουραστο και οσο πρεπει αναλυτικο, μεσαιες που ουτε τις προβαλε ιδιαιτερα αλλα ουτε αισθανοσουν οτι "ελειπαν" και μεσοχαμηλο και χαμηλο αρκετα καλο για το μεγεθος...δεν αισθανομουν οτι με ελειπε πολυ το σαμπ...για τις μουσικες που ακουει ο αδερφος μου του αρεσε πολυ και θα προχωρησει τελικα...λεω ξανα βεβαια, οτι δεν το θελει για συνθεση μουσικης, αλλα για μια allover λυση, χωρις ξεχωριστα μηχανακια (ηχεια-ενισχυτες-ματσαρισματα κλπ) και που ελπιζει να του κρατησει για αρκετο καιρο χωρις προβληματα...

για συνθεση μουσικης, δε ξερω αν το μονιτορ αυτο ειναι τοσο "μονιτορ"...θα πουν αλλοι πιο ειδικοι απο μενα...

αυτο που ξερω, ειναι οτι στη πορεια ψηθηκα και γω και αστα να πανε:D

Reaction score
298
διασπορα ειχε καλη για το ενα μετρο αποσταση, απο "κεντρο" σε "κεντρο" ηχειου...για μενα το ribbon του, ειχε λιγο περισσοτερο εντονο το sweet-spot, απ οτι εχω συνηθισει σε ηχεια με κλασικο τουιτερ, αλλα και παλι νομιζω οτι ειχε να κανει με την τοποθετηση τους πανω στο γραφειο...αυτο που φανηκε επισης αμεσως ηταν οτι πρεπει να ακους στο σωστο υψος...πιο βασικο απτη διασπορα....ο ηχος αλλαζε εντελως αν δεν ησουν στο πεδιο ακτινοβολιας του ribbon...εμενα τουλαχιστον ετσι με φανηκε...

Σ'αυτό ακριβώς αναφερόμουν! :thumbsup:
Ίσως είναι λάθος λέξη η διασπορά στην προκειμένη περίπτωση. Σ'ευχαριστώ πολύ!

Reaction score
766
ισως το οτι προκειται για near field ηχεια, ειναι και η βασικη διαφορα με τα υπολοιπα κλασσικα...δλδ πρεπει να εισαι στις σωστες αποστασεις και να ειναι το ηχειο σωστα τοποθετημενο...περισσοτερο απ οτι οι κλασσικες σχεδιασεις

ισως δε κανει για χαλαρες ακροασεις, που απλως "χυνεσαι" στη καρεκλα του πισι και αραχτος, βαζεις και ακους σχεδον ξαπλωμενος:D

αμα θελουμε τετοιες καταστασεις, ας παρουμε ενα φτηνο ζευγαρι ηχειακια υπολογιστη απλα να ακουμε...

ντακσι δε λεω να εισαι και "σουζα" στημενος στη καρεκλα ακουνητος οση ωρα ακους, αλλα οχι και ξαπλωμενος:tongue:

Reaction score
539
Το adam είναι αυστηρώς nearfield monitor, ακριβώς λόγω του τρόπου λειτουργίας του twitter του. Δημιουργεί >180 μοίρες σκηνή, πραγματικά αισθάνεσαι ότι ακούς πράγματα πίσω από το αυτί σου μερικές φορές. Δεν το έχω ξαναζήσει με ηχείο αυτό. Θέλει λίγο πειραματισμό στην τοποθέτηση. Μή διστάσετε να πειράξετε τα ρυθμιστικά που έχει από πίσω, ο κατασκευαστής τα έβαλε εκεί για κάποιο λόγο (room placement compensation).
Καλορίζικα, δώστε τους λίγο χρόνο (να τα συνηθίσετε) και θα τα λατρέψετε.
Μην τα βάλετε σε απόσταση μεγαλύτερη του 1.5 μέτρου (ιδανικά ως 1 μέτρο).

Η εμπειρία που έχω είναι από το A7x, απλά διαβάζω ότι το f7 δεν υπολείπεται ιδιαίτερα, γι'αυτό και το πρότεινα κι εγω.

Reaction score
766
Το adam είναι αυστηρώς nearfield monitor, ακριβώς λόγω του τρόπου λειτουργίας του twitter του. Δημιουργεί >180 μοίρες σκηνή, πραγματικά αισθάνεσαι ότι ακούς πράγματα πίσω από το αυτί σου μερικές φορές. Δεν το έχω ξαναζήσει με ηχείο αυτό. Θέλει λίγο πειραματισμό στην τοποθέτηση. Μή διστάσετε να πειράξετε τα ρυθμιστικά που έχει από πίσω, ο κατασκευαστής τα έβαλε εκεί για κάποιο λόγο (room placement compensation).
Καλορίζικα, δώστε τους λίγο χρόνο (να τα συνηθίσετε) και θα τα λατρέψετε.
Μην τα βάλετε σε απόσταση μεγαλύτερη του 1.5 μέτρου (ιδανικά ως 1 μέτρο).

Η εμπειρία που έχω είναι από το A7x, απλά διαβάζω ότι το f7 δεν υπολείπεται ιδιαίτερα, γι'αυτό και το πρότεινα κι εγω.

thanks...νομιζω και γω οτι εκανε καλα που πηγε σ αυτα...ε δεν ειχε χρηματα για παραπανω και αφου αρεσαν δεν ασχοληθηκε με αλλα...ειναι "νορμαλ" ακομη:D

αποσταση μεταξυ ηχειων-ακροατη να υποθεσω λες...και καλυτερα σε βασεις...μου φαινεται οτι επαιξαν καλυτερα εκει...ηταν και σε υψος εκει που επρεπε...αν και στο γραφειο θα παρει κανα mopad να τους δωσει κλιση...λεω να του κανω "ψηστηρι" για βασεις...

Reaction score
766
ερωτηση...ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να τα συνδεσουμε σε pc?...εννοω rca σε balanced ή δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα και απευθειας rca με rca?

αρχικα θα παιξουν με μια essence xt...με foobar κλπ...γι αυτο ρωταμε...ισως σε συνδεση σε καρτα δεν εχει ιδιαιτερη σημασια...μονο αν πας σε usb dac προ κλπ...

κοστος για καλωδια rca σε balanced πανω-κατω, αν τελικα ειναι καλυτερη λυση?

Reaction score
766
πες μας εντυπωσεις , τα κουμπωσατε?
ελα "γιατρε"...ο νεος τα εβαλε πανω στο γραφειο προς το παρον...τελικα θα παει σε βασεις, αλλα πιο μετα...
σ αυτο που μαλλον θα παει πρωτα, ειναι ενα ασυγχρονο εξωτερικο ντακ-προ και θα εγκαταλειψει την asus xt που εβαλε στο pc...

οχι κατι ακριβο, αλλα να του δινει καποιες επιλογες...

εξακολουθω να νομιζω οτι ακομα και με την xt, θα επαιζαν καλυτερα πανω σε βασεις...να ειχαν ακομα μισο μετρο "αερα" μεταξυ τους...το ριμπον ειναι λιγο περισσοτερο κατευθυντικο νομιζω απο τα κλασσικα τουιτερ, αλλα εχει περιθωρια δεξια-αριστερα...δεν πρεπει να σαι σουζα-κεντρο...αλλωστε near-field ηχεια ειναι...

μπασο αρκετα δεμενο και με ατακα...δε του λειπη ιδιαιτερα ενα σαμπ...αν και θα ηθελε να κατσει ενα διπλα, να δει τι θα γινοταν...οι μουσικες του εχουν συνθεσαιζερ και περασματα με εντονο χαμηλο, αλλα τα καταφερνει μια χαρα το "μικρο" adam...

ακουγεται παντως πολυ ομοιογενες και σε καμια περιπτωση δεν νομιζεις οτι ο ηχος ερχεται απο μικρο ηχειο...ειναι πολυ ευχαριστημενος

και μενα και του brother, εχουν μπει "ψυλλοι στ αυτια" για το πως πραγματικα θα παιζουν τα μεγαλυτερα μοντελα...τρεχει "σαλακι" λεμε:D

Reaction score
6.599
ξερεις τι μαρεσει σε αυτην την εταιρια? ασχετα εαν αρεσει η οχι σε καποιους το ριμπον, το οτι χρησιμοποιει ενα αναπαραγωγεα υψηλων συχνοτητων σε ολα τα μοντελα της , αυτο ειναι που κανει και τον αγοραστη των ποιο φτηνων μοντελων να περνει μια πλουσια γευση των κορυφαιων της ..50khz ειναι αυτα .

Reaction score
766
εγω δεν την ηξερα σαν εταιρια ιδιαιτερα...πριν μερικα χρονια αρχισα απλα να διαβαζω γι αυτην..μη πω για ενεργα ηχεια γενικα...η λεξη ασχετος ειναι μικρη

δεν εχω ακουσει πολλα ενεργα απο αλλες σοβαρες εταιριες στο χωρο, αλλα αν ακουσει κανεις, αναρωτιεται λιγο πως και δεν εχει ασχοληθει με το θεμα ενεργα...δε ξερω...

στο θεμα μας παντως, θα πω οτι ειπα και πιο πανω...πώς θα παιζουν μεγαλυτερα μοντελα...τα εχει τωρα περιπου 2 βδομαδες και πραγματικα αναρωτιεται μηπως να πηγαινε σε μεταχειρισμενο A7X...γιατι για καινουργιο δεν ειχε φραγκα...ειναι ομως ευχαριστημενος και μ αυτο και σιγουρα δεν θα πηγαινε σε λυση χωριστου πακετου ηχειου-ενισχυτη...

Reaction score
6.599
ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο, παντως η διαφορες δε νομιζω να ειναι τοσο μεγαλες οσο αλλων εταιριων για το λογο που περιεγραψα ποιο πανω και ειδικα για nearfield καταστασεις , εαν δε προσεξεις class d χρησιμοποιει στις επομενεςσειρες και μονο στις χαμηλομεσαιες συχνοτητες και οχι στην ενισχυση των υψηλων, μιας και εχουν κατηγορηθει οι d για roll off εκει ψηλα ,οχι τιποτε αλλο για να χορευουν απο σκυλια μεχρι νυχτεριδες:D
στις χαμηλες καθε φορα σχεδον διπλασιαζει την ισχυ οσο ανεβαινεις μοντελα καταλαβαινεις δυναμικα λοιπον...

http://www.adam-audio.com/en/pro-audio/products/s2x/description

Last edited:

Reaction score
766
μακαριοι οι εχοντες που λενε...

εγω θα την πω την αμαρτια μου...μιας και ειμαι "φιφτι-φιφτι" του home cinema & της μουσικης, θα ηθελα λεει να βρεθω καποια στιγμη και ν ακουσω για εμπειρια, τα μεγαλα ενεργα tensor...σε full πολυκαναλο σεταπ με το αντιστοιχο κεντρικο κλπ κλπ

δε ξερω αν τα σταματησε, αλλα θα ηταν ωραια εμπειρια...

Reaction score
6.599
παντως εαν καποιος κοιτα την ενεργη λυση σε πολυκαναλο και δικαναλο και αρεσκεται στον ηχο της εταιριας νομιζω μια πολυ καλη λυση vfm χωρις ιδιατερες υποχωρησεις ειναι ενας συνδοιασμος της AX και F σειρας.

Reaction score
766
εχοντας ακουσει τα f7 και επειδη τελικα παω και γω για ενεργα, πριν παω να παρω ενα ζευγαρι απο δαυτα, θα ηθελα να με πει αν καποιος εχει ακουσει και τα νεα M3-8 απο την M-audio...

ειναι τριων δρομων και βγαινουν πλεον σε 2 εκδοσεις...με 8αρι και 6αρι γουφερ...τα υπολοιπα μεγαφωνα ειναι τα ιδια
το 8αρι βγαινει στα ιδια φραγκα με το f7...επισης το Μ3-8 εχει περισσοτερες ρυθμισεις eq, καθως και περισσοτερα watt συνολικα, απο το adam...

το m audio το 6αρι, νομιζω οτι θα ειναι "λιγο" για να βγαλει καλα ενα κομματι με εντονα περασματα σε χαμηλο...ισως να κανω και λαθος βεβαια...

στα ιδια φραγκα λοιπον, τι νομιζετε οτι θα ειναι καλυτερο σαν overall αποδοση?...f7 ή Μ3-8/Μ3-6?
μουσικες ειπαμε απο house-deep house, μεχρι rock μπαλλαντες και solo φωνες, μεχρι jazz και κλασσικη...
απ ολα ακουμε...αναλογα τη διαθεση...εκτος ελληνικα

το f7 το εχω ακουσει...με αρεσει...αλλα αν το περναει το m audio στα ιδια φραγκα, τοτε γιατι οχι?...το f7 ανεβαινει βεβαια στα 50khz vs τα 22khz που πιανει το m3-8...αλλα μηπως το οτι το maudio ειναι τριδρομο, τελικα ειναι πιο σωστο σα σχεδιαση και αρα σαν τελικος ηχος, χωρις να κουραζει ακομα και μετα απο πολυωρες ακροασεις?...ιδεα δεν εχω...ρωταμε μπας και βγαλουμε ακρη...

για να προλαβω και καποια απαντηση, μιλαμε παντα για καινουργια...δε θελω να παω σε μεταχειρισμενα...οποτε στα φραγκα αυτα μενουμε...οχι σε μεγαλυτερα μοντελα

Last edited:

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
...το f7 ανεβαινει βεβαια στα 50khz vs τα 22khz που πιανει το m3-8.......μηπως το οτι το maudio ειναι τριδρομο, τελικα ειναι πιο σωστο σα σχεδιαση...
Καλησπέρα φίλε μου.
Ούτε τα 50khz ούτε τα 22khz θα μπορέσεις να ακούσεις οπότε μην καθορίσει αυτό την τελική σου απόφαση.
Όσο αφορά το αν είναι πιο σωστή σχεδίαση το τρίδρομο ηχείο δεν υπάρχει οριστική και ξεκάθαρη απάντηση.
Άλλοι ορκίζονται στα πολυδρομα ηχεία, άλλοι και μόνο στην αναφορά ύπαρξης κροσόβερ βγάζουν καντήλες.
Άρα άσε το αυτί σου και τη τσέπη σου να είναι ο μόνος κριτής.
Αυτό που διακρίνω πάντως εν έτη 2014 είναι ότι με την εξάπλωση του computer audio (παιδάκι του Pro Audio) τα τελευταία 10 περίπου χρόνια, πολύ περισσότερος κόσμος μαθαίνει και ενδιαφέρεται για αυτοενισχυόμενα ηχεία που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα γνώριζε την ύπαρξη τους (εμού συμπεριλαμβανομένου), και αυτό είναι πολύ καλό γιατί υπάρχουν διαμάντια τέτοια ηχεία εκεί έξω.
Άσε που αν τα υπολογίσεις με χαρτί και μολύβι πιο φτηνά θα έρθει σε κάποιον να πάρει ένα καλό ζευγάρι αυτοενισχυόμενα ηχεία από ξεχωριστά ηχεία καλώδια και ενίσχυτη.
Πάντως όταν καταλήξεις, αν θες πες μας εντυπώσεις να μάθουμε και 'μεις κάτι.
Φιλικά Άρης

Reaction score
766
ακριβως...ειναι ενα διλλημα...δε νομιζω να υπαρχουν χαοτικες διαφορες, αλλα λεμε μηπως με τα ιδια φραγκα εχομε ηχο, που θα παιρναμε πχ απο ενα ενεργο της αμεσως επομενης κατηγοριας (πχ με το m3-8 πιαναμε επιδοσεις που εχει το ax7...λεμε τωρα...για να δωσω να καταλαβει καποιος τι εννοω)

απ οτι διαβαζω, σε ορισμενες σχεδιασεις ενεργων, προτιμαται ο τριπλος δρομος αλλα με αλλου τυπου κροσοβερ...γενικα στα ενεργα, ποσο διαφορετικη ειναι η σχεδιαση του κροσοβερ απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη?...πια σχεδιαση αποδιδει πρακτικα καλυτερα και βοηθαει το ηχειο να δωσει καλυτερο αποτελεσμα?...μηπως επειδη ο κοσμος δεν εχει τις γνωσεις που πρεπει, οι εταιριες δεν τον μπερδευουν με ηλεκτρονικα κροσοβερς κλπ κλπ και αφηνουν αυτα στο pro audio κοσμο?...και αν καποιος εμενα με δινει περισσοτερες ρυθμισεις με eq κλπ κλπ που βρισκουμε στη "πλατη" ενος ενεργου, σημαινει οτι θα χω, με περισσοτερο ψαξιμο ισως, τελικα καλυτερο ηχο, παντα σε σχεση με το χωρο μου?...

το adam πχ σε αφηνει να "παιξεις" λιγοτερο με το eq που εχει, απ οτι το maudio...αυτο σημαινει οτι θα με δυσκολεψει περισοοτερο το adam στο στησιμο?...ή εχει να κανει απλα με τις προτιμησεις του καθενος, αν πχ τσιμπαει λιγο στα πριμα, να το κατεβασω λιγα db?...ρωταω γιατι ειναι πραματα που τα βλεπω να υπαρχουν σε καθε ενεργο και πρεπει καπως ατομα οπως εγω, που δεν ειμαι μηχανικος ηχου ή κατι αλλο, να καταλαβουν τι ειναι τουτα τα μαραφετια και τι αξιζει και τι οχι σε μια αποφαση αγορας...

αλλιως να μας πουν οτι αυτα τα ηχεια ειναι περισσοτερο γι αυτους που συνθετουν μουσικη και οχι για κοσμο που θα τα παρει θα τα βαλει σε δυο βασεις και θα παιξουν, γιατι απλα θελει να γλιτωσει να χει χωριστα κομματια στο σεταπ του (ενισχυτη-ηχεια κλπ κλπ)

και στα κλασσικης σχεδιασης ηχεια, υπαρχουν παλι αυτοι που δε θελουν ν ακουσουν για τριδρομα και θελουν το δυνατο λιγοτερο διαχωρισμο του σηματος...

δε ξερω αν θα καταφερω να τ ακουσω τα Maudio...γι αυτο ρωτησα αν καποιος εχει να πει κατι για δαυτα...εστω εγκυκλοπαιδικο...

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Όλες εύλογες απορίες, περιμένω και εγώ με ενδιαφέρον τις απαντήσεις από εμπειρότερους στο θέμα "ενεργό ηχείο".

Reaction score
6.599
θα σου πω την αποψη μου και αυτα ισχυουν θεωρω σε γενικες γραμμες μεχρι 6,5¨΄ τα διδρομα ειναι σωστοτερα σαν ηχεια ητε αυτο ειναι παθητικο ητε ενεργο εχει να κανει με τη γραμμικοτερη συμπεριφορα ενος τετοιου μεγαφωνου στη μεσαια περιοχη , οσο ανεβαινεις σε διαμετρο κερδιζεις κατι τις στο κατω ακρο με το αναλογο κοστος χρωματισμου στις μεσαιες ..
ετσι και αν θες να τα εχεις ολα και σωστα και θες να πας και σε midfield επιλεγεις τους 3 δρομους.
η δε αποκριση συχνοτητας οσο ψηλα ειναι τοσο ποιο ''αερινο'' αποτελεσμα δεινει, και εχει και γραμμικοτερη συμπεριφορα κοντα στο ακουστικο φασμα , σε σχεση με αλλους που εχουν αρχισει τις ''βουτιες'' απο νωρις..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv