KT88.

I

iason

Guest
Καλησπέρα σε όλους,
Εχω ενα λαμπάτο της Cayin cs100a και φοράει ακόμα τις μανισιες λάμπες ΚΤ88 .
Σκέφτομαι οτι ηρθε η ωρα να τοις αλάξω και προσανατολίζομαι ανάμεσα σε 6550 tungsol,
kt88 genalex, EH kt88.
Εχει κανείς στον ενισχυτή του κάποιες από αυτές για να μας μεταφέρει την άποψή του για την ηχητική συμπεριφορά των λυχνίων η καποια άλλη γνώμη ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Φιλικά Ιάσων :),

Reaction score
1.789
Aγαπητε φιλε δεν εχω τον ιδιο ενισχυτη, αλλα θα σου πω τις δικες μου εμπειριες απο διαφορες φιρμες των λυχνιων που λες.
Μεταξυ των genalex, και EH, δαγκωτο τις genalex!
Tωρα για τις 6550 . Αν προκειται για τις παλιες καλες tung - sol του 50-6 0 τοτε εχεις παρει οτι καλυτερο!!!
Αν οχι τοτε κοιτα σε svetlana 6550 sed

I

iason

Guest
Τί εγινε δεν έχει κάνένας(εκτός τον Valve audio) ακουστική εμπειρία από ΚΤ88 ?KT88 η 6550 οποιασδήποτε μάρκας σε οποιονδήποτε λαμπάτο ενισχυτή.!!!!:(

Reaction score
600
Εξαρτάται τι ηχο θέλεις να πετύχεις. εάν θες 6550 οι tung sol είναι παρα πολύ καλες για τα λεφτα τους. Μην πλεξεις με NOS- εγω της πηρα από τον Γιαλουση στην Αιολου!

Reaction score
7
Καλησπέρα και από εμένα. Έχω τον Copland cta405. Κάποια στιγμή δοκίμασα και έβαλα τις Gold Lion KT88 και θα σου πω την άποψή μου σε σχέση με τις Electroharmonix οι οποίες είναι πιο ζωντανές σαν λάμπες έχουν πιο πολλές εξάρσεις, πιο έντονο χαμηλό, πιο πλούσια μεσαία περιοχή. Είναι όμως λίγο πιο σκληρές και πιο επιθετικές. Οι Gold Lion από την άλλη είναι πιο ήσυχες όχι τόσο επιθετικές. Έχω την γνώμη ότι όπως όλα τα πράγματα η κάθε μια τους έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Το ζητούμενο είναι τι σου ταιριάζει και τι σου αρεσει. Και δυστυχώς το ταξίδι κοστίζει. Θα ήθελα και εγώ να δοκίμαζα τις ΚΤ120. Ίσως κάποια στιγμή από ένα φίλο. Μακάρι να μην είχα χαρίσει τις παλιές για να σου τις δάνειζα.

Last edited:

Reaction score
1.789
Την κτ 120 την εβαλα σε γνωστο ενισχυτη μου [methexi] και ιδιοκτητης του επαθε σοκ !! Αρκει βεβαια να μπορει να την δεχτει ο copland λογω παραπανω ρευματων που ζηταει στο νημα της. Τουλαχιστον αυτο, γιατι για να παρεις τα μεγιστα παιζουν και αλλα.
Ηδιαφορα με τις υπολοιπες λυχνιες που γινεται θεμα ειναι οτι στα 65 -67 ma ρευμα ηρεμιας ηταν εντελως αλλος ενισχυτης!!! Το μπασο στακατο, ενω ολο το ακουσμα ηταν περισσοτερο μονιτορ! χωρις βεβαια να χανει τον λαμπατο χαραχτηρα , η μαλλον καλυτερα να ειναι ποιο διακριτικος! Το τριτο και καλυτερο ηταν οτι δεν καταλαβαινες οτι ο ενισχυτης εμπαινε στα ορια του ! Ειχες το ποντεσιομετρο στο τερμα και νομιζες οτι μπορει να δωσει και αλλο. Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο, και αμα ταιριαζει στο κυκλβμα , απο θεμα οδηγησης κυριως θα τον χαρεις!
Τωρα για την περιγραφη που κανεις μεταξυ gold lion kai eh οντως αυτο ειναι, και αναλογα την σχεδιαση μπορει οι δευτερες να γινουν ακομα ποιο σκληρες.

Reaction score
7
Σε ευχαριστώ πολύ για την άποψή σου. Χαίρομαι που ακούμε περίπου τα ίδια πράγματα. Έχω ακούσει και εγώ για τις ΚΤ 120 αυτά που περιγράφεις. Πάντως θα πρέπει να ρυθμίσω την πόλωση στα 0.45 όπως έχω διαβάσει και μου έχει πει και η αντιπροσωπεία (όπως δηλαδή και τις ΚΤ88) και δεν ξέρω αν θα πάρω το μέγιστο από τις λάμπες. Αν και κατά την γνώμη μου ο ενισχυτης αντέχει και λίγο τσίμπημα πάρα πάνω. Αν τα οικονομικά μας επιτρέψουν θα την κάνω την κίνηση.

Reaction score
1.789
δεν ξερω την ανοδικη ταση που λειτουργει ακριβως ο copland. Φανταζομαι οτι εσαι απο 420-450 βολτ. ΔΕΝ υπαρχει θεμα απο θερμικης απωλειας της κτ120 να λειτουργησει και με ποιο υψηλη πολωση με βαση τις τασεις που λεω . Απ οτι γνωριζω εχει τοροινταλ μετασχηματιστη και πιστευω γενικοτερα οτι εχει πλουσιο και το τυλιγμα της υψηλης τασης απο θεμα ρευματος. Δοκιμαζεις σταδιακα και λιγο λιγο. Οχι για θεμα αξιοπιστιας τοσο, αλλα κυριως αν θα σου αρεσει πως θα ηχει.Να ξερεις παντως οτι σε τετοιες πολωσεις οι θερμοκρασιες θα ειναι ακομα ποιο υψηλες και ο ενισχυτης σου ειναι κλειστου τυπου με τις λυχνιες να ψυχονται λιγοτερο .

I

iason

Guest
Την κτ 120 την εβαλα σε γνωστο ενισχυτη μου [methexi] και ιδιοκτητης του επαθε σοκ !! Αρκει βεβαια να μπορει να την δεχτει ο copland λογω παραπανω ρευματων που ζηταει στο νημα της. Τουλαχιστον αυτο, γιατι για να παρεις τα μεγιστα παιζουν και αλλα.
Ηδιαφορα με τις υπολοιπες λυχνιες που γινεται θεμα ειναι οτι στα 65 -67 ma ρευμα ηρεμιας ηταν εντελως αλλος ενισχυτης!!! Το μπασο στακατο, ενω ολο το ακουσμα ηταν περισσοτερο μονιτορ! χωρις βεβαια να χανει τον λαμπατο χαραχτηρα , η μαλλον καλυτερα να ειναι ποιο διακριτικος! Το τριτο και καλυτερο ηταν οτι δεν καταλαβαινες οτι ο ενισχυτης εμπαινε στα ορια του ! Ειχες το ποντεσιομετρο στο τερμα και νομιζες οτι μπορει να δωσει και αλλο. Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο, και αμα ταιριαζει στο κυκλβμα , απο θεμα οδηγησης κυριως θα τον χαρεις!
Τωρα για την περιγραφη που κανεις μεταξυ gold lion kai eh οντως αυτο ειναι, και αναλογα την σχεδιαση μπορει οι δευτερες να γινουν ακομα ποιο σκληρες.
Καλημέρα ,Ο δικός μου ενισχυτής αναφέρει στίς οδηγίες χρήσεως οτι μπορεί να φορέσει ΚΤ88,6550,ΚΤ90,ΚΤ100,ΚΤ120.Λόγω το οτι το αναφέρατε δηλαδή,(επειδή εγω δεν γνωρίζω) με ΚΤ120 θα εχω γενικώς καλύτερα αποτελέσματα?

Reaction score
1.789
to μονο σιγουρο ειναι το τι θα αρεσει σε εσενα!!! Στα λαμπατα μηχανακια που ακους κυριως την μαγειρικη του καθε κατασκευαστη [λιγοτερη ουδετεροτητα] δεν υπαρχουν στανταρς!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ολες οι λαμπες που αναφερεσαι ειναι της New sensor και ασφαλως Ρωσικες.
Απο την γκαμα τους οι καλυτερες ειναι οι Genalex.Επειδη αυτο τον καιρο πειραματιζομαι με τον νεο ενισχυτη μου με ΚΤ120,ΚΤ88,ΚΤ66,θα ελεγα οτι και οι ΚΤ66 αξιζει να μπουν στην λιστα σου.
+1 επισης και με την προταση του Τακη για SED 6550,εξαιρετικες.

Reaction score
146
Είχα για πολλά χρόνια τις 6550 tungsol και svetlana. Πριν 6 μήνες τις άλλαξα με ΚΤ120. Ακουσα πολυ μεγαλες διαφορες, σφικτο μπασο και πιο βαθύ χαμηλό, μεγαλυτερη δύναμη, άξιζε η αναβάθμιση !

I

iason

Guest
Είχα για πολλά χρόνια τις 6550 tungsol και svetlana. Πριν 6 μήνες τις άλλαξα με ΚΤ120. Ακουσα πολυ μεγαλες διαφορες, σφικτο μπασο και πιο βαθύ χαμηλό, μεγαλυτερη δύναμη, άξιζε η αναβάθμιση !
Αλλάχθηκαν με ΚΤ120 tung-sol η κάτι άλλο? Δηλαδή η αλλαγή από 6550 η ΚΤ88 σε ΚΤ120 ουσιαστικά έχει και αναβάθμιση σε καλύτερη οδήγηση πέραν της σχετικής ποιότητας του ήχου ?

Reaction score
146
Αλλάχθηκαν με ΚΤ120 tung-sol η κάτι άλλο? Δηλαδή η αλλαγή από 6550 η ΚΤ88 σε ΚΤ120 ουσιαστικά έχει και αναβάθμιση σε καλύτερη οδήγηση πέραν της σχετικής ποιότητας του ήχου ?
Αλλάχθηκαν με tungsol ΚΤ120. Η συγκεκριμένη αλλαγή στα αυτιά μου τουλάχιστον υπήρξε θετική. Τώρα, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, κάθε λάμπα έχει το χαρακτήρα της. Το θέμα δεν είναι τι θα πούμε εμείς, αλλά πρωτίστως τι θα αρέσει σε εσένα !

I

iason

Guest
Αλλάχθηκαν με tungsol ΚΤ120. Η συγκεκριμένη αλλαγή στα αυτιά μου τουλάχιστον υπήρξε θετική. Τώρα, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, κάθε λάμπα έχει το χαρακτήρα της. Το θέμα δεν είναι τι θα πούμε εμείς, αλλά πρωτίστως τι θα αρέσει σε εσένα !
Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκαιο παρόλα αυτά το καλό αρέσει(εαν οχι σε ολους) στούς ποιό πολλούς .Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.:)

I

iason

Guest
Ενας καλος ενισχυτης ειναι καλος και με την ΚΤ88 και με την ΚΤ120.
Το τι προτιμας ειναι παλι καλο :)
Σαφώς ο καθένας μας με τις (παραξενιές) του.:wink:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.544
Members
38.715
Νεότερο μέλος
OtisTas