Ανακαλωδίωση rega rb 250

Reaction score
569
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Έχω τον βραχίονα του τίτλου και σκέφτομαι να τον ανακαλωδιώσω με το παρακάτω kit που έχω βρει από ebay. Σας δίνω το link:

http://www.ebay.com/itm/271696248789?_trksid=p2060778.m2763.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει τον κόπο και αν υπάρχει κάποιος που κάνει αυτή τη δουλειά μιας και είμαι άσχετος για να την κάνω μόνος μου.

Πληροφορίες με p.m

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Η εν λόγο καλωδίωση έχει μήκος 1,2 μέτρα και σκέφτεσαι να ξοδέψεις, μαζί με τα περαστικά, περίπου 100 ευρώ.
Μετά θα προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι υπάρχουν διαφορές...

Εγώ απλά θα σου πρότεινα να μειώσεις το μήκος της υπάρχουσας στους 30 με 40 πόντους χρησιμοποιώντας δύο αξιόλογα βύσματα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Άλλαξα τα καλώδια του RB300 γύρω στο 1992 (με επάργυρα Van Den Hul - δε θυμάμαι μοντέλο). Εξ όσων θυμάμαι, άξιζε τον κόπο, αλλά πολύ γρήγορα έβαλα και τη RIAA μέσα στο σασί του πικάπ, κάτι που πρέπει να συμβαίνει με κάθε πικάπ, ασχέτως αν όλοι ανεξαιρέτως οι κατασκευαστές αποφεύγουν κάτι τέτοιο, για λόγους marketing. Θέλω να πω δηλαδή, πως πουλώντας δύο συσκευές αντί μιας (πικάπ και προενισχυτή phono), βγάζεις πιο πολλά λεφτά. Άσε που έτσι δίνεις στον πελάτη τη δυνατότητα "ελευθερίας επιλογής" και "πειραματισμού", ώστε να βάλει τη δική του "πινελιά" στον ήχο του συστήματός του, και άλλες τέτχοιες μαλακί...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Η ίδια τακτική ακολουθείται με στους ενισχυτές, εκτός εξαιρέσεων. Ξεχωριστός προενισχυτής phono, ξεχωριστός ενισχυτής, να γεμίζει το ρακ, να χορταίνει το μάτι. Κάπως έτσι πουλάνε και οι κομπιουτεράδες motherboard full ATX, να γεμίζει το κουτί, να χορταίνει το μάτι με αδειανά slot που δε θα γεμίσουν ποτέ.

Reaction score
29.585
Κωστή και εγώ full atx , έχω και δεν υπάρχει slot ελεύθερο , ούτε για δείγμα.
Όχι !, λάθος υπάρχει το pci της κάρτας ήχου της onboard που την ξήλωσα και ησύχασα.

Reaction score
9.839
αυτο παλι η ιδια εταιρεια να βγαζει πικαπ και ξεχωριστα προενισχυτες λες και δεν μπορουν να τα βαλουν μαζι, εκτος αν υπαρχει κανας νομος της φυσικης και της μηχανικης που το απαγορευει:D

Reaction score
569
Ναι αλλά δεν είναι καλύτερα από ηχητικής πλευράς, να είναι το phono εξωτερικά? Νομίζω πως για να βρεις καλό εσωτερικό θα πρέπει να πας σε ενισχυτή πολλών ... ευρώ.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Θα πρέπει να υπάρχει χρηματική και ποιοτική κατηγοριοποίηση στα προϊόντα των εταιριών, αφού έτσι έχει συνηθίσει και ο καταναλωτής.

Δεν μπορεί για παράδειγμα στη γκάμα μιας εταιρίας να υπάρχει ολοκληρωμένος ενισχυτής, ο οποίος θα αποδίδει καλύτερα από συνδυασμό προενισχυτή-τελικού και βέβαια θα κοστίζει ακριβότερα.
Είναι σαν να θάβει η εταιρία τα ίδια της τα προϊόντα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τη περίπτωση του ενσωματωμένου στο πικάπ προενισχυτή κεφαλής.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για την εύκολη λύση, που απευθύνεται στη χαμηλή κατηγορία τιμής, δημιουργώντας τα λιγότερα προβλήματα συμβατότητας και ενασχόλησης.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
έβαλα και τη RIAA μέσα στο σασί του πικάπ, κάτι που πρέπει να συμβαίνει με κάθε πικάπ, ασχέτως αν όλοι ανεξαιρέτως οι κατασκευαστές αποφεύγουν κάτι τέτοιο, για λόγους marketing. .
Ποια riaa και σε ποιο πικαπ Κωστα?
Aν μιλαμε για ενα phono που χωραει να μπει τοτε συμφωνουμε.Αν τωρα δεν χωραει,δεν σημαινει οτι το phono εγινε μεγαλο για λογους "marketing" η εντυπωσιασμου,η οτι αλλο

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Άσε που έτσι δίνεις στον πελάτη τη δυνατότητα "ελευθερίας επιλογής" και "πειραματισμού", ώστε να βάλει τη δική του "πινελιά" στον ήχο του συστήματός του, και άλλες τέτχοιες μαλακί...
Δεν ειναι θεμα "ελευθερης επιλογης".Ειναι θεμα δυνατοτητας σωστων ρυθμισεων που αν τις εχεις ακους σωστοτερα αν δεν τις εχεις ακους οτι κατσει.Ομως συμφωνω οτι μπορεις οντως να "βαλεις και την πινελια" σου αν προτιμας :)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Μια riaa με τελεστικούς μέσα σ'ένα Systemdeck, στη δική μου περίπτωση. Σε βιομηχανική κλίμακα, δεν υπάρχει πικάπ, στο σασί του οποίου δεν μπορεί να τοποθετηθεί μια riaa, και μάλιστα fully balanced. Υλικά εξαιρετικά και μικρού όγκου υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμη και λάμπες μπορούν να χωρέσουν σε κάποια σασί.

Reaction score
1.788
Καλημερα και καλη χρονια σε ολους!

Η θρυλικη EMT το ειχε κανει χρονια πριν . Ειναι οτι καλυτερο ειδικα αν παιζεις με mc που το σημα εξοδου ειναι κατω απο 0,5 του milivolt.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μια riaa με τελεστικούς μέσα σ'ένα Systemdeck, στη δική μου περίπτωση. Σε βιομηχανική κλίμακα, δεν υπάρχει πικάπ, στο σασί του οποίου δεν μπορεί να τοποθετηθεί μια riaa, και μάλιστα fully balanced. Υλικά εξαιρετικά και μικρού όγκου υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμη και λάμπες μπορούν να χωρέσουν σε κάποια σασί.
Σε Systemdek ειχα βαλει και γω παλια την πλακετα απο ενα tonar phono και ηταν πετυχεμενη δουλεια.Ομως θα ελεγα οτι ενα καλυτερο phono ειναι καλυτερο phono κι ας ειναι εξω απο το πικαπ.
Oσον αφορα προ/τελικους που νομιζω ανεφερε ενας φιλος πιο πανω,ναι ενας ολοκληρωμενος μπορει ανετα να ειναι καλυτερος.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλημερα και καλη χρονια σε ολους!

Η θρυλικη EMT το ειχε κανει χρονια πριν . Ειναι οτι καλυτερο ειδικα αν παιζεις με mc που το σημα εξοδου ειναι κατω απο 0,5 του milivolt.
Kαλυτερα μαλλον για ΜΜ λογω κοντων καλωδιων ?

Reaction score
1.549
Φανταζομαι τα ΕΜΤ ειχαν εσωτερικα τα στεπ απ και τις ΡΙΑ για θεματα αμεσου σερβις (βγαλε καρτα βαλε καρτα) αλλα και γιατι οι ραδιοωνικες κονσολες δεν ειχαν ενισχυση πικαπ οι πιο πολλες

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Φανταζομαι τα ΕΜΤ ειχαν εσωτερικα τα στεπ απ και τις ΡΙΑ για θεματα αμεσου σερβις (βγαλε καρτα βαλε καρτα) αλλα και γιατι οι ραδιοωνικες κονσολες δεν ειχαν ενισχυση πικαπ οι πιο πολλες
Εκτος αυτου δεν θα ελεγες τα ΕΜΤ σαν συνηθισμενα πικαπ με ενσωματωμενα φονο,μαλλον μεταλικες κατασκευες με χωρο για φονο σε κλειστο κουτι , ετοιμο κομπλε να μπει σε επαγγελματικο ρακ της εποχης.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Έχω τον βραχίονα του τίτλου και σκέφτομαι να τον ανακαλωδιώσω με το παρακάτω kit που έχω βρει από ebay. Σας δίνω το link:

http://www.ebay.com/itm/271696248789?_trksid=p2060778.m2763.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Η ερώτηση μου είναι αν αξίζει τον κόπο και αν υπάρχει κάποιος που κάνει αυτή τη δουλειά μιας και είμαι άσχετος για να την κάνω μόνος μου.

Πληροφορίες με p.m

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γιατι οχι κατι σαν αυτο της φωτο?Ναι μεν εχει εξτρα βυσμα αλλα εχεις επιλογη καλωδιου οτι σου αρεσει.Tα καλωδιακια μεσα στον βραχιωνα να ειναι οσο πιο λεπτα και ευκαμπτα γινεται.Η ελευθερια στην κινηση των bearings ειναι τουλαχιστον εξ'ισου σημαντικη με τα καλωδια εσωτερικα.

Attachments

Reaction score
569
Και πως συνδέονται με το εξωτερικό καλώσδιο rca?
Έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερη η συνεχόμενη καλωδίωση.
Έχει πέσει πολύ διάβασμα όπως βλέπετε ( βέβαια δέν κατάλαβα τίποτα από τη συζήτηση παραπάνω).
Ευχαριστώ για την απάντηση, καλή χρονιά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo