Μοτέρ έξω από το σασί του Project...

Reaction score
100
Για να συνεχίσουμε το θέμα...
Επειδή δεν έχω αποφασίσει ακόμα, αν θα βάλω άλλο pulley στο συγκεκριμένο μοτέρ, ή αν θα πάρω άλλο μοτέρ, DC ή AC, θα δείξει, έπρεπε να βρω έναν τρόπο να σιγουρευτώ πως με το παρόν μοτέρ και pulley, έχω σταθερότητα στροφών.
Αφού έκανα κάπως καλύτερο ο σημείο του pulley που πιάνει η κλωστή. Πριν είχα βάλει εσωτερικά του μεγάλου ράουλου δύο κομμάτια από παλιό ιμάντα, για να μεγαλώσω τη διάμετρο. Επειδή όμως ο ιμάντας ήταν πιο στενός από τα τοιχώματα του ράουλου και η κλωστή έπεφτε μέσα, είχα βάλει μονωτική ταινία εξωτερικά. Η ταινία όμως είχε κάποια προβλήματα, δεν έκανε καλή εφαρμογή, ξεκολλούσε μετά από κάποιους δίσκους, γλύστραγε η κλωστή...
Έβαλα λοιπόν 2 o-ring στα κενά που είχε ο ιμάντας με α τοιχώματα του ράουλου, έτσι σταθεροποιήθηκε κι άλλο ο ιμάντας στο ράουλο, αφού τον σφίγγουν τα o-rings, αλλά και δημιουργήθηκε και κάποιος οδηγός για την κλωστή.
Δύο φωτό με το πρίν:
DSC05605.JPG

και το μετά:
DSC05690.JPG

Επειδή το στροβοσκόπιο που έχω δεν με κάλυπτε για να είμαι σίγουρος για την ακρίβεια των στροφών, αποφάσισα να πάρω αυτό εδώ: http://3345rpm.gr/gr/axesouar-gia-p...pikap-digital-laser-rpm-meter-33-45-78rpm.asp
Σύμφωνα με τα γραφόμενα έχει απόκλιση 0,01%.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακριβείας όργανο, αλλά έχω καταφέρει παίζοντας με την απόσταση του μοτέρ από το πλατό να δείχνει πάντα 33,3 rpm!
DSC05688.JPG

Reaction score
100
Επόμενο βήμα είναι να βρω ένα μεταλλικό κουτί (ύψος: 13,5 εκ. πλάτος: 15 εκ. βάθος: 15 εκ.) που θα φιλοξενεί μοτέρ και speedbox (έχει προβλεπτεί χώρος και για το μεγάλο speedbox). Για να είναι όλα συμμαζεμένα και να δείχνει και ωραία.
Ξέρει κανείς που θα βρω τέτοιο σασί;

Reaction score
29.635
Κάνε μία βόλτα από τον Φανό. Εχει διάφορα κουτιά , αλουμινίου , όμορφα, ιταλικά καλοσχεδιασμένα και σε λογικές τιμές.
Είναι στήν Σολωμού στήν αθήνα.

Reaction score
100
Καινούργια αλλαγή, έβγαλα το μοτέρ, μαζί με το speedbox τελείως έξω από το ρακ, πάνω σε τρίποδο. Γιατί, έστω και έξω από το πικάπ, αλλά πάνω στο ίδιο ράφι, πέρναγαν κάποιοι κραδασμοί, ελάχιστοι, αλλά πέρναγαν.

DSC05709.JPG

Πλέον μπορώ, ρυθμίζοντας την κεφαλή από το τρίποδο και αλλάζοντας γωνία στο μοτέρ να παίζω μικρομετρικά με τις στροφές.
Επίσης όπως βλέπετε στη φωτό, πλέον το πικάπ εδράζεται σε χοντρή πλάκα γρανίτη 3εκ.

Reaction score
2.248
Εxtreme.
Το πικάπ αυτό στην κατηγορία που βρίσκεται έχει συγκεκριμένες δυνατότητες περιορισμού των εγγενών προβλημάτων της αναπαραγωγής του βινυλίου.
Μπορείς να κάνεις και άλλες βελτιώσεις φυσικά στο υπάρχον, αλλά κάποια στιγμή θα κολλήσεις στις μηχανικές/ηλεκτρικές αδυναμίες που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

ΙΜΗΟ πολύ γρήγορα σε βλέπω να αλλάζεις πικάπ :D

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εxtreme.
Το πικάπ αυτό στην κατηγορία που βρίσκεται έχει συγκεκριμένες δυνατότητες περιορισμού των εγγενών προβλημάτων της αναπαραγωγής του βινυλίου.
Μπορείς να κάνεις και άλλες βελτιώσεις φυσικά στο υπάρχον, αλλά κάποια στιγμή θα κολλήσεις στις μηχανικές/ηλεκτρικές αδυναμίες που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

Ασ'τον , τωρα παλευει με το μικροβιο.Θα ελθει και η ωρα της "αντιβιωσης" :D

Reaction score
100
Είστε τρομεροί!!! :biggrin:

Γιώργο, ήξερα από πριν αρχίσω το χέριασμα, ο,τι ότι και να κάνω θα παραμείνει μία σανίδα με ένα πλατό και ένα βραχίονα πάνω σε 3 πόδια! Και δεν περίμενα να πάρω ήχο από πικάπ 3000+, απλά είναι η χαρά του πειράγματος-πειράματος, που μπορεί να σου δώσει αυτή η κατηγορία τιμής, χωρίς να φοβάσαι ότι αν κάνεις ζημιά θα είναι μεγάλο το κόστος. Εξάλλου πιο πολύ άρχισα να τα κάνω πιο πολύ για να μάθω τι γίνετε με την κάθε αλλαγή, παρά περιμένοντας ότι θα καλυτερέψει ο ήχος, άσχετα που μέχρι τώρα οι πιο πολλές διαφορές ήταν προς το καλύτερο. Και το βασικό χωρίς καθόλου κόστος, εκτός από την ανακαλωδίωση του βραχίονα και ότι έχασε την όποια μεταπωλητική του αξία...έκτος αν βρεθεί κανένας τρελλός...:lolsign:

Ίσως και πιο γρήγορα...;) Κι εκεί να δεις χέριασμα που θα πέσει :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv