Βοήθεια για καλωδίωση νέου σπιτιου

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Παιδιά καλησπέρα. Φτιάχνω νέο σπίτι και θέλω βοήθεια σχετικά με την καλωδίωση.
Έχω στη μία πλευρά πάνω από τον καναπέ μου πρότζεκτορα και απέναντι έχω ενισχυτή, bluray player, Media player, τηλεόραση και πάνω από όλα αυτά στο ταβάνι οθόνη προβολής.

Απο τη πλευρά του ενισχυτή ως τον πρότζεκτορα απέναντι τι καλώδια χρειάζομαι;
Να έχετε υπόψη και μελλοντική χρήση 4K projector.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
HDMI high speed και καλώδιο για το trigger αν έχει η οθόνη.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Επειδή η απόσταση είναι περίπου 15 μέτρα ένα hdmi 15 μέτρων θα είναι οκ και για μελλοντική χρήση 4Κ?
Η μήπως θα ήταν προτιμότερο 1-2cat6 καλώδια;

Reaction score
248
Επειδή η απόσταση είναι περίπου 15 μέτρα ένα hdmi 15 μέτρων θα είναι οκ και για μελλοντική χρήση 4Κ?
Η μήπως θα ήταν προτιμότερο 1-2cat6 καλώδια;
Πέρνα και τα 2, εξάλλου το ethernet είναι του "κιλού".

Και εγώ επειδή πρόσφατα τα έκανα και ακόμα τελειώνω, πέρασα και τα 2 καλού κακού.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Υπάρχει κάποιο ευκαμπτο καλό hdmi να μου προτείνετε;
Επίσης το hdmi πως θα βγαίνει από τον τοίχο; σε πρίζα hdmi?

Reaction score
248
Υπάρχει κάποιο ευκαμπτο καλό hdmi να μου προτείνετε;
Επίσης το hdmi πως θα βγαίνει από τον τοίχο; σε πρίζα hdmi?
To καλό και ακριβό καλώδιο HDMI δεν το μπλέκεις με πρίζες HDMI και λοιπά τέτοια. Εγώ το έβγαλα απευθείας από ηλεκτρολογικό σωλήνα στον προβολέα μέσα από το ταβάνι. Αν επιμένεις για πρίζα υπάρχουν λύσεις:

http://www.vimar.com/en/ie/catalog/product/index/code/16334

Εύκαμπτο καλώδιο στις "ακριβές" κατηγορίες δύσκολα θα συναντήσεις λόγο θωράκισης κλπ κλπ. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα καλώδια της Supra HDMI. Στο "κάτω" έχω ένα active Chord HDMI 15M που το πλήρωσα 600ευρώ σαν βλάκας. Στο επάνω έβαλα ένα 8μετρο supra με 150 ευρώ και ξεμπέρδεψα. Το δε 15μετρο είχε 200 ευρώ, και τα 2 είναι συμβατά με 4Κ.

Αν μπεις στην δικαδικασία να το σκάψεις στους τοίχους μην κάνεις εκπτώσεις στο καλώδιο. Αν μετά δεν σου κάνει για Χ/Υ λόγο θα έρθει ο ηλεκτρολόγος με το hilti και θα αρχίσει να σκάβει...

Reaction score
37
To καλό και ακριβό καλώδιο HDMI δεν το μπλέκεις με πρίζες HDMI και λοιπά τέτοια. Εγώ το έβγαλα απευθείας από ηλεκτρολογικό σωλήνα στον προβολέα μέσα από το ταβάνι.
Όταν λές ταβάνι, πως ακριβώς το έκανες;
Κανάλι;Γυψοσανίδα;έσκαψες; Φαντάζομαι το έκανες για να αποφύγεις το γύρω-γύρω απο τους τοίχους.

Reaction score
14
ειμαι στο ίδιο ακριβώς στάδιο. Προσωπική μου συμβουλή βάλε όσα περισσότερα μπορεις έστω και αν τώρα σου φενονται άχρηστα!

melina

Cargo 200
Reaction score
45.255
Βρες λύση με κανάλια επισκέψιμα ώστε να μπορείς να το αλλάξεις σε 10 χρόνια. Οτι και να βάλεις σε 10 χρονια θα θες άλλο και αν δεν μπορείς θα είσαι όπως κάποιοι άλλοι που εχουν μεινει στο component :p

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
ΒοufisG, αυτη η πριζα εχει κατι ιδιαιτερο ή οποιαδηποτε τετοια πριζα μας κανει?

josua,συμφωνω αλλα δε ξερω τι αλλο να βαλω...

Reaction score
14
Νομίζω ειναι οτι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Εγώ θα βάλω ηλεκτρολογικούς σωλήνες για να μπορώ να βαζω και να βγάζω καλώδια κατα βούλιση.;)

Reaction score
4.484
να ρωτήσω και γω κάτι , να μην ανοίγω καινούριο?

Μιας και το ethernet υπάρχει πλέον σε πολλές συσκευές tv , projector, av reciever , set top boxes , αποχυμωτές κλπ

αξίζει να πληρώσουμε για πολλές πρίζες rj45 ή για λιγότερες και να κοτσάρω ένα switch όπου χρειάζεται?

Ρωτάω φυσικά γιατί το κόστος του ηλεκτρολόγου είναι απαγορευτικό !!!!

Reaction score
620
Για πείτε και καμμιά ιδέα και τι σωλήνα απαιτείται για όδευση καλωδίων από γυψοσανίδα οροφής ώστε να μην σκαλώνουν τα καλώδια και τρόπους μελλοντικής πρόσβασης.....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
PVC παραλληλόγραμμης διατομής 5-6 εκατοστών θα έβαζα, και γωνιές στις άκρες. Ελαφρύ, φθηνό κι εύκολο.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Josua οι ηλεκτρολογικοι σωλήνες που μπαίνουν; έξω απτον τοίχο σαν κανάλι; πως θα φαίνονται αυτοί από άποψη εμφάνισης όμως;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510