Benq HT 1075



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
81.662
Reaction score
106.195
...ή μόνο γι αυτό; :whistling:
 


Μηνύματα
21
Reaction score
3
Έχω βάλει στο μάτι τον συγκεκριμένο, για την ακρίβεια τον W1070+ που είναι το ευρωπαϊκό μοντέλο (ίδιος προβολέας αλλά διαφορετική ονομασία στην Αμερική).
Θα αντικαταστήσει τον Hitachi tx-100 που πούλησα το καλοκαίρι. Η τοποθέτηση θα είναι στο ταβάνι του σαλονιού και σε απόσταση προβολής 3,70μ. Ο Hitachi στην ίδια θέση έδειχνε σε 120" αλλά τον είχα ρυθμίσει στις 100". Με το zoom και το (περιορισμένο) lens shift του BenQ νομίζω πως θα έχω αντίστοιχο μέγεθος οθόνης, συμφωνείτε;
Εναλλακτικά μπορείτε να προτείνετε κάποιον αντίστοιχο σε επιδόσεις και χρήματα (900 ευρώ) προβολέα για τον χώρο μου;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.570
Reaction score
9.528
Ο benq 1070 βλέπω ότι βγάζει τις 100'' από 2,55 ως 3,32μ (throw range-απόσταση φακού με κέντρο οθόνης). Τις 120'' αντίστοιχα απο 3,06 ως 3,98 μέτρα. Στο trusted reviews διαβάζω ότι ο 1070+ έχει vertical lens shift. Πολύ καλό αυτό, εφόσον δε θα τον έχεις κεντραρισμένο στον κάθετο άξονα.

The star of the initial set up show, though, is the projector’s optical vertical image shift. Slide back a panel behind the zoom and focus window in the top panel and you gain access to a little screw via which you can physically adjust the height of the W1070 ’s images without mucking up the image’s geometry.

The amount of vertical image shifting available is limited – 110%-130% - but any sort of image shifting on a projector at the W1070 ’s price is extremely rare and enormously welcome. Though it was also available on the original W1070 too.


Άλλη πρόταση είναι ο optoma hd26, ενώ έχω διαβάσει πάρα πολύ καλά σχόλια και reviews για τον καινούριο (και πιο ακριβό) hd50, που πρέπει να είναι ο hd161x.
 

Μηνύματα
21
Reaction score
3
Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι αφού το throw distance είναι στα 3,7μ η οθόνη θα είναι σίγουρα πάνω από 100", ακόμα και χωρίς καθόλου zoom, σωστά;

Η απόσταση του προβολέα από το ταβάνι είναι περίπου 30 πόντους. Αν ο προβολέας δεν έχει κατακόρυφο lens shift τότε θα "χτυπάει" σε φωτιστικό με spot-lights που βρίσκεται 1,5μ πιο μπροστά από τον προβολέα. Εκτός και αλλάξω την βάση (πιο μακρύ κοντάρι) που δεν θέλω. Για αυτό ο Optoma HD26 που από ότι βλέπω δεν έχει lens shift, δεν "παίζει".

Ο hd161x φαίνεται ενδιαφέρον στο χαρτί (αν και λίγο πιο ακριβός από τον BenQ) αλλά δεν βρήκα πουθενά review. Υπάρχει κάποιο link?

Στα ίδια λεφτά δεν υπάρχει αξιόπιστη επιλογή από το άλλο στρατόπεδο (LCD)?
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.570
Reaction score
9.528
Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι αφού το throw distance είναι στα 3,7μ η οθόνη θα είναι σίγουρα πάνω από 100", ακόμα και χωρίς καθόλου zoom, σωστά;

Ο hd161x φαίνεται ενδιαφέρον στο χαρτί (αν και λίγο πιο ακριβός από τον BenQ) αλλά δεν βρήκα πουθενά review. Υπάρχει κάποιο link?

Στα ίδια λεφτά δεν υπάρχει αξιόπιστη επιλογή από το άλλο στρατόπεδο (LCD)?
Ναι.
Ο hd161 είναι ο hd50.

http://www.trustedreviews.com/optoma-hd50-review

https://www.avforums.com/review/optoma-hd50-dlp-full-hd-3d-projector-review.10545
 

Μηνύματα
21
Reaction score
3
Ψάχνοντας λίγο on-line έπεσα πάνω στους BenQ W1300 και W1400. Οι διαφορές στα specs μεταξύ τους και συγκριτικά με τον W1070+ μου φαίνονται μικρές, με σπουδαιότερες κατά τη γνώμη μου το throw distance και το zoom. Γνωρίζει κανείς αν η ποιότητα της εικόνας σε 2D και 3D διαφέρει μεταξύ αυτών; Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό που μου διαφεύγει;
Έχω την εντύπωση ότι θα καταλήξω σε κάποιον BenQ τελικά...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.511
Μηνύματα
3.014.005
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$
Top