PIONEER DV-757Ai ως TRANSPORT

Reaction score
390
Καλημέρα σε όλο το forum.
Μου δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσω το universal player του τίτλου.
Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω ως transport και να αποτελέσει δεύτερο cd player.
Ως dac θα χρησιμοποιήσω είτε το ενσωματωμένο του cary 306,είτε του MF A1008.
Aυτή τη στιγμή,χρησιμοποιώ το NAD C 520,αλλά έχω τη δυνατότητα χρησιμοποίησης και ενός εκ των sony x229 es και sony xe570.
Tί λέτε αξίζει τον κόπο?
Το έχει ακούσει κανείς?
Να σας πώ ότι γενικά ενδιαφέρομαι για την απόκτηση κάποιου αξιόλογου transport με προτίμηση της sony-philips(scd-1,cd 711pro κλπ)

Reaction score
390
Καλημέρα σε όλο το forum.
Μου δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσω το universal player του τίτλου.
Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω ως transport και να αποτελέσει δεύτερο cd player.
Ως dac θα χρησιμοποιήσω είτε το ενσωματωμένο του cary 306,είτε του MF A1008.
Aυτή τη στιγμή,χρησιμοποιώ το NAD C 520,αλλά έχω τη δυνατότητα χρησιμοποίησης και ενός εκ των sony x229 es και sony xe570.
Tί λέτε αξίζει τον κόπο?
Το έχει ακούσει κανείς?
Να σας πώ ότι γενικά ενδιαφέρομαι για την απόκτηση κάποιου αξιόλογου transport με προτίμηση της sony-philips(scd-1,cd 711pro κλπ)
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Reaction score
7.089
δεν θα εχεις καποια βελτιωση σε σχεση με το NAD, εκτος και αν απλα θελεις να βλεπεις στο ρακ σου μια πιο χλιδατη συσκευη. Απο την αλλη γιατι να χρησιμοποιησεις σαν transport μια συσκευη που εχει και τμημα εικονας?

Reaction score
935
Συμφωνώ κι εγώ. Λογικά δεν θα δεις σημαντική διαφορά στον ήχο, μη σου πω δε θα δεις καθόλου (ούτε θα ακούσεις, γιατί ούτως ή άλλως δεν θα την έβλεπες :) ).
Αν θες ένα δεύτερο τράνσπορτ για να μην ταλαιπωρείς το laser του Cary, πάρε καλύτερα ένα σχετικά στιβαρό καινούριο blu ray της τάξης των 150 - 200 ευρώ που θα παίζει και flac από usb.

Reaction score
7.089
ή κανεις ολα τα cd σου flac,πουλας ολα τα cd μετα και ολα τα cdplayer που εχεις και αγοραζεις ενα network music player και το συνδεεις ψηφιακα στο καλο dac (αυτο που εχεις ή αγορασεις).

Reaction score
431
Καλημέρα θα δεις βελτίωση σε σχέση με το NAD και σε όλους τους τομείςκαι θεαματική. γιατι το λέω αυτό?
Αγόρασα και εγώ το 757 πέρισυ και έκανα σύγκριση με το αγαπημένο μου Marantz 63KIS καθώς και ένα Azur 651 που μου είχαν φέρει για επισκευή. Το Pioneer ακούγονταν παντού καλύτερο σε όλους τους τομείς και η θεαματικότερη διαφορά ήταν η τοποθέτηση των οργάνων στον χώρο , περά απο καθαρότητα ,ατάκα κτλ. Φυσικά και κατσαβίδιασα επιτόπου το pioneer και μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι η ποιότητα κατασκευής είναι εκπληκτική, πλακέτες ,υλικά, γειώσεις σασί και πολλοί καλοί τελεστικοί. Εγώ το κράτησα σαν δευτερο player και είμαι ευχαριστημένος. Τέλος να προσθέσω οτι τέτοια ποιότητα κατασκευής δύσκολα θα ξαναβρείς πλέον σε consumer hi-fi.

Reaction score
390
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το απόγευμα θα κάνω κάποιες δοκιμές και θα γνωρίσω τα αποτελέσματα.

Reaction score
7.089
Καλημέρα θα δεις βελτίωση σε σχέση με το NAD και σε όλους τους τομείςκαι θεαματική. γιατι το λέω αυτό?
Αγόρασα και εγώ το 757 πέρισυ και έκανα σύγκριση με το αγαπημένο μου Marantz 63KIS καθώς και ένα Azur 651 που μου είχαν φέρει για επισκευή. Το Pioneer ακούγονταν παντού καλύτερο σε όλους τους τομείς και η θεαματικότερη διαφορά ήταν η τοποθέτηση των οργάνων στον χώρο , περά απο καθαρότητα ,ατάκα κτλ. Φυσικά και κατσαβίδιασα επιτόπου το pioneer και μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι η ποιότητα κατασκευής είναι εκπληκτική, πλακέτες ,υλικά, γειώσεις σασί και πολλοί καλοί τελεστικοί. Εγώ το κράτησα σαν δευτερο player και είμαι ευχαριστημένος. Τέλος να προσθέσω οτι τέτοια ποιότητα κατασκευής δύσκολα θα ξαναβρείς πλέον σε consumer hi-fi.
αυτα σαν χρηση transport ή σαν ολοκληρωμενη συσκευη? για τις οποιες βελτιωσεις για χρηση transport ειναι το θεμα.

Reaction score
390
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το απόγευμα θα κάνω κάποιες δοκιμές και θα γνωρίσω τα αποτελέσματα.
Καλησπέρα,
μετά την εκτέλεση των δοκιμών προέκυψαν τα εξής :
-από τη χρήση του 757 ως transport,μέσω της ψηφιακής(coaxial) εξόδου του (dac o A1008),ο ήχος του ήταν πιο καθαρός και αναλυτικός θα έλεγα από του nad(και αυτός ως transport μόνιμα μέσω της ψηφιακής-coaxial εξόδου του καθόσον έχω διαπιστώσει ότι παίζει καλύτερα έτσι από το να παίζει αυτόνομα ως cd player),πλην όμως οξύς,λίγο σκληρός και χωρίς ιδιαίτερο σώμα με αποτέλεσμα να κουράσει λίγο σε μικρής διάρκειας ακρόαση.
Το ίδιο συνέβη και όταν έπαιξε μόνο του ως cd player.
Τελικά το NADάκι έπαιζε πιο ολοκληρωμένα,πιο ζεστά με μεγαλύτερη σκηνή σύμφωνα με τα ώτα μου.
Αυτά τα ολίγα.
Η αναζήτηση κατάλληλου transport συνεχίζεται.

Reaction score
390
Καλησπέρα,
-από τη χρήση του 757 ως transport,μέσω της ψηφιακής(coaxial) εξόδου του (dac o A1008),ο ήχος του ήταν πιο καθαρός και αναλυτικός θα έλεγα από του nad(και αυτός ως transport μόνιμα μέσω της ψηφιακής-coaxial εξόδου του καθόσον έχω διαπιστώσει ότι παίζει καλύτερα έτσι από το να παίζει αυτόνομα ως cd player),πλην όμως οξύς,λίγο σκληρός και χωρίς ιδιαίτερο σώμα με αποτέλεσμα να κουράσει λίγο σε μικρής διάρκειας ακρόαση.
Τελικά το NADάκι έπαιζε πιο ολοκληρωμένα,πιο ζεστά με μεγαλύτερη σκηνή σύμφωνα με τα ώτα μου.
Αυτά τα ολίγα.
Επιπλέον να πώ ότι διάβασε τα sacd ,τα έπαιξε πάρα πολύ καλά πλήν όμως και αυτά με κάπως οξύ τρόπο σύμφωνα πάντα με τα δικά μου γούστα.

Reaction score
578
Καλησπέρα,
Αυτά τα ολίγα.
Αφου είστε της Αγγλικής Σχολής γιατι ψαχνετε σε αχαρτογραφητα νερα .....

Reaction score
390
Αφου είστε της Αγγλικής Σχολής γιατι ψαχνετε σε αχαρτογραφητα νερα .....
Δημήτρη,
μόλις διάβασα το θέμα με τις κεφαλές MM Vs MC.
Βλέπω το Thorens νa πηγαίνει για αλλαγή.
Θα πρέπει να αγοράσω GPS για να καταλάβω τους Φίλους σου τους Γιαπωνέζους.

Reaction score
578
Δημήτρη,
Τι είναι το GPS; πιστευω οχι Global Positioning System

Δημήτρη,
Linn Sondek μονοδρομος για εσας......

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster