b&w 684 πρόβλημα με ενισχυτή

Reaction score
8
καλησπέρα,έχω τα 684 τα οποία έχω συνδιάσει με έναν revox b242 κι έναν προ audionics of oregon bt2 και το πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ παίζει πεντακάθαρα ο ήχος υπολείπονται θα έλεγα σε μπάσο και δεν μπορώ να ανεβάσω την ένταση ούτε καν μέχρι τη μέση.όταν το έκανα μια φορά ακούστηκε κάτι σαν πακ από τα ηχεία ας πούμε και το σταμάτησα.όταν βάζω μουσική από υπολογιστή και δίνω λίγο μπάσο από την κάρτα ήχου πάλι το κάνει .τα ηχεία είναι 150 watt κι ο ενισχυτής βγάζει 200 στα 8 κι έχει 44000mf ανά κανάλι με df 200 σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή.ένας φίλος με προτρέπει για rotel τελικό πάλι στα 200 με df 800 τον 1582.μήπως φταίει ο ενισχυτής;το υλικό είναι συνήθως wav ασυμπίεστα η flac.τι μπορεί να φταίει ;

Reaction score
620
Οπως το περιγραφείς .."τερματίζεις" τα ηχεία...
Ας σου απαντήσουν και οι εμπειροι πρωτα ομως

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.324
Εμένα μου μοιάζει ότι παραμορφώνει ο ενισχυτής (όχι ότι το ''πακ'' δεν σημαίνει ότι τερματίζει το ηχείο...συνήθως είναι αυτό)....(αλλά όπως λέει ο προλαλήσαντας ας αποφανθούν πιο έμπειροι)την κάρτα ήχου του pc την έχεις χωρίς πρόσθετα eq?

Reaction score
59
καλησπέρα,έχω τα 684 τα οποία έχω συνδιάσει με έναν revox b242 κι έναν προ audionics of oregon bt2 και το πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ παίζει πεντακάθαρα ο ήχος υπολείπονται θα έλεγα σε μπάσο και δεν μπορώ να ανεβάσω την ένταση ούτε καν μέχρι τη μέση.όταν το έκανα μια φορά ακούστηκε κάτι σαν πακ από τα ηχεία ας πούμε και το σταμάτησα.όταν βάζω μουσική από υπολογιστή και δίνω λίγο μπάσο από την κάρτα ήχου πάλι το κάνει .τα ηχεία είναι 150 watt κι ο ενισχυτής βγάζει 200 στα 8 κι έχει 44000mf ανά κανάλι με df 200 σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή.ένας φίλος με προτρέπει για rotel τελικό πάλι στα 200 με df 800 τον 1582.μήπως φταίει ο ενισχυτής;το υλικό είναι συνήθως wav ασυμπίεστα η flac.τι μπορεί να φταίει ;
Καλησπερα κι απο μενα. Οι πολικοτητες στα ηχεια ειναι σωστες; Δλδ (+)με(+) και (-)με(-) στα καλωδια, τον ενισχυτη και στα ηχεια; Αν ειναι λαθος θα εχεις ακυρωσεις σε συχνοτητες (αναιμικο μπασσο κλπ). Οσον αφορα την ενταση που λες, εκει γυρω (στη μεση) τερματιζουν συνηθως τα συστηματα με τις μοντερνες παραγωγες που ακουγονται ολα ''δυνατα''.

Reaction score
8
ναι χωρίς πρόσθετα.μόνο λίγο bass.είναι η creative z αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό. κι εμένα έτσι μου φαίνεται σαν να τερματίζει.από rotel που τους προτείνουν όλοι έχει κανείς εμπειρία;έχει μεγάλη σημασία το df τελικά ή όχι;

Reaction score
8
σωστές είναι το έχω τσεκάρει πολλές φορές.απλά μου φαίνεται λίγη η ένταση για 150 watt.

Reaction score
8
με ένα παλιό ολοκληρωμένο σύστημα sony με κάτι μεγάλα ηχεία που είχαν extra μπάσο γύρω στα 65 watt να ταν το πολύ και μπορώ να πω ότι έπαιζε πιο δυνατά εκείνο το σύστημα.μετά πήρα αυτά τα ηχεία τα 684 με έναν marantz pearl lite και τον έχω στην άκρη μιας και δεν κάνει.καθαρός ήχος αλλά από οδήγηση σε ρεύματα τίποτα.από ένα σημείο και μετά δεν έδινε άλλο ένταση

Reaction score
3.967
To πλέον πιθανό είναι ότι τα προηγούμενα ηχεία σου απέδιδαν περισσότερα db ήχου και περισσότερη παραμόρφωση.

Reaction score
8
μπορεί δε λέω αλλά και αυτά έχουν 91db ευαισθησία και η B&W προτείνει από 30-150w ενισχυτή

Reaction score
59
Χωρις να μπορω να ξερω απο μακρια αν εχει καποιο προβλημα το ηχοσυστημα σου (δεν ειμαι και τεχνικος αλλωστε), μαλλον δεν υπαρχει προβλημα απλα χρειαζεσαι αλλα ηχεια για τα γουστα σου. Ή εστω καποιο sub.

Reaction score
8
πιθανόν το έχω σκεφτεί κι εγώ αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζουν το σετ προ-τελικού αρχικά και μετά το βλέπω κι αυτό.προς το παρόν θα δοκιμάσω το setup με τα 683 ενός φίλου και μετά προχωρώ σε όποια αλλαγή.με τους rotel έχει κανείς εμπειρία;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Η ισχύς που αναφέρεις είναι αυτή που είχε ο ενισχυτής σου στα νιάτα του.
Η ηλικία του πλέον είναι πάνω από 30 έτη και κάλλιστα μπορεί η ικανότητα παροχής ρεύματος του τροφοδοτικού του, και κατ'επέκταση της εξόδου του, να έχει πάει περίπατο.
Αυτό έχει αποτελέσματα σαν αυτό που αναφέρεις.

Σχετικά με την ποσότητα του χαμηλού τώρα είναι τόσες οι γνώμες όσοι και αυτοί που ακούν μουσική.
Δεν υπάρχει μέτρο αναφοράς.

Reaction score
8
το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό για την ηλικία αν και έχει παίξει συνολικά 2 χρόνια τα υπόλοιπα αποθήκη ήταν αλλά και πάλι οι πυκνωτές κλπ ξέρω ότι χάνουν την αρχική τιμή που έχουν οπότε μάλλον για κάτι καινούριο με βλέπω.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Για να εισπραξεις τον ηχο που εχεις στο μυαλο σου,θελεις ηχεια με μεγαλες μοναδες και καταλληλο ενισχυτη. Μην ζοριζεις αδικα τα ηχεια σου,προσπαθωντας να τα ''μεγαλωσεις'' θα τα καταστρεψεις,κριμα ειναι... Κανε καποια δοκιμη με μεγαλα ηχεια και θα καταλαβεις τι εννοω... ;)

Reaction score
8
Για να εισπραξεις τον ηχο που εχεις στο μυαλο σου,θελεις ηχεια με μεγαλες μοναδες και καταλληλο ενισχυτη. Μην ζοριζεις αδικα τα ηχεια σου,προσπαθωντας να τα ''μεγαλωσεις'' θα τα καταστρεψεις,κριμα ειναι... Κανε καποια δοκιμη με μεγαλα ηχεια και θα καταλαβεις τι εννοω... ;)
Δεν έχω τρελές απαιτήσεις εννοώ να ακούγεται 5 τετράγωνα παραπέρα απλά λίγο μπάσο παραπάνω και να μην βγαίνει η παραμόρφωση αυτή που έχω τώρα.παρόλα αυτά έχεις κάποια λύση να προτείνεις;π.χ τα 683 s2;η κάποιο σωστό ταίριασμα έστω και με άλλα ηχεία η ενισχυτικά.αν και πιστεύω ότι κατά ένα μέρος παίζει να φταίει ο ενισχυτής η ο προ η και τα 2.τα ηχεία πάντως είναι ολοκαίνουρια

Reaction score
1.285
Ανεβασε ενα βιντεακι να δουμε τι ειναι τι πακ??? Τα καλωδια ειναι σωστης διατομης???ειναι σωστα σφιγμενα στην μερια του ενισχυτη και σωστα στην μερια των ηχειων...???

Reaction score
30.455
.τα ηχεία πάντως είναι ολοκαίνουρια
Σε αντίθεση με τον προ και τον τελικό που όπως αναφέρθηκε και παραπάνω σαρανταρίζουν...
Συνεπώς μια λογική κίνηση θα ήταν και ο τεχνικός έλεγχός τους.

Τώρα για τους Rotel μιας και βλέπω πως έχεις ήδη ρωτήσει 1-2 φορές , μπορώ να σου πω πως η προσωπική μου εμπειρία από rb 1080 με τα B&W 685 παλιότερα και με τα B&W DM 604S3 τον τελευταίο καιρό είναι θετική.

Last edited:

Reaction score
8
Σε αντίθεση με τον προ και τον τελικό που όπως αναφέρθηκε και παραπάνω σαρανταρίζουν...
Συνεπώς μια λογική κίνηση θα ήταν και ο τεχνικός έλεγχός τους.

Τώρα για τους Rotel μιας και βλέπω πως έχεις ήδη ρωτήσει 1-2 φορές , μπορώ να σου πω πως η προσωπική μου εμπειρία από rb 1080 με τα B&W 685 παλιότερα και με τα B&W DM 604S3 τον τελευταίο καιρό είναι θετική.
τους έχω ελέγξει μαζί με φίλο ηλεκτρονικό και σύμφωνα με τα service manual ο τελικός βγάζει όλες τις τάσεις ακριβώς.δεν έχει και πάρα πολλά εξαρτήματα είναι σχετικά απλός στη σχεδίαση.βέβαια τους μεγάλους ηλεκτρολυτικούς κάτι γαϊδούρια δεν μπορούμε να τους μετρήσουμε καθώς είναι 22000 ο καθένας και είναι επικίνδυνες οι τάσεις αλλά μάλλον δεν μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ισχύ.sorry που ρωτάω τόσα πολλά και γίνομαι κουραστικός αλλά δεν θέλω να σκορπάω χρήματα συνέχεια κι επειδή μου είπαν πολλοί για rotel γι αυτό επιμένω και ρωτάω μην φεύγει πάλι 1000ρικο+

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Δεν έχω τρελές απαιτήσεις εννοώ να ακούγεται 5 τετράγωνα παραπέρα απλά λίγο μπάσο παραπάνω και να μην βγαίνει η παραμόρφωση αυτή που έχω τώρα.παρόλα αυτά έχεις κάποια λύση να προτείνεις;π.χ τα 683 s2;η κάποιο σωστό ταίριασμα έστω και με άλλα ηχεία η ενισχυτικά.αν και πιστεύω ότι κατά ένα μέρος παίζει να φταίει ο ενισχυτής η ο προ η και τα 2.τα ηχεία πάντως είναι ολοκαίνουρια

Ολοκαινουργια μπορει να ειναι,αλλα οι δυνατοτητες τους ειναι περιορισμενες σε σχεση με τις απαιτησεις σου. Και κιλοβατ να τους δωσεις και 300 αμπερ ρευμα να διαθετει ο ενισχυτης σου,θα πανε χαμενα.Τα μεγαλα ηχεια εχουν και το ωραιο χαρακτηριστικο να παιζουν με πληρη συχνοτικο περιεχομενο σε πολυ χαμηλες σταθμες με αποτελεσμα και εσυ να ευχαριστιεσαι και οι γειτονες να μην ενοχλουνται... ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης