DAC & AMP ακουστικών

Reaction score
0
Καλημέρα!!

Αγόρασα τα AKG K712 και ψάχνω για dac και ενισχυτή.Θα συνδεθούν σε υπολογιστή με usb,το budget είναι συνολικά μέχρι τα 300-350€ max και το dac θα ήθελα να έχει και υποδοχή για οπτική ίνα.

Τι έχετε να μου προτείνετε??

Προσωπικά έχω ξεχωρίσει τα παρακάτω..

Audio GD NFB-15
(έχω ακούσει πως έχει θεματάκια με τον usb controller)

Matrix new i-mini (δε βρίσκω και πολλά στοιχεία για το συγκεκριμένο)

Fostex HP A4 (τροφοδοσία μέσω usb,θα επαρκεί το ρεύμα για τα AKG?)

Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber

Οποιαδήποτε βοήθεια και πληροφορία καλοδεχούμενη,μπας και καταλήξω κάπου...

Reaction score
8
Καλησπέρα,
δεν έχω ακούσει κάποιο από τα παραπάνω για να σου πω την άποψη μου (αν και το ζεύγος των Schiit με ψήνει και μένα πολύ), αλλά στο ίδιο budget θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το Demon da-300 USB. Γύρω στα 280 βγαίνει απο το αγγλικό amazon τελική.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
Καλησπέρα,
δεν έχω ακούσει κάποιο από τα παραπάνω για να σου πω την άποψη μου (αν και το ζεύγος των Schiit με ψήνει και μένα πολύ), αλλά στο ίδιο budget θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και το Demon da-300 USB. Γύρω στα 280 βγαίνει απο το αγγλικό amazon τελική.
Με τι πριζα ερχεται αγγλικη η δικια μας?

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
Παιδια να κανω κι εγω μια ερωτηση οντας ψιλοασχετος με τα ψηφιακα και τα DAC's.
Θελω το εξης. Εχω ένα ενισχυτή με 4 εισοδους και μια Tape Mon. Επειδή θελω ένα dac για να βαλω και το pc στο παιχνιδι ώστε συνδεοντας την rca out του dac σε μια input του ενισχυτή να ακουω τα αρχεια από εκει, μεχρι εδώ όλα καλα. Θελω όμως το DAC να εχει και εξοδο ακουστικων, να το συνδεσω με την Tape Mon του ενισχυτή (που εχει fixed gain δεν ελεγχεται από το volume του ενισχυτή), ετσι ώστε να ελεγχω το volume από το DAC ΑΛΛΑ κυριως επιλεγοντας εισοδο από τον ενισχυτή να την ακουω από τα ακουστικα (κυριως βινυλιο από πικαπ). Γινεται αυτό? Δηλαδη να συνδεσω την rca out του DAC με την Tape Mon του ενισχυτή η το DAC πρεπει να είναι και Pre, ετσι ώστε μια RCA input του DAC/Pre να συνδεθει με την Tape Mon του ενισχυτή?
Ελπιζω να μην σας μπερδεψα.

Reaction score
15.469
Παιδια να κανω κι εγω μια ερωτηση οντας ψιλοασχετος με τα ψηφιακα και τα DAC's.
Θελω το εξης. Εχω ένα ενισχυτή με 4 εισοδους και μια Tape Mon. Επειδή θελω ένα dac για να βαλω και το pc στο παιχνιδι ώστε συνδεοντας την rca out του dac σε μια input του ενισχυτή να ακουω τα αρχεια από εκει, μεχρι εδώ όλα καλα. Θελω όμως το DAC να εχει και εξοδο ακουστικων, να το συνδεσω με την Tape Mon του ενισχυτή (που εχει fixed gain δεν ελεγχεται από το volume του ενισχυτή), ετσι ώστε να ελεγχω το volume από το DAC ΑΛΛΑ κυριως επιλεγοντας εισοδο από τον ενισχυτή να την ακουω από τα ακουστικα (κυριως βινυλιο από πικαπ). Γινεται αυτό? Δηλαδη να συνδεσω την rca out του DAC με την Tape Mon του ενισχυτή η το DAC πρεπει να είναι και Pre, ετσι ώστε μια RCA input του DAC/Pre να συνδεθει με την Tape Mon του ενισχυτή?
Ελπιζω να μην σας μπερδεψα.
πωπω ... χαμος !
δηλαδη θελεις ενα dac με αναλογικη εισοδο ... δεν ηξερα αν υπαρχουν τετοια πραγματα, γκουγκλαρα παντως και βρηκα τουτο ... τωρα αν βγαζει το σημα απο τη μετατροπη στ' ακουστικα ... δε καταλαβα ...

Reaction score
867
μας καταμπέρδεψες, όντως ... Tape mon, εννοείς την κλασσική tape out, από όπου ο ενισχυτής δίνει σήμα σε συσκευή εγγραφής για να φτιάξεις τα cd-r σου ή τις κασσετούλες σου ;

αν γενικώτερα καταλαβαίνω τι θέλεις, αυτό δεν είναι έξοδο προ από το ντακ ... (πάντως τα σχεδόν μισά ντακ της αγοράς που έχουν και ενισχυτή ακουστικών έχουν και έξοδο προ ... πχ. το δικό μου audio-gd NFB 11 έχει έξοδο , η οποία ρυθμίζεται να είναι είτε σταθερή είτε variable, δηλ. να λειτουργεί σαν ενεργός προ) ... αυτό που θέλεις είναι αναλογική είσοδο στο ντακ, ώστε να δίνεις από την tape out του ενισχυτή σου και όντως να ακούς στα ακουστικά σου τον ήχο από τις πηγές που έχεις πάνω στον ολοκληρωμένο σου ...

Reaction score
867
Oldy, μαζί γράφαμε ... dac / προ με αναλογικές και ψηφιακές εισόδους /εξόδους υπάρχουν άπειρα ... και σε ποικιλία τιμών ... αν μάλιστα δεν σε ενδιαφέρει μόνον η τοπική αγορά, αλλά και τυχόν ebay-a κλπ. υπάρχουν όντως άφθονες λύσεις ...

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
μας καταμπέρδεψες, όντως ... Tape mon, εννοείς την κλασσική tape out, από όπου ο ενισχυτής δίνει σήμα σε συσκευή εγγραφής για να φτιάξεις τα cd-r σου ή τις κασσετούλες σου ;

αν γενικώτερα καταλαβαίνω τι θέλεις, αυτό δεν είναι έξοδο προ από το ντακ ... (πάντως τα σχεδόν μισά ντακ της αγοράς που έχουν και ενισχυτή ακουστικών έχουν και έξοδο προ ... πχ. το δικό μου audio-gd NFB 11 έχει έξοδο , η οποία ρυθμίζεται να είναι είτε σταθερή είτε variable, δηλ. να λειτουργεί σαν ενεργός προ) ... αυτό που θέλεις είναι αναλογική είσοδο στο ντακ, ώστε να δίνεις από την tape out του ενισχυτή σου και όντως να ακούς στα ακουστικά σου τον ήχο από τις πηγές που έχεις πάνω στον ολοκληρωμένο σου ...
Ευχαριστω, αυτό ακριβως εννοουσα, κι αυτό βασικα πιστευα ότι χρειαζομαι ένα dac που να εχει αναλογικη ΕΙΣΟΔΟ ώστε συνδεοντας την στη tape mon του ενισχυτή να ακουω από τα ακουστικα οποια θελω απο τις 4 εισοδους του ενισχυτή. Αρα δεν μου κανει ένα DAC που να εχει μονο αναλογικη εξοδο, θελω και εισοδο. Τωρα ακουω προτασεις. :)

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
πωπω ... χαμος !
δηλαδη θελεις ενα dac με αναλογικη εισοδο ... δεν ηξερα αν υπαρχουν τετοια πραγματα, γκουγκλαρα παντως και βρηκα τουτο ... τωρα αν βγαζει το σημα απο τη μετατροπη στ' ακουστικα ... δε καταλαβα ...
Ευχαριστω Oldy, ναι αυτό χρειαζομαι, απλα δεν ημουν σιγουρος.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
πωπω ... χαμος !
Oldy, κοιταζα το DAC εστειλες και βλεπω ότι εχει και ADC section, αυτό σημαινει ότι συνδεοντας το με τον υπολογιστη και το πικαπ πανω στο DAC μπορω να ψηφιοποιησω και βινυλια χωρις να χρειαστεί καρτα ηχου?

Reaction score
15.469
ετσι λεει στη σελιδα του
"Device Type
digital to analog converter (and analog to digital converter)"
εχει και ψηφιακη εξοδο ,οποτε υποθετω την πας σ' εναν εγγραφεα με την αντιστοιχη εισοδο και κανεις δουλεια (το μηχανακι δε το ξερω ...τωρα στα πεταχτα το βρηκα ... ψαξτο :thumbsup: )

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
ετσι λεει στη σελιδα του
"Device Type
digital to analog converter (and analog to digital converter)"
εχει και ψηφιακη εξοδο ,οποτε υποθετω την πας σ' εναν εγγραφεα με την αντιστοιχη εισοδο και κανεις δουλεια (το μηχανακι δε το ξερω ...τωρα στα πεταχτα το βρηκα ... ψαξτο :thumbsup: )
Thanks Oldy:)

Reaction score
867
επειδή θυμάμαι ότι το σύστημα σου είναι πολλών (μα πολλών) κυβικών, εγώ θα σου πρότεινα audio-gd, που την εμπιστεύθηκα και γω και δεν έχασα ... αν δεν θέλεις να μπλέξεις με παραγγελία από Κίνα (που όμως έρχεται απροβλημάτιστα μετά συνεννόηση με τον τύπο) υπάρχουν και αρκετοί ευρωπαίοι μεταπωλητές, που αναφέρονται στην σελίδα τους ...

http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneamp/NFB28/NFB28EN.htm

Reaction score
867
αν μάλιστα έχεις σκοπό να πάρεις καλά ακουστικά, (πχ. hifiman, audeze, κλπ) που την θέλουν την ισχύ πίσω τους, αυτό που σου πρότεινα είναι μονόδρομος ... στην ζυγισμένη έξοδο ακουστικών βγάζει 8 (!) βατάκια στα 40 ohm...

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
αν μάλιστα έχεις σκοπό να πάρεις καλά ακουστικά, (πχ. hifiman, audeze, κλπ) που την θέλουν την ισχύ πίσω τους, αυτό που σου πρότεινα είναι μονόδρομος ... στην ζυγισμένη έξοδο ακουστικών βγάζει 8 (!) βατάκια στα 40 ohm...
Ακουστικά εχω τα AKG K701 Reference και με υπερκαλύπτουν.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492
επειδή θυμάμαι ότι το σύστημα σου είναι πολλών (μα πολλών) κυβικών, εγώ θα σου πρότεινα audio-gd, που την εμπιστεύθηκα και γω και δεν έχασα ... αν δεν θέλεις να μπλέξεις με παραγγελία από Κίνα (που όμως έρχεται απροβλημάτιστα μετά συνεννόηση με τον τύπο) υπάρχουν και αρκετοί ευρωπαίοι μεταπωλητές, που αναφέρονται στην σελίδα τους ...

Ευχαριστώ, τα ειχα δει κι εγω να σου πω την αλήθεια, κάτσε να ρίξω μια καλύτερη μάτια στοΰ σχιστοματηδες.
Που το θυμάσαι το σύστημα μου? δεν εχω πει εδώ μεςα τι εχω....

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.492

Πάντως παρ'οτι βγάζουν καλα και τίμια μηχανάκια οι σχιστοματηδες, μόλις μπαίνεις στα σάιτ τους και διαβάζεις τα αγγλικά τους η κανα μανιουαλ, λιώνεις στα γέλια ρε π@υστη μου, " 5 groups digital & 3 groups analogy inputs" :lolsign: πάλι καλα που δεν γράψανε 3 groups anal inputs :D

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.629