προτάσεις για να κοπεί το μπουμάρισμα

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
αδέλφια είμαι στα πρόθυρα αυτοκτονίας :headbang:
πριν από ένα μήνα περίπου, πήρα ένα πικάπ thorens td 166 mkii το οποίο φοράει μια audio technica at122ep.
Αρχικά αλλάχθηκαν τα καλώδια με mogami w2549 και neutrik rca και γνήσιος νέος ιμάντας, όπως και κάτω καπάκι από mdf 12mm.
Ο ενισχυτής είναι ένας luxman A-373 με ενσωματωμένο phono stage και ηχεία b&w cdm7-se με αναβαθμισμένα crossover(visaton mkp και mkt πυκνωτές.
Το πικάπ τοποθετήθηκε αρχικώς στο rack που φαίνεται στη φώτο του προφίλ μου,..εκεί άρχισαν τα όργανα:(
φανταστείτε ότι ακουμπούσα τον ενισχυτή και μπουμάριζε, πέρναγα μπροστά του τα ίδια!
επόμενη κίνηση μεταφορά των ηχείων μακρυά (2,5 με 3 μ μακρυά)...τα ίδια.
πάτωμα (ο θεός να το κάνει εντέλει) πλακάκι, τοίχοι alfablock.
φίλος προτείνει βάση στο τοίχο, γίνεται κι αυτό.. κόβεται το στατικό μπουμάρισμα εντελώς (βελόνα στο δίσκο χωρίς να γυρίζει το πλατό), ποτενσιόμετρο ενισχυτή τέζα! όπα λέω, βάζω ευτυχής πλέον να παίξει....:( καλύτερα μεν αλλά όχι καλά( 3,5 με 4 στα 10 από 3 στα 10 του ποτενσιόμετρου)
Δοκιμάζουμε ένα άλλο thorens td 166mkv, τα ίδια!,
εξωτερικό phono...μαντέψτε!
άλλα καλώδια ηχείων..ξανά!
ιδέα! phono στον harman-kardon avr151 και... χειρότερος ήχος, μικρότερο μπουμάρισμα αλλά και πολύ λιγότερα ρεύματα! ξανά λοιπόν :headbang:
και 2 φωτό γαι το χώρο

Attachments

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
έχει κάνει το γύρω του σαλονιού! δοκιμάστηκε σε τρις θέσεις στο rack, πίσω και μπρος από το ρακ...τα ίδια! η προς το παρόν καλύτερη θέση είναι αυτή στο τοίχο.
ξέχασα να πω ότι η βάση είναι από 30mm κόντρα πλακέ θαλάσσης και δοκιμάστηκε και με γρανίτη 20mm.
το πικάπ πατάει πάνω στη βάση με 4 ημισφαίρια σορμπεθάνης

Reaction score
596
τοτε μαλλον δεν εχει να κανει με την στήριξη. Εαν ειναι βομβος και οχι μπουμαρισμα οπως λες,ισως να εχει να κανει με καποια γείωση η με κακη συνδεσμολογια .

Reaction score
3.969
Κάτι δεν μου κολλάει στην περιγραφή σου φίλε μου.

Υπάρχει άλλο player στο σύστημα σου?

Τι εννοείς ¨ ακουμπάω τον ενισχυτή και μπουμάρει?¨

Μήπως αναφέρεσαι σε πρόβλημα γείωσης?

Αφαίρεσε τη σορμποθάνη και ξαναβάλλε το πικάπ στο ράφι.

Τα πικάπ ανάρτησης δεν μπουμάρουν υπό ΚΣ.

Το αντίθετο.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Κάτι δεν μου κολλάει στην περιγραφή σου φίλε μου.

Υπάρχει άλλο player στο σύστημα σου?

Τι εννοείς ¨ ακουμπάω τον ενισχυτή και μπουμάρει?¨

Μήπως αναφέρεσαι σε πρόβλημα γείωσης?

Αφαίρεσε τη σορμποθάνη και ξαναβάλλε το πικάπ στο ράφι.

Τα πικάπ ανάρτησης δεν μπουμάρουν υπό ΚΣ.

Το αντίθετο.
υπάρχει ένα cd και ένα dac που παίζει από pc.
δεν αντιμετώπιζα προβλήματα ποτέ με αυτά ακόμα και σε 3πλάσιες στάθμες.

όταν ήταν τοποθετημένο το πικάπ στο ίδιο έπιπλο με τον ενισχυτή, σκούμπαγα το ποτενσιόμετρο να άνοιξω τη φωνή και επηρεαζόταν. δεν έχω θέμα γείωσης, δε βγάζει βόμβο καθόλου, κι όταν αναφέρομαι στο μπουμάρισμα, δεν επηρεάζει άμεσα ηχητικά το αποτέλεσμα, αλλά τα μεγάφωνα των ηχείων πάλλονται με μεγάλο εύρος σαν να μην έχουν έλεγχο ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις, δεν έχω ανεβάσει εννοείται μεγαλύτερη ένταση για να μη δω το woofer δίπλα μου.
τέλος αύριο, θα δοκιμάσω να βγάλω τη σορμπεθάνη και θα σου πω, ευχαριστώ!

Reaction score
1.285
Αν έχεις Subsonic φιλτρο , ενεργοποιήσέ το !
Το θέμα είναι ακουστικής ανάδρασης ή ηλεκτρικό ?
Ο συνδιασμός κεφαλής βραχίονα ? Ποιος είναι ?

ika

News
Reaction score
16.777
Παίζει και το SUB με τα βινύλια?
Καπάκι δεν έχει το πικάπ?

Χωρίς να παίζει το πικάπ, δεν ακούγεται κάποιος βόμβος από τα ηχεία, σωστά?

Πάντως και εμένα "ανάδραση" μου φαίνεται.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Αν έχεις Subsonic φιλτρο , ενεργοποιήσέ το !
Το θέμα είναι ακουστικής ανάδρασης ή ηλεκτρικό ?
Ο συνδιασμός κεφαλής βραχίονα ? Ποιος είναι ?
Παίζει και το SUB με τα βινύλια?
Καπάκι δεν έχει το πικάπ?

Χωρίς να παίζει το πικάπ, δεν ακούγεται κάποιος βόμβος από τα ηχεία, σωστά?

Πάντως και εμένα "ανάδραση" μου φαίνεται.
καλημέρα,
1)δυστυχώς δεν έχει subsonic φίλτρο, υπάρχει μόνο μια επιλογή για line straight την οποία και έχω ενεργοποιημένη, και όλες οι ρυθμίσεις του ενισχυτή flat. το ένα από τα 2 ηχεία δείχνει να είναι πιο ευαίσθητο ξεκινώντας νωρίτερα να πάλλεται από το άλλο, τους άλλαξα θέση μεταξύ τους και πάλι στο ίδιο ηχείο το πρόβλημα ήταν πιο έντονο. εδώ να διευκρινίσω ότι με τις άλλες πηγές δεν υπάρχει πρόβλημα αυτού του παλμού των μεγαφώνων και σε ηχητικές στάθμες 3πλάσιες από αυτή που αρχίζει ο παλμός όταν παίζει το πικάπ. δε μπορώ να πω με λοιπόν με βεβαιότητα να πω αν είναι πλέον θέμα ακουστικής ανάδρασης ή ηλεκτρικό ή συνδυασμός τους.
2)ο συνδιασμός είναι βραχίονας tp11mkii με κεφαλή audiotechnica at 122ep.
3)το sub παίζει μόνο με τον avr151 και μόνο σε ταινίες, τέλος υπάρχει καπάκι, χωρίς μεντεσέδες, το βάζω μόνο για προστασία όταν δε παίζει το πικάπ.
4)Όταν δε παίζει το πικάπ δεν ακούγεται τίποτα, επίσης με τη βελόνα στο δίσκο χωρίς να γυρίζει το πλατό επίσης δεν ακούγεται πλέον τίποτα από την ώρα που πήγε στο τοίχο το πικάπ.
όποια ιδέα καλοδεχούμενη!

ika

News
Reaction score
16.777
Ακουστική ανάδραση μπορεί να προέρχεται από τον αέρα ή από το πάτωμα/τοιχους (και ο συνδυασμός παίζει). Λογικά δεν ακούγεται βουή όταν δεν παίζει μουσική. Είναι και ο βραχίονας χαμηλής μάζας (7,5 γρ) έχει και η κεφαλή χαμηλή ενδοτικότητα (8).....
βλ : http://www.vinylengine.com/cartridge_resonance_evaluator.php?eff_mass=7.5&submit=Submit

Αν παίζει με το καπάκι, βελτιώνεται η κατάσταση?

Μήπως να δοκίμαζες με μια κεφαλή με ενδοτικότητα γύρω στο 20 ?

ryk

Reaction score
925
Σίγουρα υπάρχουν πιο ειδικοί και πιο γνώστες του θέματος από εμένα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να σταθείς στο Νο.4 που αναφέρεις. Ή τα ηχητικά κύματα επηρρεάζουν το ζεύγος κεφαλή-βραχίονα, ή το ζεύγος κεφαλή-βραχίονας έχει θέμα. Επειδή μου φαίνεται (δεν το γνωρίζω) να παίζει το δεύτερο, η επιλογή της κεφαλής έγινε με γνώμονα όλα αυτά που έιναι γνωστά για συντονισμούς, ιδιοσυντονισμούς κτλ.;

Εδιτ: Με πρόλαβε ο ΙΚΑς!:D

Reaction score
3.969
Ανάδραση μυρίζει και έντονος συντονισμός του βραχίωνα.

Αν έπαιζες και με κάποιο άλλο πικαπ θα έβλεπες τι πταίει.:)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Το πικαπ εχει γειωση;
Δεν φταιει ο χωρος, απο τη στιγμη που ακουμπας τον ενισχυτη και μπουμαρει, ειναι θεμα πικαπ (βραχιονα, καλωδιωσης, ρευματος)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Ακουστική ανάδραση μπορεί να προέρχεται από τον αέρα ή από το πάτωμα/τοιχους (και ο συνδυασμός παίζει). Λογικά δεν ακούγεται βουή όταν δεν παίζει μουσική. Είναι και ο βραχίονας χαμηλής μάζας (7,5 γρ) έχει και η κεφαλή χαμηλή ενδοτικότητα (8).....
βλ : http://www.vinylengine.com/cartridge_resonance_evaluator.php?eff_mass=7.5&submit=Submit

Αν παίζει με το καπάκι, βελτιώνεται η κατάσταση?

Μήπως να δοκίμαζες με μια κεφαλή με ενδοτικότητα γύρω στο 20 ?
Σίγουρα υπάρχουν πιο ειδικοί και πιο γνώστες του θέματος από εμένα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να σταθείς στο Νο.4 που αναφέρεις. Ή τα ηχητικά κύματα επηρρεάζουν το ζεύγος κεφαλή-βραχίονα, ή το ζεύγος κεφαλή-βραχίονας έχει θέμα. Επειδή μου φαίνεται (δεν το γνωρίζω) να παίζει το δεύτερο, η επιλογή της κεφαλής έγινε με γνώμονα όλα αυτά που έιναι γνωστά για συντονισμούς, ιδιοσυντονισμούς κτλ.;

Εδιτ: Με πρόλαβε ο ΙΚΑς!:D
Ανάδραση μυρίζει και έντονος συντονισμός του βραχίωνα.

Αν έπαιζες και με κάποιο άλλο πικαπ θα έβλεπες τι πταίει.:)
πρώτα απ'όλα το ενδιαφέρον σας αν μη τι άλλο είναι άξιο συγχαρητηρίων!
έχουμε και λέμε λοιπόν:
1) απενεργοποίησα το line straight και η ταλάντωση μειώθηκε κατά πολύ(30με 50%)και αρχίζει να εμφανίζεται σε μεγαλύτερη θέση του ποτενσιόμετρου (ανάλογα με το βινύλιο από το 4/10 ως το 4,75/10)
2) αυτή τη στιγμή δε μπορώ να το δοκιμάσω με το καπάκι γιατί είμαι εκτός, αλλά χθες με ενεργοποιημένο το line straight, δεν είχε διαφορά.
3)τώρα και τα 2 ηχεία παρουσιάζουν σχεδόν την ίδια συμπεριφορά(παραπλήσιο εύροςστον παλμό)
4) χθες δοκίμασα και ένα thorens 166mkv φοράει τον tp50 με μια denon dl-103 με παραπλήσια συμπεριφορά, ενώ τοίδιο πικάπ στο σπίτι του φίλου παίζει άψογα με σχεδόν τερματισμένο ενισχυτή και μάλιστα σε σπίτι με ξύλινο πάτωμα!
5)Η ενδοτικότητα της κεφαλής αναφέρεται στα 100Hz και όχι στα 10 που αν με πληροφόρισε ο φίλος μου σωστά είναι από 1,6 ως 1,8 φορές μεγαλύτερη(13 με 16 επομένως) και επειδή παρουσίαζετο ίδιο θέμα και το άλλο πικάπ δε δοκιμάσαμε μια linn k5 με ενδοτικότητα 15 που είχεφέρει μαζί. Δυστηχώς δεν υπάρχει διαθέσιμη κεφαλή με ενδοτικότητα 20 στο φίλο ή εμένα για τη δοκιμή και όπως καταλαβαίνεται δε την αγοράζεις πρώτα και μετά να δεις αν έλυσε το πρόβλημα...
6) πιο έντονο το φαινόμενο παρουσίαζεται στα πρώτα τραγούδια του βινυλίου και ελλατώνεται από το 1/4 του βινυλίου και μετά.
7)δε ξέρω αν αυτό που θα αναφέρω παίζει ρόλο για το ματσάρισμα βραχίονα-κεφαλής, αλλά πραγματικά ο ήχος των παραπάνω είναι εκπληκτικός σε όλο το εύρος των συχνοτήτων με γεμάτα και καθαρά μπάσα και αναλυτικές και κρυστάλλινες μεσαίες και ψιλές.
Αν βάλω τώρα κάτω από τα ηχεία μετις ακίδες τους γρανίτες που αρχικά είχα και κάτω από τους γαρνίτες 4 λάστιχα λέτε να βοηθήσει ή θα το κάνω χειρότερο?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Το πικαπ εχει γειωση;
Δεν φταιει ο χωρος, απο τη στιγμη που ακουμπας τον ενισχυτη και μπουμαρει, ειναι θεμα πικαπ (βραχιονα, καλωδιωσης, ρευματος)
το πρόβλημα αυτό λύθηκε όταν το τοποθέτησα στη βάση στο τοίχο και όπως προανέφερα δεν είχα θέμα γείωσης μια και δεν υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ βόμβος

Reaction score
1.147
Προταση δοκιμης, βαλε τα ηχεια στον αριστερο τοιχο αν γινεται .
Ισως η ασυμμετρη θεση τους σε σχεση με τον πισω τοιχο μαζευει στασιμα τα οποια αναπαραγει το πικαπ.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Προταση δοκιμης, βαλε τα ηχεια στον αριστερο τοιχο αν γινεται .
Ισως η ασυμμετρη θεση τους σε σχεση με τον πισω τοιχο μαζευει στασιμα τα οποια αναπαραγει το πικαπ.
κάθε πρόταση δεκτή!
θα το δοκιμάσω κι αυτό αν και θυμίζω ότι η οπή του bassreflex είναι μπροστά, αλλά ποτέ δε ξέρεις!

Reaction score
1.270
...
6) πιο έντονο το φαινόμενο παρουσίαζεται στα πρώτα τραγούδια του βινυλίου και ελλατώνεται από το 1/4 του βινυλίου και μετά.
...
Κάτι δεν πάει καλά με το πικάπ σου, ξέχνα θέσεις στο χώρο, καλώδια και τέτοια.

Αν ο δίσκος έχει στραβώσει αρκετά, συνήθως αυτό συμβαίνει κοντά στην περιφέρεια. Αυτό το Warp δίνει συχνότητες κοντά στα 5-10 Hz. Δε γνωρίζω το ενεργό βάρος του συνδυασμού βραχίονα - κεφαλής, αλλά του φίλου σου ο συνδυασμός ΤΡ50 (14 γραμμάρια) με DL103 (8.5 γραμμάρια) με ενδοτικότητα 10 είναι ΟΚ.

Η συμπεριφορά είναι ίδια με όλους τους δίσκους;
Δοκίμασε το εξής απλό, αν μπορείς, επειδή στη φωτό φαίνεται ότι έχεις και πησί στο χώρο.
Γράψε την έξοδο του ενισχυτή σε AUDIO track στο πησί, δύο φορές. Τη μία με την ένταση ψηλά και τη δεύτερη στα μουγγά. Μετά παίξε τη μουσική μέσα από τον υπολογιστή και δες τι γίνεται. Επίσης μπορείς με ένα πρόγραμμα σαν το Audacity να δεις τι γίνεται σε αυτές τις χαμηλές συχνότητες....

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Κάτι δεν πάει καλά με το πικάπ σου, ξέχνα θέσεις στο χώρο, καλώδια και τέτοια.

Αν ο δίσκος έχει στραβώσει αρκετά, συνήθως αυτό συμβαίνει κοντά στην περιφέρεια. Αυτό το Warp δίνει συχνότητες κοντά στα 5-10 Hz. Δε γνωρίζω το ενεργό βάρος του συνδυασμού βραχίονα - κεφαλής, αλλά του φίλου σου ο συνδυασμός ΤΡ50 (14 γραμμάρια) με DL103 (8.5 γραμμάρια) με ενδοτικότητα 10 είναι ΟΚ.

Η συμπεριφορά είναι ίδια με όλους τους δίσκους;
Δοκίμασε το εξής απλό, αν μπορείς, επειδή στη φωτό φαίνεται ότι έχεις και πησί στο χώρο.
Γράψε την έξοδο του ενισχυτή σε AUDIO track στο πησί, δύο φορές. Τη μία με την ένταση ψηλά και τη δεύτερη στα μουγγά. Μετά παίξε τη μουσική μέσα από τον υπολογιστή και δες τι γίνεται. Επίσης μπορείς με ένα πρόγραμμα σαν το Audacity να δεις τι γίνεται σε αυτές τις χαμηλές συχνότητες....
καλησπέρα,
δυστηχώς το κάνει με όλους τους δίσκους,
ο βραχίονας μου είναι ο tp 11mkii (7.5gr) η audiotechnica at122ep 6gr +05-0.6gr οι βίδες με ενδοτικότητα 8 αλλά στα 100Hz(αν με πρηροφόρησαν σωστά στο 10Hz είναι 1.6 ως 1.8 μεγαλύτερη(13 ως15 περίπου).
το audacity το κατέβασα αλλά..ως εκεί:thumbsdown: , δε ξέρω να κάνω τα παρακάτω:help:...

Reaction score
596
6) πιο έντονο το φαινόμενο παρουσίαζεται στα πρώτα τραγούδια του βινυλίου και ελλατώνεται από το 1/4 του βινυλίου και μετά
φιλε μου, μονο αυτο που λες μαρτυράει οτι το πικαπ πασχει απο κάποια ρύθμιση!! τωρα ποια ειναι αυτη δεν μπορουμε να ξερουμε εξ αποστασεως- φώναξε εναν τεχνικο στο σπιτι να σου το ρυθμιση.
κάθε πρόταση δεκτή!
θα το δοκιμάσω κι αυτό αν και θυμίζω ότι η οπή του bassreflex είναι μπροστά, αλλά ποτέ δε ξέρεις!
αυτο μπορεί να μην εχει σχεση με το προβλημα σου αλλα σίγουρα πρεπει να το αλλάξεις.το ηχειο παραγει ενεργεία περιμετρικά και οχι μονο απο το bassreflex ! οταν ζητάμε στερεοφωνική εικονα απο ενα σύστημα τα ηχεια πρεπει να εχουν σχεδον την ιδια διατάξει στον χωρο. - καλη τυχη!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa