To MM project εξελίσσεται...

Status
Not open for further replies.
Reaction score
666
Οι ενισχυτές με λυχνίες είναι βασισμένοι σε σχέδια των δεκαετιών του '40 και του '50 ίσως και παλαιότερων, Λογικό είναι οι υλοποιήσεις να παρουσιάζουν κακές μετρήσεις λόγω σχεδίασης αλλά και υλικών που χρησιμοποιούνται.
Το ίδιο ισχύει περίπου και για τα συστήματα αναπαραγωγής βινυλίων.
Παρωχημένες τεχνολογίες και οι δύο που όμως έχουν τους φίλους τους αλλά και τους εχθρούς τους.
Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του ΜΠΙΤΣ, όπως και όλων αυτών που τους αρέσει αυτό το old style άκουσμα.
Έχοντας περάσει από αυτό το στάδιο θέλω να πω ότι πια δεν αξίζει τον κόπο αλλά και τα χρήματα που ζητούνται για να απολαύσουμε τη μουσική μας βασιζόμενοι σε ένα τέτοιο άκουσμα.
Νομίζω ότι και με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούμε άνετα να έχουμε αυτόν τον vintage ήχο από κάρτα ήχου, το αντίστοιχο μουσικό υλικό σε ψηφιακά αρχεία με πολύ καλύτερη ακρίβεια και αληθοφάνεια στην αναπαραγωγή και κυρίως με πολύ χαμηλότερο κόστος απόκτησης αλλά και συντήρησης των μηχανημάτων μας. Έτσι δεν καταντά ψυχαναγκαστικό το hobby κι απολαμβάνουμε τη μουσική μας καλύτερα.

Reaction score
59
sorry για το off topic....
αλλά θέλω και εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας για ένα μηχάνημα που απέκτησα πρόσφατα.
είναι ένα dac της audio nemesis το οποίο αν κάποιος δει τις μετρήσεις του.... είναι για γκρεμό!!!!
νομίζεις ότι είναι χαλασμένο!!!
αλλά από ήχο μου αρέσει πάρα πολύ στα αυτιά μου!
μήπως είναι χαλασμένα;
αυτό που θέλω να πω χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός είναι πως η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση.
Σίγουρα κάποιος πρέπει να διαβάζει σοβαρά τις μετρήσεις αλλά το αυτί μας, η διάθεσή μας,....είναι ο τελικός κριτής!
Δεν χρειάζεται να αφορίζουμε κανέναν, γιαυτό άλλωστε και υπάρχουν τόσα διαφορετικά μηχανήματα με διαφορετικές σχεδιάσεις για να μας καλύπτουν όλους!

Reaction score
55
Αφου σου αρεσει η μουσικη, προσπαθησε να μαθεις πεντε πραγματα για την ακροαση της.
η ακροαση της μουσικης δινει χαρα η οποια ομως πολλαπλασιαζεται οταν γινονται κατανοητα τα επιμερους στοιχεια της αναπαραγωγης.
ειμαστε τυχεροι εδω μεσα που καποιοι μας εμαθαν τι παει να πει high fidelity και πασχιζουμε για αυτο.
αλλωστε οι πραγματικα μουσικοφιλοι συχναζουν σε συγκεκριμενα φορα και συζητανε απο το βραδυ ως το πρωι ποια εκτελεση του ταδε κονσερτου ειναι ποιο κοντα στο πρωτοτυπο.
καλη συνεχεια στις δοκιμες σου, ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι γλυκες και χορταστικες. Ελπίζω καποια στιγμη να γινουν και αναλυτικες και με εκταση...
"Αφου σου αρεσει η μουσικη, προσπαθησε να μαθεις πεντε πραγματα για την ακροαση της." Αν το έγραφα εγώ αυτά, που θα είχα κάθε δικαίωμα, θα με θεωρούσατε επιθετικό, γενικολογούντα κι όλα αυτά τα ωραία με τα οποία 3-4 άνθρωποι με υποδεχτήκατε στο forum. Για την ακρόαση της μουσικής δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς εδώ που θα μπορούσε να μου δώσει μαθήματα. Το κοντέρ γράφει 35 χρόνια live και Hi Fi... Aν εννοείτε να ακούω ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ δηλαδή ΛΑΜΠΕΣ, ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΈΣ, ΡΑΚ. ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΑΙ ...ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ, δεν είμαι ΜΗΧΑΝΑΚΙΑΣ, ούτε ΤΡΑΜΠΑΣ, οπότε μην κουράζεστε...

Όχι μην πιστέψεις εμένα σε ότι λέω, στερούμαι τεχνογνωσίας...

Κοίτα όμως πως κατά διαβολική σύμπτωση συμφωνούν οι μετρήσεις του Stereophile για τους λαμπάτους ενισχυτές.

Πάρε το παράδειγμα έναν Audio Note...
http://www.stereophile.com/content/audio-note-jinro-integrated-amplifier-measurements

ή μιας και ανέφερες τη Wawac ας πάμε στον κορυφαίο της. 350 χιλιάδες ευρώ ενισχυτής και δες μετρήσεις και μετά διάβασε τα συμπεράσματα.
http://www.stereophile.com/content/wavac-sh-833-monoblock-power-amplifier-measurements

Ε λοιπόν ναι, ο ιδιοκτήτης ενός Pioneer των 150 ευρώ μπορεί να είναι υπερήφανος, καθότι σε αυτόν τον τομέα έχει έναν πολύ καλύτερο ενισχυτή!!!
Ετσι ακριβώς! Ενας ενισχυτής WAVΑC των 35.000 ευρώ και όχι 350.000 ( αν εννοείς με την 300Β) είναι υποδεέστερος ενός ...Pioneer των 150 ευρώ. Τρομερές απόψεις προσφέρονται στο φόρουμ παιδιά, τρομερές! Αλλά, αντιθέτως, μια κορυφαία κεφαλή ΜΜ των 600 ευρώ είναι το αντίστροφο: πολύ υποδεέστερη μιας MC των 1000 ευρώ!!! Φτάνει να πηγαίνουμε κόντρα και να τα ξέρουμε όλα. Και να υποδεικνύουμε στον άλλο τι να ακούει, πως να ακούει, γιατί να ακούει κοκ

sorry για το off topic....
αλλά θέλω και εγώ να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας για ένα μηχάνημα που απέκτησα πρόσφατα.
είναι ένα dac της audio nemesis το οποίο αν κάποιος δει τις μετρήσεις του.... είναι για γκρεμό!!!!
νομίζεις ότι είναι χαλασμένο!!!
αλλά από ήχο μου αρέσει πάρα πολύ στα αυτιά μου!
μήπως είναι χαλασμένα;
αυτό που θέλω να πω χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός είναι πως η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση.
Σίγουρα κάποιος πρέπει να διαβάζει σοβαρά τις μετρήσεις αλλά το αυτί μας, η διάθεσή μας,....είναι ο τελικός κριτής!
Δεν χρειάζεται να αφορίζουμε κανέναν, γιαυτό άλλωστε και υπάρχουν τόσα διαφορετικά μηχανήματα με διαφορετικές σχεδιάσεις για να μας καλύπτουν όλους!
Όλους εκτός από μένα που αν συγκεντρώσει κανείς και αντιπαραθέσει τα σχόλια πάνω στα λεγόμενά μου, απλά και ξεκάθαρα πράγματα για όποιον ευχαριστιέται τη μουσική και δεν κάνει 10 τράμπες το χρόνο, θα νομίζει ότι έπεσα στο κλουβί με τις τρελές...

Οι ενισχυτές με λυχνίες είναι βασισμένοι σε σχέδια των δεκαετιών του '40 και του '50 ίσως και παλαιότερων, Λογικό είναι οι υλοποιήσεις να παρουσιάζουν κακές μετρήσεις λόγω σχεδίασης αλλά και υλικών που χρησιμοποιούνται.
Το ίδιο ισχύει περίπου και για τα συστήματα αναπαραγωγής βινυλίων.
Παρωχημένες τεχνολογίες και οι δύο που όμως έχουν τους φίλους τους αλλά και τους εχθρούς τους.
Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό του ΜΠΙΤΣ, όπως και όλων αυτών που τους αρέσει αυτό το old style άκουσμα.
Έχοντας περάσει από αυτό το στάδιο θέλω να πω ότι πια δεν αξίζει τον κόπο αλλά και τα χρήματα που ζητούνται για να απολαύσουμε τη μουσική μας βασιζόμενοι σε ένα τέτοιο άκουσμα.
Νομίζω ότι και με τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούμε άνετα να έχουμε αυτόν τον vintage ήχο από κάρτα ήχου, το αντίστοιχο μουσικό υλικό σε ψηφιακά αρχεία με πολύ καλύτερη ακρίβεια και αληθοφάνεια στην αναπαραγωγή και κυρίως με πολύ χαμηλότερο κόστος απόκτησης αλλά και συντήρησης των μηχανημάτων μας. Έτσι δεν καταντά ψυχαναγκαστικό το hobby κι απολαμβάνουμε τη μουσική μας καλύτερα.
Όπως έγραψα στο πρώτο μου τόπικ, χρησιμοποιω WAV, CD και βινύλια σε ίσες σχεδόν αναλογίες αλλά για διαφορετικούς λόγους. Όπερα μόνο WAV, ροκ και κλασική 70% CD και 30% βινύλια και τζαζ, φωνητικά όσο περισσότερο βινύλια μπορώ... Χρησιμοποιώ επίσης μαγνητόφωνο μπομπίνας, τιούνερ κλπ ανάλογα με την περίπτωση...

Last edited by a moderator:

Reaction score
29.620
Συγνώμη κιόλας , αλλά που κολλάνε οι τράμπες? έχουν άμεση σχέση με τις γενικότερες γνώσεις ηλεκτροτεχνίας -ηλεκτρονικών και πάει λέγοντας? Είπε κανείς κάπου στα τελευταία posts ότι χωρίς τράμπες το High end δεν περπατάει?
ΜΠΙΤΣ δεν μου τα λες καλά. Οσο για το τι γράφει το κοντέρ , και πόσα Live και όλα τα υπόλοιπα , δεν τα αμφισβητεί κανείς. Αυτό που αμφισβητούν κάποιοι και με το δίκιο τους , είναι η υπό σωστάς συνθήκας ακρόασή τους. Καλώς ή κακώς ακούμε μέσω μηχανημάτων , τα οποία ως γνωστόν επιδέχονται πολλές ρυθμίσεις και επιλογές. Ε! κάπου εκεί συμβαίνει να υπάρχουν και λάθη τα οποία κάποιοι εντοπίζουν και επισημαίνουν. Επίσης έχε υπ¨'οψην σου ότι οι κατασκευαστές , όποιοι και αν είναι αυτοί , είναι επιχειρήσεις με απώτερο σκοπό το κέρδος και όχι την ψυχή της μάνας τους. Ως εκ τούτου παράγουν μηχανήματα για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους και όχι απαραίτητα την ακουστική απόλαυση των προσκείμενων σε αυτούς ακροατών. Υπάρχει λοιπόν μεγάλο περιθώριο επιλογών από μέρους τους και καμία ανάγκη δικαιολογίας εκ μέρους τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάνουν πάντα λάθος επιλογές.
Αυτά και καλά ακούσματα.

Reaction score
666
Όπως έγραψα στο πρώτο μου τόπικ, χρησιμοποιω WAV, CD και βινύλια σε ίσες σχεδόν αναλογίες αλλά για διαφορετικούς λόγους. Όπερα μόνο WAV, ροκ και κλασική 70% CD και 30% βινύλια και τζαζ, φωνητικά όσο περισσότερο βινύλια μπορώ...
Ελπίζω να έχεις ξεπεράσει το σύνδρομο "βλέπω το δίσκο να γυρίζει" που είναι ίσως αυτό που μας τραβά περισσότερο στην αναπαραγωγή βινυλίου.
Έπειτα να ξέρεις ότι ο μαύρος δίσκος είναι ένα μέσο αποθήκευσης και τίποτε περισσότερο. Ούτε αναλογικός ήχος (κάποτε ναι, όχι πια), ούτε φετίχ και μαγικές ιδιότητες, ούτε ιερή αγελάδα τoυ high end.

Σε δεύτερη φάση να ξεπεράσεις τις λάμπες. Πάρε από τις άλλες που φωτίζουν μόνο.
Οι λυχνίες κενού έχουν εγγενείς αδυναμίες που σε κάνουν ψυχαναγκαστικό.
Μπορείς άνετα να έχεις ήχο λάμπας χωρίς λάμπες, αλλαγές επί αλλαγών στις λάμπες, ρυθμίσεις bias, την απάτη των NOS λυχνιών, την εκπεμπόμενη ζέστη κλπ. στη μουσική τώρα την έλλειψη των άκρων στο μουσικό φάσμα και ό,τι άλλο κουβαλούν.
Είναι δύσκολο το ξέρω ειδικά αν έχεις ξοδέψει ένα σεβαστό ποσό να αλλάξεις ξαφνικά. Όμως όπως θεωρείς τις MC κεφαλές υπερτιμημένες το ίδιο να θεωρείς και τους λαμπάτους single ended τάξης Α. Η συντήρηση συσκευών παρωχημένης τεχνολογίας κοστίζει πολύ περισσότερο από την απόκτησή των.

TGD

Reaction score
10.592
Είπε κανείς κάπου στα τελευταία posts ότι χωρίς τράμπες το High end δεν περπατάει?
Ε, δεν το είπε κανένας, αλλά ρωτήστε τα μαγαζιά αν αγοράζει κανένας χωρίς τράμπα. :wink:

Reaction score
55
Ελπίζω να έχεις ξεπεράσει το σύνδρομο "βλέπω το δίσκο να γυρίζει" που είναι ίσως αυτό που μας τραβά περισσότερο στην αναπαραγωγή βινυλίου.
Έπειτα να ξέρεις ότι ο μαύρος δίσκος είναι ένα μέσο αποθήκευσης και τίποτε περισσότερο. Ούτε αναλογικός ήχος (κάποτε ναι, όχι πια), ούτε φετίχ και μαγικές ιδιότητες, ούτε ιερή αγελάδα τoυ high end.

Σε δεύτερη φάση να ξεπεράσεις τις λάμπες. Πάρε από τις άλλες που φωτίζουν μόνο.
Οι λυχνίες κενού έχουν εγγενείς αδυναμίες που σε κάνουν ψυχαναγκαστικό.
Μπορείς άνετα να έχεις ήχο λάμπας χωρίς λάμπες, αλλαγές επί αλλαγών στις λάμπες, ρυθμίσεις bias, την απάτη των NOS λυχνιών, την εκπεμπόμενη ζέστη κλπ. στη μουσική τώρα την έλλειψη των άκρων στο μουσικό φάσμα και ό,τι άλλο κουβαλούν.
Είναι δύσκολο το ξέρω ειδικά αν έχεις ξοδέψει ένα σεβαστό ποσό να αλλάξεις ξαφνικά. Όμως όπως θεωρείς τις MC κεφαλές υπερτιμημένες το ίδιο να θεωρείς και τους λαμπάτους single ended τάξης Α. Η συντήρηση συσκευών παρωχημένης τεχνολογίας κοστίζει πολύ περισσότερο από την απόκτησή των.
Ευχαριστώ ειλικρινά για τις απόψεις σου. Αγοράζω σχεδόν πάντα μεταχειρισμένα μηχανήματα στο 40-50% της ονομαστικής τους αξίας έτσι ώστε να "κουρέψω" όσο μπορώ την ψεύτικη υπεραξία. Φυσικά σεν ασχολούμαι με NOS και άλλα NOSηρά φαινόμενα λαμπών που κοστίζουν 800 και 1000 ευρώ. Η ζέστη δεν με ενοχλεί-έχω και ένα σετ densen 20/30 προ τελικό για το καλοκαίρι.

Reaction score
29.620
Γι"αυτό εγώ αγοράζω κατευθείαν , και μεταχειρισμένα βέβαια , αλλά χωρίς τράμπες , για να μην χρωστάω υποχρέωση σε κανέναν.

Reaction score
55
Συγνώμη κιόλας , αλλά που κολλάνε οι τράμπες? έχουν άμεση σχέση με τις γενικότερες γνώσεις ηλεκτροτεχνίας -ηλεκτρονικών και πάει λέγοντας? Είπε κανείς κάπου στα τελευταία posts ότι χωρίς τράμπες το High end δεν περπατάει?
ΜΠΙΤΣ δεν μου τα λες καλά. Οσο για το τι γράφει το κοντέρ , και πόσα Live και όλα τα υπόλοιπα , δεν τα αμφισβητεί κανείς. Αυτό που αμφισβητούν κάποιοι και με το δίκιο τους , είναι η υπό σωστάς συνθήκας ακρόασή τους. Καλώς ή κακώς ακούμε μέσω μηχανημάτων , τα οποία ως γνωστόν επιδέχονται πολλές ρυθμίσεις και επιλογές. Ε! κάπου εκεί συμβαίνει να υπάρχουν και λάθη τα οποία κάποιοι εντοπίζουν και επισημαίνουν. Επίσης έχε υπ¨'οψην σου ότι οι κατασκευαστές , όποιοι και αν είναι αυτοί , είναι επιχειρήσεις με απώτερο σκοπό το κέρδος και όχι την ψυχή της μάνας τους. Ως εκ τούτου παράγουν μηχανήματα για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους και όχι απαραίτητα την ακουστική απόλαυση των προσκείμενων σε αυτούς ακροατών. Υπάρχει λοιπόν μεγάλο περιθώριο επιλογών από μέρους τους και καμία ανάγκη δικαιολογίας εκ μέρους τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάνουν πάντα λάθος επιλογές.
Αυτά και καλά ακούσματα.
Αμφισβητούν κάτι που δεν γνωρίζουν; Και μεταξύ των σχολιαστών υπάρχουν διαφρετικές απόψεις όπως θα πρόσεξες. Ποιος είναι "λάθος" και ποιος "σωστός"; Κι αν είναι υποκειμενικά τα πράγματα, τι θα πει "λάθος"; Κι έχω άδικο να αμφισβητώ ας πούμε την άποψη ότι ο Χ ή ο Ψ γνωρίζει τι χρειάζεται ένας καλός ενισχυτής αλλά το αγνοεί η Wavac, η Mactone κλπ; Καλά ακούσματα κι από μένα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.025
...Κι έχω άδικο να αμφισβητώ ας πούμε την άποψη ότι ο Χ ή ο Ψ γνωρίζει τι χρειάζεται ένας καλός ενισχυτής αλλά το αγνοεί η Wavac, η Mactone κλπ; Καλά ακούσματα κι από μένα!
Ναι, έχεις άδικο, τουλάχιστον όσον αφορά τη Wavac. Εδώ δεν μιλάμε για μηχανικό, αλλά για άτομο με ψυχαναγκαστικό πρόβλημα, πασπαλισμένο με γερή δόση θράσους.

"So, that's that for the Wavac SH-833. I can't explain why Michael found its sound so seductive; all I can do is point to the measurable problems or audible idiosyncrasies that must be listened through to hear what it does right. All I have to do now is work out how to get this mondo amplifier back out of my basement and into the SUV so that Mikey can spend another couple of weeks luxuriating in its sound.—John Atkinson"

http://www.stereophile.com/content/wavac-sh-833-monoblock-power-amplifier-measurements

Last edited by a moderator:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αμφισβητούν κάτι που δεν γνωρίζουν; Και μεταξύ των σχολιαστών υπάρχουν διαφρετικές απόψεις όπως θα πρόσεξες. Ποιος είναι "λάθος" και ποιος "σωστός"; Κι αν είναι υποκειμενικά τα πράγματα, τι θα πει "λάθος"; Κι έχω άδικο να αμφισβητώ ας πούμε την άποψη ότι ο Χ ή ο Ψ γνωρίζει τι χρειάζεται ένας καλός ενισχυτής αλλά το αγνοεί η Wavac, η Mactone κλπ; Καλά ακούσματα κι από μένα!
Αν έκανες το κόπο να κάνεις κλικ με το <<ποντίκι>> επάνω στους συνδέσμους που ανέβασα θα έβλεπες ότι αυτοί αφορούν κάποια λαμπάτα μηχανήματα.
Το δεύτερο από αυτά είναι ο κορυφαίος Wavac των 350.000 δολαρίων.

Λοιπόν οι μετρήσεις του εν λόγο μηχανήματος είναι απλός τραγικές και ναι οποιοσδήποτε φτηνός ενισχυτής των 150 ευρώ έχει πλέον μικρότερη παραμόρφωση, καλύτερη απόκριση συχνοτήτων και χαμηλότερη αντίσταση εξόδου.
Αν δεν γνωρίζεις τι είναι αυτά που αναφέρω υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα.
Το <<Γηράσκω αεί διδασκόμενος>> ξέρεις είναι διαχρονικό!

Η παραμόρφωση ας πούμε είναι πόσο αλλοιωμένος βγαίνει ο ήχος στην έξοδο του ενισχυτή σε σχέση με το σήμα στην είσοδο του.
Στο συγκεκριμένο λοιπόν αλλά και όλους τους λαμπάτους οι παραμορφώσεις είναι από μεγάλες έως τεράστιες.

Ειλικρινά πρώτη φορά το ακούς αυτό από τις σελίδες αυτού του φορά?
Δεν είναι κάποια παγκόσμια πλεκτάνη εναντίον σου.
Είναι γεγονός γνωστό σε όλους του χώρου εδώ και πάνω από 50 χρόνια.

Αλήθεια σε έχει προβληματίσει το γεγονός ότι ενώ το Stereophile είναι η γνωστότερη σελίδα δοκιμών, που έχει και μετρήσεις, ουδέποτε κάποια Κυρία Wavac μπήκε στη διαδικασία να διαμαρτυρηθεί για τα τραγικά αποτελέσματα των μηχανημάτων της?
Μάλλον γνωρίζουν το προϊόν τους θα έλεγα εγώ.

Κάνεις λοιπόν το λάθος να ψωνίζεις βάση της ταμπέλας και του κόστους.
Βλέπεις να γράφει το μηχάνημα <<Φου-μαν-τσου>> και λες ότι αφού κοστίζει και όσο πέντε διαμερίσματα θα παίζει και πολύ καλά, αφού ως γνωστών ο <<μάγος>> Φου-μαν-τσου βάζει αστερόσκονη στο πυρήνα των μετασχηματιστών του οπότε θα έχουν και μαγικές μεσαίες.

Λοιπόν ένα μηχάνημα ήχου που μετράει καλά πάντα θα παίζει από καλά έως άριστα.
Ένα μηχάνημα που δεν μετράει καλά παίζει από μέτρια έως <<χωματερή Άνω Λιοσίων> και αυτός είναι κανόνας!

Σε αυτό που θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου είναι για το μαστίγωμα που μας χρειάζεται και όχι μόνο μία αλλά δύο φορές τη βδομάδα, μαζί με αλάτι στις πληγές, μέχρι να ξυπνήσουμε σαν λαός και να γνωρίζουμε τι ψωνίζουμε, τι δυνατότητες έχει και ποια η πραγματική του αξία.
Είναι από τους λόγους που φτάσαμε εδώ...

Καλή συνέχεια στις ακροάσεις σου!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Συγνώμη για το off topic, μήπως μπορείτε μια γνώμη για αυτόν τον AV σαν πηγη ήχου? γιατί εμένα μου φαίνεται οτι θέλει πέταμα!
μπορούν να υπάρχουν τέτοια χαρακτηριστικά, σε μηχάνημα? το Hi Fi δεν ορίζει απόκριση τουλάχιστον 20hz εως 20000khz?

< AUDIO SECTION
Rated Power output during stereo operation (DIN/IEC) 63hz-12,5Khz, 0,7% T.H.Dat 6Ω
130W + 130W >

Last edited:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Συγνώμη δεν πρόλαβα την επεξεργασία! παραθέτω εικόνα! με ενδιαφέρει πολύ
γιατί μάλλον θέλω ενισχυτή!!!

Attachments

Reaction score
578
Υπάρχουν δίσκοι τόνου με διαμόρφωση που μπορούμε να ρυθμίσουμε την αντιολίσθηση με περισσότερη ακρίβεια με βάση και το βάρος ανάγνωσης αλλά και το shape της ακίδας.
Θα ήθελα μια πρόταση για το πως μπορω να προμηθευτω κάποιο τέτοιο δίσκο.

Reaction score
2.248
βρε σεις, τον φαγατε τον ανθρωπο, αφηστε δηλαδη να πεσει κ τιποτα κατω...
Τι να πέσει κάτω? :p
Εχουν γραφτεί εδώ κείμενα επί κειμένων για τα αναλογικά για την ορθή ανάγνωση του βινυλίου με διαβολικές μικροσκοπικές επεξηγήσεις για το τι κάνει τι, πως ακούγεται, πως ρυθμίζεται, πως αλληλεπιδρά και τελικά πως μπορεί σωστά να βγει αυτό που είναι γραμμένο στο αυλάκι (που έχει όλα αυτές τις αρμονικές που είπε και ο ΜΠΙΤΣ και τις παρουσίασε γλαφυρά σαν οσμή ουίσκι κτλ).
Το βινύλιο τα έχει όλα αυτά ΜΕΣΑ στο αυλάκι λοιπόν. Ας μάθουμε το πως και με τι θα τα ανασύρουμε, πως θα τα επεξεργαστούμε και πως θα τα ακούσουμε.
Αυτή είναι η προσπάθεια μας σαν "αναλογικάριοι".
Ολα τα κάνουμε "μόνοι μας" και με οδηγίες που έχουν μείνει από εκείνη την αναλογική εποχή. Ο καθένας παλεύει μόνος του και με όπλα τα πλατό, τα μοτέρς, τις κεφαλές, τους βραχίωνες, τα stages, τα καλώδια, τις τεχνοτροποίες, τις αποσβέσεις κτλ κτλ. Τα δικά του... αυτά που έχει.... αλλά ξέρει τι κάνει τι και πως αλληλεπιδρά.
Δεν είναι η μασημένη τροφή του DAC που το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ποιο είναι το IN και ποια τα OUT left/right. Αυτό είναι το χόμπι και για αυτό βλέπουμε extreme κατασκευές και ακριβές.

Θα κουοτάρω μία παράγραφο από ένα νήμα και θα καταλάβουμε γιατί μιλάμε και γιατί παλεύουμε

3.Δυστυχώς η γωνιακή συχνότητα περιστροφής δεν είναι η σωστή, 78 στροφές / λεπτό αλλά 80 στροφές / λεπτό. Στην ακρόαση τού δίσκου δεν είναι και τόσο τραγικό μιας και η διαφορά είναι πολύ μικρή από την κανονική ταχύτητα αλλά αν πας να παίξεις μαζί με το δίσκο ένα συγκερασμένο όργανο π.χ. μπουζούκι είσαι αναγκασμένος να το κουρδίσεις λίγο πιο ψηλά ώστε να ακολουθήσεις το δίσκο με την προϋπόθεση το φωνογραφικό μηχάνημα που πρωτοέκοψε το master να γύριζε με 78 στρ/λεπτό και τα μουσικά όργανα να ήταν κουρδισμένα σωστά.
Καταλάβαμε τι λέει ο άνθρωπος? Τι είναι 2 rpm παραπάνω από τις 78 rpm πχ? και τι κάνουν?
Εάν ναι και μας ενδιαφέρει το φτιάχνουμε, εάν όχι το απαξιώνουμε θα ακούμε κιθάρα και θα λέμε ότι έχει οσμή από μαντολίνο....... Εεεεε λοιπόν εάν σας αρέσει το μαντολίνο διαλέξτε τον κατασκευαστή που έχει "άποψη μαντολίνου"

Μια φορά στο βινύλιο είναι μπουζούκι :drinks:

Reaction score
2.248
Θα ήθελα μια πρόταση για το πως μπορω να προμηθευτω κάποιο τέτοιο δίσκο.
http://www.musicdirect.com/c-549-test-records.aspx

O hifi news είναι καλός

Επίσης εάν βρεις της ΕΜΙ test record
http://www.discogs.com/No-Artist-EMI-Technical-Test-Record/release/1738022

Είναι πολύ καλό για να δεις τις δυνατότητες της κεφαλής σου και να κάνεις διορθωτικές κινήσεις

Reaction score
578

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv