Προτάσεις για αντικαταστάτη ZYX R100 σε ΜΜ

Reaction score
1.270
Αισθάνομαι ότι η καλή μου ZYX R100 (0.5 mv) έφαγε τα ψωμιά της. Έχει χάσει πρίμα, όταν παίζουν πολλά όργανα μαζί και δυνατά παραμορφώνει, και κάπως φουσκώνει πιάνα και αντρικές φωνές.

Σκέφτομαι να μην την αντικαταστήσω με όμοια, αλλά να περάσω σε ΜΜ.
Ο βραχίονας είναι ενιάρης unipivot 13 γραμμαρίων....

Δεν παίζω "audiophile" δίσκους κλπ, παίζω δίσκους αγορασμένους από το 1977 και δώθε ,κυρίως μέχρι τα μέσα των 90s.
Καμία πρόταση;

Reaction score
1.270

Reaction score
677
Δες από τον puretone τις jico. Ότι καλύτερο στα λεφτά τους. Αλλιως αν το αντέχει η τσέπη σου πας σε μια EMT jubilee 6 η οποία είναι mc αλλά με 1 volt έξοδο και καθάρισες μια και έξω. Γνώμη μου.....

Reaction score
1.270
Δες από τον puretone τις jico. Ότι καλύτερο στα λεφτά τους. Αλλιως αν το αντέχει η τσέπη σου πας σε μια EMT jubilee 6 η οποία είναι mc αλλά με 1 volt έξοδο και καθάρισες μια και έξω. Γνώμη μου.....
Ευχαριστώ για την πρόταση.
Η ΕΜΤ μου πέφτει ακριβούτσικη θα έλεγα στα δυόμισυ χιλιάρικα. Ένας λόγος που ψάχνομαι για ΜΜ είναι να έχω δυνατότητα αλλαγής βελόνας αν πάθει ζημιά... Της ΕΜΤ η βελόνα είναι αρκετά εκτεθειμένη σε χώρο με μικρά χεράκια.
Έχω και κάποιο θεματάκι με βόμβο από τη ΔΕΗ που δε λύνεται και ελπίζω με κεφαλή υψηλής εξόδου να περιοριστεί...

Αυτές οι Jico είναι κεφαλές η μόνο OEM βελόνες;

Reaction score
1.815
Jico βελόνα συνδυασμένη με μια παλαιότερη (μεταχειρισμένη) κεφαλή (τύπου Shure, Stanton, Empire, Pickering κλπ) είναι μια καλή λύση, θέλει όμως λίγο ψάξιμο για να μπορέσεις να συνδυάσεις σωστά κεφαλή και βραχίονα. Παράγει και κεφαλή..

Δες εδώ το site της Jico
Λαμβάνει μέρος και στην έκθεση του Μονάχου.
Πάει! Έγινε Hi-End κι αυτή! :D

Reaction score
596
zyx 50 bloom! Δαγκωτο!- και να ξερεις , όταν δωσεις πισω την παλια σου zyx ο κατασκευαστης σου αφαιρει το 50% από την καινουρια! καλο ε?

Reaction score
1.270
zyx 50 bloom! Δαγκωτο!- και να ξερεις , όταν δωσεις πισω την παλια σου zyx ο κατασκευαστης σου αφαιρει το 50% από την καινουρια! καλο ε?
Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά μάλλον δεν το έγραψα εγώ καλά...

Αν είναι να μείνω σε MC, θα πάω στην ΖΥΧ 100 πάλι, στην ΖΥΧ 1000 η κάτι ενδιάμεσο.

Προτάσεις για αντίστοιχη η καλύτερη ΜΜ από τη δική μου κεφαλή ψάχνω. Δεν είναι τόσο πιεστικό θέμα το οικονομικό.

Σε ΜΜ καμιά πρόταση; Έχω δοκιμάσει φερειπείν μία Ortofon 2M Blue στον ίδιο βραχίονα. Την έχω περάσει ήδη σε ένα SL1200 που έχω για δεύτερο πικάπ, και ήταν πολύ πίσω από τη ΖΥΧ όταν η ΖΥΧ έπαιζε σωστά. Πόσο καλύτερη να είναι μία 2Μ Black ας πούμε;

Αυτή η Jico είναι θέμα προς διερεύνηση όπως και η NAGAOKA MP500. Συγκρίνονται με τη ZYX η τσάμπα θα χάσω το χρόνο μου;

Επειδή το phono stage παίρνει πολλές κεφαλές ταυτόχρονα, μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση , κι ας είναι διαφορετικά τα πικάπ και οι βραχίονες...

AriPetro

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Έχω και κάποιο θεματάκι με βόμβο από τη ΔΕΗ που δε λύνεται και ελπίζω με κεφαλή υψηλής εξόδου να περιοριστεί...
Φιλε blugosi έχω την εντύπωση ότι με κεφαλή υψηλής εξόδου δεν θα περιοριστεί το πρόβλημα που αναφέρεις. Θα έλεγα αν έχεις κάποιο φίλο που να μπορεί να σου δανείσει μια MM να το δοκιμάσεις πρώτα.

Επίσης, κάπου λες ότι ψάχνεις ανάλογου επιπέδου κεφαλή MM με την ZYX που κατέχεις, δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα κάτι ανάλογο, άσε που οι ΜΜ αντίθετα με οτι πιστεύουν οι περισσότεροι είναι πιο ευαίσθητες στο θέμα loading. Περισσότερα επ'αυτου μπορεί να σου πει ο puretone.

Αν παρόλαυτά συνεχίζεις να επιθυμείς να μεταβείς σε MM τότε θα σου έλεγα να κοιτάξεις την Clearaudio Maestro v2, την Audio Technica ΑΤ-150ANV και βέβαια κάποια κεφαλή που να μπορεί να πάρει Jico SAS βελόνα.

Το ψάξιμο είναι ωραίο, καλές αναζητήσεις, και αν καταλήξεις κάπου γράψε δυο λογάκια...

Reaction score
1.270
Φιλε blugosi έχω την εντύπωση ότι με κεφαλή υψηλής εξόδου δεν θα περιοριστεί το πρόβλημα που αναφέρεις. Θα έλεγα αν έχεις κάποιο φίλο που να μπορεί να σου δανείσει μια MM να το δοκιμάσεις πρώτα.

Επίσης, κάπου λες ότι ψάχνεις ανάλογου επιπέδου κεφαλή MM με την ZYX που κατέχεις, δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα κάτι ανάλογο, άσε που οι ΜΜ αντίθετα με οτι πιστεύουν οι περισσότεροι είναι πιο ευαίσθητες στο θέμα loading. Περισσότερα επ'αυτου μπορεί να σου πει ο puretone.

Αν παρόλαυτά συνεχίζεις να επιθυμείς να μεταβείς σε MM τότε θα σου έλεγα να κοιτάξεις την Clearaudio Maestro v2, την Audio Technica ΑΤ-150ANV και βέβαια κάποια κεφαλή που να μπορεί να πάρει Jico SAS βελόνα.

Το ψάξιμο είναι ωραίο, καλές αναζητήσεις, και αν καταλήξεις κάπου γράψε δυο λογάκια...
Επειδή ο ψιλοβόμβος σχετίζεται με το βαθμό ενίσχυσης, με την Ortofon δεν ακούγεται καθόλου αφού αυτή χρειάζεται 10 db προενίσχυσης λιγότερα από τη ZYX.
Επίσης το loading είναι εύκολα ρυθμιζόμενο στο phono stage, οπότε μία πάνω μία κάτω θα το βρώ το κατάλληλο νομίζω.
Την AT την είχα ακούσει παλαιότερα σε ένα Michel που είχα με RB700, αλλά είχα προτιμήσει την Denon DL 103R τότε.
Η ZYX ήταν ακόμη καλύτερη, οπότε ίσως έχεις δίκιο ότι δύσκολα θα βρώ ΜΜ στην κατηγορία...

Reaction score
596
Εγω στην θεση σου θα εβαζα μια φτηνη MM στο technics και μια καλη MC στο μεγαλο πικαπ. Δεν νομιζω ότι υπαρχει τροπος να συγκρινεις μια τοσο καλη κεφαλη ( σαν την zyx και άλλες πολλες) με μια MM, τωρα από την άλλη είναι και θεμα γουστου οποτε....... -

Reaction score
1.815
Η ZYX ήταν ακόμη καλύτερη, οπότε ίσως έχεις δίκιο ότι δύσκολα θα βρώ ΜΜ στην κατηγορία...
Εφ' όσον (απ' ότι κατάλαβα) δεν υπάρχει πρόβλημα matching με το βραχίονα και το phono σου ή budget, παίρνεις ZYX R-1000, και προχωράς.
Αλλιώς, θα περιμένουμε όλοι στις αγγελίες, όταν βγάλεις στον τάκκο την ΜΜ...
(Audio-Technica ή Ortofon please!):D

Reaction score
102
Kαλησπέρα.
Έχω και εγώ την Zyx και αναρρωτιέμαι τι θα έκανα σε περόμοιο διλλημα.
Έχω ακούσει τις Ortophon 2M Black και Clearaudio Μaestro και ομολογω οτι αν και οι δυο είναι εξαιρετικές μου αρεσει η δευτερη (η πρώτη καθόλου) Τέλοσπάντων το πρόβλημα με τους βόμβους έχει να κάνει με πολους παράγοντες πέρα απο τον τύπο κεφαλής και πιστεύω οτι και με mm πιθανότατα το πρόβλημα να μην λυθεί.

Έτσι κιαλλιώς καμία απο τις δύο που έγραψα δεν παίζει σαν την Zyx. Να πω την αμαρτία μου έχω ακούσει πολλές ακριβότερες MC να παίζουν χειρότερα ή το ίδιο.. Είναι σπάνια περίπτωση λόγου τιμής προς απόδωση η συγκεκριμένη. Προσωπικά θα προτιμούσα την ίδια με κλειστά μάτια ειδικά αμα ισχύει εκπτωση που γράφτηκε και θα το έψαχνα αλλού με τους βόμβους. Εμένα παίζει με εσωτερικό phono ολοκληρωμένου και είναι νεκρικά ήσυχη..

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Μάλλον λίγο παράξενα φαίνοντε όλα αυτά τα προβλήματα που έχεις.Πρέπει να ψάξεις την πηγή του προβλήματος.Ενα πρόβλημα δεν λύνεται με κάποιο άλλο λάθος! Τώρα έφόσον έχει φάει τα ψωμάκια της η ZYX , θέλεις να αλλάξεις ύφος ή να πας σε υψηλοέξοδες, προτείνω GRADO master reference ή VAN DEN HUL the frog HO

Reaction score
1.270
Τέλοσπάντων το πρόβλημα με τους βόμβους έχει να κάνει με πολους παράγοντες πέρα απο τον τύπο κεφαλής και πιστεύω οτι και με mm πιθανότατα το πρόβλημα να μην λυθεί.
..
Το βομβο τον εχω ψαξει οσο δεν παει. Δε συνδεεται αμεσα με την κεφαλη. Χωρις κεφαλη στο phono, με ολες τις αλλες συσκευες στο σπιτι αποσυνδεμενες, συνδεω λαπτοπ στην εξοδο και ηχογραφω κενο. Μετα που παιζω την ηχογραφηση βλεπω τονο στους 50 κυκλους και μια αρμονικη στους 100.
Με μπαλαντεζα απο τον απο κατω εχω τα ιδια. Σε αλλο σπιτι η με μπαλαντεζα απο διπλανη πολυκατοικια δεν υπαρχει βομβος. Δεν παλευεται. Απλα με μια ΜΜ θα μειωσω το gain κατα 10 db και θα ακουγεται λιγοτερο.

Reaction score
1.270
Με ποιό phonostage?
Με ... Όλα! :(
Τώρα έχω leema agena με balanced είσοδο και έξοδο σε balanced προενισχυτή και balanced τελικούς.
Το ίδιο και χειρότερα ήταν το BMC,το μικρό ASR, και ένα audio analogue που είχα πριν.....

EDIT: Δεν είναι και τραγικός ο βόμβος, τον μέτρησα στα -70 db περίπου. Όταν παίζει μουσική σχεδόν χάνεται. Σκέψου ότι στον πιο καθαρό μου δίσκο, στα κενά ο θόρυβος είναι στα -52 db και για να ακούσω τον βόμβο πρέπει να ανεβάσω το ποτενσιόμετρο του προενισχυτή σε σημείο που όταν παίζει μουσική πάει στα -10 db, και η πραγματική ένταση στο σαλόνι μου είναι γύρω στα 90-100 db σε κλίμακα Α (τόνος 1000 κύκλων δηλαδή).

Για κάποιους είναι βελόνα στα άχυρα, αλλά αφού το ακούω όταν σηκώνω τη βελόνα μου τη σπάει....

Last edited:

Reaction score
596
και εμενα θα μου την εσπαγε! - τι βραχιονας? ποσες (χιλιαδες) ωρες εχει η zyx?

Reaction score
1.270
και εμενα θα μου την εσπαγε! - τι βραχιονας? ποσες (χιλιαδες) ωρες εχει η zyx?
Ο βραχίονας είναι Bauer.
Η κεφαλή ξεκίνησε τη ζωή της γύρω στο 2008 στο Rega RB300 του Gyrodeck, μετά σε RB700 και 4 χρόνια τώρα στον Bauer. Δεν έχει πολλές ώρες, καμιά πεντακοσαριά υπολογίζω, αλλά με τα χρόνια πολυμερίζεται η ανάρτηση. Τη βαράει και ο ήλιος αρκετές ώρες την ημέρα.....
Τελικά παράγγειλα μία Jico στον Πανίκο για να τη δοκιμάσω, και θα δω τι τιμή θα μου κάνει ο αντιπρόσωπος της ZYX για αντικατάσταση με ίδια...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa