που μυαλό.......

Reaction score
28
και πάνω που είχα απηυδήσει ...και παρ'ολίγον να πάρω την απόφαση να μην ξαναακούσω το σύστημα μου .....μου ήρθε φλασιά.....και τι ανακάλυψα ότι ενάμισυ χρόνο περίπου πριν είχα συνδέσει τα interconnect από το dac στον ενισχυτή με ανάποδη φορά...λόγω βαφής του σαλονιού και αποσύνδεσης του συστήματος....αφού τα έβαλα λοιπόν με την σωστή φορά όπως δείχνουν και τα τοξάκια έκατσα να ακούσω και να δω τι θα γινόταν .......ε λοιπόν δεν μπορούσα να το φαντασθώ άκουσα άλλο σύστημα ...50% βελτίωση ...έπαθα την πλάκα μου ......τώρα ακούω όλα τα cd μου και τα αρχεία ξανά θαρρείς και άλλαξα μηχανήματα.....τελικά μεγάλη συμμετοχή ίσως σε κάποια συστήματα τα καλώδια .......btw το σύστημα αποτελείται από ...ενισχυτή yamaha as2000- ηχεία yamaha soavo-1 -πηγή marantz cd 52mkii σαν τράνσπορτ + mdac audiolab -καλώδια interconnect ζεύγος chord -καλώδιο σύνδεσης τράνςπορτ-dac audioquest καλώδια ηχείων kimber............

Reaction score
28
βαλτα αμέσως ανάποδα κάτσε και άκου και πες μας τι ακούς...
το έκανα ήδη .....ξυσίματα λεπτός ήχος χωρίς σώματα και περιγραφή με μειωμένο αέρα γύρω από τα όργανα....και χαμηλότερη ένταση με το ποτενσιόμετρο στην ίδια θέση.....

Reaction score
373
Μετά από ενάμιση χρόνο θα είχαν ήδη στρώσει στην φορά που τα είχες βάλει. :)

Για πια καλώδια μιλάμε;

Reaction score
28
Μετά από ενάμιση χρόνο θα είχαν ήδη στρώσει στην φορά που τα είχες βάλει. :)

Για πια καλώδια μιλάμε;
chord αλλά δεν θυμάμαι τον τύπο ...τα είχα αγοράσει απο την audio evolution 2-3 χρόνια πριν.........δεν μπορώ και εγώ να το εξηγήσω....αλλά έτσι είναι............νομίζω ακριβούτσικα 200-250 το ζευγάρι......

Reaction score
28
θα πρέπει επίσης να σημειώσω ότι άλλαξα ελαφρώς την θέση του sub που χρησιμοποιώ ( ξέχασα να το αναφέρω ανωτέρω) σε κάποιες αναπαραγωγές όπου μου φαίνεται ότι τα soavo κάπου δεν κατεβαίνουν και τόσο αλλά δεν νομίζω ότι οφείλεται σε αυτό γιατί η πραγματική διαφορά που βλέπω είναι στον αέρα γύρω απο τα όργανα και στη καθαρότητα....

Last edited:

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Το ίδιο είχα πάθει κι εγώ με τα Kimber Hero που είχα στο dac. Ό,τι και αν έκανα στο σύστημά μου, ο ήχος ήταν απαίσιος ( ή τουλάχιστον, όχι αντάξιος των μηχανημάτων μου ). Τυχαία λοιπόν είδα μια οδηγία και διαπίστωσα ότι τόσο καιρό τα είχα ανάποδα. Άλλαξα τη φορά και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα. Αυτό που σκέφτομαι σαν αιτία για το φαινόμενο, είναι το γεγονός ότι συνδέονται σε ψευδοισορροπημένη μορφή, άρα όταν τα βάζουμε ανάποδα, αυτό επηρεάζει τη γείωση του σήματος.

Reaction score
30.453
Παιδιά , αν μου επιτρέπετε, το σήμα στα στέρεα , είναι ac. Μάλιστα είναι ac low level , γύρω στα 200mv, άντε έως και 1volt στην καλύτερη.
Από πότε το ac ρεύμα έχει φορά ρε παιδιά? ΔΛΔ τα ηλεκτρόνια συναντούν μεγαλύτερη αντίσταση στην κίνησή τους? Η μήπως είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο τα μόρια μέσα στο καλώδιο που διευκολύνουν την κίνηση των ηλεκτρονίων κατά μία και μόνη ορθή φορά?
Μην μου πείτε τα γνωστά περί στρωσίματος και ευθυγράμμισης του μοριακού πλέγματος , γιατί θα βάλω τα γέλια.
Το ac ή αλλιώς εναλλασσόμενο ρεύμα αλλάζει πολικότητα 50 φορές το δευτερόλεπτο. Ναι είναι η ίδια συχνότητα με αυτή του δικτύου , μιάς και αυτήν διαμορφώνουν τα μηχανήματα. Οπως και να έχει το πράγμα το εναλλασσόμενο ρεύμα δεν έχει φορά ούτε πολικότητα , όταν περνάει μέσα από τον οιονδήποτε αγωγό.
Τώρα πως εσείς ακούσατε αυτές τις διαφορές είναι απορίας άξιο.

Reaction score
391
Παιδιά , αν μου επιτρέπετε, το σήμα στα στέρεα , είναι ac. Μάλιστα είναι ac low level , γύρω στα 200mv, άντε έως και 1volt στην καλύτερη.
Από πότε το ac ρεύμα έχει φορά ρε παιδιά? ΔΛΔ τα ηλεκτρόνια συναντούν μεγαλύτερη αντίσταση στην κίνησή τους? Η μήπως είναι διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο τα μόρια μέσα στο καλώδιο που διευκολύνουν την κίνηση των ηλεκτρονίων κατά μία και μόνη ορθή φορά?
Μην μου πείτε τα γνωστά περί στρωσίματος και ευθυγράμμισης του μοριακού πλέγματος , γιατί θα βάλω τα γέλια.
Το ac ή αλλιώς εναλλασσόμενο ρεύμα αλλάζει πολικότητα 50 φορές το δευτερόλεπτο. Ναι είναι η ίδια συχνότητα με αυτή του δικτύου , μιάς και αυτήν διαμορφώνουν τα μηχανήματα. Οπως και να έχει το πράγμα το εναλλασσόμενο ρεύμα δεν έχει φορά ούτε πολικότητα , όταν περνάει μέσα από τον οιονδήποτε αγωγό.
Τώρα πως εσείς ακούσατε αυτές τις διαφορές είναι απορίας άξιο.
Αγαπητέ Ιωάννη,νομίζω ότι ανοίγεις πάλι το γνωστό θέμα των καλωδίων για το οποίο έχουν διατυπωθεί πολλές και διαφορετικές απόψεις.
Δεν έχει τύχει να τα βάλω ανάποδα για να πώ αν υπάρχει διαφορά,αλλά γιατί οι κατασκευαστές σημειώνουν τη σωστή φορά;
Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι όλα τα καλώδια (ρεύματος-σήματος) δεν είναι ίδια μεταξύ τους.

Reaction score
228
Οι κατασκευαστές σημειώνουν τη σωστή φορά διότι δεν τους κοστίζει τίποτα, ενώ από την άλλη μπορεί έτσι να πείσουν μερικούς παραπάνω "ανυποψίαστους" αγοραστές να εκταμιευσουν τα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά που αυτοί (οι κατασκευαστές) ζητάνε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Γιάννη (John Markou) τα μπέρδεψες λίγο ενώ καλά το πήγαινες.
Τι σχέση έχουν οι 50 κύκλοι του δικτύου με το ακουστικό σήμα που κυκλοφορεί σε ένα καλώδιο διασύνδεσης!
Το ακουστικό σήμα είναι οι συνεχείς τάσεις (DC) στην έξοδο του τροφοδοτικού μιας συσκευής, κατάλληλα διαμορφωμένες.

Όπως και να έχει...
Το ακουστικό σήμα που κυκλοφορεί σε ένα καλώδιο διασύνδεσης έχει και θετική και αρνητική ημιπερίοδο, με αναφορά το αρνητικό της εκάστοτε συσκευής-καλωδίου.
Αυτό σημαίνει πως τα ηλεκτρόνια αλλάζουν φορά μέσα από αυτό τόσες φορές όσες και το διπλάσιο της συχνότητας του σήματος που το διαρρέει στιγμιαία.
Για παράδειγμα: για μια συχνότητα 10000 κύκλων (10KHz) τα ηλεκτρόνια πρέπει να αλλάξουν φορά εντός του καλωδίου, 20000 φορές.

Και άντε να υπάρχει μια γείωση εντός αυτού που συνδέεται από τη μία μόνο μεριά (floating).
Η ηχητική συμπεριφορά θα αλλάξει ελάχιστα και σε καμία περίπτωση τόσο κραυγαλέα.

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.588
με μπερδεψατε ρε , που να πιω και το υπολοιπο του κρασιου δηλαδη...

Αποφασιστε, να γουσταρουμε λιγο...

Reaction score
28
ναι βρε παιδιά ...αλλά ούτε κουφός είμαι όυτε καινούργιος στο σπόρ σας λέγω ότι είχα αποφασίσει να μην ξαναασχοληθώ με το σύστημα μου ....απλώς δεν ακουγόταν.......και όταν έκανα την αλλαγή ..σαν να αγόρασα καινούργιο σύστημα ...από τότε δεν σταμάτησα να ακούω ξανά και ξανά όλα μου τα δισκάκια και τα αρχεία ....τα καλώδια δε στα οποία αναφέρομαι είναι τα interconnect chord cadenza.........

D

deleted user 10898

Guest
οι διαφορες αφου τις ακούς υπαρχουν.
Εχεις δυο επιλογές.
Να ψάξεις το αίτιο.
Να αγνοηςεις το αίτιο, Να παρεις ακόμα καλύτερο πιο high end interconnect που θα απογειώσει και άλλο το σύστημα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
....τα καλώδια δε στα οποία αναφέρομαι είναι τα interconnect chord cadenza.........
Δεν γνωρίζω τη γεωμετρία των συγκεκριμένων καλωδίων αλλά θα σου πω δυο πράγματα.

Αρχικά καθάρισε καλά όλες τις επαφές σύνδεσης τους. Εννοώ και τα βύσματα επάνω στα καλώδια διασύνδεσης, αλλά και τα RCA επάνω στο σασί.

Μετά έλεγξε αν και οι δύο συσκευές που συνδέεις έχουν συνδεδεμένη στο σασί την τάση αναφοράς του κυκλώματος (-). Αυτό γίνεται με ένα πολύμετρο μετρώντας το σασί με το αρνητικό των βυσμάτων σου.
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τη θωράκιση του καλωδίου σου, που ενδεχομένως να συνδέεται μόνο από τη μία πλευρά μπορεί να επιφέρει κάποιες, μικρές πάντα, αλλαγές.

Reaction score
28
Δεν γνωρίζω τη γεωμετρία των συγκεκριμένων καλωδίων αλλά θα σου πω δυο πράγματα.

Αρχικά καθάρισε καλά όλες τις επαφές σύνδεσης τους. Εννοώ και τα βύσματα επάνω στα καλώδια διασύνδεσης, αλλά και τα RCA επάνω στο σασί.

Μετά έλεγξε αν και οι δύο συσκευές που συνδέεις έχουν συνδεδεμένη στο σασί την τάση αναφοράς του κυκλώματος (-). Αυτό γίνεται με ένα πολύμετρο μετρώντας το σασί με το αρνητικό των βυσμάτων σου.
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με τη θωράκιση του καλωδίου σου, που ενδεχομένως να συνδέεται μόνο από τη μία πλευρά μπορεί να επιφέρει κάποιες, μικρές πάντα, αλλαγές.
θα το κάνω, οι συσκευές είναι το marantz cd 52 mkii ως τράνσπορτ και M-dac Audiolab από το M-dac φεύγουν τα chord και πηγαίνουν στον Yamaha Αs-2000 ........ενώ το καλώδιο από το marantz έως το dac ..chord και αυτό το οποίο όμως δεν το έχω πειράξει ( ούτως η άλλως αυτό δεν έχει κατευθυντικότητα)...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
θα το κάνω, οι συσκευές είναι το marantz cd 52 mkii ως τράνσπορτ και M-dac Audiolab από το M-dac φεύγουν τα chord και πηγαίνουν στον Yamaha Αs-2000 ........ενώ το καλώδιο από το marantz έως το dac ..chord και αυτό το οποίο όμως δεν το έχω πειράξει ( ούτως η άλλως αυτό δεν έχει κατευθυντικότητα)...
Το M-Dac λόγο εξωτερικής τροφοδότησης σίγουρα δεν είναι συνδεδεμένο στη γείωση του δικτύου οπότε δεν χρειάζεται να το ψάξεις παραπέρα.
Επίσης ο ΥΑΜΑΗΑ δεν έχει ακροδέκτη γείωσης στο φις του, οπότε ούτε από εκεί γειώνεται.
Το marantz που χρησιμοποιείς ως οδηγό επίσης έχει διπολικό καλώδιο χωρίς γείωση.

Με δυο λόγια όλο σου το σύστημα δεν έχει κάποια επαφή με την γείωση του δικτύου.

Reaction score
1.391
σιγουρα τα καλωδια εχουν φορά...

σιγουρα η διαφορα που ακουσες δεν ηταν στο 50%

σιγουρα σε εναμιση χρονο το καλωδιο αλλαξε φορα,και θα επρεπε λογικα να μην σου αρεσει στην νεα αλλαγη...

:bigboss:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
σιγουρα τα καλωδια εχουν φορά...

σιγουρα η διαφορα που ακουσες δεν ηταν στο 50%

σιγουρα σε εναμιση χρονο το καλωδιο αλλαξε φορα,και θα επρεπε λογικα να μην σου αρεσει στην νεα αλλαγη...

:bigboss:
Σίγουρα αυτοαναιρείσαι με την παραπάνω σου απάντηση...
Ξεκινάς γράφοντας πως <<σίγουρα>> τα καλώδια έχουν φορά, ενώ από κάτω και με βάση τη λογική λες ακριβώς το αντίθετο.
Ότι δηλαδή, ουσιαστικά δεν έχουν αφού θα έπρεπε να είναι έτσι αλλά τελικά είναι γιουβέτσι.

Σε ποιο πάνω μου απάντηση εξηγώ ακριβώς γιατί αποκλείεται κάποιο καλώδιο, στο γνωστό τουλάχιστον σύμπαν, να έχει φορά.

Θα σου πω επίσης το εξής ως απόδειξη της ανυπαρξίας φοράς...
Κάποιες συσκευές ήχου κάνουν αναστροφή της φάσης και κάποιες όχι. Αν υπήρχε σοβαρό καλώδιο με φορά, ο κατασκευαστής του θα έπρεπε να δηλώνει πως αν συνδεθεί με συσκευή που δεν αναστρέφει συνδέεται έτσι ενώ διαφορετικά αλλιώς.
Το έχεις δει ποτέ αυτό?

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members