Tesla

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
23.046
Τι εννοείς "δεν πρόλαβες"; Αύριο λήγει η προσφορά.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.153

Συμπέρασμα
Η τιμή των €61,900 που κοστίζει το αυτοκίνητο της δοκιμής μας δεν είναι σε καμία περίπτωση ευκαταφρόνητη, ωστόσο δεδομένης της ισχύος και του στησίματος του στις στροφές, αλλά και τον αυτοκινητόδρομο νομίζω ότι η απόκτηση του μοιάζει με ληστεία στο πορτοφόλι του Elon Musk!

Δεν υπάρχει ηλεκτρικό SUV που να είναι πιο εύστοχα στημένο για γρήγορη οδήγηση, ενώ τα θερμικά SUV’s που κοστίζουν δύο ή και τρεις φορές περισσότερο μειονεκτούν σε ότι αφορά το μέτρο και την ισορροπία στην ρύθμιση της ανάρτησης-και ας μην μιλήσω για επιδόσεις με την επιτάχυνση των 3,5 δλ για το 0-100 του ΜΥ να ντροπιάζει όλα τα SUV’s κάτω €200K..

Σε ότι με αφορά τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει όλα αυτά τα χρόνια αυτό είναι το πιο καλοστημένο SUV ασχέτως καυσίμου και κόστους, ενώ βρίσκεται και κοντά τόσο στην i4 M50 όσο και στο ομόσταυλο Μ3 που με ενθουσιάζει σε κάθε του εκδοχή και μοντέλο.

Είναι μάλλον η κορυφαία επιλογή για κάποιον που επιμένει σε αμάξωμα τύπου SUV και οι Ασιάτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για αυτό, ωστόσο σε ότι με αφορά η συμβίωση μαζί του έχει απλά μετατρέψει την αναμονή για να οδηγήσω κάποια στιγμή το Μ3 Performance σε μια βαθιά περιέργεια και προσμονή.

Μέχρι τότε αυτό είναι το καλύτερο SUV της αγοράς!

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.582
Και η εταιρεία που φτιάχνει ΑΥΤΟ ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
93.718
Και η εταιρεία που φτιάχνει ΑΥΤΟ ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία...
Πρέπει να βρουν κάτι να πουν για τον λόγο που πέφτουν κατακόρυφα οι πωλήσεις ενώ των ανταγωνιστών ανεβαίνουν. Λένε πως δεν τους νοιάζει. Αυτό.
Είναι ο ορισμός του gaslighting.

Εναλλακτικά θα έπρεπε να πουν πως οι πωλήσεις πέφτουν επειδή ο CEO είναι φασίστας. Ε δεν γίνεται.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
34.153
Βολτούλα σήμερα με ένα Model 3 που είχα για 90'. Δύο οι λόγοι. Ο βασικός αν μπαίνει στο δρόμο προς το σπίτι και γενικά στο γκαράζ. Το πρώτο το κατάφερε το δεύτερο δεν. Ούτε μέχρι τα μισά. Είναι χαμηλό. Ο δεύτερος λόγος η κατανάλωση σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα. Όπως οδηγώ εγώ.

Έκανα Γλυφάδα - Ανάβυσσο - ανάβαση στον Άγιο Κωνσταντίνο και πίσω. Κλιματισμός στο Auto στους 21° C. Στο δρόμο όπως θα οδηγούσα και ένα θερμικό. Συνολική κατανάλωση 12.4kWh/100km. Μπαταριά έφυγα με 97% SoC και επέστρεψα με 87%. Στα δικά μου δεδομένα αυτό θα σημαίνει συνολικό κόστος μετακίνησης 0.75€. Με το θερμικό που έχω 10€.

1000014322.jpg

Κάπως σπαστικά τα φλας με κουμπιά. Οκ κάναμε τη δουλειά μας αλλά δεν. Κάποια στιγμή άρχισε να δροσίζεται η πλάτη και τα πόδια. Μετά από κάποια λεπτά σταμάτησε. Είχε ανάψει τα αεριζόμενα καθίσματα μόνο του. Μια άλλη στιγμή θέλησα να κάνω δεξιά. Άναψα φλας κανονικά. Είχε κίνηση, και μια μηχανή να έρχεται από πίσω ανάμεσα στα οχήματα. Η μηχανή ερχόταν κάπως πατημένη μάλλον. Το όχημα μου πήρε το τιμόνι και επέστρεψε στην λωρίδα που ήταν πριν. Δεν πρόλαβα καν να αντιδράσω.

Επιστρέφοντας το στην Tesla, κάτσαμε να δούμε το Y Standard που είχε έξω σε μαύρο. Τελικά δεν είναι και τόσο κακό όσο το είχα κράξει, αλλά μόνο σε σκούρα χρώματα. Το ίδιο και μέσα. Τρώγεται. Το ύφασμα στα καθίσματα είναι πολύ καλό. Θυμίζει τζιν. Θα έπρεπε όμως να έχει 30k-35k, όχι 40k. Μέσα είχε ενα Y Premium σε Stealth Gray (μάλλον, δεν ρώτησα), με λευκά καθίσματα. Οκ, αυτό ήταν ωραίο. Πρώτο Tesla που μπαίνω με λευκά καθίσματα. Η διαφορά είναι αισθητή προς το καλύτερο για μένα. Σπάει η μαυρίλα. Έτσι οπως ήταν το έπαιρνα, αν δεν είχε 51k. :biggrin:

Αυτά για σήμερα. Πάει το 3 το ξεχνάμε. Το Υ οκ, αλλά. Θα γίνει και σε αυτό test drive κάποια στιγμή. Γενικότερα κόστος συντήρησης αστείο. Δεν υπάρχει αντίπαλος. Πουθενά.

Το κτήριο στη Βάρης Κορωπίου όντως έρχεται. Τελος 2026 αρχές 2027. Αλλά δεν θα κάνει πωλήσεις. Service, φανοποιεία, παραλαβές, R&D, και κάτι άλλο που ξέχασα. Τους είπα να βάλουν και Superchargers. 🙂

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.718
Νεότερο μέλος
Nickk