Slow vs. Fast blow

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.813
Μου κάηκε μια ασφάλεια χθες και πήγα πριν λίγο να πάρω μερικές.
Κανένα μαγαζί της περιοχής δεν είχε slow blow (T - time delay) και μου πρότειναν λίγο μεγαλύτερη fast blow (F), αντί για 2Α/250V, 2.5Α/250V.
Πήρα μια να κάνω τη δουλειά μου αλλά είναι σωστό και ακίνδυνο; Αύριο πάντως θα έχω δεκάδα σωστές.

Reaction score
1.845
Ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός με μόνο μισό αμπέρ παραπάνω. Όταν υπάρχει πρόβλημα συνήθως τα αμπέρ πολλαπλασιάζονται με ακέραιο - επί 2, επί 3 - και καίγεται η ασφάλεια.

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
εξαρτάται από την εφαρμογή?

ika

News
Reaction score
16.968
Ανάλογα με το που χρησιμοποιείται (http://electronics.stackexchange.com/questions/25257/should-i-use-slow-fuse-or-fast-fuse?rq=1)
Αν υπάρχει ασφάλεια στην έξοδο των ηχείων, πρέπει να είναι fast blow.
Για την ασφάλεια τροφοδοσίας συνήθως χρησιμοποιούνται slowblow.
Αν η ασφάλεια είναι για τροφοδοσία motor, μπορεί να την καίει (fastblow) στο ξεκίνημα που τραβάει πολύ ρεύμα.

http://gr.rsdelivers.com/catalogue/category/cartridge-fuses/7019.aspx

Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.249
Πάλι το master and commander έβλεπες; :whistling:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.813
Όχι, έσβησε κανονικά το Σάββατο και δεν άναψε την Κυριακή.

Reaction score
1.845
Μάλλον τη ώρα που το άναψες είχες τάση εκτός ορίων, π.χ. καμιά 280άρα. Για λιγότερο από δευτ. Έπεσες στην περίπτωση.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.813
Θα πάθω εγκεφαλικό. Τέτοιες παίρνεις ρε βλαμμένε;

Reaction score
29.742
Μου κάηκε μια ασφάλεια χθες και πήγα πριν λίγο να πάρω μερικές.
Κανένα μαγαζί της περιοχής δεν είχε slow blow (T - time delay) και μου πρότειναν λίγο μεγαλύτερη fast blow (F), αντί για 2Α/250V, 2.5Α/250V.
Πήρα μια να κάνω τη δουλειά μου αλλά είναι σωστό και ακίνδυνο; Αύριο πάντως θα έχω δεκάδα σωστές.

Tην ίδια βάζεις ανεξαρτήτως fast -slow. τα αμπερ είναι αμπερ. Οι ασφάλειες καίγονται όταν ξεπεράσει το ρεύμα που τις διαρρέει την αναγραφώμενη τιμή. Για να καούν οι ασφάλειες κάτι έγινε , πχ βραχυκύκλωμα. Κανονικά θέλει έλεγχο το ηχείο. Δεν αντικαθιστούμε ποτέ καμένη ασφάλεια χωρίς να ελέγξουμε προηγουμένως το κύκλωμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.129
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt