Πρόταση για κλιματιστικό 18000 BTU με σκοπό τη θέρμανση

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Πρόταση για κλιματιστικό 18000 BTU με σκοπό τη θέρμανση.

απο το 03 ως το 09 αγορασα
ενα φουτζιτσου 9αρι , δουλευει σε (βοηθητικο δωματιο)
ενα 24 φουτζιτσου που παιζει το σαλονι στα μεγαλα κρυα,
ενα 12αρι στην κουζινα , δουλευει νορμαλ
ενα lg plasma 9αρι που εσπασε η μασκα σε ελαχιστη λειτουργια (κανει λιγο θορυβο {εξτρα} αλλα δουλευει σε βοηθητικο δωματιο)
ενα μιτσουμπισι ινβερτερ στο υπνοδωματιο (ακομα το βαζω ψυξη-δουλευει σχεδον 12 μηνες το χρονο-αμασητο) .
Ολα τα παραπανω ειναι μια χαρα, καποια στιγμη ειχα παρει ενα lg , μου κουλαθηκε πολλες φορες σε εγγυηση , και το εστειλα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εξαιρετικα μηχανηματα ειναι
τα daikin- αλλα πανακριβα
bvfm μαλλον τα toyotomi (τα τζαπαν) ,
ακριβα ειναι τα μιτσουμπισι - αλλα πολυ αξιολογα μηχανακια
επομενο βημα τα φουτζιτσου ,
μετα πεφτεις σε ποιοτητα ,
Περα του συμπιεστη που ειναι λαχειο , τα πλαστικα ειναι ζωτικο να εχουν αντοχη σε βαθος χρονου.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Πρόταση για κλιματιστικό 18000 BTU με σκοπό τη θέρμανση.

Για το δικό μου σπιτι(διότι για αυτό που γίνεται κουβέντα προορίζεται για τη μητέρα μου) έχω πάρει ένα MITSUBISHI Heavy 24000 και ζέσταινα πέρσι ένα χώρο 60-65τμ πολύ ικανοποιητικά. Για την ψύξη δε είναι παραπάνω απο άψογο. Απλώς οι εδώ αντιπρόσωποι τα χτυπάνε πολύ. Να σκεφτείτε κανείς δε μου το άφηνε κάτω απο 1600€(χωρίς περασμα) και το παρείγγειλα τελικά απο σαιτ στο ιντερνετ 1260€ με παράδοση στο σπιτι μου στην Αλεξανδρούπολη.

Reaction score
1.831
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόταση για κλιματιστικό 18000 BTU με σκοπό τη θέρμανση.

Για το δικό μου σπιτι(διότι για αυτό που γίνεται κουβέντα προορίζεται για τη μητέρα μου) έχω πάρει ένα MITSUBISHI Heavy 24000 και ζέσταινα πέρσι ένα χώρο 60-65τμ πολύ ικανοποιητικά. Για την ψύξη δε είναι παραπάνω απο άψογο. Απλώς οι εδώ αντιπρόσωποι τα χτυπάνε πολύ. Να σκεφτείτε κανείς δε μου το άφηνε κάτω απο 1600€(χωρίς περασμα) και το παρείγγειλα τελικά απο σαιτ στο ιντερνετ 1260€ με παράδοση στο σπιτι μου στην Αλεξανδρούπολη.
από ελληνικό μαγαζί?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.924

Γνώμη μου είναι να πεις ποιο είναι, γιατί αυτά τα μαγαζιά πρέπει να λέγονται.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.503

Inverter και μόνο και μη συζητήσεις τίποτα άλλο, όχι μόνο για θέμα οικονομίας στη χρήση αλλά και για απόδοση. Σε χαμηλές θερμοκρασίες μια αντλία θερμότητας χωρίς μεταβλητές στροφές θα πάψει να σου αποδίδει από του 10 C και κάτω. Βέβαια έχε υπόψη σου ότι κάτω από -5 θα έχεις πρόβλημα με ότι και να βάλεις (βγάζω εκτός γεωθερμικές μονάδες ή άλλου τύπου). Οπότε αν πραγματικά ψάχνεις για λύση στο -20 μην νομίζεις ότι θα σε καλύψει ένα κλιματιστικό τοίχου. Αν είναι δυνατόν σκέψου για τα μεγάλα κρύα και κάτι επιπλέον όπως σε σόμπα και να πιάσεις το 80% της χρήσης με το κλιματιστικό. Ενας τοπικός συνάδελφος (μηχανολόγος) που ξέρει τα κλιματολογικά στοιχεία της περιοχής σου θα σε κατατοπίσει καλύτερα.

Από εκεί και πέρα κορυφή είναι τα daikin, και αμέσως μετά ή και παραπλήσια αν θες τα Mitsubishi, αλλά προσοχή η σειρά heavy industries και όχι τα electric (νομίζω ότι υπάρχουν ακόμη και τα δύο στην αγορά mitsubishi heavy και mitsubishi electric).
Τα υπόλοιπα τα βάζω στην ίδια κατηγορία, ίσως να διαφέρουν λίγο κάποια μοντέλα samsung, hitachi ή panasonic αλλά ειδικά σε απλά μοντέλα αν δεν κάνω λάθος (και δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από τότε που τα άφησα) όλα haier είναι από μέσα. Οπου τα haier και γενικά όλα τα μηχανάκια δεν είναι κακά μηχανήματα αν κάποιος δεν ψάχνει πολλά πολλά (όπως να μην κάνει πολύ θόρυβο, να είναι ενεργειακά αποδοτικό, υψηλή αξιοπιστία, ιδιαίτερο design).

Οπότε βάλ' τα όλα κάτω και δες ποιος είναι ο κατάλληλος συνδυασμός ποιότητας-τιμής για σένα.
Επίσης η διαστασιολόγηση του μηχανήματος δεν γίνεται έτσι στο πόδι, εφόσον μιλάμε για έβρο αν κατάλαβα καλά και μας ενδιαφέρει πιο πολύ ο χειμώνας. Ενας μηχανολόγος της περιοχής είναι σε θέση να εκτιμήσει (ή και να υπολογίσει) το μέγεθος της μονάδας σύμφωνα με τα στοιχεία της κατοικίας και του τόπου. Ακουσε τον, και αν δεν τον εμπιστεύεσαι, πήγαινε σε 2-3 διαφορετικούς να πάρεις προσφορές και συγκρίνεις και αν θες τότε τα ξαναλέμε.

Reaction score
0

Γνώμη μου είναι να πεις ποιο είναι, γιατί αυτά τα μαγαζιά πρέπει να λέγονται.
Το κατάστημα είναι το apothema.gr. Αλλά υπάρχουν αρκετά καταστήματα στην Αθήνα που ασχολούνται αποκλειστικά με τον κλιματισμό(πχ. FIORENTINOS, ALPHA CLIMA κα) που μπορείς να βρεις καλές τιμές.Τους βγάζει και το skroutz.
Και το apothema απο αυτούς ψωνίζει, απλώς δε μου έβαλε μεταφορικά για Αλεξανδρούπολη και το προτίμησα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Κι εγώ από εκεί ψώνισα.
Δωρεάν μεταφορικά, αλλά η μεταφορική έκανε πέντε μέρες να τα φέρει...

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
διάβασα 3-4 νήματα που βρήκα για το θέμα κλιματιστικό.
απ'ό,τι κατάλαβα daikin k mitsubishi heavy είναι τα καλύτερα κ μετά πέφτει η ποιότητα,όχι τραγικά αλλά πέφτει.
αυτή την στιγμή ο χώρος καλύπτεται επαρκώς σε ψύξη κ θέρμανση από ένα samsung 12000btu (αρκετών χρόνων) με το μόνο του αρνητικό τον "θόρυβο" της φτερωτής,δεν συντονίζει κάτι.
οπότε με βασικό κριτήριο την ησυχία τι θα προτείνατε?

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.924
Μήπως Ηλία δεν είναι καλά στερεωμένη-βιδωμένη η εσωτερική μονάδα;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Παιδιά να προσθέσω ότι είναι πολύ σημαντική η μόνωση που έχει ένα σπίτι.
Αν υπάρχει π.χ. μια χαραμάδα κάτω από την πόρτα, θα εκπλαγείτε με το τι μπάζει από κει πέρα.
Και ειδικά τον χειμώνα το κρύο που μπαίνει από κει κρυώνει το δωμάτιο κατά πολύ.
Η απώλεια είναι μεγάλη από κουφώματα και κυρίως τζάμια που έχουν και μεγάλη επιφάνεια.
Να ξέρετε ότι πλέον υπάρχουν τα λεγόμενα ενεργειακά τζάμια που έχουν τεράστια διαφορά και αξίζει τον κόπο να αλλάξετε τα παλιά σας διπλά τζάμια με νέα διπλά ενεργειακά τζάμια.

profi

Reaction score
1.439
ακούγεται η ροή του αέρα,τίποτα άλλο,νομίζω δηλαδή,όταν το έλυσα για καθάρισμα πρίν τα βάλω όλα στην θέση τους πάλι,το δοκίμασα χωρίς πλαστικά κ ηλεκτρονικά,μόνο φτερωτή κ στοιχείο κ πάλι ακουγόταν.
δεν έχω τσεκάρει είναι μήπως ο τοίχος απο πίσω δεν είναι ίσιος κ δημιουργεί πρόβλημα στην βάση.ή κάτι τέτοιο...θα το ξεκρεμάσω αύριο.
(θα δοκιμάσω κ αντικραδασμικά στην εξωτερική,αν σε λειτουργία ανεμιστήρα δεν ακούγεται,τώρα το σκέφτηκα αυτό)

Μιχάλη ο χώρος είναι γενικά φροντισμένος,το μόνο πρόβλημα είναι το βουητό.

Επειδή όμως θα αλλαχθεί έτσι κ αλλιώς κ η υπάρχουσα μονάδα θα αξιοποιηθεί αλλού,πείτε κ καμία πρόταση.

Reaction score
1.019
αν οι σωληνωσεις σου ειναι κατω απο 1.50 μετρο ισως ακους και το φρεον!επισης επειδη η θερμανση ειναι πολυ ποιο δυσκολη απο την ψυξη αν υπολογιζεις 18αρι πηγαινε σε μεγαλυτερο,αναλογα τις απολιες που εχεις.παραθυρα και λοιπα...
Σιγουρα inverter γιατι αποδιδει περισοτερο σε χαμηλες θερμοκρασιες απο οτι τα on -off.
μαρκες daikin κορυφη,Mitsubishi kai hitachi,αν και εχει πεσει και η daikin σε ποιοτητα,μονα τα ακριβα μοντελα της εχουν κρατησει αλλα ειναι η ποιο αθορηβη.οταν η μοναδα ειναι μεσα -εξω κανοθμε μια στροφη τις σωληνωσεις για να μακρηνουμε την αποσταση,για να μην εχουμε θορηβο.επισης αφου σε ενδιαφερει η θερμανση μπορεις να παρεις δαπεδου,διοτη η θερμανση ειναι ελαφρια και παει προς τα πανω,αρα ζεστενει καλυτερα!

profi

Reaction score
1.439
αν οι σωληνωσεις σου ειναι κατω απο 1.50 μετρο ισως ακους και το φρεον!
δεν το ήξερα...είναι μικρότερες από τόσο.

με βασικό κριτήριο την αθόρυβη λειτουργία αυτό πως σας φαίνεται?(θα αντικαταστήσει 12αρι που καλύπτει το χώρο ικανοποιητικά)
http://fiorentinos.skroutzstore.gr/...SRC-45ZMP-S-inverter-15-350-btu-h.898280.html

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Έχει φίλος ένα τέτοιο 18άρι και είναι τάφος. Αυτό που λέει ο XAKOU είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για το θόρυβο.

Reaction score
1.019
δεν το ήξερα...είναι μικρότερες από τόσο.

με βασικό κριτήριο την αθόρυβη λειτουργία αυτό πως σας φαίνεται?(θα αντικαταστήσει 12αρι που καλύπτει το χώρο ικανοποιητικά)
http://fiorentinos.skroutzstore.gr/...SRC-45ZMP-S-inverter-15-350-btu-h.898280.html
ναι μια χαρά φαίνεται και να προσέξεις την εγκατάσταση όπως σου είπα,,όπως λέει και ZIZIK δεν είναι μόνο για το θόρυβο η απόσταση
των σωληνώσεών αλλά για να προλαβαίνει να εκτονώνει και το φρεον.

profi

Reaction score
1.439
ήρθε το μηχάνημα σήμερα.(δεν άργησε τόσο η παράδοση,προχθές έγινε η παραγγελία)

γενικά τι πρέπει να προσέξει κανείς στην εγκατάσταση για την σωστή λειτουργία?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.672
Αυτό που έγραψε ο Xakou και καλή μόνωση στους σωλήνες.

Staff online

• abcd

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.979
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas