Κληρωση ενισχυτη DIY ....

Reaction score
221
να ρωτησω κατι...ο ενισχυτης αυτος σε ποια κλιμακα-επιπεδο τιμης συνοδων ειναι καλυτερο να κριθει?ενοω φτιαχτηκε και με την προυποθεση να αναδεικνυει και πιο "ταπεινες" πλην τιμιες συσκευες?

Reaction score
1.788
Οκ ..τωρα το εχω καλυτερα Η απαντηση ειναι οτι εαν το φορτιο ειναι ανετο και ευκολο σημαινει οτι ενα πολυπλοκο θεμα μπορει να αποδωθει εξισου καλα ... Οκ σε καποια φαση θα το δω ( το κραταω στο μυαλο μου ) και θα επανελθω .

Ευχαριστω πολυ
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
απο την πρωτη απαντηση εγραψα σε τι ηχειο εγινε η δοκιμη;)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
@shadow

Το ερωτημα σου για τα δικα μου δεδομενα ειναι ακατανοητο
Ενισχυτης 50W ειναι ενα μηχανημα που παιρνει 0,7 βολτ στην ειδοδο του και στην εξοδο του τα εχει κανει περιπου 22 ...
ΤΑ ερωτηματα ειναι ποσο καλα το κανει ποσο πιστα ποσο γρηγορα ποσο αρκετα κλπ κλπ και ολα τα παραπανω σε σχεση με το κοστος που θα καλεστει να πληρωσει ο ακροατης αλλα και τα μουσικα θεματα το αναλογο φορτιο κλπ κλπ κλπ .

προφανως η συνεργασια με Χ πηγες Χ φορτιο Χ συνοδα θα εχει αναλογα αποτελεσματα και επιρεασμους

Οι μεταβλητες λοιπον στο ερωτημα σου ειναι προφανως χιλιαδες οποτε δεν μπορει να απαντηθει .

Το concept εδω ειναι να αποδειχτει οτι ενα μηχανημα γελοια απλης τεχνολογιας οπως ειναι το smart kit , με λιγο προσεγμενα υλικα και κατασκευη , και με ελαχιστες βελτιωσεις κυκλωματικα μπορει να συγκριθει με μηχανηματα τα οποια εχουν πολλαπλασια αξια .

ΚΑτα την σχεδιαση η υλοποιηση μιας κατασκευης η μηχανηματος δεν αποφασιζεται το επιπεδο συνοδων σε καμμια περιπτωση και εαν ειναι δυνατον θα επρεπε ο καθε ενισχυτης να παιζει με ολα τα συνοδα ...Ειναι προφανες οτι οσο καλυτερα ειναι τα συνοδα τοσο καλυτερο θα ειναι το αποτελεσμα Προφανως ομςω αυτο δεν αφορα τον ενισχυτη αλλα τα ιδια τα συνοδα

Last edited by a moderator:

Reaction score
752
Παρολο οτι ειναι μαλλον νωρις ακομα θα ελεγα οτι οι πρωτες αξιολογησεις μαλλον λενε ναι ... ας αφησουμε ομως το πραγμα να εξελιχθει και βλεπουμε απο την αλλη Θεοδοση γιατι δεν βαζεις και την δικη σου αποψη ?

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Πολύ ευχαρίστως. Όμως με τα ηχεία μου θα ήταν λίγο άδικο.

Η κατηγορία κάθε συσκευής, για μένα, είναι το σημαντικοτερο χαρακτηριστικο της.

Reaction score
221
ΚΑτα την σχεδιαση η υλοποιηση μιας κατασκευης η μηχανηματος δεν αποφασιζεται το επιπεδο συνοδων σε καμμια περιπτωση και εαν ειναι δυνατον θα επρεπε ο καθε ενισχυτης να παιζει με ολα τα συνοδα ...Ειναι προφανες οτι οσο καλυτερα ειναι τα συνοδα τοσο καλυτερο θα ειναι το αποτελεσμα Προφανως ομςω αυτο δεν αφορα τον ενισχυτη αλλα τα ιδια τα συνοδα
ακριβως την ιδια αποψη εχω απλα ηθελα μια διευκρινηση γιατι βλεπω οτι το μηχανημα δοκιμαζεται με πολυ αξιολογα συνοδα

nima

Banned
Reaction score
618
Λοιπόν,
α) ο ενισχυτής κοστίζει 350- ευρώ που σημαίνει τα διπλά περίπου αν έβγαινε στην παραγωγή, σε ένα εύκολο ηχείο βάσης δύσκολα θα βρει αντίπαλο, βασικό του όπλο η ευχάριστη μεσαία περιοχή που δεν υπάρχει στους φθηνούς ενισχυτές.
β) σαν τελικός βελτιώθηκε σημαντικά και απλά δεν είναι δυνατόν να είναι τέλειος παντού,
γ) ο Audiolab8000a όπως και λίγοι ακόμα σχετικά φθηνοί ξεχωρίζουν από το σωρό και δύσκολα βρίσκεις καλύτερο στα λεφτά αυτά,
δ) ο ενισχυτής του Σάκη ακούστηκε και σε ακριβότερο σύστημα αξίας πάνω από 10000 ευρώ και εκεί φάνηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό οι αδυναμίες του αρχικού kit αλλά ταυτόχρονα η δουλειά του Σάκη έκανε το ενισχυτή σε καλές εγγραφές να ακούγεται αξιοπρεπέστατα παρόλο που "αντιμετώπιζε" solid state τάξης Α & λάμπα υψηλής κατηγορίας τιμής (set),
ε) με μία διαφοροποίηση στον ΜΣ και με τη χρήση του σαν τελικός εντέλει πιστεύω ότι ΝΑΙ καταρρίπτεται ο μύθος των ακριβών συσκευών (σχετικά εννοείται).

Μύθος είναι τα προβλήματα των λαμπάτων στα άκρα και η αδυναμία τους στα δυναμικά,
ο ενισχυτής ακούστηκε με Ελληνικά έντεχνα, rock, jazz & κλασσική μουσική από πρωτότυπους δίσκους.

Last edited by a moderator:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Παντως θα ηθελα να ομολογησω οτι με ευχαριστει παρα πολυ οτι τυχαινει το μηχανημα να το εχουν παρει στα χερια τους ψαγμενοι ακροατες και απαιτητικοι ...Το τοπιο θα θολωνε ασχημα εαν ειχαμε ασχετες αξιολογησεις απο ανθρωπους που δεν εχουν ιδεα

Ευχαριστω για την συμμετοχη σας και περιμενω τον επομενο ακροατη .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
8.905
Μύθος είναι τα προβλήματα των λαμπάτων στα άκρα και η αδυναμία τους στα δυναμικά,....
Εδώ Νικολάκη ανασκεύασες τα αρχικά σου σχόλια περί λαμπάτων....;) κατά τα άλλα μπράβο για τις όποιες εντυπώσεις....:)

nima

Banned
Reaction score
618
Έγραψα "Σαν ολοκληρωμένος θυμίζει λαμπάτο ενισχυτή με περιορισμούς στα άκρα των συχνοτήτων" αυτό σημαίνει ότι έχει ζεστή μεσαία περιοχή ένα χαρακτηριστικό των λαμπατων ενισχυτών που άλλες φορές είναι ωραιοποιημένο και άλλες απλά αποδίδει το αληθινό (είναι θέμα κατασκευής και κατηγορίας τιμής), δεν σημαίνει ότι όλοι οι λαμπάτοι έχουν περιορισμούς στα άκρα των συχνοτήτων, στην περίπτωση αυτή θα έγραφα "Σαν ολοκληρωμένος θυμίζει λαμπάτο ενισχυτή δηλαδή με περιορισμούς στα άκρα των συχνοτήτων.

Reaction score
8.905
Για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια από εδώ....το αρχικό σου μήνυμα μπορεί να διαβαστεί εδώ ολόκληρο.....
το σταματάω εδώ, για να μην χαλάσουμε με "άσχετα" την προσπάθεια της East Electronics. :thumbsup:

Reaction score
2.566
Eγώ δεν έχω καταλάβει...τώρα περιμένατε να καταρριφθεί ο μύθος των ακριβών ενισχυτών?
Πέρα από τη δουλειά του Σάκη που φαντάζομαι θα είναι καλή, υπάρχουν εδώ και χρόνια συγκεκριμένα κιτάκια -πάμφθηνα- στο ebay, που με μικρές αλλαγές παίζουν πάρα πολύ καλά...για να μη πω για τα ucd που επίσης πλέον φτιάχνεις τελικάρα με φραγκοδίφραγκα...

Όσον αφορά στον ενισχυτή αναφοράς, φαντάζομαι το μέλος εννούσε αναφοράς όσον αφορά στο με τί συνέκρινε του Σάκη, δηλαδή σχετικής αναφοράς και όχι φυσικά απόλυτης.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
ΠΑραμενει αποψη μου οτι ενα καλοφτιαγμενο smart kit ( τρανσιστορικο ) θα παιζει μακραν καλυτερα απο ενα UCD τουλαχιστον απο πλευρας ηχου θεωρω οτι το ιδιο θα συμβαινει με οποιονδηποτε καλοφτιαγμενο ενισχυτη ταξης ΑΒ .

Αντιστοιχα το UCD θα ειναι απαλλαγμενο απο τα προβληματα του βαθμου αποδοσης , στολαρισμα στα βυθισματα του φορτιου , θερμοκρασιες κλπ κλπ .

Πιστευω οτι η ταξη D καποια στιγμη θα φτασει και εκει ισως και να ξεπερασει την ταξη Αβ ομως για να φτασουμε εκει εχουμε ακομα ποοοοοοοολυ δρομο ...

Οταν η ταξη D καταφερει να εχει audio bandwidth 200 khz να της πει καποιος να με παρει τηλεφωνο ....:p

nima

Banned
Reaction score
618
Eγώ δεν έχω καταλάβει...τώρα περιμένατε να καταρριφθεί ο μύθος των ακριβών ενισχυτών?
Πέρα από τη δουλειά του Σάκη που φαντάζομαι θα είναι καλή, υπάρχουν εδώ και χρόνια συγκεκριμένα κιτάκια -πάμφθηνα- στο ebay, που με μικρές αλλαγές παίζουν πάρα πολύ καλά...για να μη πω για τα ucd που επίσης πλέον φτιάχνεις τελικάρα με φραγκοδίφραγκα...
Όσον αφορά στον ενισχυτή αναφοράς, φαντάζομαι το μέλος εννούσε αναφοράς όσον αφορά στο με τί συνέκρινε του Σάκη, δηλαδή σχετικής αναφοράς και όχι φυσικά απόλυτης.
Δεν υπάρχει συσκευή ή σύστημα απόλυτης αναφοράς, όλα σχετικά είναι και δεν τον έβαλα να κοντραριστεί με ακριβούς (στην πραγματικότητα το έκανα για λίγη ώρα -το γράφω εκ των υστέρων-). Συστήματα αναφοράς μπορούν να υπάρξουν σε όλες τις κατηγορίες τιμών αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε όλες τις συσκευές της αγοράς αλλά μόνο τις ακριβές.

Reaction score
2.566
ΠΑραμενει αποψη μου οτι ενα καλοφτιαγμενο smart kit ( τρανσιστορικο ) θα παιζει μακραν καλυτερα απο ενα UCD τουλαχιστον απο πλευρας ηχου θεωρω οτι το ιδιο θα συμβαινει με οποιονδηποτε καλοφτιαγμενο ενισχυτη ταξης ΑΒ .

Αντιστοιχα το UCD θα ειναι απαλλαγμενο απο τα προβληματα του βαθμου αποδοσης , στολαρισμα στα βυθισματα του φορτιου , θερμοκρασιες κλπ κλπ .

Πιστευω οτι η ταξη D καποια στιγμη θα φτασει και εκει ισως και να ξεπερασει την ταξη Αβ ομως για να φτασουμε εκει εχουμε ακομα ποοοοοοοολυ δρομο ...
Οταν η ταξη D καταφερει να εχει audio bandwidth 200 khz να της πει καποιος να με παρει τηλεφωνο ....:p
Οκ... δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας...:)

Ενημερωτικά πάντως, πριν από τα ουσιντι, καλοφτιαγμένο ΑΒ είχα...
Εσάς τους ΑΒ πάντως, δεν θα σας ενοχλούν καθόλου και οι νυχτερίδες το καλοκαίρι με το bandwidth σας...:p :)

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Κοιτα ... τα δικα μου αυτια πανε περιπου 16,000-16,500 οποτε δεν μπορω να σου απαντησω Ομως με μεγαλη σιγουρια απο προσωπικες εμπειριες αλλα και με οπλο κατεγραμενο feedback απο τους πελατες μας ο κανονας λεει οτι τα μηχανηματα τα οποια εχουν την ικανοτητα να ειναι ανοιχτα μεχρι εκει πανω καταφερνουν να "ξεδιπλωνουν" θεματα που υπαρχουν στους 10-12 κλπ πολυ καλυτερα απο ενα μηχανημα ΑΒ που ειναι αυστηρα οριοθετημενο 20-20.

Ποσο μαλλον σε ενα μηχανημα ταξης D
Ισχυει και αντιστροφα δλδ για το κατω ακρο.

Σαν συμπερασμα συζητησεις οι οποιες αφορουν απο 40Κ και πανω για τον ακροατη ειναι αχρηστες , για τους τεχνικους ομως επιδοσεις τυπου 100-200 εχουν κατα πολυ να κανουν με την ταχυτητα και την σταθεροτητα του μηχανηματος που σε γενικες γραμμες ειναι αρκετα δυσκολο να ειναι ανοιχτο εως εκει πανω και να δουλευει με ασφαλεια .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
2.566
...ο κανονας λεει οτι τα μηχανηματα τα οποια εχουν την ικανοτητα να ειναι ανοιχτα μεχρι εκει πανω καταφερνουν να "ξεδιπλωνουν" θεματα που υπαρχουν στους 10-12
To ξέρω...αστειεύομαι...

nima

Banned
Reaction score
618
Αν και καθυστερημένα βάζω 3 φωτογραφίες που τράβηξα εγώ (είχα ένα πρόβλημα με τη φωτογραφική και δεν μπορούσα να τις αντιγράψω).

Reaction score
29.632
Σάκη λογικά είμαι ο επόμενος, και χίλια συγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση , αλλά κάποια προσωπικά προβλήματα με κράτησαν . Αν γίνεται απο δευτέρα είμαι εύκαιρος , μιλάμε μέσω πμ τηλ , για την διαδικασία.
Ευχαριστώ ,
Γιαννης Μαρκου.

Reaction score
29.632
Ζητώ και πάλι συγνώμη , και παραχωρώ τη θέση μου στον επόμενο , μια και λόγω αιφνίδιου θανάτου του αδελφού της μητέρας μου έχω κάνει το Τρίκαλα Αθήνα , Κολιάτσου Παγκράτι. Σήμερα θα είναι η 4η φορά αυτή την βδομάδα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.927
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv