Popcorn Hour A-410

Reaction score
1.458
Αν σου στείλει το χαρτί η cloud media θα το φτιάξουμε.Σε ποια περιοχή είσαι?

Reaction score
6
Σου έστειλα PM. Νομίζω δηλαδή, εκτός και αν η προσωπική συζήτηση είναι και διαφορετικό...

Reaction score
2.207
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Έκανα εγγραφή μόνο και μόνο για να σας επιβεβαιώσω ότι όντως κάτι έχει αλλάξει η CloudMedia στον τρόπο που αποστέλει και στα στοιχεία που δηλώνει και πλέον φαίνεται ότι το τελωνείο είναι εγγυημένο!

Και στην δική μου περίπτωση μου ήρθε σήμερα ειδοποίηση για το δέμα με ανάλυση των εξόδων εκτελωνισμού.

Να σημειώσω ότι το δέμα έμεινε 10 μέρες στο τελωνείο και ότι η αποστολή έγινε με EMS όπως το είχα ζητήσει. Δεν έχω δει το δέμα, γιατί δεν σκοπεύω να το παραλάβω, αλλά από ότι φαίνεται στο χαρτί είχε δηλωμένο στο χαρτί του EMS το CIF κανονικά, με την αξία της συσκευής (Α-410 = 259$) και έξοδα αποστολής 49,99$.

Το CIF =242,40€ (μάλλον το έχουν μετατρέψει σε € από $ με την τρέχουσα κατά αυτούς ισοτιμία, δηλαδή 1,2747).
Πάνω σε αυτό βάζει ένα 14% = 33,94€
Στο (CIF+33,94€) βάζει ένα 23% (ΦΠΑ υποθέτω) = 63,56€
Σύνολο 97,49€
Μετά βάζει ένα ΔΕΤΕ 2,51€ (άγνωστο το είναι αυτό) και το στρογγυλοποιεί στα 100€

Τώρα κάποιος πονηρός έχει πάει (στο πόδι μάλλον γιατί έσκισε το χαρτί με την γραμμή που τράβηξε για την νέα σούμα) και έχει βάλει άλλα 12€, χωρίς καμία περιγραφή και βγάζει μια νέα σούμα 112€!!!! Τα νούμερα αυτά είναι γραμμένα με άλλο στυλό!!!!
.
Δηλαδή ο φίλος fantomas πλήρωσε πριν λίγες μέρες 70€ δασμούς και εσένα σου ζητάνε 112€;

Reaction score
6
Δηλαδή ο φίλος fantomas πλήρωσε πριν λίγες μέρες 70€ δασμούς και εσένα σου ζητάνε 112€;
Σωστά. Τώρα πως και γιατί, δεν ξέρω. Υποθέσεις μόνο μπορώ να κάνω. Π.χ. ότι ήταν δηλωμένο σε άλλη δασμολογική κλάση, ότι δεν του είχαν βάλει τα μεταφορικά στο CIF, ότι είχαν γενικά βάλει μικρότερη αξία στο CIF.

Τι να πω. Αυτό που συμβαίνει είναι εντελώς παράλογο...

Reaction score
6
Λοιπόν, μου απάντησαν από cloud media στο δεύτερο email μου (στο πρώτο αρχικά τους είχα πει ότι θα κάνω επιστροφή) στο οποίο τους ρωτούσα αν μπορούν να στείλουν ένα χαρτι που να αναφέραν ότι "ότι πρόκειται για επισκευή ή αντικατάσταση ελλατωματικού προϊόντος και έγινε λάθος με την απόδειξη αγοράς".

Το προσπέρασαν εντελώς αυτό δεν έδωσαν καμία σημασία. Επίσης δεν έδωσαν καμία σημασία στην αναφορά που έκανα στην προηγούμενη τακτική τους και τις προσδοκίες που αυτή δημιουργούσε.

Αυτό που είπαν ήταν σε γενικές γραμμές ότι όταν έκανα την αγορά, αποδέχτηκα ότο θα αναλάβω να πληρώσω τους δασμούς / φόρους που θα προκύψουν κατά τον εκτελωνισμό. Αυτό και τίποτα παραπέρα...

Α, ανέφεραν και όλας ότι δεν τους ζήτησα να μην περιλάβουν τα μεταφορικά στο τιμολόγιο, οπότε τα περίελαβαν! Αυτό για ενημέρωση πιθανών μελλοντικών "θυμάτων" (συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ! ).

Οπότε, μιας και 231€ + 112€ = 343€ (τιμολόγιο cloud media + τελωνείο), μάλλον με βλέπω την Δευτέρα να ξεκινάω διαδικασία επιστροφής του δέματος στον αποστολέα...

Αλήθεια, πρέπει να πάω στο ταχυδρομείο για να το κάνω αυτό, ή μπορώ να το δρομολογήσω και τηλεφωνικά; Θέλει δηλαδή να υπογράψω και κάτι ή όχι. ξέρει κανείς;

'Οσον αφορά για τον Ισπανό, όντως πολύ καλή η τιμή του. Σκέφτομαι όμως σοβαρά να ψάξω να βρω κανένα Α-400 σε προσφορά σε κανένα κατάστημα από Ευρώπη που να θέλει να ξεστοκάρει. Το ίδιο τσιπάκι έχουν και δεν έχουν και τόσο μεγάλες διαφορές (άντε η επιπλέον μνήμη να με ενδιέφερε λίγο). Ίσως να είναι τελικά πιο καλή επιλογή αυτή, Αυτό σκεφτόμουν να κάνω από την αρχή, μέχρι που διάβασα αυτό το νήμα και μπήκα στον πειρασμό να πάρω το Α-410, αφού η cloud media το δίνει με μόνο 10$ επιπλέον.

Reaction score
1.458
Θα πας στο ταχυδρομείο και θα ζητήσεις να γίνει επιστροφή ως Απαράδεκτο.Πρέπει να έχεις και την ταυτότητα μαζί.Δεν θα χρεωθείς τίποτα.

Reaction score
6
Θα πας στο ταχυδρομείο και θα ζητήσεις να γίνει επιστροφή ως Απαράδεκτο.Πρέπει να έχεις και την ταυτότητα μαζί.Δεν θα χρεωθείς τίποτα.
ΟΚ. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Reaction score
6
Λοιπόν πήγα τελικά σήμερα το πρωί στο ταχυδρομείο και έκανα την επιστροφή ως Απαράδεκτο. Ήταν όπως μου τα περιέγραψες. Δεν χρεώθηκα κάτι και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. :)

Μπορώ άραγε να παρακολουθήσω την επιστροφή της αποστολής με τον ίδιο αριθμό παρακολούθησης της αρχικής αποστολής, ή θα εκδοθεί νέος αριθμός αποστολής;

Τώρα μιας και είχα την ευκαιρία να ρίξω μια ματιά και στο δέμα, εκτός από την δήλωση για το τελωνείο στο χαρτί της EMS, όπου ανέφερε την πλήρη αξία της συσκευής μαζί με τα μεταφορικά, το δέμα είχε κολημμένο απ' έξω και ένα αντίγραφο του τιμολογίου.

Οπότε όπως έχει η κατάσταση με την τρέχουσα πολιτική συσκευασίας της cloud media, είναι πλέον πρακτικά αδύνατο να μην πληρώσεις τελωνείο!!!

Πιστεύω δε ότι στο τελωνείο δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το τιμολόγιο (δεν είδα να είναι κάποι σκισμένη η ζελατίνα μέσα στην οποία ήταν το τιμολόγιο), απλά αντέγραψαν την αξία από την δήλωση τελωνείου στο χαρτί της EMS...

Αυτά προς ενημέρωση των επίδοξων αγοραστών.

Reaction score
1.458
Αν γυρίσει μέσω Ταχυμεταφορών (που είναι και το σωστό και πιο πιθανό) θα πάρει νέο tracking number.Αν γυρισει με το κανονικό ταχυδρομείο θα έχει το ίδιο tracking number.

Reaction score
6
Από την Δευτέρα που πήγα στο ταχυδρομείο δεν βλέπω κάποια αλλαγή στην κατάσταση με τον παλαιό αριθμό παρακολούθησης. Άρα μάλλον ισχύει αυτο που λες, ότι πήρε δηλαδή νέο αριθμό παρακολούθησης. Πήρα τηλέφωνο στο 800118200 και ρώτησα σχετικά, αλλά δεν μπορούσε να δει κάτι παραπάνω απο αυτόπου έβλεπα και εγώ. Δοκίμασα και το 8011183000, αλλά εκεί δεν μπορώ να βρω κανέναν (μου το κλείνουν συνέχεια χωρίς να μιλήσουν).

Που μπορώ να βρω τον νέο αριθμό παρακολούθησης. Να καλέσω στο τοπικό κατάστημα του ταχυδρομείου ή των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ;

Reaction score
6
Ναι, το ίδιο αποτέλεσμα δίνει με την σελίδα αναζήτησης των ΕΛΤΑ. Από την εμφάνιση έχει κανείς την εντύπωση ότι πλέον έχουν ενοποιηθεί τα 2 συστήματα.

Reaction score
1.458
Θέλει κάνα δυο μέρες για να γίνει διαγραφή της διασάφησης στο τελωνείο.
Αν μέχρι αύριο δεν αλλάξει κάτι,στείλε μου pm με το tracking number και θα το δω την Παρασκευή που βρίσκεται.

Reaction score
6
Τελικά σήμερα ενημερώθηκε η κατάσταση στον αρχικό αριθμό παρακαλούθησης και αναφέρει πλέον, σαν τελευταία κατάσταση, ότι έφυγε σήμερα το πρωί από το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ. :)

Reaction score
36
Καινούριο firmware (05-07-131025-25-POP-425-802 ---- 30-6-14).
Αντε να δουμε, λυθηκε επιτέλους το προβλημα με την αναπαραγωγη των 24/192 kHz αρχειων ήχου ? Παρακαλουνται οι κατεχοντες να ενημερωσουν. Αν το διορθωσανε, το σκεφτομαι σοβαρά....
Παντως στο Release Notes δεν γραφει τιποτα σχετικο. Ελεος πια, βγαλανε ενα φοβερο τσιπ (ESS Sabre) και δεν μπορει να διαβασει τα 24/192 Κhz αρχεια ηχου, ΟΥΤΕ μετα απο το firmware....

Reaction score
4
Λοιπόν, μου απάντησαν από cloud media στο δεύτερο email μου (στο πρώτο αρχικά τους είχα πει ότι θα κάνω επιστροφή) στο οποίο τους ρωτούσα αν μπορούν να στείλουν ένα χαρτι που να αναφέραν ότι "ότι πρόκειται για επισκευή ή αντικατάσταση ελλατωματικού προϊόντος και έγινε λάθος με την απόδειξη αγοράς".
Ψιλιασμενος απο αυτα που διαβαζα στο παρον thread, εστειλα ενα διερευνητικο EMAIL σtην CloudMedia και απαντησαν οτι θα το στειλουν σαν "replacement of faulty within warranty" με ενδεικτικο κοστος ΜΗΔΕΝ.
Αρα μαλλον θα γλυτωσω Τελωνεια κλπ. Θα ενημερωσω οταν με το καλο ερθει.
Παντως αν ολα πανε καλα το τελικο κοστος για το PCH Α-410 βγαινει γυρω στα €230 ($308) μαζι με τα μεταφορικα.
Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ειναι καλυτερη αγορα απο το 600 της Mete8er το οποιο βρισκεται στα €160 και εχει και πολυ καλη τοπικη υποστηριξη . Απλα τσιμπησα με το πραγματικα πολυ καλο DAC δεδομενου οτι ΟΛΗ μου η μουσικη ειναι ψηφιοποιημενη κυριως σε flac και διανεμεται στους χωρους του σπιτιου απο τον Media Player μεσω ενος A/V ενισχυτη της YAMAHA.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag