ΒΙ-amp .... χρειαζομαι διαφορετικα καλωδια;

Reaction score
59
Καλησπερες σε ολους σας!Εχω καποια απορία τεχνικη ελπιζω να γραφω στο σωστο αρθρο και μην με πάρετε με τις πετρες... :p

Λοιπον είμαι κατοχως ενός amp Onkyo TX-SR876 και ηχειων Klipsch RF82....
Εχω μπει στον πειρασμο να δοκιμασω Δι-ενίσχυση (Biamp) ....καθοτι υποστιριζουν και τα ηχεια και ο ενισχυτης μου!
Εχω 2 ερωτηματα...
Προτον σαν ιδεα /τεχνικα αξιζει η διενισχυση? θα εχω καλητερη αποδοση...?
Και αν ναι........
Πρέπει να εχω το ιδιο καλωδιο σε HF κ LF Κανάλια? η προτιμάτε λεπτότερο η παχυτερο καλωδιο ανα καναλι?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!

Reaction score
7.117
το ιδανικο ειναι ακριβως τα ιδια καλωδια,τυπος και μηκος. Βεβαια δεν ξερω ποσο θα βοηθησει η διενισχυση των ηχεων απο τον....ιδιο ενισχυτη. Με ξεχωριστους τελικους ενισχυτες ναι,αλλα με τον ιδιο (εστω και αν χρησιμοποιει σταδια εξοδου απο τα αλλα καναλια αφου ειναι πολυκαναλος) δεν ξερω αν θα εχεις ουσιαστικη βελτιωση.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.715
Λίγη περισσότερη ισχύ θα πάρεις, οπότε δοκίμασέ το. Για τα καλώδια μην σκας, στην αρχή τουλάχιστον. Αν έχεις πιο λεπτά και πιο χοντρά καλώδια βάλε τα λεπτά στα πρίμα.

Reaction score
454

Reaction score
59
Σας ευχαριστω ολους για τις γρηγορες και κατατοπιστικες απάντησης σας! για αρχη θα δοκιμάσω δι ενισχυση με 2 διαφορετικα καλωδια ένα λεπτοτερο για τα HF και το χοντρότερο για τα LF γιατι δεν εχω ιδια ....θα σας ενημερώσω :)
ενδεικτικά να αναφέρω τις διαστάσεις των καλωδιων μου το χοντρο είναι 12AWG και το λεπτο 15ΑWG ...

Reaction score
1.188
το ιδανικο ειναι ακριβως τα ιδια καλωδια,τυπος και μηκος. Βεβαια δεν ξερω ποσο θα βοηθησει η διενισχυση των ηχεων απο τον....ιδιο ενισχυτη. Με ξεχωριστους τελικους ενισχυτες ναι,αλλα με τον ιδιο (εστω και αν χρησιμοποιει σταδια εξοδου απο τα αλλα καναλια αφου ειναι πολυκαναλος) δεν ξερω αν θα εχεις ουσιαστικη βελτιωση.
Διενίσχυση από τον ίδιο (στερεοφωνικό) ενισχυτή δεν γίνεται. Διπλοκαλωδίωση γίνεται αλλά δεν έχει κανένα νόημα πέραν του να σου πουλάνε το διπλό μήκος καλωδίου οι έμποροι.

Δεν είναι όμως αυτή η περίπτωση στην οποίαν αναφέρθηκε ο φίλος....

Οι AV ενισχυτές που έχουν 7.1 κανάλια όταν δεν χρησιμοποιείς surround back, έχεις δηλαδή 5.1 σύστημα ηχείων, μπορούν μέσω κατάλληλης ρύθμισης στο setup menu τους να χρησιμοποιήσουν τα δύο τελικά στάδια του surround back ως διενίσχυση των κυρίων ηχείων.
Είναι μία πολύ καλή ιδέα γιατί αφ' ενός αξιοποιεί τα δύο επιπλέον τελικά στάδια που θα έμεναν αχρησιμοποίητα και αφ' ετέρου δίνει περισσότερα watts στα δύο ηχεία. Και τα επιπλέον watts είναι πάντα ευπρόσδεκτα...

Reaction score
59
Διενίσχυση από τον ίδιο (στερεοφωνικό) ενισχυτή δεν γίνεται. Διπλοκαλωδίωση γίνεται αλλά δεν έχει κανένα νόημα πέραν του να σου πουλάνε το διπλό μήκος καλωδίου οι έμποροι.

Δεν είναι όμως αυτή η περίπτωση στην οποίαν αναφέρθηκε ο φίλος....

Οι AV ενισχυτές που έχουν 7.1 κανάλια όταν δεν χρησιμοποιείς surround back, έχεις δηλαδή 5.1 σύστημα ηχείων, μπορούν μέσω κατάλληλης ρύθμισης στο setup menu τους να χρησιμοποιήσουν τα δύο τελικά στάδια του surround back ως διενίσχυση των κυρίων ηχείων.
Είναι μία πολύ καλή ιδέα γιατί αφ' ενός αξιοποιεί τα δύο επιπλέον τελικά στάδια που θα έμεναν αχρησιμοποίητα και αφ' ετέρου δίνει περισσότερα watts στα δύο ηχεία. Και τα επιπλέον watts είναι πάντα ευπρόσδεκτα...
Αυτο ακριβως ειχα στπ μυαλο μου :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αυτο ακριβως ειχα στπ μυαλο μου :)
Oπως ειπες,το λεπτοτερο καλωδιο στα ψηλα και το χοντρο στα χαμηλα αφου τα εχεις ηδη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound