Πού το λέει;Πρεπει να ξερεις γαλλικα για να δεις το ετος κυκλοφοριας?![]()
Και πώς ξέρω εγώ αν είναι το 1955;
Πού το λέει;Πρεπει να ξερεις γαλλικα για να δεις το ετος κυκλοφοριας?![]()
Γκουγκλαρε το, αν και δεν χρειαζεται, κοιτωντας μονο την φωτο από το video που ποσταρες είναι σιγουρο ότι μιλαμε για δεκαετια 50.Πού το λέει;
Και πώς ξέρω εγώ αν είναι το 1955;
Κοιτά σύμπτωση, χτες άκουγα το CD του, το δίσκο το απο το 1969 "My Death", ότι πιο παρανοϊκό concept σε album έχω ακούσει στο rock. Μιλάμε για μεγάλη παράνοια.Ο συνθέτης (μαζί με τον Doc Pomus), τραγουδά το κομμάτι που πρώτος επίσημα είπε ο Del Shannon. Ο Elvis, έρχεται 3ος
Mort Shuman - (Marie´s The Name) His Latest Flame
Διάνοια!Κοιτά σύμπτωση, χτες άκουγα το CD του, το δίσκο το απο το 1969 "My Death", ότι πιο παρανοϊκό concept σε album έχω ακούσει στο rock. Μιλάμε για μεγάλη παράνοια.
Mην ξεχνάμε , αγαπητέ συμπαραγωγέ και το μουσικό κίνημα NORTHERN SOUL, που έδωσε μουσικά διαμάντια.Η αληθεια ειναι οτι στην δεκατια του 60 η soul μουσικη ακουγοταν κυριως απο μαυρους. Ηταν λιγο βαρια για τα λευκα αυτια.
Αυτο αρχισε να αλλαζει σιγα σιγα στις αρχες της δεκαετιας του 70.
Εννοειται φιλε Νικο.Mην ξεχνάμε , αγαπητέ συμπαραγωγέ και το μουσικό κίνημα NORTHERN SOUL, που έδωσε μουσικά διαμάντια.
charles sheffield - its your voodoo working
Ισως.ZOMBIES - SHE'S NOT THERE (1964)
Κατα την προσωπικη ταπεινη μου αποψη, το σουδαιοτερο pop συγκροτημα της δεκαετιας του 60 μετα τους Beatles.
Nαι η αληθεια ειναι οτι δεν ειχαν και πολυ υλικο στην πορεια τους (μονο 2 albums στην δεκαετια του 60 και τα singles τους) αλλα αμεσως φαινεται η μουσικη αξια αυτου του σπουδαιου group.Ισως.
Είναι και οι Kinks που έχουν μεγαλύτερη "ποσότητα" σε τραγούδια.
Το γνωστό "μπέρδεμα" που μας κάνουν τα 60's.
Αν σου πώ ότι το She's not there (που δεν τρελλαίνομαι) το πρωτάκουσα από Santana;
Κορυφή τους αντικειμενικά θεωρώ το Time of the season.
Προσωπικά, τα Leave me be, το I Love You και το Girl Help Me
Εχω βάλει εδώ το Sunny Afternoon και το I'm Not Like Everybody Else.Nαι η αληθεια ειναι οτι δεν ειχαν και πολυ υλικο στην πορεια τους (μονο 2 albums στην δεκαετια του 60 και τα singles τους) αλλα αμεσως φαινεται η μουσικη αξια αυτου του σπουδαιου group.
Hταν και απο τα λιγα pop groups της εποχης που Jazzιζαν και λιγο.
Το Time of the season σαφως το σημαντικοτερο τραγουδι τους, αλλα επελεξα το she's not there σαν το κομματι που τους εκανε γνωστους, και που διασκευαζεται και μεχρι τις μερες μας.
Σιγουρα και οι kinks μεγαλη γκρουπαρα απλως δε θα τους ονομαζα ακριβως pop, γιαυτο και επελεξα τους Zombies σαν (πιστευω) το σημαντικοτερο pop σηγκροτημα των 60"ς μετα τους Beatles.
Περιμενω παντως φιλε castra μιας και τους ανεφερες ενα μικρο αφιερωμα στους kinks εδω στα σημαντικοτερα τραγουδια.
ZOMBIES
SUMMERTIME (1964)
REMEMBER WHEN I LOVED HER (1965)
TIME OF THE SEASON (1969)